Demonstration mot TTIP i Hannover

I Süddeutsche Zeitung.
90000 människor (enligt arrangörerna, 35000 enligt polisen)  marscherar mot TTIP i Hannover.

 

Comments

 1. 501
  Emmalisa säger

  Förra veckan fick vi se hur några ledamöter i EU-parlamentet bär kläder som visar opposition mot TTIP. Sådant finns att köpa av ”Jordens vänner” Svenska riksdagsledamöter kan beställa här:

  https://shop.jordensvanner.se/product/ekologisk-och-r%C3%A4ttvis-t-shirt-stoppa-ttip

 2. 502
  Lars Henrik säger

  Emmalisa Skrev:

  Förra veckan fick vi se hur några ledamöter i EU-parlamentet bär kläder som visar opposition mot TTIP. Sådant finns att köpa av ”Jordens vänner” Svenska riksdagsledamöter kan beställa här:

  https://shop.jordensvanner.se/product/ekologisk-och-r%C3%A4ttvis-t-shirt-stoppa-ttip

  Bra initiativ! Men angående trycket på dessa t skjortor så tror jag att fler burit dem vardagligen, framförallt yngre, om man istället för att vara så ”rakt på” arbetat med ironi.

 3. 503
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  blir aldrig tillfrågade hur det kan bli så bra.

  Vi hade fem frågor som vi föreslog skulle bli ställda till handelsministern vid demonstration i fredags, men det var man inte intresserad av. Om det finns någon som vore beredd att ställa frågorna i nåt annat offentligt sammanhang skall jag gärna sända dem.

  Den internationella kampanjen mot TTIP har nu nått 3.482.800 underskriufter. En ökning på 256/dag de senaste tio dagarna. Det är ytterligare en insaktning. Första veckan i juni var det 420/dag. De som skrivit på det svenska uppropet men inte det internaionella bör höra av sig.

  Bör komma upp till fyra miljoner innan TTIP blivit slutförhandlat. Men hoppet är ju att man inser det meningslösa i att gå emot folket och avbryter alltihop, Nästa runda är planerad till juli, då får vi veta hur de har tänkt.

  För varje ny miljon upprättar man en lista, som överlämnas till EU-kommissionen. Ett otäckt organ att tvingas ha kontakt med. ”Stoltserar med sin slutenhet och ansvarar inte till någon”, skrev den brittiske historikern Niall Ferguson.

 4. 504
  Piltson säger

  @ Lars Henrik:

  De skulle nog bli tillrättavisade av talmannen. Klädselreglerna är mera strikta i Stockholm än hos EU. När de första ”gröna” skulle in fick de ordna speciella mörka tröjor eftersom de vägrade bära kostym

  Här är det man skriver på: https://stop-ttip.org/sign/

  Nämen titta, det har ökat med fjorton på en halvtimme!

 5. 505
  Lars Henrik säger

  Piltson Skrev:

  De skulle nog bli tillrättavisade av talmannen. Klädselreglerna är mera strikta i Stockholm än hos EU.

  Ja, så är det förståss. Det jag syftade på var försäljningen av dessa tröjor till vanligt folk. Jag tror att humor och ironi i tröjtrycket hade varit mer attraktivt att bära för många.

  Fast jag har själv beställt en anti-ttip-tröja med mer ’sparsmakat’ tryck från annan leverantör nu idag 😉

 6. 506
  Emmalisa säger

  Piltson Skrev:

  3.482.800 underskrifter.

  Just nu 3.482.902

  Hundratvå nya sedan i morse. Det segar sig uppåt, men långsamt numera. Första miljonen kom på mindre än en månad.

 7. 507
  Piltson säger

  Fru Malmström har just intervjuats i Göteborgs-Posten. Som vanligt ställs inte de centrala frågorna. Inget sägs om regleringssamarbetet, inget om industrins dominans i beslutsprocessen och ingenting om ängsligheten inför ISDS.

  https://www.gp.se/nyheter/ekonomi/ttip-%C3%A5ter-upp-p%C3%A5-bordet-i-sommar-1.2998292

  Så vi uindrar varför en sådan intervju skulle vara med i tidningen.

 8. 508
  Piltson säger

  Även i SvD fanns ett ställningstagande denna vecka. Där vet man lite mer, och tvivel har börjat inställa sig.

  ”…många vet väldigt lite om de pågående förhandlingarna om frihandels¬avtalet.”

  Jo, och vems skuld kan det vara? Om SvD hade ägnat lika mycket uppmärksamhet åt detta som t.ex. Süddeutsche Zeitung eller Guardian, så hade folk ju vetat mer.

  https://www.svd.se/fackforbund-morka-inte-ttip-forhandlingarna

 9. 509
  Piltson säger

  Även den tyska tidningen TAZ har träffat Malmström. Det framgår att hon är riktigt sur över att folk har sagt vad de anser. Det borde de tydligen inte ha tillåtits. Den 5 juli skall EU bestämma om medlemsländerna över huvud taget skall vara med och ratificera CETA. Det kan ju träda i kraft ändå, fast det inte var tänkt så från början.

  https://www.taz.de/Diskussion-um-TTIP-und-Ceta/!5310900/

 10. 510
  Lars Henrik säger

  Piltson Skrev:

  Den 5 juli skall EU bestämma om medlemsländerna över huvud taget skall vara med och ratificera CETA

  Om medlemsländerna inte ens får säga ja eller nej vore riktigt hemskt enligt mig.

 11. 511

  @ Lars Henrik:

  ”Om medlemsländerna inte ens får säga ja eller nej vore riktigt hemskt enligt mig.”
  – Ja låter mycket konstigt i mina öron. Man får väl avsätta förhandlarna om man inte har förtroende för dem. Dåliga förhandlare – som man inte har förtroende för borde själva ha vett att avgå.
  Har man som förhandlare inte längre mandat så kan man inte vara en part i en förhandling.

 12. 512
  Piltson säger

  @ Lars Henrik:
  @ kicki:
  Här kan man läsa vad som gäller för ratificering.

  https://stop-ttip.org/ttip-study-ratification/?noredirect=en_GB

  Det var från början tänkt som ett ”blandat EU-avtal”, som alltså måste ratificeras. Men nu är det
  snack om att ändra rubriceringen, sedan man stött på så mycket motstånd. OBS att
  Luxemburg tog sig förbi detta genom att ta upp saken i en speciell motion i parlamentet, fråga är om den kan gälla för något i EU.

 13. 513
  Piltson säger

  När CETA hade slutförhandlats förra året, så berättade ”War on Want” hur det hade gått till:

  ”A number of EU governments were unhappy with the final text agreed by the negotiators, but it was rushed through regardless. No MPs or MEPs were allowed to take part in the talks, which took place in secret, and no one was granted access to the text of the agreement until it was too late. Key elements of our public services have been bargained away without a shred of public debate.…”

  Alltså: ”…ingen fick läsa texten förrän det var för sent.”

  Effektiv överkörning, och den gången var det ingen Greenpeaceläcka. Nå, det skulle ju bli tillfälle att reagera i ratificeringsvändan. Man utgick från att detta skulle bli ett s.k. ”blandat EU-avtal”:

  ”…not just a matter for the European institutions alone… it must also be presented to the national parliaments of all 28 member states for them to ratify in turn. This will take many years more, and could well see the deal rejected..”

  Men så gick hundratusentals människor med plakat på gatorna runtom i Europa. Och sedan kom Greenpeace med mer än 200 sidor som visar hur vi blir förda bakom ljuset rörande TTIP. Och parlamentet i Luxemburg, som enhälligt sade ifrån att man inte ville vara med.

  Så nu begriper EU-kommissionen att med denna stämning kommer inte alla länder att godkänna CETA rakt av, och det räcker med en enda nejröst. Alltså vill man göra om det till ett ”rent EU-avtal”. Då behövs ingen ratificering.

  Men nu ryktas att ett par av förhandlarna själva inte är så glada över sådan hantering. Intensiv korridorpolitik pågår i Bryssel. Vad man kommer fram till skall kungöras den 5 juli.

  Mera här: https://waronwant.org/what-ceta

  https://media.waronwant.org/sites/default/files/WOW_CETA%20brief%20FINAL.pdf?_ga=1.73850385.2072771704.1463078854

 14. 514
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  göra om det till ett ”rent EU-avtal”.

  Den logik som åberopas i detta eventuella rubrikskifte är att det handlar om handel, och “handel“ är ett rent EU-tema, där man inte skall behöva besvära de enskilda länderna.

  Jotack, nog står det “handel“ i rubriken. Men det är faktiskt en ganska liten del av själva substansen som handlar om det. Joseph Stiglitz påpekade att de tullar som kan avskaffas redan är så låga att det inte finns mycket mer att hämta. Hör här: https://www.youtube.com/watch?v=sIfO5HRRjQg

  Nej, de båda huvudämnena i CETA/TTIP, det som folk för fram i torgvrål och halvlustiga affischer runt om kontinenten är inte “handel“. Det är övergreppet på vår rätt att själva bestämma våra egna angelägenheter.

  Det är hotet att amerikanska industrier skall kunna vara med och formulera, kanske slopa, miljö- och hälsoföreskrifter för oss här i Europa.

  Det är hotet att att helt land skall kunna drabbas av skadestånd och processkostnader, när kanske bara en enskild kommun har gjort något som inte passade en utländsk firma som satsat pengar där. Till exempel byggt ett parkeringshus, dit det inte längre kom några bilar när man tvingats begränsa trafiken i innerstan på grund av avgaser. Det kunde räcka för en ISDS-stämning.

  Och det är EU-kommissionens arrogans att som ledande person i frågorna anlita en dam som öppet förklarar att hon “inte har sitt mandat från Europas folk.“

  Ämnet återkommer, tyvärr.

 15. 515
  Piltson säger

  Ekonomiska förutsägelser är helt beroende av vilken modell man tillför sina data, och vilka antaganden som gäller i just den modellen. Genom att använda en fördelaktig modell kan man styra sina resultat i önskvärd riktning. Prognoser med samma ingångsdata kan därigenom ge vitt skilda resultat.

  Vid Tufts University i USA finns en ekonom, Jeronim Capaldo, som använt samma data som EU-kommissionen men en annan modelll:

  ”We offer an assessment of TTIP based on a different model and more plausible assumptions on economic adjustment and policy trends. Using the United Nations Global Policy Model we simulate the impact of TTIP… Our results differ dramatically from existing assessments.”

  Som effekt av TTIP efter tio år förutsåg Capaldos studie lägre exportinkomster (framför allt i Nordeuropa), minskad nationalprodukt, lägre arbetsinkomster, förlust av hundratusentals arbetsplatser (framför allt i Nordeuropa), lägre skatteintäkter och större obalans i ekonomin.

  Ett sammandrag av hans rapport om detta kan läsas här:
  https://ase.tufts.edu/gdae/Pubs/wp/14-03CapaldoTTIP_ES.pdf

  Och här finns länkar till en mängd framträdanden av och presrapporter om Capaldo, bland annat hos EU-kommissionen, elva språk men inte svenska: https://ase.tufts.edu/gdae/policy_research/TTIP_simulations.html

 16. 516
  I Like Neil Young säger

  Piltson Skrev:

  Och det är EU-kommissionens arrogans att som ledande person i frågorna anlita en dam som öppet förklarar att hon “inte har sitt mandat från Europas folk.“

  Självklart! Den som till äventyrs fortfarande har nån form av naiv ”barnatro” gällande EU – gör klokast i att växa upp, kvickt!

  EU är till sin natur och uppbyggnad korrupt och odemokratiskt – annars skulle det ju givetvis inte ”fungera”. Precis som alla kolosser på lerfötter så kommer givetvis ett fall – förr eller senare.

  Nåt av följande händer förmodligen med EU och dess medlemsländer.

  1.Man kan hoppas på en snabb uppbrytning med initialt kaos och hyfsat snabb tillbakagång till nationalstater….det kommer att bli jobbigt men kan säkert lösa sig till största delen på runt en 5-10 år

  2…..eller, Se framför dig en fånge som ligger naken fastbunden på en madrass. Hans fångvaktare och torterare vill infektera honom med skabb – för att se hur länge han överlever, om han får mat och vatten, fastbunden där på sängen.Skabben sprider sig sakta – kvalen, såren och skriken från fången är oerhörda medan han, till den mesta tiden helt medveten, tynar bort….

 17. 517
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Ekonomiska förutsägelser är helt beroende av vilken modell man tillför sina data, och vilka antaganden som gäller i just den modellen. Genom att använda en fördelaktig modell kan man styra sina resultat i önskvärd riktning. Prognoser med samma ingångsdata kan därigenom ge vitt skilda resultat.

  I Like Neil Young Skrev:

  EU är till sin natur och uppbyggnad korrupt och odemokratiskt – annars skulle det ju givetvis inte ”fungera”. Precis som alla kolosser på lerfötter så kommer givetvis ett fall – förr eller senare.

  – Den ena repliken hänger ihop med den andra – å det grövsta…

  I denna tråd avslöjas spelet – genuint och allsidigt…

  Piltson Skrev:

  Som effekt av TTIP efter tio år förutsåg Capaldos studie lägre exportinkomster (framför allt i Nordeuropa), minskad nationalprodukt, lägre arbetsinkomster, förlust av hundratusentals arbetsplatser (framför allt i Nordeuropa), lägre skatteintäkter och större obalans i ekonomin.

  – Att hävda att TTIP mm skulle kunna bidra till arbetstillfällen, och ekonomiska vinningar – för folket, det är i högsta grad osant… – Se bara vad som hände i Kanada (längre upp i tråden…

  – De möjliga vinsterna kommer ofelbart att landa i de redan fulla fickorna…- Tror de naivt giriga… – MEN, då har man inte räknat med alla protesterande gräsrötter…

  – En annan infallsvinkel. är dessutom följande: – Vi behöver ställa om från denna giriga ekonomism – till ”en kultur som värnar planet, människa, djur och växter”… – Vi behöver inte mer prylar, och vi behöver definitivt inte något så obskyrt som det som kallas ”TTIP”…

 18. 518
  Piltson säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Precis som alla kolosser på lerfötter så kommer givetvis ett fall

  Ja, men det kan dröja och mycket elände kan uppstå innan dess.

  Och när det kommer, så kommer det plötsligt och överraskande – se t.ex. DDRs sammanbrott och hela sovjetrikets strax därefter. Min auktoritet här är en bok som heter just ”Colossus – om det amerikanska imperiets uppgång och fall”. av Niall Ferguson. Den är daterad 2005, innan EU:s oförmåga att ta hand om flyktingkretsarna blivit tydlig. Så jag har undrat vad han anser idag.

  Svaret kom i en TV-intervju nyligen. UK skall rösta om sitt medlemskap i EU denna vecka, och han hoppas att de skall bli kvar. Lite överraskande – till dess han sade varför. Erfarenheten visar att UK behövs i EU som bromsande och tillrättaläggande faktor – utan UK kommer EU att ”go to hell in a handcart”,

  Ah, Europa klarar sig inte utan hjälp från andra sidan vattnet, först USA+Storbritannien i två världskrig och nu enbart Storbritannien sedan ett par årtionden, Men fråga är om vi kan kräva och förvänta oss detta. Därmed är jag tillbaka till TTIP, vilket skall bli klart i mitt svar till Ingrid om en liten stund.

 19. 519
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  De möjliga vinsterna kommer ofelbart att landa i de redan fulla fickorna…

  Detta är precis en av de mest anstötliga, sekundära invändningarna mot detta slags avtal. Världens tillgångar blir allt skevare fördelade, enligt en bedömning har den rikaste 1% av befolkningen mer än de övriga 99%.

  Avtal som CETA och TTIP förstärker denna tendens ytterligare. Precis tvärtom mot vad världen behöver, en fråga som vi här skall återkommka till

  Men än mer anstötligt är att förhandlarna har detta full klart för sig, och det bekymrar dem inte. Den tyska delagaten Günther Oettinger uttryckte detta ganska tydligt: ”Innan folk upptäcker vad vi har beslutat är vi sedan länge i pension,” Mer om detta här:

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/06/21/karlsruhe-leckt-seine-wunden-enteignung-der-sparer-geht-weiter/

 20. 520
  I Like Neil Young säger

  Piltson Skrev:

  Den tyska delagaten Günther Oettinger uttryckte detta ganska tydligt: ”Innan folk upptäcker vad vi har beslutat är vi sedan länge i pension,” Mer om detta här:

  Jepp och det är det våra svenska lallare hoppas på också. Dom får gärna gå i pension – men dom ska inte för ett ögonblick tro att dom kan sjunka in i folkets glömskas dimmor för det med en fet pension som tack för att dom förstörde landet.

 21. 521
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Men än mer anstötligt är att förhandlarna har detta full klart för sig, och det bekymrar dem inte. Den tyska delagaten Günther Oettinger uttryckte detta ganska tydligt: ”Innan folk upptäcker vad vi har beslutat är vi sedan länge i pension,”

  – Vill man ha en rejäl pension, eller varför inte ett ”avgångsvederlag” skall man tydligen vara politiker eller någon slags hantlangare inom EU, eller vara ”en kugge i spelet” som delegaten Oettinger, som trots allt medvetet känner till det oetiska i sitt handlande, och till och med hävdar att det kommer att dröja tills folk upptäcker besluten… – Ja då kan man missköta sig hur mycket som helst, och sen ändå bli belönad… RIMLIGT?

  1. – Hur kan man vara så pantad?
  2. – Hur kan man dessutom avslöja sig på det viset?
  3. – ”Folket” har redan konstaterat vilken dumbom Oettinger är!
  4.- Oettinger borde avgå med omedelbar verkan – utan någon som helst pension… – Den har han absolut förverkat!
  5. – USCH – VILKET BEDRÄGLIGT SYSTEM!
  6. – DET ÄR SANNERLIGEN DAGS ATT SKIPA RÄTTVISA!

 22. 522
  I Like Neil Young säger

  Det är ju precis så här Bilderbergs och Rockefellers jobbar. Man tar beslut som om dom fick effekt omedelbart förmodligen skulle innebära folklig resning och revolution på stört. Det är därför den där tyske politikern har helt rätt – när folk väl fattar är det för länge sen för sent och skadan sen länge skedd. Det är därför man mycket nogsamt undhåller folket adekvata konsekvensbeskrivningar av den här typen av beslut.

 23. 523
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  anstötliga, sekundära invändningarna

  Slarvigt formlerat. Det är inte invändningarna som är anstötliga. Det är EU:s verksamhet i stort: en hårt egoistisk politik i en altruiistisk täckmantel.

  På båda sidior av Atlanten finns akademiker som påvisar hur förljugen denna täckmantel är – men de blir sällan uppmärksammade i medierna.,

 24. 524
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Det är EU:s verksamhet i stort: en hårt egoistisk politik i en altruiistisk täckmantel.
  På båda sidior av Atlanten finns akademiker som påvisar hur förljugen denna täckmantel är – men de blir sällan uppmärksammade i medierna.,

  PILTSON – TACK FÖR ATT DU ALLTMER FÖRTYDLIGAR OCH AVSLÖJAR DET FÖRLJUGNA SPELET… – MED DESS TÄCKMANTLAR!

  Piltson Skrev:

  Detta är precis en av de mest anstötliga, sekundära invändningarna mot detta slags avtal. Världens tillgångar blir allt skevare fördelade, enligt en bedömning har den rikaste 1% av befolkningen mer än de övriga 99%.

  – ETT FOKUS PÅ HANDEL – SOM I SJÄLVA VERKET HANDLAR OM ”FÖRHOPPNINGAR OM OMFATTANDE SKADESTÅND”…

 25. 525
  Piltson säger

  Länken i 519 ledde vilse. Det är här som Oettinger citeras.

  https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/11/14/unabhaengige-studie-ttip-vernichtet-in-europa-583-000-arbeitsplaetze/

  Och hela artikeln är en hyfsad famställning av läget innan det blev ännu värre tack vare Greenpeace.

 26. 526
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  läget innan det blev ännu värre tack vare Greenpeace.

  Absolut har vi mycket att tacka GREENPEACE för…

 27. 527
  Ingrid säger

  – DUELL som kan avgöra BREXIT?

  https://www.expressen.se/nyheter/borgmastarduellen-som-kan-avgora-brexit/

  På torsdag 23/6 är det omröstning om BREXIT…

 28. 528
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  DET FÖRLJUGNA SPELET… – MED DESS TÄCKMANTLAR!

  Ingrid här har du en iakttagelse om hur världspolitikn numera fungerar:

  ”Strukturerna i den liberala, reprsentativa demokratin bibehålls som fasader, men de urholkas av nya rättsliga strukturer, som framför allt kan utnyttjas av de superrika”
  (Jacques Ranciére, citerad av A. Passadakis))

  Ämnet var varken TTIP eller ISDS, de kom som en illustration i efterhand.

 29. 529
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  ”Strukturerna i den liberala, reprsentativa demokratin bibehålls som fasader, men de urholkas av nya rättsliga strukturer, som framför allt kan utnyttjas av de superrika”
  (Jacques Ranciére, citerad av A. Passadakis))

  Hm, här har vi ett påtagligt faktum som är EN CENTRAL KÄRNA i dagens problematiska situation – rörande TTIP… – Och dessutom en TYDLIG BILD av dem som företräder 1 %…

  Piltson: – Detta var ypperligt ”nedkokat” till en bra illustration… – Yta / fasad tillsammans med ”låtsasdemokrati” ger ett övertag för de superrika… – Vilket leder vidare till EXTREM KORRUPTION MED GRANDIOSA STRATEGIER…

 30. 530
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  nya rättsliga strukturer,

  Ja, och du minns väl de ameikanska småbrukarnas analys, som vi citerade iu 330-331? Vi tar det här igen:

  ”Förhandlarna har varit sluga. De befarar att lagstiftarna skall avvisa varje avtal som innehåller konkreta förslag om avreglering inom givna områden (t.ex. släppa in USA:s klorbehandlade kycklingar eller hormonladdat kött i EU). Så därför skall TTIP istället införa nya rutiner, som kan möjliggöra sådan hyperavreglering när bråket har lagt sig och avtalet är pålitligt förankrat i lagböckerna.”

  ”Nya rutiner” Mycket av det vi framfört i dessa kommentarer, och framför allt 330-331, blir plötsligt begripligt i Rancières belysning, som jag stötte på just igår.

  Även Malmstroms ständiga motsägelser – hon hänvisar om och om till ”fasaden” eller ”täckmanteln” och förbigår verkligheten, och journalisterna låter henne alltid få sista ordet. Vad vi däremot inte vet än är ivad mån detta är medvetet hos Malmström, och hos journalisterna.

 31. 531
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  blir plötsligt begripligt

  Och naturligtvis också Oettigers kommentar ovan. Liksom även Malmströms kommentar om 250.000 människor på gatorna i Berlin: ”en storm i ett vattenglas”.

  Och hennes kommentar när EU-kommissionens INBJUDAN till kommentarer gav 97% negativa svar: ”Det var ingen folkomröstning”.

 32. 532
  Piltson säger

  Ingrid, jag fick just ett mejl från Foodwatch, som jag saxar rakt av:

  ”Seit Monaten wächst der Widerstand in der Bevölkerung gegen … TTIP und CETA. Und seit Monaten versuchen Politik und Wirtschaft zu beschwichtigen … wenn sie uns immer wieder und wieder versprechen, dass die geplanten Handelsverträge … die europäischen Verbraucherschutzstandards nicht schwächen werden. Aber eine heute von foodwatch veröffentlichte Studie zeigt: Das Gegenteil ist der Fall! ”

  Beschwichtigen betyder ungefär ”snacka bort”. Återigen denna motsättning fasad-verklighet. Vi skall se närmare på den studie som nämns och höra av oss.

 33. 533
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Så därför skall TTIP istället införa nya rutiner, som kan möjliggöra sådan hyperavreglering när bråket har lagt sig och avtalet är pålitligt förankrat i lagböckerna.”

  Förhandlarna är inte sluga, de är ”dumdristiga och oärliga” – som tror de kan vinna ett spel på ett dylikt sätt… – Ett spel med världsvida konsekvenser för 99 %… – Ett spel där egentligen ingen är ”vinnare” eftersom spelet gagnar 1 % och dess girighet… MEN, om jordens finita resurser går åt snabbt, och folket drabbas än mer av allsidigt ogynnsamma effekter som konsekvenser av hela denna absurda ”TTIP-situation” – ja då sitter inte ens de som tillhör 1 % trygga i sin båt… – OM nu jorden fördärvas än mer… – Kommer inte heller dessa 1 % att överleva… – För vem kan leva enbart av pengar, när allt annat har kollapsat… ???

  Piltson Skrev:

  Även Malmstroms ständiga motsägelser – hon hänvisar om och om till ”fasaden” eller ”täckmanteln” och förbigår verkligheten, och journalisterna låter henne alltid få sista ordet. Vad vi däremot inte vet än är ivad mån detta är medvetet hos Malmström, och hos journalisterna.

  – Tänk att somliga är ”beredda att pantsätta sin själ”… och ”göra precis allt för ekonomins skull”… – Ekonomin som är ett monster i vår tid, med en marknad som är så osund att ”den nästan har börjat att leva sitt eget liv”… – I ett sammanhang där människor till och med ”tar livet av sig” – när börsen går ner…

  – ÄR DESSA LIV SOM LEVS PÅ ETT DYLIKT SÄTT, VÄRDA ATT KALLAS LIV? – Och när de osunda spelreglerna drabbar alla?

  – TJA, vad är medvetet och omedvetet spel i dessa sammanhang, där även media är unik numer, och i sitt sätt att ”undanhålla sanningen” och inte berätta genuint om verkligheten – då ”spelet bakom ridåerna ingår i ens anställning”… ???

  För Piltson, och mig personligen, och för de allra flesta som skriver på denna bloggen – gäller att ”lyfta fram och diskutera det som döljs och fördärvar verkligheten för oss gräsrötter”… – Självfallet kan vi då inte acceptera att än mer bli förminskade och utestängda från exempelvis ”ekologiska sammanhang och bra mat” – till gagn för oligarker och en stormakt med osunda spelregler… – ELLER HUR?

 34. 534
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  Det gäller ”försiktighetsprincipen”. Den ligger till grund för Europas regler om hälsovård,, konsumentskydd, och miljövård: att ett nytt medel inte skall tillåtas förrän man funnit att det med all sannolikhet inte är skadligt. I USA gäller motsatsen: allt nytt tillåts i princip tills man funnit att det är skadligt.

  Både de svenska och tyska regeringarna liksom även Malmström har flera gånger försäkrat att TTIP inte skall kompromissa med denna princip. Det var svårt att förstå hur de då skulle kunna fortsätta förhandla.

  Men nu har alltså ett gäng jurister ledda av en folkrättsprofessor i Göttingen gått igenom allt offentliggjort TTIP-material och funnit att denna princip över huvud taget INTE NÄMNS någonstans. Foodwatch kommenterade:

  ”TTIP och CETA är ett fördolt angrepp på den europeiska försiktighetsåprincipen. I all hemlighet skall en grundlagsfäst rättighet urholkas – med fatala följder för oss förbrukare.
  Påståendet att försiktighetsprincipen inte rubbas av en avsiktlig vilseledning av allmänheten.”

  Detta skall ses i belysningen av 330: ändring i efterhand. TTIP-utkastet är som sagt så skrivet att man kan tillåta sig allt möjligt när det en gång blivit lagfäst. Om principen hade nämnts i avtalet, så skulle detta ha blivit svårare.

 35. 535
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Det gäller ”försiktighetsprincipen”. Den ligger till grund för Europas regler om hälsovård,, konsumentskydd, och miljövård: att ett nytt medel inte skall tillåtas förrän man funnit att det med all sannolikhet inte är skadligt. I USA gäller motsatsen: allt nytt tillåts i princip tills man funnit att det är skadligt

  Piltson Skrev:

  ”TTIP och CETA är ett fördolt angrepp på den europeiska försiktighetsåprincipen. I all hemlighet skall en grundlagsfäst rättighet urholkas – med fatala följder för oss förbrukare.
  Påståendet att försiktighetsprincipen inte rubbas av en avsiktlig vilseledning av allmänheten.”

  Detta skall ses i belysningen av 330: ändring i efterhand. TTIP-utkastet är som sagt så skrivet att man kan tillåta sig allt möjligt när det en gång blivit lagfäst. Om principen hade nämnts i avtalet, så skulle detta ha blivit svårare.

  – MOTSATTA PRINCIPER EXISTERAR ALLTSÅ I EUROPA OCH USA…

  För USA:s räkning, kan man studera deras villkor i denna ypperliga dokumentär rörande miljögifter mm…

  Genetic Roulette – The Gamble of our Lives:

  https://vimeo.com/90061444

  – Den som kommer att tro att allting kommer att bli så mycket bättre rörande dessa fakta, och efter ett möjligt fastlagt beslut om TTIP mm… hör enbart till TTIP-agendan…

  – Den personen ”som tror på bättre förhållanden” existerar definitivt inte bland oss gräsrötter… GARANTERAT INTE!

  EFTERSOM INTE USA I DAGENS LÄGE HAR LYCKATS FÖRÄNDRA SITT DEKADENTA FÖRHÅLLANDE TILL DJURSKÖTSEL, GMO OCH GIFTBESPRUTNING MM – VARFÖR SKULLE MAN DÅ KOMMA ATT GÖRA DET EFTER ETT BESLUT OM TTIP… ???

  Dessa extrema förhandlingar omfattar principen – ”att vända kappan efter vinden” så att säga… eftersom de ständigt söker efter kryphål för att få sin vilja igenom… – Kan det bli mer oproffsigt än så… ???

 36. 536
  Emmalisa säger

  Svenska naturskyddsföreningen vill också att TTIP-förhandlingarna läggs ned

  https://ttippen.se/2016/06/21/naturskyddsforeningen-formellt-emot-ttip/

 37. 537
  Piltson säger
 38. 538
  Ingrid säger

  TTIP:
  European Commission attempts to resurrect deal as countries go cold on plan

  Jean-Claude Junker calls for all 28 member states to reconfirm their commitment to controversial agreement:

  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/ttip-european-commission-attempts-to-resurrect-deal-as-countries-go-cold-on-plan-a7058931.html

  Informationen är från början av juni…

  – MEN, jag undrar huruvida allt detta SPEL är tillåtet… – Finns det ingen INTERNATIONELL RÄTT som kan stoppa spektaklet… ???

 39. 539
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  Finns det ingen INTERNATIONELL RÄTT som kan stoppa spektaklet… ???

  EU-kommissionen står inte under någon rättslig instans. EU-domstolen brukar kallas EU:s ”högsta domstol”, men den sysslar såvitt jag förståt bara med individer som klagar rörande övergrepp.
  EU-kommissionen är egentligen allsmäktig, för den ansvarar inte heller till EU-parlamentet.

 40. 540
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  EU-domstolen brukar kallas EU:s ”högsta domstol”, men den sysslar såvitt jag förståt bara med individer som klagar rörande övergrepp.

  TTIP mm kan väl inte ses som någonting annat än ”ett regelrätt mänskligt och jordsligt övergrepp i alla sina bemärkelser”… ???

  Piltson Skrev:

  EU-kommissionen är egentligen allsmäktig

  Allsmäktighet – hör det ens hemma i sammanhangen, när alla etiska regler överträds… ???

 41. 541
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  Och vi skall ha klart för oss att EU-kommissionen INTE är en regering i den medningen att den kan väljas bort i ett allmänt val, vilket ju gäller i alla rättsstater. I Europa är det väl numera bara Vitrryssland som inte har denna möjlighet?

  Kommissionen tar utan uppdrag initiativ till nya lagar och kan genomdriva dem efter behag. Den står över både politiska och rättsliga justeringsmekanismer. Vi har ännu inte förstått hur demokratiskt styrda länder kan gå med i ett sådant arrangemang..

 42. 542
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  TTIP mm kan väl inte ses som någonting annat än ”ett regelrätt mänskligt och jordsligt övergrepp i alla sina bemärkelser”… ???

  Det kan man tycka, och det tycker jag också, men den är inte ett övergrepp som strider mot EU:s stadga och spelregler. Därför kan det nog inte dras inför EU-domstolen.

  Den internationella namninsamlingen drogs däremot inför EU-domstolen, när kommissionen vägrade godkänna den i strid mot sina egna regler. Så dom drog igång den ändå och har nu fått inemot 3.9 miljoner underskrifter. Domstolen arbetar f.ö. så långsamt att när detta kommer upp, så är ärendet överspelat.

 43. 543
  Piltson säger

  Tysklands fackförbund uppmanar regeringen att tacka nej till CETA. Man har funnit att avtalet i längden vore ofördelaktigt för arbetstagarna.

  https://www.zeit.de/wirtschaft/2016-06/ceta-handelsabkommen-deutscher-gewerkschaftsbund-ablehnung

  Fråga är hur sådant avböjande skulle ske. Om EU-kommissionen den 5 juli förklarar avtalet vara ett ”rent EU-avtal”, så måste frågan väckas som ett eget ärende i Bundestag. Vilket man ju gjorde i Luxemburg. Detta kan bli spännande.

 44. 544

  Det pekar mot att Storbritannien lämnar EU. Så här kommenterade Nigel Farage, Ukip valresultatet:
  ”Gryningen bryter in för ett självständigt Storbritannien. Det blir en seger för verkliga människor, för vanliga människor, för ordentliga människor.
  Vi har slagits mot bankerna, de multinationella bolagen och mot lögnerna”
  Det är här bl.a TTIP och GMO förslagen kommer in . De har varit avgörande för motståndet mot EU i just England. Men i Sverige har detta inte tagits upp av gammelmedia alls före EU-omröstningen i GB. Farages analys avslöjar därmed tydligt var våra gammelmedia och också de ”politiskt korrekta” debattörerna i Sverige befinner sig. De står på bankernas, de multinationella bolagens och på lögnernas sida.
  Nu kan vi bara hoppas att den chockvåg som kommer över Europa, efter valresultatet i GB, likaväl blir en reningens tsunami .
  Och det allra mest i de hälsofrågor som engagerar oss på denna bloggen. När man tystar ner i gammelmedia förträffligheten med LCHF, när man stoppar visselblåsare i vårdskandaler och när man struntar i att föra ut fantastiska manuella behandlingsresultat eller när man stämplar manschett-terrordåd som konspirationsteorier. Ja då har man faktiskt bekänt sig till lögnarnas sida.

  Stalltips: Nu kommer Polen att följa i Storbritanniens spår. Där har människorna skinn på näsan.

  I Sverige hoppas vi att de av oss som är uppnosiga tillräckligt får större spelrum och inte bara ”censureras” till de uppkäftigas bloggar.

  Ingemar Ljungqvist, chefredaktör 2000-Talets Vetenskap

 45. 545
  Ingrid säger

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  Nu kan vi bara hoppas att den chockvåg som kommer över Europa, efter valresultatet i GB, likaväl blir en reningens tsunami .

  – INSTÄMMER ABSOLUT I BEHOVET AV ”EN RENINGENS TSUNAMI”… !!!

  – TACK INGEMAR FÖR DINA VÄL FORMULERADE RADER… !!!

  – JA, JAG INSTÄMMER ÄVEN I DINA AVSLUTANDE ORD:

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  I Sverige hoppas vi att de av oss som är uppnosiga tillräckligt får större spelrum och inte bara ”censureras” till de uppkäftigas bloggar.

  –> HOPPET LEVER ABSOLUT – RÖRANDE GODA FÖRÄNDRINGSVINDAR… 🙂

  TILLSAMMANS ÄR VI GRÄSRÖTTER STARKA – OCH (ALLTMER) VAKNA…

 46. 546
  Piltson säger

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  uppnosiga … får större spelrum

  Det kan stämma. Det talas redan om en ”dominoeffekt”, som skulle innebära att EU-skeptiker blir uppmuntrade att börja agera. Olust över EU-kommissionens självtillräcklighet sägs vara markant i Frankrike, Holland och Danmark. Vi kommer att få höra mer om detta de kommande veckorna. Ratificering av CETA känns ännu mer tveksamt.

 47. 547
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  @ Ingrid:
  Och vi skall ha klart för oss att EU-kommissionen INTE är en regering i den medningen att den kan väljas bort i ett allmänt val, vilket ju gäller i alla rättsstater. I Europa är det väl numera bara Vitrryssland som inte har denna möjlighet?

  Kommissionen tar utan uppdrag initiativ till nya lagar och kan genomdriva dem efter behag. Den står över både politiska och rättsliga justeringsmekanismer. Vi har ännu inte förstått hur demokratiskt styrda länder kan gå med i ett sådant arrangemang..

  – Tveklöst lär vi oss alla (och jag personligen via denna tråd) alltmer om det osmakliga beteendet och den extremt obehagliga ”funktion” som EU har antagit… och innehar…

  – Ja må Brexits möjliga ”dominoeffekt” som Piltson nämner i inlägg 546 – få helt och fullt spelrum – som ”ett slags uppfriskande botemedel”… – Till gagn för alla gräsrötter ”som far så extremt illa i en dylikt konstruerad EU-värld” – med kopplingar till oligarker, och vidare samarbete där det spekuleras via extremt låg moral samt utifrån det mest oetiska ”giriga planerandet”…

  – VI GRÄSRÖTTER VILL INTE LÄNGRE INGÅ I DET SPEL SOM PÅGÅR, OCH DÄR BLAND ANNAT MILJÖGIFTER PRIORITERAS SOM INKOMSTKÄLLOR… OCH I ETT SPEL DÄR MÄNNISKORS OCH NATURENS PÅVERKAN FÖRBISES…

 48. 548
  I Like Neil Young säger

  Piltson Skrev:

  Det kan man tycka, och det tycker jag också, men den är inte ett övergrepp som strider mot EU:s stadga och spelregler. Därför kan det nog inte dras inför EU-domstolen.

  Den internationella namninsamlingen drogs däremot inför EU-domstolen, när kommissionen vägrade godkänna den i strid mot sina egna regler. Så dom drog igång den ändå och har nu fått inemot 3.9 miljoner underskrifter. Domstolen arbetar f.ö. så långsamt att när detta kommer upp, så är ärendet överspelat.

  Det du skriver ovan är ju en beskrivning av en sorts kriminalitet bara det.

  Vi får väl hoppas att det brittiska Brexitresultatet står sig nu och att våra kaxiga EU-medlöpare till Svenska politiker får sig en rejäl knäpp på näsan…

 49. 549

  Jag baxnar över hur massmedia nu går som katten runt het gröt. Plötsligt står alla dimridåer på rad och det finns tusen orsaker till att Brexit nu är ett faktum. UTOM att Storbritannien inte vill låta sin demokrati styras av storindustrins lobbyisters framgångar. De har fått nog av hemliga möten och för dem är det uppenbart att folkets demokratiska intressen blir åsidosatta i EU. England underkastar sig INTE!

  Sverige beklagar utgången, eftersom vi är helt exportberoende och därför måste kämpa, tillsammans med andra folk, för att vår exportindustri ska ÖKA, utan att ge avkall på demokratiska värden, så mycket som möjligt. Vi har en tolerans för underkastelsen av industrins krav. Man måste ta och ge i förhandlingar.

  Denna tolerans i den svenska arbetarrörelsen, för att kompromissa i hemliga rum, för att öka vår export. Det är grundförutsättningen för denna nations välstånd.

  Det är nu tydligt att vi svenskar måste låta den multinationella storindustrin agera inom EU’s demokratiska system. Annars har vi inte pengar till skola och sjukvård. Snart finns bara skattepengar till motorvägsbyggen och genomfarter.

  Det är också tydligt att vi demokratiskt vänsterorienterade i EU-frågan samarbetar med de mörkaste högerkrafter. Hur kan det vara möjligt att halvfascister och medvetna miljö- o. vänsterfolk har samma ståndpunkt?

  Det enda jag vill är att allt som inte är ekologiskt livsmedel, ska stoppas vid gränsen och skickas tillbaka. Satsa hela Nationen på självförsörjning av ekologisk kretsloppsanpassade livsmedel. Dubbla momsen på alla importerade livsmedel och halvera densamma för den ekologiska inhemska.

  Ska vi köpa mat utifrån så ska den vara garanterad hälsosam! All konventionell skräpmat kan ätas av sina egna länder. Stoppa Nestlé och den skadliga globala mathandeln.

 50. 550
  Ingrid säger

  Georg W Skrev:

  Jag baxnar över hur massmedia nu går som katten runt het gröt. Plötsligt står alla dimridåer på rad och det finns tusen orsaker till att Brexit nu är ett faktum. UTOM att Storbritannien inte vill låta sin demokrati styras av storindustrins lobbyisters framgångar. De har fått nog av hemliga möten och för dem är det uppenbart att folkets demokratiska intressen blir åsidosatta i EU. England underkastar sig INTE!

  Mycket intressant!

  Georg W Skrev:

  Denna tolerans i den svenska arbetarrörelsen, för att kompromissa i hemliga rum, för att öka vår export. Det är grundförutsättningen för denna nations välstånd.

  Inte acceptabelt!

  Georg W Skrev:

  Det är också tydligt att vi demokratiskt vänsterorienterade i EU-frågan samarbetar med de mörkaste högerkrafter. Hur kan det vara möjligt att halvfascister och medvetna miljö- o. vänsterfolk har samma ståndpunkt?

  Unikt, men tydligen möjligt!

  Georg W Skrev:

  Det enda jag vill är att allt som inte är ekologiskt livsmedel, ska stoppas vid gränsen och skickas tillbaka. Satsa hela Nationen på självförsörjning av ekologisk kretsloppsanpassade livsmedel. Dubbla momsen på alla importerade livsmedel och halvera densamma för den ekologiska inhemska

  Håller med till 100 %… !!! Ekologisk mat skall vara överkomlig att köpa för alla, och dessutom – egentligen vara det enda alternativet till MAT… – Allt annat är totalt absurt! – Cirkusen som pågår med att skicka ” icke acceptabla matvaror” världen runt, är än mer absurd… !!!

  Georg W Skrev:

  Ska vi köpa mat utifrån så ska den vara garanterad hälsosam! Alla konventionell skräpmat kan ätas av sina egna länder. Stoppa Nestlé och den skadliga globala mathandeln.

  Absolut – inget annat är etiskt försvarbart… !!!

  TACK GEORG W FÖR DITT GENUINT TALANDE OCH MYCKET INTRESSANTA INLÄGG… JA SANNERLIGEN HAR SVERIGES POLITIKER VÄLDIGT LÅNGT FÖR ATT KOMMA TILL INSIKT RÖRANDE PROBLEMENS ”INNERSTA KÄRNA”…

  MIN PERSONLIGA STÅNDPUNKT ÄR FÖLJANDE:

  –> INGEN UNDERKASTELSE I NÅGOT AVSEENDE ÄR ACCEPTABEL…

 51. 551
  Lars Henrik säger

  Georg W Skrev:

  Det är också tydligt att vi demokratiskt vänsterorienterade i EU-frågan samarbetar med de mörkaste högerkrafter.

  Att dessa riktningar då och då kan ha samma mål i enskilda frågor är inte så konstigt tycker jag. Det är ju inte någon ohelig allians vi pratar om och knappast heller ett utbrett samarbete, bara ett sammanfallande av mål, eller rättare sagt metod.

  Däremot ligger det nog i somligas intresse att måla upp förhållandet på ett sådant sätt inför en oinformerad allmänhet. Fienden måste fås att se värre ut än de egentligen är och den egna sidan bättre…

 52. 552
  Lars Henrik säger

  Lars Henrik Skrev:

  bara ett sammanfallande av mål, eller rättare sagt metod

  Bägge behöver ju ut ur EU för att förverkliga sina, förvisso mycket olika, visioner. Samarbete är däremot en stor överdrift.

 53. 553
  Piltson säger

  När TTIP nu inte längre är aktuellt för Storbnritannien, så befarar man att landet efter omförhandling skall hamna i en ännu värre situation!

  https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/ttip-brexit-uk-steroids-disastrous-global-justice-now-war-on-want-a7099986.html

 54. 554
  Piltson säger

  Georg W Skrev:

  De har fått nog av hemliga möten och för dem är det uppenbart att folkets demokratiska intressen blir åsidosatta i EU.

  Jo, men det var nedstämmande att lägga märke till att hela debatten för/emot handlade om framtida ekonomi, invandring och andra effekter. EU:s basprinciper, slutenhet och odemokratiska rutiner sades det aldrig något om, såvitt vi hörde. De borde ha varit grundorsaken till utträdet.

 55. 555

  @ Piltson:
  Jag är ganska övertygad om att det är just den bilden svensk massmedia vill att vi ska ha av brexit. Jag tror inte alls att det är den diskussionen vanligt folk i U.K. har.

 56. 556
  Lars Henrik säger

  @ Georg W:
  Jag tror du har alldeles rätt!

 57. 557
  Emmalisa säger

  ”Oerhört sorgligt”, sade fru Malmström om Brexit.

  https://www.gp.se/nyheter/malmstr%C3%B6m-oerh%C3%B6rt-sorgligt-1.3257274

 58. 558
  Piltson säger

  Ingrid Skrev:

  Allsmäktighet

  Ingrid, här kan du läsa om EU-kommissionens historiska bakgrund. Den är kopierad efter de organ som Hitler tänkte upprätta när han ockuperat Italien.

  https://www4.dr-rath-foundation.org/features/dr-matthias-rath-exposes-german-chancellery-as-coordinator-of-neo-nazi-organized-murders.html

  Det är därför den är ”allsmäktig” i sitt skapande av nya EU-lagar. Och det är därför som den inte ansvarar till EU-parlamentet. Detta ”parlament” är visserligen folkvalt, men det har ingen makt över kommissionen.

 59. 559
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  En mera utförlig skildring finns här:

  https://www4.dr-rath-foundation.org/open_letters/open_letter_2012_12_12.html

  Mot slutet omtalas hur EU kunde få Nobels fredspris 2012. Vi tackar Ingemar Ljungqvist för dessa häpnadsväcknde upplysningar. De föklarar åtskilligt som vi inte förstått tidigare. De placerar också Celilia Malmström i ny belysning.

 60. 560

  @Ingrid och Piltson
  Rath Foundations hemsida är en guldgruva för dokumenterad information. Som en av ytterst få redaktörer av en papperstidning har jag alltsedan 1999, publicerat av och om Matthias Rath – men jag saknade den personliga kontakten. Men jag fick den i november 2015 i Berlin då vi hade en exklusiv intervju med Matthias Rath och hand medhjälpare Paul Anthony Taylor. Under mer än två timmar hade vi ett diskuterande samtal.
  Då fick vi också klart för oss att Matthias Rath är en hälsans freedom fighter no 1. Så som han har baktalats – utan att någon tagit kontakt med honom – så har de dåliga ryktena spridits om honom i Sverige: De som big Pharma placerar ut.. Ett exempel är att han drivs av penningintressen. Snarare tvärtom . De medel som försäljningen av preparat inbringar används till propaganda, med upplysande texter; precis som den som publicerades i Times den 9 juni; och som jag förmodar var det avgörande för Brexit. Både hans personlighet, liksom Paul Anthony Taylors gav verkligt starka postiva intryck.
  Ni kan med mitt intryck från mötet i Berlin, verkligen sprida informationen från Rath Foundations hemsida.

 61. 561
  Ingrid säger

  @ ingemar Ljungqvist:

  STORT TACK INGEMAR för att du förmedlar all din ypperliga information rörande Matthias Rath…

  Nyligen fann jag en länk på 2000-talets vetenskaps sida, och till följande presentation som innehållsrikt och målande berättar om Matthias Rath och Paul Anthony Taylor…

  – DEN ÄR ETT ABSOLUT MÅSTE ATT LYSSNA TILL… DET ÄR DEN BÄSTA KONVERSATION JAG HAR TAGIT DEL AV, OCH RÖRANDE FÖRMÅGAN ATT GE ETT ”FRAMTIDSHOPP” – MED AVSEENDE PÅ ATT BRYTA DEN STAGNERADE OCH EXTREMA SITUATION VI NU ÄR INVOLVERADE I SOM MÄNNISKOR…

  – I den förmedlas Dr Raths bakgrund och hans enorma drivkraft till att engagera människor, och samtidigt presenteras möjligheter till att ”begränsa” allting vad gäller de stora företagens girighet etc…

  – I DETTA SAMMANHANG MÅSTE VI LÄRA OSS AV HISTORIEN OCH ALL DESS RUTTENHET – OCH NU BYTA TILL EN LIVSKRAFTIG VÄG FÖR JORDKLOT, NATUR OCH MÄNNISKOR…

  Länken:

  https://www.youtube.com/watch?v=KxUg63535Cc&feature=youtu.be

  @ Piltson:

  Tack för dina länkar i inlägg (558, 559)…

  Länken till samtalet med Dr Matthias Rath här ovan är absolut också någonting för dig Piltson att ta del av…

  Under filmen finns dessutom ett flertal intressanta länkar att utforska…

  I det sammanhanget fann jag följande länk till – MOVEMENT OF LIFE:

  https://www.movement-of-life.org/en/

  – VAD KAN VARA MER VEDERKVICKANDE ÄN EN – RÖRELSE FÖR LIVET… – DÄR FINNS OCKSÅ EN PETITION FÖR PÅSKRIFT…

  SKRIV PÅ DEN HÄR:

  https://www.movement-of-life.org/support-your-rights-sign-the-petition/

 62. 562
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Mot slutet omtalas hur EU kunde få Nobels fredspris 2012. Vi tackar Ingemar Ljungqvist för dessa häpnadsväcknde upplysningar. Det förklarar åtskilligt som vi inte förstått tidigare.

  Via din länk Piltson i inlägg 559 finner jag i slutet av texten följande tänkvärda information:

  ”11.On October 12, 2012, the Norwegian Committee awarded the ‘Brussels EU’ the 2012 Nobel Peace Prize. It is a little known fact that the head of the Norwegian Nobel Committee, Thorbjorn Jagland, is the Secretary General of the ‘Council of Europe’ – another ‘cheer-leading’ group promoting the plans of the ‘Brussels EU’. The Nobel Peace Prize 2012 was apparently part of the battle for the political survival of the Nazi-rooted ‘Brussels EU’.”

  – När EU fick priset blev jag personligen mycket frågande inför hur de kunde få det, nu förstår jag varför!

  Summeringen av den texten är också väsentlig:

  ”In summary:

  1.No individual or party that continues to support the Brussels EU – an undemocratic construct built by ex-Nazis – can survive politically.

  2.If the ‘European Idea’ is to survive in the 21st century, the ‘Brussels EU’ construct must be dismantled and replaced with a democratic structure – by the people and for the people.”

 63. 563
  Piltson säger

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  en guldgruva för dokumenterad information

  Ja, t.ex. detta:

  https://www4.dr-rath-foundation.org/THE_FOUNDATION/brussels_eu_calls_for_curbs_on_citizen_petitions_1.html

  Det är i det perspektivet sm vi skall se CETA och TTIP.

 64. 564
  Piltson säger

  Här har vi EU-kommissionens nuvarande ledamöter

  https://ec.europa.eu/commission/2014-2019_sv

  En av dessa, Pierre Mosckovici, intervjuades utförligt i BBC:s morgonprogram ”Today” idag. Han trodde inte på en dominoeffekt. Frågan om kommissionens relation till ”parlamentet” ställdes inte. Den borde ställas till var och en av dessa ledaöter.

 65. 565

  @Ingrid,piltson, george och gärna professor goran

  Tack för att ni också upptäckt Dr Rath foundation som en guldgruva för dokumenterat material.
  Vore fint om vi nu för över debatten till Annikas färskare Brexit liksom till Lars Berns Antropocene.
  På newsvoice.se finns det också utrymme liksom vår http://www.2000tv.se och vår facebook där .

  Professor Goran kunde lämpligen göra en krönika om detta och du får nästa vecka 2000-Talets Vetenskap med 5 sidor intervju med Rath och Taylor. Den enda rättvisande intervjun med dessa personer i svenska pappersmedia någonsin.
  Uppgiften att upplysa Sverige om Nazi kopplingen till EU kommissionen är enorm. Vi måste hjälpas åt..

  Ingemar Ljungqvist

 66. 566
  Piltson säger

  Några månader innan han utlyste folkomröstning var Cameron i Bryssel och försökte genomdriva reformer för att kunna stanna kvar. Men man tackade nej till nåt meningsfyllt.

  Cameron borde ha tagit fasta på detta avslag. Istället började han energiskt plädera för ”remain”,
  Ologiskt och obegripligt.

  Nu måste vi hoppas att det finns nån annan regeringschef som kan visa en mera resolut inställning.

 67. 567
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  Pierre Mosckovici, intervjuades

  Däremot talade han illa om ”populister”, som det nu gäller att bekämpa. Programmet
  kan kanske höras här, han förekommer nästan precis halvvägs igenom.

  https://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_fourfm

 68. 568
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  nån annan regeringschef som kan visa en mera resolut inställning.

  Varje medlemsland har en delegat. Den svenska är Cecilia Malmström.

  Ett sätt att reagera utan krångliga förvecklingar vore att bara kalla hem sin delegat och kungöra att man i princip inte längre tänker delta i kommissionen. Luxemburg?

  Det skulle utlösa uppmärksamhet och möjlighet till ordentliga diskussioner.

 69. 569
  Docent Göran säger

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  Tack för att ni också upptäckt Dr Rath foundation som en guldgruva för dokumenterat material.

  Dr Rath känns seriös och inte minst som arvtagare till Linus Pauling.

  Det är många väderkvarnar som måste bekämpas 🙂

 70. 570
  Piltson säger

  ingemar Ljungqvist Skrev:

  för över debatten till Annikas färskare Brexit

  Gärna den gren som handlar om EU. Men CETA/TTIP kommer Piltson att uppmärksamma på detta ställe till dess vi fått besked att förhandlingarna har inställts.

 71. 571

  DN idag om EU och Sverige.
  Kritik av hur EU-frågor sköts och risk för ökat misstroende hos medborgarna.
  Intressant artikel tycker jag – läs den.
  https://www.dn.se/debatt/konsensus-om-eu-fragor-ger-risk-for-okad-misstro/

 72. 572
  Piltson säger

  @ kicki:
  Ur denna artikel:

  ”Inte heller fick utredningen lämna förslag gällande ”förändringar av EU:s regelverk och dess institutioners arbetssätt”.

  Nähä. ja då har man ju redan i anslaget uteslutit den viktigaste saken.. Så vi läste inte mer.

 73. 573

  @ kicki:
  Sverige är måna om att visa konsensus inför EU. De vill visa att hela nationen står bakom våra företrädares önskan om att öka vår export och minska handelshinder. Vi är alla representanter i Europa för att slutföra förhandlingarna om ttip och ceta. Hurra för oss?

  De högvördiga önskar en mer engagerad debatt i Sverige men mellan raderna förstår ju vi att de aldrig skulle klara en debatt med oss om vad EU egentligen är: Storfinansens sätt att manipulera demokratiska beslut, bakom stängda dörrar. En fri debatt är dömd att leda oss ur EU. Folket accepterar inte förhandlingar med privata företagsintressen. Dagens politiker pratar bara med storfinansen, inte med folket. Då är EU dömt att gå sönder.

  Jag vände om EU, när de beslutade att inget vatten får förorenas i Europa efter 2015. 5 svenska vattendomstolar ratificerade beslutet och min kommun, Västervik, går in med en armé av advokater som i folkets namn lyckas få evig respit från kravet att inte förorena vatten.

  Samma sak med pesticider. Svenska lökodlare är vansinniga för att de inte får sprida gifter i odlingarna. Så snart finns ingen svensk lök kvar. De kräver undantag!

 74. 574
  Piltson säger

  I USA ängslas man nu för att TTIP-förhandlingarna drar ytterligare ut på tiden, när EU-länderna måste ägna mera uppmärksamhet åt hur britternas utträde skall gå till. :

  https://www.reuters.com/article/us-britain-eu-ttip-idUSKCN0ZA2V0

 75. 575
  Lars Henrik säger

  Piltson Skrev:

  I USA ängslas man nu för att TTIP-förhandlingarna drar ytterligare ut på tiden, när EU-länderna måste ägna mera uppmärksamhet åt hur britternas utträde skall gå till

  Det låter ju som någonting bra om så skulle bli fallet. Då kan motståndet hinna växa sig starkare.

 76. 576

  @ Piltson:
  Ha, bra att man har litet annat att jobba med – för TTIP ska man inte slutföra – det projektet kan man lägga ner eller att det bara ”rinner ut i sanden”… önskedröm i midsommartid.

 77. 577
  Piltson säger

  @ kicki:
  Även Adam Smith var emot TTIP, redan för 240 år sedan! Ur Wealth of Nations (1776):

  ”The proposal of any new law or regulation of commerce … ought always to be listened to with great precaution, and ought never to be adopted till after having been long and carefully examined, not only with the most scrupulous, but with the most suspicious attention.

  It comes from an order of men, whose interest is never exactly the same with that of the public, who have generally an interest to deceive and even to oppress the public, and who accordingly have, upon many occasions, both deceived and oppressed it.”

 78. 578
  Emmalisa säger

  Tack vare Cameron kan TTIP hamna i limbo, tror Cecilia:

  https://www.svd.se/malmstrom-utdragen-brexit-kan-skada-eu

  Tänka sig.

 79. 579
  Piltson säger

  Det internationella uppropet mot TTIP är nu uppe i 3.484.316 underskrifter. En ökning på drygt hundra om dagen senaste veckan. När skriver man på:

  https://stop-ttip.org/sign/?noredirect=en_GB

 80. 580
  Piltson säger

  Frankrikes utrikesminister säger nu klart ifrån: man tänker inte gå med på TTIP som den idag föreligger.

  https://www.rt.com/news/348499-valls-france-eu-ttip/

 81. 581
  Piltson säger

  Och kommunalfullmäktige i Skottlands huvudstad Edinburgh har förklarat staden vara TTIP-fri zon.

  https://www.globaljustice.org.uk/blog/2015/jun/26/edinburgh-takes-stand-against-ttips-corporate-takeover

  Antalet sådana kommuner i Europa är nu drygt 180, men ännu ingen i Sverige.

 82. 582
  Piltson säger

  Brexit kan bli dödsstöten för TTIP, skriver John Hilary i Independent:
  ”It is also highly doubtful that the TTIP project will be able to survive the UK’s withdrawal on top of all the other shocks that have hit the EU-US negotiations over the past few months. Brexit may well be the last straw that broke the TTIP camel’s back.”

  https://www.independent.co.uk/voices/brexit-ttip-what-next-europe-canada-trade-a7104356.html

  Och Mark Dearn, också från ”War on Want”, avslöjar en del om hemliga möten mellan EU-kommissionen och amerikanska storbolag för att fixa möjligheten att slopa redan befintliga europeiska miljö- och hälsoregleringar.:

  ”As a secret meeting between the European Commission and Exxon Mobil revealed,the Commission has been shamelessly colluding with the world’s biggest corporations to assure them that through TTIP they can force countries outside the deal (“third countries”) to accept its terms: the eradication of social, health and environmental protections, the locked-in privatisation of public services, and a private justice system so corporations can sue governments for any policies hitting their profits.

  https://www.huffingtonpost.com/mark-dearn/what-now-for-ttip-ceta-an_b_10658470.html

 83. 583
  Piltson säger

  Piltson Skrev:

  möjligheten att slopa redan befintliga europeiska miljö- och hälsoregleringar.:

  Det var det vi skrev om i 330-331 ovan, den hittills viktigaste av dessa 583 kommentarer.

 84. 584
  Ingrid säger

  Här är en inspelning av ett ”webinar” som jag tipsade om i maj…

  Information:

  ”In this webinar, Stéphanie Danielle Roth, campaign coordinator of the European Initiative ‘Stop TTIP,’ and Local Futures’ Director Helena Norberg-Hodge, engage in an eye-opening discussion about “free trade” treaties that exposes some of their lesser known effects and outlines strategic alternatives. They discuss the link between global trade treaties and other social issues from cultural breakdown and poverty to epidemics of depression and suicide among youth and increased CO2 emissions. They discuss “Investor-State Dispute Settlements” that allow corporations to sue governments, and most importantly, they explore strategies of resistance and renewal from campaigns, petitions, lawsuits, and protests to alternative trade mandates and systemic localization.”

  https://www.youtube.com/watch?v=ppfu3NUq0K0&noredirect=1

  – Detta är absolut väl värt att lyssna på… hälsar Ingrid

 85. 585
  Ingrid säger

  Här är en länk med anmälan till ett kommande ”webinar” den 11/ 7 – med temat:

  ”A World Without ‘Free’ Trade – What it would look like and how to get there.”

  https://www.localfutures.org/a-world-without-free-trade/

 86. 586
  Ingrid säger

  @ Piltson:

  Piltson (583) – Detta berör också inlägg 330-331…

  En länk med en text som även kopplar an till det kommande ”webinaret” den 11/7 – och med följande rubrik:

  Leaked TTIP text shows U.S. negotiators push to lower food safety standards, farmer protections:

  https://www.iatp.org/documents/leaked-ttip-text-shows-us-negotiators-push-to-lower-food-safety-standards-farmer-protectio

  Efter texten finns ytterligare några länkar att kolla upp…

 87. 587
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  Ja, IATP det är den småbrukarorganisation som kommit på att dom skrivit utkastet så
  listigt att man i efterhand skall kunna rubba nuvarande bestämmelser. Detta är förfärligt viktigt, om det står så även i den slutliga versionen måste man slå ned på det vid riksdagsbehandlingen.

 88. 588
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  Intresanta länkar, T.ex. om hur dyrbart “frihandelsavtal“ kan bli. Det visar TransCanadas stämning av USA under NAFTA-avtalet. Obama stängde en oljeledning av miljövårdsskäl. TransCanada hänvisar till ISDS och vill ha 15 miljarder dollar i kompensation.

  “TransCanada Corp. is moving ahead with an investor-state challenge against the U.S. government a request for arbitration under Chapter 11 of the North American Free Trade Agreement. The company is demanding $15 billion in damages, arguing that President Barack Obama violated its rights as an investor when he decided to reject the Keystone XL pipeline project.“

  Mera här: https://www.politico.com/tipsheets/morning-trade/2016/06/brexit-dashes-hope-for-ttip-in-2016-215032

  I andra änden av NAFTA har vi offren bland konsumenterna. Under NAFTA blev CocaCola och dylikt så billigt i Mexiko att tusentals barn där nu saknar tänder när de skall börja skolan, fick vi lära oss igår.

 89. 589
  Emmalisa säger

  Nu lovar Malmström att medlemsländerna skall få en chans att stoppa CETA. Och det kommer dom säkert att göra.

  olitics.ca/2016/06/27/ceta-ratification-proposal-coming-soon-eu-trade-commissioner/

 90. 590
  Emmalisa säger
 91. 591
  Lars Henrik säger

  Emmalisa Skrev:

  Nu lovar Malmström att medlemsländerna skall få en chans att stoppa CETA. Och det kommer dom säkert att göra.

  Men samtidigt vill man nu skynda på ratificeringen innan Storbritannien hinner ”trycka på knappen” och aktivera artikel 50. Detta enligt canadas handelsminister Chrystia Freeland:

  https://www.cbc.ca/news/politics/ceta-europe-trade-deal-1.3654857

 92. 592
  Lars Henrik säger

  Lars Henrik Skrev:

  Men samtidigt vill man nu skynda på ratificeringen innan Storbritannien hinner ”trycka på knappen” och aktivera artikel 50. Detta enligt canadas handelsminister Chrystia Freeland:

  https://www.cbc.ca/news/politics/ceta-europe-trade-deal-1.3654857

  Hon säger också att det inte finns en antydan om missnöje från EU om avtalet (trots det från TTIP så kritiserade ISDS!):

  and there’s not the slightest ”whisper” of discontent over the massive deal.

  Jag får intrycket av att man försöker ’smyga’ igenom CETA medan TTIP kritiseras och debatteras.

 93. 593
  Piltson säger

  @ Lars Henrik:

  Ur denna artikel:
  ”International Trade Minister Chrystia Freeland says, and there’s not the slightest ”whisper” of discontent over the massive deal.”

  Jaså! Titta här då:

  https://stop-ttip.org/de/wp-content/uploads/sites/4/2014/11/Stop_TTIP_-_Demo_vor_EuGH.jpg

 94. 594
  Lars Henrik säger

  @ Piltson:
  Ja, kan det egentligen bli mer uppenbart?

  Återigen kan man fråga sig vad journalisterna håller på med.

 95. 595
  Piltson säger

  @ Piltson:
  En sån där grej som tjejen håller i handen kallas på tyska ”Flüstertüte” – viskarstrut.

 96. 596
  Piltson säger

  @ Lars Henrik:

  Joseph Goebbels´ lärdom:
  ”Om man bara upprepar en felaktighet tillräckligt många gånger, så förvandlas den till sanning.”

 97. 597
  Piltson säger

  “Bästa fru Bundeskansler, jag uppmnanar er angeläget att sluta ljuga“, skrev Thilo Bode till Angela Merkel.

  ”Sehr geehrte Frau Bundeskanzlerin, Ihre Ausführungen stehen im Widerspruch zu den wissenschaftlichen Erkenntnissen. Wir bitten Sie daher dringend darum, hierzu Stellung zu beziehen”, schrieb foodwatch-Geschäftsführer Thilo Bode in einem heute veröffentlichten Offenen Brief an Angela Merkel.

  Anledningen var hennes och förhandlarnas försäkringar att CETA/TTIP inte skulle ändra europeiska regleringar eller kompromissa med ”försiktighetsprincipen”. Bodes organisation Foodwatch hade bett professorer i tre länder om en kommentar till detta, och den har nu offentliggjorts:

  ”Der europäische Vorsorgegrundsatz und seine weitere Verwirklichung [ist] in den Regelungstexten nicht hinreichend verankert”, schreibt das Wissenschaftsteam um
  Prof. Dr. Peter-Tobias Stoll, Direktor der Abteilung Internationales Wirtschaftsrecht und Umweltrecht an der Georg-August-Universität Göttingen,
  Dr. Wybe Th. Douma vom TMC Asser Instituut in Den Haag und
  Prof. Dr. Nicolas de Sadeleer von der Université Saint-Louis in Brüssel.

  ”In der Zusammenschau ist zu befürchten, dass bestehende und zukünftige europäische Regelungen (…) durch Vorgaben im CETA-Übereinkommen und nach den vorliegenden Vorschlägen der EU zu TTIP in Frage gestellt bzw. erschwert werden”.

  På CETA:s 1600 sidor nämns aldrig denna princip:

  ”Die deutsche Regierung und die EU-Kommission behaupten unverdrossen, das für den Verbraucher- und Gesundheitsschutz so wichtige Vorsorgeprinzip bleibe bei TTIP und CETA vollständig gewahrt. Auf den 1.600 Seiten des CETA-Vertrages wird das Vorsorgeprinzip allerdings kein einziges Mal erwähnt.

  Regeringens försäkringar stämmer inte, eftersom CETA är så skriven att man skall kunna ändra på idag befintliga regler, vilket ju också amerikanska småbrukare hade upptäckt (se 330 ovan) . Så Foodwatch ber nu Merkel om ett klarläggande. Mycket mera här:

  https://www.scharf-links.de/43.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=56589&cHash=945fd353eb

 98. 598
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Regeringens försäkringar stämmer inte, eftersom CETA är så skriven att man skall kunna ändra på idag befintliga regler, vilket ju också amerikanska småbrukare hade upptäckt (se 330 ovan) . Så Foodwatch ber nu Merkel om ett klarläggande. Mycket mera här:
  https://www.scharf-links.de/43.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=56589&cHash=945fd353eb

  Ett oerhört talande – MOMENT 22… !!!

  Piltson, jag vet att du kommer att följa upp detta sammanhang – och jag ser absolut fram emot att få höra mer om ”MERKELS KLARLÄGGANDE”… !!!

 99. 599
  Piltson säger

  @ Ingrid:
  OK, vi skall inte tänka så illa om Merkel här. Hon talar i god tro, litar på sina rådgivare och har nog inte detaljläst papparen. Malmström, som leder förhandlingarna, torde däremot veta precis vad det handlar om.

 100. 600
  Piltson säger

  Vi behöver inte lägga ut CETA för ratificering om vi inte vill, säger nu chefen för EU-kommissionen, Jean-Claude Juncker. Avtalet faller inom kommissionens exklusiva kompetensområde, sade han. Men om det kan man ha olika idéer, se 514 ovan.

  https://www.dw.com/en/eu-aims-to-sidestep-parliaments-on-ceta/a-19363101

  Det kan vara en liten förvarning om det besked som utlovats till 5 juli. Opinionen skall mjukas upp för en chock, och Juncker sätter sig än en gång över Malmström, som sade motsatsen i förrgår.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa