Läkarordination: LCHF, fasta och gurkmeja

I Dagens Medicin. Läkaren verkar ha haft diverse mystiska saker för sig, men ordination av LCHF, fasta och gurkmeja är väl i och för sig inte fel?

 

Comments

 1. 1

  Modigt. Tycks ha varit en person med stor beundran av Jesus. Personen verkar dock ha glömt bort en sak. Människor måste själva vara motiverade att läka. ingen läker oss utom vi själva. Kanske behöver personen göra som Tomas och Jesus, nämligen meditera på den saken? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/12/13/meditation-lucia-ar-egentligen-den-21e-december-pa-tomas-tvivlarens-namnsdag/

 2. 2

  ”Låta maten vara vår medicin och medicinen vår mat !” – sagt av Hippokrates för ca 2500 år sedan – och det gäller fortfarande – eller ?

 3. 3
  Thomas Jansson says

  Ett fall för Mats Reimer & Voffarna,,,,

 4. 4
  Maj-Britt Bernhardsson says

  Religion är var och ens privatsak och skall givetvis inte blandas in i vården. Annars tycker jag att han hade ganska vettiga åsikter.

 5. 5
  Margareta Lundström says

  MEN SÅ HAR VI DEM SOM RABBLAR MANTRAN SOM “VETENSKAP OCH BEPRÖVAD ERFARENHET” OCH “EVIDENSBASERAD MEDICIN” OCH “DEN SAMLADE VETENSKAPEN SÄGER” OCH SOM KOLLRAR BORT GAMLA DAMER MED STATINER.
  VAD SKALL VI GÖRA MED DEM?

 6. 6
  Thomas Jansson says

  @ Margareta Lundström:
  En modern form av ättestupa?

 7. 7
  ing-marie says

  Min sambo har haft en lättare stroke, han fick kolesterolsänkande Atorvastin 40mg. Gjorde jag fel? Tog bort dem utan läkare, har ej fått träffa någon, tyckte att han blev vingligare i benen. Har jag gjort fel? Man blir osäker

 8. 8

  Det framgår inte vad patienterna sökt för, för åkommor. Därför blir artikelns innehåll ganska intetsägande. Dock nämns antibiotika så man kan väl gissa att det var någon typ av förkylning som en patient sökte för. Då kanske inte varken gurkmeja eller fasta är botemedlet. Att blanda in kyrka och religion hör väl inte hemma på en vårdcentral/läkarmottagning. Kanske var det en fuskläkare som vi då och då hör talas om.

 9. 9
  Docent Göran says

  ing-marie Skrev:

  Gjorde jag fel tog bort dem utan läkare

  Jag är övertygad om att du gjorde rätt!

 10. 10

  ing-marie Skrev:

  Min sambo har haft en lättare stroke, han fick kolesterolsänkande Atorvastin 40mg. Gjorde jag fel? Tog bort dem utan läkare, har ej fått träffa någon, tyckte att han blev vingligare i benen. Har jag gjort fel? Man blir osäker

  Det finns en kategori kolesterol och en kategori statiner här på bloggen. Kanske information som passar. Många inlägg och kommentarer:

  Kolesterol: https://annikadahlqvist.com/category/kolesterol/
  Statiner: https://annikadahlqvist.com/category/statiner/

 11. 11
  ByPass x2 says

  ing-marie Skrev:

  Gjorde jag fel tog bort dem utan läkare

  Nej, du gjorde inte fel.
  Kan bara instämma i docent Görans råd:
  • Släng statinerna — det är rena giftet och 100%-gt livskvalitetsförstörande!

  Har själv sedan ca 1,5 år upphört med den ”medicinen” efter att ha tagit den dagligen i 30 år — jag trodde ju naivt att läkare och medicinsk vetenskap månade om patienters liv, hälsa och välbefinnande. Så fel jag hade…
  Först efter upphörandet med statinerna återvände livskvaliteten och livet började om… 😉

  En sund(?) biverkan efter den 30-år långa statinförgiftningen är att min tilltro till 99% av läkarkåren och deras ”goda råd och rekommendationer” för all framtid är borta! Enbart läkare som påtalar/tillstår att LCHF-kost är FÖRSTA steget på vägen till god hälsa, kan få min uppmärksamhet…

  Se istället till att din livskamrat äter RIKTIG mat — DET kan inte påpekas nog ofta. Och i detta fallet är det nog inte heller fel om din livskamrat tar en tablett med acetylsalicylsyra (ASA) varannan dag eller så — t.ex. Magnecyl eller Trombyl — det tunnar ut blodet och håller vissa cancerformer borta. (tar själv 75mg Trombyl/dag)

  Du kan läsa lite om ASA-tabletter här:
  https://annikadahlqvist.com/2012/08/02/farligt-att-ta-treo-i-onodan/

 12. 12
  Annika Dahlqvist says

  @ 7 ing-marie:
  Jag är inte insatt i i vilken grad statiner minskar risken för ny stroke. När jag ögnar på Google står det om LDL-sänkning, och det vet vi ju att det inte gynnar hjärthälsan, och då känns det osannolikt att det skulle gynna hjärnans hälsa.
  Det vi vet är att statiner ökar livslängden med i genomsnitt 3-4 dagar, och det ger inte anledning till att stå ut med några biverkningar.
  Läkarna är hjärntvättade av farmakaföretagen.
  Jag såg en artikel på Fb, https://foodmed.net/2016/04/26/malhotra-sounds-statins-death-knell-here-hoping-cholesterol/
  där säger en läkare: “Dr Michel de Lorgeril says no one should take statins”

 13. 13
  Hanveden says

  Här är Anna Hallens “Argument för att slippa statiner!”
  https://www.annahallen.se/argument-for-att-slippa-statiner#comments

  mLCHFh .

 14. 14
  Hanveden says

  Erik Edlund har lagt in följande i sin Matfrisk blogg…
  https://matfrisk.com/2016/04/25/studier-ar-vardefulla-aven-de-som-gar-fel/#respond

  mLCHFh .

 15. 15
  ing-marie says

  Tack för svaret. Nu kämpar jag att han skall få matlusten till baka

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.