Jason Fung skriver hos Kostdoktorn

Hos Kostdoktorn: Bakom kulisserna vid utbildning av läkare. Jason berättar om hur läkemedelsindustrin i Kanada styr informationen till läkarkåren.

 

Comments

 1. 1

  Apropå tidigare inlägg om att LCHF-are skulle organisera sig…
  https://annikadahlqvist.com/2016/09/20/bor-lchf-arna-organisera-sig/#comments

  Detta tycker jag är bra av dig, att hänvisa till ett bra/intressant/viktigt inlägg hos Kostdoktorn, i detta fall om och av Jason Fung. Bra samarbete från din sida.
  https://www.kostdoktorn.se/bakom-kulisserna-pa-lakarutbildningen

 2. 2

  Jag kan bekräfta att så här går det också till i Sverige. Mina sista år innan pension jobbade jag på en psykiatrisk mottagning (som psykolog) Vi hade besök av läkemedelskonsulter som bjöd på lunch och föreläste.. Dock hölls inte föredrag av våra egna doktorer i det här fallet. Mottagningen bjöds också på Stallmästargården och liknande ställen, där vi fick föredrag om läkemedlens förträfflighet och någon föreläsning om terapi av en inkompetent föreläsare. Tidigare har jag varit med om resor upp till fjällen med eget plan från Umeå. Vi bodde på Stig Strands fjällhotell och fick egen skidlärare i backen. På kvällen fina viner och gourmetmat. Inte fattade jag den korruption som pågick. Själv var jag ju inte direkt utsatt utan det var läkarna som kunde skriva ut mediciner som var deras mål. För övrigt talades det en hel del om att psykologer skulle ges förskrivningsrätt då det var tunt med psykiater på utlysta tjänster. Vet inte hur det gick med den saken. Hur som helst så äcklas jag nu över hur oreflekterat jag deltog i det här.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa