Experter skriver i Daily Mail om Big Pharmas girighet

Artikel i Daily Mail: How Big Pharma greed…  De efterlyser en offentlig utfrågning. De bedömer att läkemedlen är mindre effektiva än vad som uppges, och att de ibland är skadliga – och de anklagar NHS för att misslyckas med att stå upp mot de farmakologiska jättarna.

 

Comments

 1. 1
  ulf pohl säger

  Får man hoppas att detta spiller över till svenska, europeiska och amerikanska media? Är på tiden att man går till botten med Big Pharmas kriminella fasoner. Hoppas detta leder till skattefinansierad medicinsk forskning och ett upphävande av medicinska patent. Vore bingo för folkhälsan och allas vår ekonomi. Hur är det med möjligheter till skadestånd? Gäller friskrivning vid uppenbar fusk, bedrägeri, mutor och korruption? Hoppas det händer något avgörande nu.

 2. 2
  Zonen säger

  Bra talat, Ulf Pohl! Håller helt med dig! Sen å andra sidan att vända vår skolmedicin mot den rätta vägen är ett enormt jätteprojekt enär dom hela tiden försvarar sig med sin ”vetenskap” (Skolmedicinens/läkemedlens forskning)! Tom. Wikipedia följer ju deras riktlinjer till punkt och pricka och därmed är det svårt att bryta deras monopol vad gäller hälsa för folket……… Och att sen få våra Politiker att förstå detta är nog svårt! Se bara på dokumentären om Palme nu senast. Där pratades om att han sanerat sina tänder! Hade han amalgamproblem? Troligen, och hade han fortsatt fått vara Statsminister så hade nog amalgamet (50 % kvicksilver) troligen förbjudits tidigare än det nu gjordes. Dvs 2009 och då under regeln att det inte var bra för vår miljö! Men i våra munnar gjorde det ingenting enligt våra myndigheter…… bara problem vid vår förbränning till aska, med kvicksilver utsläpp! Horribelt, problem efter vår död, men inga erkända problem dessförinnan….. Vad är det för myndigheter vi har? Vems intressen försvarar dom än? Nåväl, Vid Örebro samlas tydligen allt kvicksilveravfall. Lämpligen görs det om till amalgam för det är tydligen helt ofarligt än enligt våra myndigheter ! Problemet är lätt löst då och följer VOF:s riktlinjer… amalgamet var/är inget problem!!!

 3. 3
  I Like Neil Young säger

  @ Zonen:
  Ja amalgam är väl kanske inget vidare. Men vilken tandfyllning är ok egentligen? Som håller? Bisfenol A – är väl inget vidare det heller?

  Är det nån som har koll på det här?

 4. 4

  Jag hittade detta i slutet av den långa artikeln:

  It’s just as bad in the US, if not worse. There was an independent study done by a bunch of doctors, whereby they meticulously reviewed ALL the published literature dealing with injuries and deaths caused by conventional medicine. They mandated that every ”count” in the study be validated by published, peer-reviewed scientific studies, and vital statistics. This is what they found: 2.2 million people per year (out of those in hospital, this doesn’t count out patients) suffer adverse reactions to prescribed drugs. 20 million people per year received antibiotics for VIRAL infections, which they are unnecessary and useless. 7.5 million people per year have unnecessary medical and surgical procedures performed. 8.9 million people per year are unnecessarily hospitalized. 783,936 people per year are KILLED by conventional medicine, making it the leading cause of death and injury in the US, according to the study.

  Stackars fria amerikaner, som via sina privata sjukförsäkringar garanteras bra sjukvård och dessutom skyddas av en arme av advokater, som inte tvekar att föra talan mot läkarna. Då gäller det att inte underbehandla någon patient.

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  @ Erling:
  Det är ju nästan som nån sorts avfolkningsprogram, en död mille per år nästan, av medicin bara i Staterna.

  På tal om Antibiotika. Var det nån som såg Vetenskapens Värld i går, Måndag?
  Det handlade om dom nya härliga resistenta formera av Gonorré, Syfilis och TBC, bl.a
  Ska man tro på vad det programmet målade upp så ser det rätt blekt ut framåt till, enligt diverse experter på dessa områden.

  Hoppas man kan sätta sin personliga tilltro till megadosering av C, intravenöst om det skulle behövas + Kolloidalt Silver.

 6. 6
  Bokmal säger

  Fråga Doktorn igår – om Kol bl.a.:

  Igår sändes SVT:s Fråga Doktorn direkt. Programmet handlade om Kol och man hade bjudit in en lung- och Kol-expert (TS) från Umeå..
  Som vanligt poängterade man vikten av att upptäcka Kol tidigt (t.ex. genom spirometri) och börja behandla.

  Det spelar ingen roll vilken medicin det gäller – mantrat är detsamma – upptäck tidigt och börja behandla. Man berättade också att det finns specialla Kol-mottagningar på vissa ställen. Ju mer specialmottagningar det blir – desto ”större risk” att man får den ”mottagningens diagnos”. Det gäller Kol, osteoporos, flimmer osv.
  Man glömmer helheten och möjliga differentialdiagnoser.

  Någon borde intressera sig för felaktiga diagnoser. Vissa vårdtagare får sjukdomsdiagnoser fast de egentligen lider av läkemedelsbiverkningar. Man kanske inte ens behöver den aktuella medicinen..

  I gårdagens program uttryckte en kvinna sina undringar. Hon stod på atorvastatin (=Lipitor) och hade läst i bipacksedeln (Varningar och Försiktighet) att man skulle tala med sin läkare eller apotekspersonal innan man tog atorvastatin om man hade allvarliga andningsbesvär.
  Ingen i programmet reagerade. Man bara pratade på om annat.
  Under – Eventuella Biverkningar – i samma bipacksedel står bl.a. följande::
  ”Andningsbesvär inklusive ihållande hosta och/eller andnöd eller feber”.

  Hur många som står på statiner (omkring 800.000) får en felaktig Kol-diagnos?

  Jäv/samarbeten

  Professorn tillfrågades, förstås, inte om han hade några arvoderade samarbeten med läkemedelsbolag – eventuella jäv. Men vem som helst kan gå ut på nätet och upptäcka saker.
  Läkare/forskare borde vara fristående. Hur skall man annars ta det som de säger på allvar?

  Nedan kopierar jag in ett par länkar från Läkemedelsverket (2008) respektive Läkartidningen (2012).
  Professorn (TS) har bl.a. haft samarbeten med:

  ”Anställning/arvoderade uppdrag: Ledningsuppdrag, studiedesign, föredrag, utarbetande av undervisningsmaterial, rådgivning med Resistentia, AZ, GSK, Novartis, Boehringer, Pfizer. Anslag/kliniska prövningar/övrigt samarbete: AZ, GSK, Novartis, Boehringer, Pfizer.”

  ———–

  Länkar:

  https://www.lakartidningen.se/OldWebArticles/176/17657.html

  https://lakemedelsverket.se/upload/halso-och-sjukvard/behandlingsrekommendationer/Clean%20REVIDERAD%20J%C3%A4vsdeklarationer%20KOL.pdf

 7. 7
  EvaLi säger

  @ 6 Bokmal:
  Till Bokmal, Annika och andra:

  Angående andningsproblem mm som du nämner angående statiner. Jag har ingen FASS men önskar veta vad heter de olika läkemedlen STATINER?? Jag undrar för en bekants räkning som har dessa symptom men vet inte om personen tar statiner och personen som är äldre vet säkert inte själv om det är statiner… Så, kan ni räkna upp lite olika namn på statiner så ska jag kolla upp det. Tack på förhand. Denna blogg är guld värd!

 8. 8
  Molle säger

  Simvastatin (orginal produkt Zocor)
  Atorvastatin (orginal produkt Lipitor)
  Rosuvastatin (orginal produkt Crestor)
  Fluvastatin (orginal produkt Lescol)
  Lovastatin (orginal produkt Mevacor)
  Pravastatin (orginal produkt Pravachol)
  Pitavastatin (orginal produkt Livalo)

 9. 9
  ulf pohl säger

  Jag spinner vidare på temat patentering av mediciner. Patenten ger möjlighet till astronomiska vinster som används till att meja ned all vetenskap, erfarenhet och alternativa å- och insikter. Att medicin är så dyrt beror ju på att den absolut övervägande kostnaden är mutor, mytbildning, marknadsföring och bestickning. Riktad bolagsstyrd ”forskning” och ”utbildning” hjälper också till att sopa igen spåren och skydda systemet. Samtidigt finns det en armé av betalda vakthundar i media, myndigheter och sjukvård så att ingen kan rubba det lukrativa systemet. En märklighet är ju att man inte kan patentera livets byggstenar men ändrar man någon molekyl i ett derivat så gäller det inte längre. Jag tror att där ligger pudelns kärna och även potentialen till förändring. Förbjud alla patenterade manipulationer av livets byggstenar i medicinskt syfte och systemet kommer att implodera eftersom det finns ingen vetenskap i den allopativa (Rockefeller är instiftaren av denna religion) medicinen (= skolmedicinen). För att pengarna styr-alltid.

 10. 10
  EvaLi säger

  Molle @ 8
  Tusen tack för listan på olika statiner!!

 11. 11
  stenB säger

  Off Topic: Danmark på väg till att bli första Europa land att bli organiskt ?

  ”…The Danish government is working in multiple ways to convert the entire country’s agriculture into organic and sustainable farming. Last year, they released an ambitious, 67-point plan to double organic farming, and to serve more organic food in the nation’s public institutions by 2020.”

  Om ”affärerna” i Sverige sköts av Monsantodrängar i Uppsala-Ulltuna lär vi snart bli lika GMO-ade som USA. Danmark var även först med att stoppa hjärtgifter transfett, sedan följde USA. Sverige trampar fortfarande vatten vad jag förstår.

  Verkligen positivt att höra om Frankrike. VAr det kanske de vanskapta GMO-matade grisarna som fick Danskarna att tänka till ? I Sverige blev både det och Seralinis musbilder censurerade från rikspressen, kanske med hjälp fråm Uppsala?

  https://foodrevolution.org/blog/denmark-organic-country/

 12. 12
  Bokmal säger

  @ EvaLi:

  Jag ser att signaturen Molle redan svarat på Din fråga.

  Statiner är en typ av mediciner som sänker blodfetterna (kolesterolet).
  De vanligaste är simvastatin (Zocord) och atorvastatin (Lipitor), men det kan även finnas andra benämningar. Det ser man när man går in på http://www.fass.se och söker på de aktiva substanserna (de förstnämnda namnen).
  Atorvastatin kan t.ex. även säljas under namnet Atorvastad.

  Om Du inte har något emot att läsa på engelska – och är intresserad av statinernas biverkningar – vill jag rekommendera David Evans bok – Statin Toxic Side Effects. Det är korta sammanfattningar av 500 kritiska statinstudier/rapporter. Innehållet är uppdelat i olika kapitel utifrån biverkningarna. (Boken kostar cirka 240:- hos Adlibris på nätet).

  Jag har skickat min bok till en läkare som inte blir förnärmad över att få ”tips” från allmänheten. . Det skall bli spännande att höra vad han tycker om den. Jag hoppas förstås att han skall sprida den bland kollegorna på hälsocentralen och att läkarna där skall bli mer intresserade av patienternas problem.

  Det finns gott om patientberättelser på http://www.askapatient.com (sök på ovanstående substaner). Man kan också få fram sammanställningar över de 20 (?) vanligaste biverkningarna som rapporterats till hemsidan alternativt till det amerikanska läkemedelsverket – FDA.

  Idag är det 1 mars och jag skall gå in på http://www.commonground.ca och se vad Alan Cassels skriver om den här månaden. Det är alltid lika spännande.
  I det sammanhanget vill jag passa på att tipsa om hans bok ”Seeking Sickness” (om olika typer av screening). Han är även medförfattare i den något äldre boken – ”Selling Sickness”

  .

 13. 13
  Bokmal säger

  Nu har jag varit in på http://www.commonground.
  Alan Cassels senaste text har den här rubriken:
  ”Collected information helps sway doctors to prescribe certain drugs”

  Jag citerar de första raderna:
  ” People often ask me if, given my research on pharmaceuticals, I could tell them why every time they go to the doctor, they always end up with another prescription. It’s impossible to answer that in a sound bite because many factors drive prescribing, including marketing, new research, patient demand, physician workloads and so on. The easy answer: it’s complicated.”

  Här är länken:
  https://commonground.ca/2016/03/big-datas-spying-on-our-doctors/

 14. 14
  Docent Göran säger

  @ Bokmal:

  Ibland blir man positivt överraskad.

  Idag fick jag ett oväntat samtal från en tidigare kollega som liksom jag själv fick allvarliga hjärtproblem men trots mitt ’tjat’ litade på sjukvården och lydigt tog statiner och andra ’hjärtmediciner’. Efter att ha drabbats av typiska biverkningar i form av bland annat muskelförsvagning och ett alltmer försämrat allmäntillstånd bestämde han sig för att skippa alla mediciner och hade nu tillfrisknat.

  Han var verkligen upprörd med sina nya insikter och berättade också hur en annan kollega på ett ännu värre sätt än han själv hade drabbats av statinerna men som efter besök hos ett antal läkare, som inte kunde koppla ihop hans allvarliga hälsoproblem med statinerna, till slut hade träffat på en läkare som uppmanat honom att upphöra med dessa statiner. Vår gemensamma kollega hade då också ’återvänt till livet’.

  Min kollega ringde för att sent omsider ge mig sitt ’erkännande’ och han berättade att han nu helt klart inser hur kriminell sjukvården i grund och botten är.

 15. 15
  EvaLi säger

  @ 12 Bokmal:
  Tack Bokmal för länkar m.m. Tänkte inte på att FASS finns på nätet. Som sagt denna blogg är en guldgruva!

 16. 16
  Ingrid säger

  – Den här bloggen är extremt allmänbildande… Det är fantastiskt att så många av oss ”gräver djupt och allsidigt” och sedan delar med oss av all information som vi finner, och som formuleras i krönikor och inlägg mm… – Jag är oerhört tacksam över att få vara en del av detta välinformerade ”etablissemang”… 😉

  – Angående Big Pharma och universitetens / akademiernas köpta forskning – har jag funnit en intressant bok:

  https://www.tulanelink.com/tulanelink/washburn_box.htm

  David Bollier är en författare som har ägnat sig åt att skriva flera böcker om ”the commons”… På sin internetsida har han en del intressanta audios att lyssna till… Om ni scrollar längre ner på följande länk, kommer ni till en (week 11) audio / podcast som handlar just om ”den köpta vetenskapen” och boken som jag hänvisar till ovan:

  https://www.bollier.org/podcasts

  – Utifrån denna information (och allting annat som tas upp här på Annikas blogg) – är det inte så konstigt att så mycket är skevt i världen – eftersom marknaden är involverad överallt… Och då är det ju inte marknaden i sig det handlar om, utan människorna bakom marknaden… vilket allt handlar om girighetens ”sanna ansikten”… – Om liv går till spillo – så är ingen ansvarig, utan man till och med ser till att ”sortera bort” dem som höjer sina röster för att avslöja sanningen…

  – Personligen är jag ytterst glad över att jag lever idag, eftersom den ”sjuka vården” förnekade mig hjälp… – Jag överlevde tack vara andra initiativ…

  @ Annika
  – Jag vill som så många andra uttrycka min tacksamhet för att du har denna blogg… Dessutom är det fantastiskt för mig att få uppleva att det finns läkare som du, och att du med hjärtats innerliga vishet har fortsatt att ge av all din kunskap… – Att gå in här är bara så glädjande, trots våra djupsinniga ämnen – men ditt glada och lysande ansikte förgyller var gång intåget på din sida… – Tack för att jag får vara en del av detta ”sjudande och levande etablissemang” – det bistår mig i att fortsätta kampen för en mer levande, äkta och närande värld – i alla dess bemärkelser…

  / Ingrid

 17. 17
  Dennis säger

  I går hade jag kontakt med en hjärtläkare från Härnösand och jag kände ett tryck att det skulle köras med statiner och behandlas enligt en schablon, som t.e.x. blodtryck under 140.
  Hemskt att de är så styrda av överheten och läkemedelsmaffian. Måste vara frusterande arbeta under sådana förhållanden.

 18. 18
  I LIke Neil Young säger

  @ Dennis:
  Jag tror inte det är så frustrerande för dom allra flesta läkare faktiskt. Jag tror dom med gott samvete lämnar över tänkandet till ”dom som kan bättre” – i det här fallet kan vi väl kalla dom för Mammon. Snabbt, smidigt, enkelt. Gör som du blir tillsagd och tänk inte själv – vad kan väl vara bättre? Människor i allmänhet älskar ju det sättet att vara på. Det är ju jobbigt att tänka själv och ta en massa beslut.

 19. 19
  Humlan säger

  O.T.
  Måste länka till en recension i VK av en ny bok, ”Urfödan – Om självhushållets mat hos folk i Lappland” av Lilian Ryd.
  Den beskriver hur samer och nybyggare förr åt av hela djuret som skalle, tarm, mage, klövar m.m. Även hur man konserverade genom att torka, röka, salta och syra.
  ”Att leva som vegetarian fanns inte utrymme för, våra nutida matideologier utmanas”.
  https://www.vk.se/plus/1652526/mat-i-narhet-till-naturen

 20. 20
  Docent Göran säger

  @ Humlan:

  Tack för tipset!

  Den boken ska vi skaffa!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa