Smör ökar inte risken för hjärtsjukdom

Monique skriver om en studie i NL som visar att smör inte ökar risken för hjärtsjukdom.

 

Comments

 1. 1

  Även om jag tror på det, så är 4 år nog väl kort för att motståndare ska acceptera.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Javo:
  Livsmedelsverket bör i alla fall sluta att avråda från mättat fett, i väntan på mera forskning på området.

 3. 3

  Annika!
  Nedan finner du mejl som jag sänt till min unga empatiska läkare, vars äldre kollega Anna prackade på mig recept på Atorvastatin. Johanna får inte förstöras av grupptrycket och jag är rädd om henne, för hon är ett ämne till en lysande läkare. Jag har en förmåga att känna igen såna begåvningar från mina studenter (och de lärare jag rekryterade till mitt ansvarsområde), där jag bl.a. plockade ut en student som fick överta mitt (extraknäck-)företag i Jönköping. Han har gjort det strålande och är världsbäst i norra Europa inom den speciella nisch vi arbetade.

  Vi måste kämpa på alla fronter mot grindvakter/normbevarare bland vår egna läkare och sen på alla sätt stött de unga innan de fastnar i smeten och ger efter för grupptrycket.

  Kanske nån kan inspireras av mitt privata fälttåg för ungdomen i läkarkåren och mot cementerade
  tankestrukturer bland de sedan länge statinfrälsta. Goggla ppå begreppet ”Group Think”, så finns det mycket intressanta saker att lära sig om grupptryck.

  Mejlet: ————————-
  Hej än en gång Johanna!

  Jag har en remiss från kirurgen om blodprov, borttagning av katet och seponering av agraffer från såren.

  När man ändå ska ta blodprov, så kan du väl lägga in ett kolesteroltest, för jag har slarvat med LCHF under julen och lite då och då, när jag ändå ska stickas. Jag är trött på alla stick jag fått den här tiden varje dag på kirurgen och inte minst de misslyckade.

  Nedan kommer ett redigerat tidigare (senaste) mejl till dig, så som jag egentligen ville berätta för dig. Orkade inte förut. Var för trött efter operationen.
  Detta är absolut sista om det här. Jag lovar om du lovar att ta del av det och länken till artikeln i Daily Mail.
  Resonera om det kan vi göra då vi träffas nästa gång.

  Det är viktigt för läkarkårens (ditt) rykte och (din) integritet att du inser att det är många obundna/fristående forskare och läkare, som är bekymrade över läkemedelsbolagens girighet, mutsystem, position och makt in i olika länders läkemedelsverk och i läkarkåren. 0ch försöker arbeta mot det.
  Läkemedelsbolagen lägger ner mer pengar på marknadsföring av mediciner än på forskning. SKANDALÖST!!!
  Vad säger det? Jo att det vinsterna som räknas inte läkemedlens ”goda” effekt, om den ens finns (girigheten talar).
  Läs Ralf Sundbergs bok Forskningsfusket, som du fick av mig, snarast möjligt!

  Jag har alltid förespråkat ärlighet och etiskt handlande och ställt upp för ”de svaga” och ”gett mig på” dem som utnyttjar sin ställning och makt på ett oärligt sätt
  Jag är rädd om dig och vill dig bara väl!
  Hälsar dig med värme en bekymrad
  Jan
  ———————————————————–
  Hej igen Johanna!
  Nu stressar jag dig, men för att du ska utvecklas och blomma ut till den fantastiska läkare du har inom dig, så måste du låta andra röster än etablissemangets komma till tals. Jag brukade säga till mina uppsatsskrivande studenter att de skulle gå utanför den företagsekonomiska litteraturen och även söka inom sociologi, psykologi, antropologi, etnologi m.m… för att hitta nya infallsvinklar på t.ex. konsumentbeteeende. Man kan även hitta ”fynd” i skönlitteratur, som jag citerade i min masteruppsats. T.ex. Machiavellis Fursten och Goldings Flugornas herre när det gäller ledarskap och grupptryck.

  Thermodynamikens 2:a huvudsats i enkel förståelig form: ”Ett system som inte får ny energi utifrån kommer att kollapsa.” Gäller t.ex. starkt sammanhållna sociala grupper, som sluter sig mot omvärlden, med degenererande/skadlig rundgång i systemet som följd. Man försvarar sig med att så har vi alltid gjort/aldrig gjort och gruppmedlemmar vågar inte avvika från normen i gruppen.

  Inuiterna förstod det här och lät sina kvinnor ligga med gästande främlingar för att få nya gener i omlopp, vilket hejdade inavelsproblem. Men den ”civiliserade” världen kallade det för promiskuitet, när det i själva verket handlade om inuitsamhällets överlevnad.

  Statinerna berörs fr.o.m. en bit in i artikeln (länk nedan), där läkemedelsföretagens lobbyister fått igenom sänkta kolesterolnivåer som nya riskvärden. En sjuksköterska på Kirurgen i Lund berättade det för mig, men jag fick inte tala om att hon sagt det!!!!!! Så rädd om jobbet var hon. Jag visste det redan och det står även i artikeln.

  Det är kunniga helt oberoende professorer o läkare som backar upp artikeln och en kampanj mot läkemedelsföretagens bedrägerier, girighet och makt. Bl.a. engelska drottningens f.d. läkare.
  Annas artikel till mig om nyttan av statiner var 10 år gammal. De artiklar ni båda fick av mig var dagsaktuella.
  Med vänlig hälsning
  Jan
  PS.
  Ta dig tiden det tar! Det är viktig utbildning! ”I en grupp där alla tänker lika, tänks inte särskilt mycket” (Voltaire). Därför måste man ta del av synpunkter från olika håll och få flera perspektiv på ett problem. Kostomläggning, liberal LCHF, sänkte ju mitt LDL från 5,1 till 3,7 på två månader efter att ha varierat lite upp och ner tidigare.
  https://www.dailymail.co.uk/health/article-3460321/How-Big-Pharma-greed-killing-tens-thousands-world-Patients-medicated-given-profitable-drugs-little-proven-benefits-leading-doctors-warn.html
  DS.

 4. 4
  ing-marie säger

  Hej Annika jag har fått hem min sambo efter en liten stroke Han har inte tagit blodtryckstabletter. Han kom hem om fredags. Fick inte prata med någon doktor, bara ett papper att läsa på. Varför tabletter mot Hjärtflimmer och kärlkramp Han har aldrig haft problem+kolesteroltab 1 tab om dagen har ingen aning vad han har. Nu ger jag honom lchf-mat allt socker bort, som har ätit Jag är rädd för att det kommer mer Är utlämnad till läkare som inte har tagit kontakt med mig Mår inte så bra .Tack om jag kan få råd av någon så jag slipper denna vanmakt

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 ing-marie:
  Du måste begära att ni ska få prata med en läkare så att ni får reda på hur de tänker.
  Om man har förmaksflimmer anses det att man ska äta blodtunnande medicin, förebyggande mot ny stroke.

 6. 6
  ing-marie säger

  Han hade 220 genom 126 en sväng i början ,men gått till 170 genom 100 när han åkte hem Han åt mycket socker .Vad mer är Metformin han hade 9,1 socker .Doktorn sa till hans son att det fans ämne mot högt blodtrycket Nu är sockret borttaget i hans kost Tack för att du tog dig tid

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 ing-marie:
  Om han nu äter LCHF så kan han avvakta utvecklingen av blodtrycket. Det kanske går ner bra efter omläggning till LCHF. Även blodsockret kan normaliseras av LCHF.

 8. 8
  ing-marie säger

  Tack snälla du känner mig bättre till mods Vi har lite jobb nu att ta i tu med Ennu ett stort till dig

 9. 9

  Annika Dahlqvist Skrev:

  @ 1 Javo:
  Livsmedelsverket bör i alla fall sluta att avråda från mättat fett, i väntan på mera forskning på området.

  Ska bli intressant att se om Litsfeldt får jobbet som chef för Livsmedelsverket. Vilken seger för ”oss” det skulle vara.

  Vi behöver inte sitta o vänta. Det finns redan så mycket beprövad erfarenhet om LCHF(-matfetterna) att forskning egentligen inte behövs mer än för att övertyga ”motståndarna”- och kanske inte ens det för de har ju satsat hela sin yrkeskarriär på fettsnål mat och är immuna mot vad som än kommer ut av sån forskning. Jag skrev en bok nästan färdig om ”barfotaforskning” för lärare – En skolforskares äventyr bland Skoltomtar och Skoltroll”. Förläggaren som beställt den dog tyvärr och hans företag såldes.

  Det var som en protest mot en pedagog, som sablade ner min väns hela pedagogiska utgivning med motivering att all skolforskning skulle bygga på statististik och kvantitativ data, som kan signifikanstestas. Min vän hade gett ut bl.a. ”De 7 intelligenserna” och ”Inlärningsrevolutionen” som var det årets 4:e mest sålda bok alla kategorier. Bara Marianne Fredriksson, Jan Guillou och Henning Mankell var före. En gymnasielärare och jag genomförde enkla experiment i en klass vi hade gemensamt (jag hade några timmar på gymnasiet vid sidan om högskolan).

  Det var roligt, intressant och givande för både oss och eleverna, 30 st, på en 2-årig gymnasielinje. Och gav goda resultat för vårt fortsatt arbete med klassen. Det var upphovet till boken.

  Kan du inte göra ett upprop här på bloggen om våra olika erfarenheter om LCHF:s effekt på vår liv, vikt, blodsocker, etc. Fallstudier är en etablerad och ”godkänd” vetenskaplig metod. Det måste finnas många berättelser ”out there”. Det finns många goda skribenter verksamma på din blogg. Inte minst Lars Berns resa från sjuk till god hälsa, är ett lysande exempel. Det är bara att samla in berättelserna och ge ut dom.

  Uppföljaren till min bok skulle vara ”vittnesbörd” från lärare som jobbat på det sätt jag förespråkade eller sin egen modell, för jag visste att dessa kreativa lärare lärare fanns runt om i landet. Min fru och en kollega var två av dom.

  Sätt igång Annika! Don´t wait! Do it!

 10. 10
  agneta.belfrage säger

  Det finns en bok som heter nåt i stil med ”101 undersökningar visar att samband saknas mellan konsumtion av mättat fett och hjärt-kärlsjukdomar.” Det är undersökningar som är internationella

  .Jag tänker inte vänta på mer forskning det vågar jag inte. Det börjar bli dags för omkastad bevisbörda: den som påstår att det är farligt med mättat fett får bevisa det.

 11. 11

  @ agneta.belfrage:
  Helt rätt Agneta! Kräv av våra motståndare att bevisa ”smörets” farlighet. I alla sammanhang, som vi stöter på ”antifettarna”, så kräver vi att de ska bevisa det! Och de kan de inte! Gör vi alla så, kommer många att stå där med sin fettskräck och tiga. De har inget att komma med!

 12. 12
  Bokmal säger

  Smör – statiner

  Det är befängt att påstå att smör skulle vara farligt men samtidigt propagera för att kreti och pleti skall ställas på statiner för att sänka sitt kolesterol och att man därmed skulle få ett längre och bättre liv. .

  Läkemedelsverket mfl är inte intresserade av att ta reda på varför så många slutar med statin-behandlingen inom ett par år. I en rekommendation från 2014 skriver de att ”anledningen är okänd”.
  Jag tror mig veta orsaken…..

  Läs gärna nedanstående artikel och kommentarerna.
  Jag hoppas att Peoples Pharmacy, en vacker dag, kommer att ge ut en bok med alla statin-berättelser som de erhållit genom åren.

  Sidan kanske förefaller ”flummig” med en blandning av husmoderstips och allehanda forskningsartiklar, men jag är helt övertygad om att paret Graedon är seriösa och önskar att sanningen kommer fram.

  https://www.peoplespharmacy.com/2016/03/10/will-praluent-work-if-you-cannot-stand-a-statin/comment-page-1/#comments

  P.S. Igår såg jag en kort bulletin från Livsmedelsverket (strax före 21-nyheterna på SVT). Det stod något om att fullkornsprodukter kunde förhindra hjärt- och kärlsjukdom. Hoppas jag kommer ihåg rätt nu. Det var samtidigt som man sände bulletiner från Postverket, Skatteverket m.fl.

 13. 13

  Ser att diabetes 2 nu är med som biverkan av statiner. Fanns inte där, då jag petade i mig min första pilla för många år sedan. Min läkare var informerad av läkemedelssäljarnas lögnaktiga rapporter och jag trodde på min trevliga läkare, så jag skyller inte på honom.

  Finns bara en i min släkt med diabetes 2. Min farmor, så jag tror knappast det var ärftligt. Nyheter och bulletiner från Läkemedelsverket och Big Pharma platsar oredigerade i ”Nyheter och bulletiner från Mosebacke” och i Grönköpings Veckoblad.

  En vikarie till min ord. läkare på min Vårdcentral hårdsålde nån statin till mig för några veckor sedan. Mitt kolesterolvärde var för högt, sa hon, speciellt LDL. 3,7 mml/l mot 1,3 för HDL. Hon skrev ut ett recept, som jag inte hämtat ut. Bra till inom referensvärdena, men jag med diabetes ska ner under 2,5 (?), sa hon. Ref.värde LDL 2,0-5.3. Totalkolesterol 5,8 (3,9-7,8). Hon gav mig en rapport från 2004. Jag skickade henne rapporter från oberoende läkare/forskare från 2014 och 2015, så jag undrar vem som var bäst uppdaterad. Hon eller jag.

  ”De” (läkemedelsmaffian) gör tydligen allt för att alla ska gå på statiner för att hålla oss sjuka så de kan tjäna pengar på oss.

 14. 14
  Lars Henrik säger

  @ Javo:
  Jag antar att du sett denna tråd? Hursomhelst tycker jag det kan vara bra att hålla sådana nyheter aktuella länge:

  https://annikadahlqvist.com/2016/02/29/experter-skriver-i-daily-mail-om-big-pharmas-girighet/

 15. 15

  @ Lars Henrik:
  Har skickat den länken till både min ordinarie läkaren och till henne, som ville proppa i mig Atorvastatin mot min vilja. Min ord. läkare har accepterat min vägran.

  Och vi ska peppra våra läkare, om dom trilskas, med just sånt som Daily Mail artikeln.
  Peter Götzsche och Ralf Sundberg , m.fl. tror dom ju inte på. De orkar inte läsa böcker som strider mot ”grundbulten”. Min ord. läkare har fått Ralf Sundbergs bok av mig.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa