Diabeteskost på Netdoktor

Jag fick på mailen en länk till en artikel på Netdoktor.se: Specialkost gjorde att diabetespatienterna kunde sänka sina insulindoser. En forskargrupp hade testat ett antal diabetiker som fick äta en nordisk kost med bär och fullkorn, magert kött och rapsolja. De fick bättre värden av det, men jag blev inte så imponerad av det magra köttet och fullkornen.

När jag var på den sidan såg jag en annan artikelrubrik i marginalen: Diabetesdiagnos fick Ann att prova LCHF. Den artikeln var betydligt mera intressant.

 

Comments

 1. 1

  Så småningom kommer dom nog fram till att LCHF fungerar bäst, men det tar lång tid för många. Andra riskfaktorer för både kärlsjukdom och diabetes-2 man kan undvika med hälp av LCHF är statiner, eftersom endast små LDL som bildas vid högt kolhydratintag är farliga:
  En finsk 6-årsstudie publicerad förra året på ca 9000 personer 45-73 år gav skrämmande resultat på diabetesfaran från statiner. En fara som man ifrån läkemedelshåll försökt tona ned med flera studier i egen regi (egen regi = jäviga vittnen som inte ens bör höras) De egna studierna visade noll riskökning, till skillnad från oberoende studier.
  Se Annikas inslag Feb. 2015: https://annikadahlqvist.com/2015/02/17/kolesterolsankning-ar-riskfyllt-sarskilt-for-kvinnor-och-aldre/

  Det skrämmande resultatet från den finska studien visade på en 46% ökning av diabetes-2 hos de som tog statiner. Något som vår press i Sverige tydligen missade helt, trots att så många tar statiner idag. Och nu stäms bl.a. Pfizer för att dom känt till riskökningen för diabetes-2 från sitt Lipitor men hållit tyst om det. Hur många vet om att åtminstone två sådana processer pågår i Canada och flera I USA? Hur många läkare vet om detta? När har läkemedelsverket skydlighet att rapportera misstänkta läkemedel till förskrivande läkare? Man kan fråga sig om statinindustrin placerar stora annonser i hela Svenska dagspressen eftersom t.o.m Expressen och Aftonbladet ej skrivit om skandalen, vad jag vet. Länk till den finska studien: https://link.springer.com/article/10.1007/s00125-015-3528-5

 2. 2

  Off Topic: Har ni läst/sett att Flora som nyligen marknadsförde sitt margarin med att det innehåller lite smör för smakens skull nu försöker med försäljningsknepet att bara ha 100% vegetabiliska ingredienser med argumentet att det är mer miljövänligt…

  ”Flora 100 % växtbaserad är en produkt gjord på enbart ingredienser från växtriket och har bara hälften så stort klimatavtryck jämfört med smör.”

  https://www.flora.nu/nyhet-flora-100-vaxtbaserad/

 3. 3

  Till T says :
  När produkterna tas fram med konstgödsel och växtgifter som förstör och/eller minskar humus i jorden kan man knappast säga att det är miljövänligt. Jmf med gräsbetande kor som ökar humus och jord utan att släppa ut överskottsnäring som förgiftar vattendrag kan man verkligen tala om att Flora sprider klimatlögner, inte bara ohälsa, genom marknadsföring av sina omega-6 fyllda inflammationsdrivande paket till oskyldiga konsumenter. Har man insett faran med felaktig hälsoreklam och växlar till att ”tro sig göra en god gärning” istället ?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa