Ketogen LCHF gav bättre effekt än psykosmediciner – och inga biverkningar

Psykologytoday.com.
Två fallbeskrivningar där schizoaffektiva patienter blev avsevärt förbättrade efter övergång till ketogen kost.

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Intressant att bägge provade LCHF för att gå ned i vikt och sedan såg doktorerna att
  den psykiska sjukdomen plötsligt gått tillbaka kraftigt, via etablerade mått. Genom att äta mer och mindre ketogent kunde man sedan se att dieten verkade som en strömbrytare för psykosen, alltså ett tveklöst samband. Som vanligt blir det nog mest upp till patienterna att själva prova detta, och då kalla det för viktminskning eller ”metabol förbättring” så att psykdoktorn inte inser vad som händer förrän patienten redan har blivit betydligt bättre ”utan anledning” och att han då själv kan lägga ihop.
  Doktorer i allmänhet har nog svårt att ta råd från patienter, men medverkar nog gärna med prover i t.ex viktminskningssyfte.

 2. 2

  En del blir tvärtom oxå. Sämre!! Så… ?

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  2 Helene
  Det är inte omöjligt. Därför tycker jag att var och en ska prova sig fram till vilken kost som fungerar bäst för den.
  Det viktigaste i detta är att man inte är rädd för naturligt mättat fett, utan kan prova sig fram förutsättningslöst.

 4. 4
  Gunnar Isaksson säger

  Dr Georgia Ede från USA är Psykiatriker och äter själv lågkolhydratkost. Hon rekommenderar sina patienter att äta den kosten. De klarar sig med mycket lägre doser av mediciner och i vissa fall utan medicin beroende på hur svår diagnosen är.

  Nu hittar jag tyvärr inte rätt föreläsning av henne på Youtube men den som söker finner säkert.

 5. 5

  Om man lider av Schizofreni, kan man då bli botat från denna sjukdom helt och hållet genom att börja äta LCHF? Isåfall, kan ni, Annika Dahlqvist, komma med några historier där folk med schizofreni blivit botade från denna åkomma?

 6. 6
  Göran Sjöberg säger

  Joakim,

  Jag hade en bekant med psykiska problem och som efter att ha hamnat i ”psyksjukvårdens klor” efter en psykos idag är ”bortom allt hopp”. Psykosen han drabbades av berodde troligen på att han abrupt avbröt sin tidigare medicinering – nog det farligaste man kan göra när man hamnat i ”medicinträsket”.

  Vad som slog mig var dock hans matvanor som i stort sett bara bestod av mjölmat, våfflor och liknande. Det är välkänt att ”riktig” mat (LCHF) påverkar psyket.

  https://annikadahlqvist.com/2014/10/08/friska-tarmar/

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  5 Joakim
  Det enda jag vet är flera rapporter om personer som blivit förbättrade i sin psykiska sjukdom efter övergång till LCHF-kost. Det är inget som hindrar andra att prova samma sak.
  Inom psykiatrin är det vanligt med stort sockerintag. Det vore bra för patienternas totala hälsa om de minskade på sockerfrossandet.

 8. 8
  olle holmqvist säger

  J. !
  ”C.D. has continued the low-carbohydrate, ketogenic diet and has had no recurrence of her auditory or visual hallucinations. She has also continued to lose weight (body weight 131.4 kilograms) and experience improvements in her energy level”
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2652467/

  ”Helt och hållet-botat” är kanske att sätta ribban för högt – Att må väsentligt mycket bättre
  är gott nog för många. För psykiska sjukdomar. liksom begåvningar. musik, teckning, gäller att man i många fall ärver förutsättningen. Kommer sedan den utlösande, främjande faktorn så blir det märkbart resultat. Möjligt att dieten eliminerar, inte sjukdomen, men väl triggern.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  #2
  Det handlar nog om Cold Turkey och att kroppen måste läka ut.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa