Frystorkat bajs för tarmfloran

Från Smarta Diabetiker.
Forskning på gång: Försökspersonerna får ta en kapsel med frystorkat bajs (en eller några gånger dagligen?) i sex veckor. Sen följer forskarna upp hur det går med deras vikt (och hälsa?) under ett år.
Det ska bli spännande att följa hur det går.

 

Comments

 1. 1

  Frystorkat bajs? I artikeln nämner man även magbakterier. Hur ska man tolka det? Ska bakterierna från kapslarna vara i mage, tarm eller rent av på bägge ställena?

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  @ 1 Ann:
  Om det ska vara någon mening med försöket så måste kapslarna vara gjorda så att de upplöses först i tarmen, förhoppningsvis först i tjocktarmen, för det är där som de ska ha sin verkan. Tunntarmsinnehållet ska vara bakteriefritt.

 3. 3

  Frystorkad skit i all är – men är det ej bättre att äta så att det ej behövs ?

  ”GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?”

  Mitt svar på det är Ja – ifall Wi sorgfälligt undviker Livsmedelsverkets = Livsfarligt Verkets kostråd – som ju innefattar ca 60 % av socker och kolhydrater i kosten. Mindre än 20 % är mer än nog.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  @ 3 Josef Boberg:
  Ja om bajstransplantation är verksamt så blir det intressant att se: Hur länge det har effekt, och för vilka det har effekt – högkolhydratätare? LCHF-are?

 5. 5

  Skitbra – Kanske detta kan vara en del av botemedlet mot de antibiotikakurer som slagit ut tarmfloran och orsakat strålsvamp, brustna tarmväggar, växande cancer/svamp/mögel med medföljande ledbesvär för så många människor?

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/05/22/glad-nyhet-kroniska-sjukdomar-och-cancer-kan-kanske-strax-botas-enkelt/

 6. 6

  @ Annika Dahlqvist:
  Efter en rejäl magsjuka med antibiotikakur efteråt kanske det är en bra väg till tarmhälsa. Beror ohälsan på ohälsosamma levnadsvanor är det nog tyvärr bara en kortvarig lösning. Tarmfloran rättar sig efter det substrat vi matar den med, dvs vår föda. Byter vi inte profil på födan samtidigt med de nya bakterierna blir det nog tyvärr snabbt återfall är mitt tips.

 7. 7

  Är de inte stolpiller?

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Johan:
  Stolpiller stoppar man upp nerifrån. Om man ska göra avföringstransplantation medelst stolpiller kommer bakterierna in i stolgången, sedan bajsas de ut igen. Därför är det bäst om man kan få in materialet uppifrån så att bakterierna kan kolonisera tarmen uppifrån och sprida sig neråt så som tarmen fungerar naturligt. Därför vore det bäst med kapslar som är tillverkade så att de smälter och frigörs i tjocktarmens översta del.

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  Man kan ju fråga sig vad alla penicillinkurer och konserveringsmedel gör med oss?

  Troligt är oxå att den ökade renligheten vid förlossningar och det dagliga livet (som t ex vattentoaletter) gör med oss?

  Finns ju de som betraktas som ”troll” som har hävdat att lösningen finns i tarmarna och det får mig att återigen tänka på Churchills uttalande ”det är förvånande hur ofta idioterna har rätt”,,,

 10. 10

  Livsmedel som säljs i livsmedelsaffären får inte innehålla bakterier. Därför är till och med surkålen pastöriserad. Värst är att nästan alla ostar doppas i antibiotika för att inte mögla. Köper vi vår mat i affären så är den bakteriedödad och bakteriedödande. Våra tarmar har inte en chans. Enda lösningen är att skaffa sin mat utanför butikerna, hos producenterna. Bara att andas luften där är bakteriefyllt. Ska bli spännande i framtiden att trycka på en knapp och få ett digitalt besked om hälsotillståndet i tarmarnas bakterieflora. Då kommer nog alla att gå över till naturligt producerade livsmedel igen. All mat som kommer från en maskin eller fabrik är bakteriedödad!

  Det är faktisk en ren och skär idioti som alla undersåtar underkastar sig av brist på kunskap som är rent obehaglig att bejaka. Alla människors symbiotiska bakteriestammar är utrotningshotade och vi är dömda utan dem och vi saknar dem redan jättemycket utan att veta att det är bakterier som saknas. En människa som bejakar bakterier blir omedelbart klassad som snuskig. Renlighet ska visst vara en dygd. Tvätta alltid en bebisnapp i din egen mun, aldrig i rinnande vatten 🙂 Får inte bebisen dina bakterier så blir det synd om den bebisen när hen växer upp. För bröstmjölk är också antibakteriellt.

 11. 11
  Thomas Jansson säger

  @ Georg W:
  Förr när jag tappade något på golvet så ratades det. Men med mera insikt i bakteriernas värld resonerar jag så att det som inte dödar oss gör oss starkare,,,,

  Under min tid som singel passade jag oxå på att testa hur det skulle vara att låta bli att duscha på en dryg vecka. Det fungerar utmärkt, likaså att låta bli att tvätta håret – det sköter sig själv vilket oxå tänderna gör om man bara äter riktig mat.

  När det gäller kläder så funkar det utmärkt med ylle, min T-shirt kostade 800 kr men den kan jag ha på mig dygnet runt i 2 veckor under en fjällvandring utan problem. Sätter jag på en syntetisk skjorta luktar jag pyton efter en dryg timme,,,,

  Nu ska jag snart pensionera mig – funderar starkt på att flytta in i en lerhydda med en ko som enda värmekälla – tror de gamla långhusen som folk bodde i förr var optimalt, där gick höns och grisar inomhus. Inga kylskåp behövdes då allt serverades färskt samtidigt som djuren värmde upp husen!

 12. 12
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  Därför är till och med surkålen pastöriserad.

  Intressant påpekande – jag visste faktiskt inte att det var så illa!

  Det lär ju vara själva bakterierna i surkålen som gör den så nyttig och att ta död på dessa är då knappast speciellt ’klyftigt’. Om tarmarnas bakterieflora är allvarligt skadad som den troligen är vid IBS tål man ofta inte heller växtfibrer av olika slag (resistent stärkelse) och då tål man förstås inte heller surkålen. Då kan man enligt Dr. Campbell McBride istället försöka bygga upp tarmfloran med hjälp av själva vätskan i surkålen förutsatt att surkålen nu inte är pastöriserad.

  Att återställa tarmfloran verkar vara en långsam och ’trixig’ process enligt McBride och som jag skrev en krönika om för ett tag sedan.

  https://annikadahlqvist.com/2014/10/08/friska-tarmar/

  Då måste man göra sin egen surkål vilket jag nuförtiden gör och den smakar alldeles förträffligt. Hustru som inte tål resistent stärkelse får dock bara en sked av juicen.

  Så här går det till att göra äkta surkål – löjligt enkelt egentligen!

  1. Skaffa en matberedare av ’medelklass’ – en som kan skiva grönsaker.

  2. Skaffa en lagom stor keramikkruka – typ Höganäs.

  3. Inhandla ett kålhuvud av KRAV-typ som inte har några jordbruksgifter som kan ta kål på bakterierna.

  4. Skaffa så kallat ’flingsalt’.

  5 . Skiva kålen fint.

  6. Lägg den på en köksbänk och strö över en näve flingsalt.

  7. Massera kålen så att det börjar ’fukta sig’. Det är här diverse ’goda’ bakterier kommer in från själva kålhuvudet, händerna, bordskivan och möjligen från luften. Jag tror på hyfsad hygien trots allt och man behöver ju inte överdriva ’orenligheten’.

  8. I med den fuktiga masserade kålen i krukan.

  9. Fyll en lagom stor platspåse med vatten och använd som tyngd för att pressa ned kålen så att den alltid är täckt av vätska.

  10. Kolla efter ett tag att kålen verkligen är täckt av vätska vilket är fundamentalt viktigt – tillsätt annars flaskvatten som inte är klorerat pss som kranvattnet

  11. Låt krukan stå några dager i rumstemperatur of ’sniffa’ då och då. Lukter det gott av surkål när du lyfter på plastpåsen och du kanske ser lite bubblor från fermentationen är läget ”lugnt”

  12. Provsmaka och när det smakar bra och har slutat bubbla är det dags för kylskåpet.

  När du börjar se botten i din kruka är det dags för en ny omgång och då kan vätskan från den tidigare omgången vara en bra ’starter’ eftersom den innehålls de ’goda bakterierna’ som vi är ute efter. Då går processen förstås snabbare.

 13. 13

  @ Docent Göran:
  ”8. I med den fuktiga masserade kålen i krukan.

  9. Fyll en lagom stor platspåse med vatten och använd som tyngd för att pressa ned kålen så att den alltid är täckt av vätska.”

  Har jag fattat rätt att man ska fylla i vatten i krukan så kålen täcks mellan steg 8 och 9 alltså? Eller blir det såpass mycket ”kålvätska”?

 14. 14

  Det att även surkålen i butikerna är pastöriserad stämmer inte riktigt. Tistelvinds surkål, som bland annat kan köpas i hälsokostbutiker men även i vanliga mataffärer är inte pastöriserad.

  https://tistelvind.se/surkl/

 15. 15
  Lars Henrik säger

  @ Johan:
  Inget vatten behövs normalt. Man ska ”stampa” kålen så det vattnas tillräckligt för att täcka. Om det trots allt behövs mer vätska ska man helst koka upp och låta svalna lite vatten med samma salthalt som i krukan i övrigt och hälla i det.

  Allt enligt min lilla syrningsbok 🙂

 16. 16

  Det kanske kan ersätta avföringslavemang från anhöriga till patienter med chlostridiuminfektion på våra sjukhus. Gavs som sista utväg, ofta med god effekt. Jag skulle behöva bajskapslar nu, har ätit antibiotika över en månad efter en infektion i en opererad hand. Har fortarande efter en vecka halvflytande luktlös avföring flera gånger om dagen samt lätt illamående. Blev uppmanad att köpa Proviva, men den starkt sockrade blandningen är inget för mig. Kanske kunde bajskapslar ges istället för Proviva! som rutin vid längre tids antibiotikatillförsel. Jobba i en bajskapselfabrik låter inget vidare, då känns lagårdslukt fräschare.

 17. 17

  Jag har nyligen syrat grönsaker för att testa om det märks även för en som jag tror, redan har en frisk tarm.
  Strimlat vitkål och morot med lagom med salt och sen tryckt ner dessa i var sin glasburk med en trästöt tills vätskan visade sig när burken nästan var full. Ett blad av vitkål som en topp, sen skruva på locket. Efter första natten trycktes vätska ur burkarna så bakterier fanns alltså redan på kravgrönsakerna. 10 dar senare började jag börja smaka.
  Tar lite av dessa nu till varje måltid, och de smakar utmärkt.

 18. 18
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Thomas Jansson:
  Jag tror inte att det är någon här som idiotförklarar den som tror att tarmens bakterieflora spelar stor roll för hälsan. Det är helt upp till var och en att utföra en avföringstransplantation, hur man nu ska få till det praktiskt. Det skulle också vara intressant med riktig forskning på ämnet.
  Problemet med den sk ”bakterieprofeten” som skrivit många kommentarer i denna och andra bloggar, är att han skriver samma saker hela tiden, och att han ägnar stort utrymme åt att anklaga mig för massmord, och att hota mig med avrättning, för att jag förespråkar som han säger ”insulinhypotesen”.

 19. 19

  ICAs surkål i påse är inte heller pastöriserad. Men den innehåller citronsyra, och det undviker jag.

  Så jag gör kimchi, snabbvariant, på kinakål. Tyvärr inte ekologisk. Jag har försökt med vanlig vitkål, men det blev inte lika bra.

  1 morot
  ½ msk färsk ingefära
  1 msk chiliflagor (knappt)
  vitlök, 2-3 pressade klyftor
  1 huvud kinakål
  2 msk salt, jodfritt

  Allt utom salt och vitlök körs i matberedare, läggs över i 2 liters glasburk. Har jag probiotika, öppnar jag en kapsel och häller i. Allt blandas och stampas ihop. Här kommer potatismosstöten, som annars inte används, fram. Det brukar alltid finnas vätska så det räcker.
  På med locket och låt stå i tre dagar.

  Sen öser jag över det i mindre glasburkar och ställer in i kylskåpet, och börjar äta om förra omgången är slut.

  Jag har även prövat en variant med mer morötter och rödbetor, och bara lite kinakål (ingen chili). Det blir också gott.

 20. 20

  Det händer ganska sällan men när jag vet på förhand att jag kommer att ha vägarna förbi en mjölkgård brukar jag ta med några glasflaskor eller en mjölkkanna och köpa några liter. Jag gör bara det om bonden utan att flacka med blicken svarar ett självklart ja på frågan om de dricker sin egen mjölk utan att koka den.

  Det är så att det riktigt känns på tungan hur de goda mjölkbakterierna kittler lite på tungan och hur de lever om i magen 🙂 Det finns naturligtvis en hypotetisk risk att en ko just den dagen skulle ha blivit sjuk men den risken är ju inte store än risken att få i sig smittade hallon eller sallad t ex.

  Som parentes kan nämnas att när jag gav ett glas opastöriserad mjölk till en laktosintolerant kompis så gick det aldeles utmärkt att dricka den, inga magsmärtor. Varför? Därför att opastöriserad mjölk har kvar sitt naturliga lactasenzym. (Sånt som tillsätts ”laktosfri” mjölk efter pastöriseringen)

  Folkhälsan skulle sannolikt öka en hel del om livsmedelsverket utarbetade en standard för hur opastöriserad mjölk skall produceras och hanteras istället för att kräva pastörisering. Det sägs finnas en ”Lait Cru” standard i Frankrike, är det någon som har en engelsk utgåva att dela med sig av?

 21. 21
  Lars Henrik säger

  @ Lisabet:
  Jag minns att jag kikade kort på ICAs surkål i påse för ett tag sedan. Jag fick intrycket av att den inte var syrad alls utan bara sur genom användningen av citronsyra, pizzasallad i så fall alltså!. Jag kan ha läst slarvigt visserligen.

 22. 22
  Docent Göran säger

  Lisabet Skrev:

  ICAs surkål i påse är inte heller pastöriserad. Men den innehåller citronsyra,

  Om jag nu inte har missförstått något så tillsätter man citronsyra i konserver just för att citronsyran är kraftigt bakteriedödande och då är ju själva nyttan med surkålen borta om vi nu tror på hypotesen om de ’nyttiga’ bakterier i maten.

  Livsmedelsbranchen är en klart ’lömsk’ industri i mina ögon som mest är intresserad av att matvarorna ska kunna stå i butikshyllorna så länge som möjligt och fortfarande SE nyttiga ut. Hur nyttiga produkterna sedan i själva verket är för vår hälsa finns nog inte på deras karta.

 23. 23

  Hmm… Kanske vore det bäst att lösa pillret i ljummet vatten, skjuta upp det där bak och hjula några varv och börja själva hjulningen med vänsterhanden så att vätskan rinner i rätt riktning och kommer till början av tjocktarmen?

 24. 24
  I Like Neil Young säger

  @ Docent Göran:
  Lömsk …hmmm…nu var du lite väl snäll…;)

 25. 25

  En fråga lite på sidan om ämnet: Finns det resistenta bakterier hos en Vårdcentral ?

 26. 26

  Fermenterar vitkål, rödkål, rödbetor och sill. Använder vassle av riktig hemmagjord kefir för att få sprutt på grönsaker och sillen.

 27. 27
  Thomas Jansson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Jag vet att personen varit lite knepig och det var absolut ingen kritik för att du såg till att hen försvann. I all synnerhet om det förekom hotelser,,,

  Men, jag tror på detta med våra tarmbakterier, det är ju konstaterat att barn födda med kejsarsnitt i snitt blir sjukare. De får helt enkelt inte med sig en bra startuppsättning bakterier. Och mammans flora kanske är förstörd i många fall?

  Personligen tror jag att det metabola syndromet grundlades runt 1850, det var då jordbruket började mekaniseras och oljeåldern startade på allvar. Första gången som sig hittat uppgifter på metabolt syndrom är 1924 – det här är något som utvecklats sedan generationer tillbaka men det är först hos de som föddes runt 1940 – 50 talet som högst påtagligt har drabbats av syndromet.

  Forskning förekommer, det var ett program på TV där ett forskarteam var ute i ”bushen” och samlade bakterier från stammar som man ansåg tillhöra det fåtal idag som har en oförstörd bakterieflora.

  Efter att ha haft många givande diskussioner med duktiga veterinärer blev jag övertygad om bakterieflorans inverkan för flera år sedan – det är ju vanligt att de ”skickar” in en dos avföring från ett annat djur som sista åtgärd – och det hjälper säger de,,,,

  En annan skribent här tog upp att vi bara skrapar på ytan med LCHF, tror denne hade rätt i det. Vi som äter LCHF mår så mycket bättre men får vi verkligen i oss den näring vi ska ha – det är ont om riktig mat numera,,,

  Och, är det egentligen meningen att vi ska bo här uppe i norden – har vi inte alla brist på D-vitamin?

  Själv har jag provat med tillskott av D och märkt hur det påverkat mitt långtidssocker positivt, det sjönk med runt 7%. Likaså försvann en hel del inflammationer i lederna. Jag har ”fuskat” och gjort uppehåll och ledvärken kom tillbaka – och har försvunnit till stor del efter att i snitt tagit runt 7000 IE per dag under några månader.

  Inga vetenskapliga studier direkt men de resultat jag fått vad gäller blodsocker stämmer med de siffror som forskning har kommit fram till,,,,

  Tror det blir mycket ”skitprat” framöver,,,,

 28. 28
  Docent Göran säger

  Dennis Skrev:

  En fråga lite på sidan om ämnet: Finns det resistenta bakterier hos en Vårdcentral ?

  Jag råkade Googla – ingen kul läsning!

  https://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=223

 29. 29
  Annika Dahlqvist säger

  @ 27 Thomas Jansson:
  Jag är helt positiv till det du skriver. Frågan är vad vi alla ska göra åt det?

 30. 30

  Det kan finnas skäl att undvika sådana besök till vården som inte är berättigade. En efterkontroll/uppföljning enbart för systemets s.k. patientsäkerhet är tveksam. Speciellt med tanke på resistenta bakterier. Känner man sig frisk är det en bra anledning stanna hemma.

 31. 31
  Docent Göran säger

  Dennis Skrev:

  Känner man sig frisk är det en bra anledning stanna hemma.

  Min inställning idag är att jag själv måste vara väldigt sjuk för att uppsöka vården. Att uppsöka vården om man känner sig frisk är bara att kasta sig i gapet på de vargar som lurar i buskarna bakom ’hälsoundersökningar’ av olika slag – typ kolesterolmätningar, mammografi, PSA, prostataundersökningar, kranskärlsröntgen och annat diksutabelt. Överdiagnosticering kallas detta. Det är också då vargkäftarna lätt slår till om oss oskyldiga ’offer’ som utgör den ’lukurativa’ marknaden för den korrupta sjukvårdsindustrin.

  Jag gjorde misstaget, om det nu var ett misstag, när jag bestämde mig för att låta ’experterna’ (kardiologerna) undersöka mitt hjärta för ett par år sedan då jag efter 15 år drabbades av instabil kärlkramp. Det var en bekant som ’lurade’ mig att uppsöka vården genom att säga: ”Du kan ju alltid tacka nej till de behandlingar de föreslår men det skadar ju inte att bli undersökt.”

  Det blev mycket ”negativ energi” vid denna ’närkamp’ med en ’stöddig’ kardiolog och som slutade med att jag genom egen forskning löste mina kärlkrampsproblem med vitamintillskott (1600 IU naturlig E-vitamin) istället för med de fem hjärtmediciner som han så villigt skrev ut och idén om en by-passoperation. Han var ändå i sin fientlighet tvungen att medge att mitt ’alternativnonsens’ under 15 år, som han dessutom kallade kriminellt, inte på något sätt hade försämrat hjärtat eller några ’blodmarkörer’/riskfaktorer.

  Som jag sa vid detta förhoppningsvis enda och sista återbesök på sjukhuset 2014. ”1999 uppmanade ni mig att nästa gång jag drabbades av ’bröstsmärtor’ ta ambulans till till sjukhuset och det är nog i framtiden det enda sättet ni skulle komma att få träffa mig igen.”

 32. 32

  Heja Göran ! 🙄

 33. 33
  Thomas Jansson säger

  29@ Annika Dahlqvist:

  Att vi har blivit medvetna om problemets orsaker är ju en bra sak!

  Jag tillhör antagligen en av de få som läst hela din blogg mer eller mindre i ett svep och det var med ett leende som jag gjorde det för något år sedan – ofta med tanken hur lite vi kunde för ungefär 11 år sedan och hur långt vi kommit idag.

  Du märker inte detta eftersom du sitter på tåget hela tiden men vi som kliver på och av då och då märker skillnaden väl – det har varit en enorm utveckling under den här tiden och den som trampat upp stigarna i obanad terräng är ju just du själv – det jobbet skall du vara både nöjd och stolt över!

  Vi kan inte göra mer än att åstadkomma det bästa av det som vi vet i dagsläget, vi kan sprida informationen vidare till dem som är mogna för att ta emot den och vi kan försöka påverka marknaden genom att gynna bra produkter, påverka politiker o s v.

  Annars är nog inte situationen så munter, efter att ha läst Desmond Morris rätt så tråkiga men viktiga bok ”The Human Zoo” så inser man att det bara blir sämre och sämre för stora delar av mänskligheten i stort.

  Dock så har väl möjligheterna för den enskilda individen aldrig varit större än idag, mycket tack vare internet vilket gör att vi som vill veta kan ta reda på det mesta.

  Så det är bara att fortsätta som vanligt,,,,

 34. 34

  Thomas Jansson Skrev:

  Dock så har väl möjligheterna för den enskilda individen aldrig varit större än idag, mycket tack vare internet vilket gör att vi som vill veta kan ta reda på det mesta.

  Sant. 🙄

 35. 35

  Docent Göran Skrev:

  Som jag sa vid detta förhoppningsvis enda och sista återbesök på sjukhuset 2014. ”1999 uppmanade ni mig att nästa gång jag drabbades av ‘bröstsmärtor’ ta ambulans till till sjukhuset och det är nog i framtiden det enda sättet ni skulle komma att få träffa mig igen.”

  Kapitalismen lär nog förvärras innan det blir bättre. Folk röstar nämligen inte rätt i valen … än. 🙂

 36. 36

  Martin – kan det bli sämre än det är ?

 37. 37
  Hanveden säger

  Hej Annika D idag firar du åttaårsdagen av Dietisternas nederlag!!!

  Varför har de som anmälde dig inte behövt ändra sig efter Socialstyrelsens utslag kan man undra?

  https://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/lcarende1.pdf

  https://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/berneyttrande1.pdf

  Så här roligt tyckte vi på Kolhydrater ifokus att det var att överraska Annika D då för åtta år sedan…

  https://kolhydrater.ifokus.se/discussions/4d716342b9cb462227071669-rapport-fran-annika?bookmarks-1

  mLCHFgrattis B-) .

 38. 38
  Docent Göran säger

  Hanveden Skrev:

  Varför har de som anmälde dig inte behövt ändra sig efter Socialstyrelsens utslag kan man undra?

  Ja – det är verkligen en dag att minnas i kampen för en mer hälsosam värld!

  Tiden går men det verkar som om korruptionen bland de 600 dietisterna i DRF lever kvar och framför allt i ledningen.

  Jag var med på ett möte som DRF anordnade för något år sedan i Uddevalla för att jag naivt nog trodde man då skulle diskutera kostens betydelse för vår hälsa men det var bara ett gnällande över hur svårt dietisterna har det på arbetsmarknaden. Jag passade då på att fråga, innan jag gick i halvtid, om de tänkte be om ursäkt till Annika men detta var enligt DRF-representanten verkligen inte aktuellt.

  Det var samma sak med VoF-arna när jag konfronterade dem på bokmässan i Göteborg, också för ett år sedan, vid deras förvånansvärt stora avdelning där. Hur en ’ideell’ förening har råd med något sådant undrade jag i mitt stilla sinne. Däremot hade de inte minsta tanke på att be Annika om ursäkt när jag rakt på sak frågade dem. Uppenbarligen ytterligare en korrupt organisation som gör sina ’lakejtjänster’ åt den minst lika korrupta läkemedelsindustrin.

 39. 39
  I Like Neil Young säger

  @ Josef Boberg:
  Just det – man man kan fråga sig hur länge Eliten tycker sig ha råd med en sakta växande minoritet som är välinformerad – Jag garanterar att det inte kan fortgå. Inte med nuvarande världsordning i alla fall. Och alla som skriver här ska vara medvetna om att ni är övervakade på ett sätt ni inte ens kan drömma om.

 40. 40
  Docent Göran säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Just det – man man kan fråga sig hur länge Eliten tycker sig ha råd med en sakta växande minoritet som är välinformerad- Jag garanterar att det inte kan fortgå.Inte med nuvarande världsordning i alla fall

  Jag frågade mig samma sak när jag läste Mercolas nyhetsbrev om Rockefeller i morse.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/16/how-oil-industry-conquered-world.aspx?e_cid=20160116Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20160116Z2&et_cid=DM94787&et_rid=1315117945

  Det är samma avslöjanden som i William Engdahls bok ”Hotet mot livet”.

  Men det är klart att om dessa avslöjare skulle försvinna ’spårlöst’ då vore det nog ’kört’.

 41. 41
  I Like Neil Young säger

  @ Docent Göran:

  Precis så!!!

  https://www.aftonbladet.se/kultur/article22059504.ab
  Det här är ett sätt man jobbar på för att genomföra Marshallaw i hela världen. Ett sätt att tvinga in oss i USA:s korrupta, dysfunktionella och helt absurda pengatryckningsmaskin. Och här märker man ju också vad blåögda socialdemokrater har för ”egentlig” agenda.I mina ögon är den så långt ifrån socialism som man kan komma. Ebba Busch Thor kunde inte sagt det bättre själv. Läs sista stycket om mycket noggrant.

  Precis så här jobbar även läkemedels och matindustri.

 42. 42
  Thomas Jansson säger

  @ Docent Göran:
  Den mest framträdande av de båda dietisterna gav ju intrycket att vara totalt korkad – hon var ju i luven även på Kostdoktorn oxå under en tid och det hon stod för var bara svammel. Hon är tack och lov pensionerad numera,,,

  DDR eller är det DRF som deras fackförbund heter håller en låg profil numera, de startade ju forum och annat på sin hemsida i avsikt att misskreditera LCHF men den blev av någon märklig 🙂 anledning snabbt hemlig.

  Kan rekommendera alla att gå med i gruppen Smarta Diabetiker (det är jag som namngav gruppen en gång i tiden) där de gör ett utmärkt jobb, bland annat argument att använda för LCHF:

  https://www.facebook.com/SmartaDiabetiker/posts/951099641638032?fref=nf

  Det är en sluten grupp men det är bara att gå med!

 43. 43
  Lars Henrik säger

  @ Docent Göran:
  @ I Like Neil Young:
  Vi kanske börjar komma till den situationen att själva lagarna kan anses vara kriminella?

  Ja, i alla fall vissa av dem…

 44. 44

  I Like Neil Young Skrev:

  Läs sista stycket om mycket noggrant.

  Jo… – jag har gjort det – och landar på att den allt överskuggande ”religionen” i världen är brist på pengar = grundorsaken till alla världens eländes eländen. Thats it.

  Hur mycket Wi än försöker göra något åt det ena eller det andra – så landar det i alla fall i slutändan på att det är det förryckta tanke- och handlingssättet brist på pengar som styr = vanstyr allt !

  Med en dåres envishet torgför jag att detta över en natt kan ändras till att: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Men jag är den förste att inser att jag skulle ha rätt – är väldigt lite lätt för dom allra flesta att fatta – och framförallt då för politiker och andra makthavare – som i sin omedvetna okunskap går ”brist på pengar”-oligarkernas ärenden.

  Det skulle vara kul att få lite assistans med att ”mörda” brist på pengar-dårskapen.

 45. 45
  Hanveden säger

  @ Thomas Jansson:

  Så här skrev Ralf Sundberg om Dietisternas dåvarande ordförande Elisabet Rothenberg och som fortfarande innehar ordförandeposten i Dietisternas riksförbund…

  ”Samtidigt frikändes diabetesöverläkaren och forskaren Jörgen Vesti Nielsen, som på sin klinik i Karlshamn i flera publicerade studier visat att kolhydratreduktion i diabetikers kost förbättrar blodsockerkontrollen, minskar övervikten, minskar behov av medicinering och till och med reducerar dödligheten. Den som anmält honom var dietistförbundets ordförande Elisabet Rothenberg.”

  https://www.ralfsundberg.se/2014/07/25/ny-oversiktsartikel-utmanar-praxis-inom-diabetessjukvarden/

  https://www.ralfsundberg.se/2014/08/07/sponsras-dietistforbundet-av-livsmedelsindustrin/

  https://www.drf.nu/nyfiken-pa-drf/styrelse/

  mLCHFh B-) .

 46. 46
  Docent Göran säger

  Thomas Jansson Skrev:

  Det är en sluten grupp men det är bara att gå med!

  FB är inte min starka sida även om jag verkar vara registrerad medlem. Jag har länge stretat emot 🙂

  Jag tänkte jag skulle nu gå med denna grupp, i så fall den tredje för min del, men fattar inte vilken knapp jag ska trycka på.

  Vad gäller DRF så har jag svårt att tänka mig någon lägre nivå på den ’vetenskapliga skalan’. Den medeltida kyrkan stod på en klar högre intellektuell nivå.

 47. 47
  I Like Neil Young säger

  @ Lars Henrik:
  Ja, ju mer jag lär mig i dessa ämnen och ju mer jag inser hur världen hänger ihop och är uppbyggd – ju mer inser jag att man kanske inte har allmänhetens bästa för ögonen när vissa lagar stiftas och har stiftats. Vi har verkligen missat mycket som kunnat gjort världen till en helt annorlunda mer harmonisk och ren plats – från Tesla och framåt. Otroligt många fina uppfinningar på alla möjliga områden har köpts upp och begravts. Så det är inte konstigt att vi har ett fullständigt mördande motstånd från det kriminella etablissemanget mot vitaminer och mineraler och det vi numera kallar för ”ren mat”. Dessvärre tror jag inte att man från USA:s sida framför allt, tänker sitta stilla i båten så länge till. Nåt jävulskap kommer man att hitta på – alltifrån storkrig till finanshärdsmälta. Nåt blir det som ska dra undan uppmärksamheten från dom handfull kriminella som styr i VERKLIGHETEN i bakgrunden. Vi sitter allt i en riktig rävsax. Tänk er bara in i att nån stänger ner internet i en vecka. Bara den lilla grejen egentligen – pengar, mat, transporter – rubbet havererar. Tänk er sen in i att t.ex nån kapar strömmen helt och hållet ovanpå det i en vecka.

  För 50 – 100 år sen hade majoriteten klarat sig rätt bra. – Men nu…no..no..

 48. 48

  I Like Neil Young Skrev:

  alltifrån storkrig till finanshärdsmälta. Nåt blir det som ska dra undan uppmärksamheten från dom handfull kriminella som styr i VERKLIGHETEN i bakgrunden.

  Var vid gott mod – därför att oligarkerna är ju så ytterligt få – relativt Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder. Så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk – så finns det hopp – som jag ser det. Om mitt hopp på min URL-länk.

  Vad har oligarkerna att komma med = sätta emot – när Wi av vanligt folk vaknar upp till insikten att deras brist på pengar-bluff är en ren bluff – och ej längre går på den niten ? = Wi undviker sorgfälligt att agera så att Wi sponsrar oligarkernas vansinniga agenda.

 49. 49

  Josef Boberg Skrev:

  Martin – kan det bli sämre än det är ?

  Med tanke på att folket envisas med att INTE upptäcka och agera mot det ”värsta kriminella företag som någonsin funnits på jorden” https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/01/14/f-d-wall-street-journal-redaktor-svarar-pa-vilket-ledarskap-ar-det-mest-kriminella-som-nagonsin-existerat-pa-planeten/ …så är nog svaret att det sannolikt kommer bli sämre innan folket vaknar upp ur sin slummer och röstar rätt.

 50. 50
  Thomas Jansson säger

  @ Docent Göran:
  Sök efter Smarta diabetiker

  eller använd denna länk:

  https://www.facebook.com/groups/SmartaDiabetiker/?fref=ts

  Det var jag och 2 andra som startade gruppen, själv hade jag nog redan tröttnat men det kom andra personer istället som har lagt ned ett otroligt fint arbete!

  Erlings fru Agneta medverkar där, SockerBettan, Fredrik Söderlund och en hel del andra mycket kunniga LCHF:are finns där. Själv är jag inte där så ofta men varje gång jag går in där blir jag nästan lite rörd av hur bra de har utvecklat den gruppen!

  Trevlig, kompetent och öppen dygnet runt – vad kan man mer begära?

 51. 51

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  …så är nog svaret att det sannolikt kommer bli sämre innan folket vaknar upp ur sin slummer och röstar rätt.

  Martin – förhoppningsvis har Du sannolikt fel.

 52. 52
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Docent Göran! Om jag vore du skulle jag absolut prova tillskott med magnesiumcitrat + c- vitamin med bioflavonoider i högdos . Jag tar det själv. MVH Maj-Britt Bernhardsson

 53. 53

  @52 Maj-Britt Bernhardsson Skrev:

  Docent Göran! Om jag vore du skulle jag absolut prova tillskott med magnesiumcitrat + c- vitamin med bioflavonoider i högdos . Jag tar det själv. MVH Maj-Britt Bernhardsson

  På min Super-Magnesiumburk står det magnesiumoxid som första ingrediens – är det inte lika bra?

  Information i övrigt:
  Supermagnesium har en unik sammansättning genom transportsystemet PORTAMINS.
  Mineralet förekommer i lättupptagliga former som bisglycinat, citrat, glukonat, askorbat och malat. Bisglycinat är en form av aminosyrakelat.

  Finns det bättre än så?

 54. 54
  Docent Göran säger

  @ Maj-Britt Bernhardsson:

  Jodå – både magnesium och c-viamin i högdos (runt 8 gram per dag) ingår i min ’alternativbehandling’ förutom E-vitamin, D, K2, fiskolja, selen och måttlig motion.

  Allt detta enligt försiktighetsprincipen. Som någon uttryckte det så är det ett dyrt kiss men kostnaderna för sjukvård och mediciner är istället minimala. Framför allt är det ju inte fel att känna sig frisk fast man bevisligen är allvarligt sjuk.

  Strikt LCHF och EKO-varor är själva grunden för att undvika fortsatt förgiftning av min ’ärrade’ kropp.

  Som jag ser det så är detta själva idén med LCHF.

 55. 55

  65+ Skrev:

  På min Super-Magnesiumburk står det magnesiumoxid som första ingrediens – är det inte lika bra?

  ”Magnesiumoxid:
  E 530
  Mycket dålig biotillgänglighet. Köp inga märken med detta i! (kroppen tar upp väldigt lite av magnesiumet)”
  – säger Anna Hallén här https://www.annahallen.se/ar-alla-magnesiumpreparat-bra/comment-page-2

  Mera om detta med magnesium på min URL-länk.

 56. 56
  Docent Göran säger

  @ 65+:

  Kosttillskottsbranchen är förvisso en ’lurig’ branch där man vill tjäna pengar som i all annan affärsverksamhet. Till skillnad mot läkemedelsindustrin är det dock inte frågan om något sofistikerat kriminellt lurendrejeri med hela läkarkåren som sin gisslan.

  Den gemensamma nämnaren är förstås att preparaten verkar förebyggande och är ofarliga även om magen, apropå ämnet för tråden, kan reagera med diarréer om man tar för mycket av något tillskott. I detta fall kan man också lita på att myndigheterna sköter sitt uppdrag från läkemedelsindustrin har ’örnkoll’ om något kosttillskott skulle kunna bevisas vara skadligt. Man jobbar stenhårt på att förbjuda sk terapeutiska vitamindoser men detta är svårt att genomföra i praktiken. Mina 1600 IU E-vitamin är just en sådan dos som verkar fungera utmärkt mot min kärlkramp men som man som sagt försöker förbjuda. Det är inte meningen att folk ska bota sig själva.

  Vad gäller magnesium har vi provat en del olika varianter och den senaste ”Super MAG” från Bättre Hälsa där man löser 5 gram i varmt vatten verkar fungera alldeles utmärkt även för hustruns känsliga tarmar. Den innehåller tre olika sorters magnesiumföreningar varav citrat är en. Lite c-vitamn finns med för att reglera surhetsgraden.

 57. 57

  Josef Boberg Skrev:

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:
  …så är nog svaret att det sannolikt kommer bli sämre innan folket vaknar upp ur sin slummer och röstar rätt.
  Martin – förhoppningsvis har Du sannolikt fel.

  Frågan är om man kan likna dagens massmedia med bajs utan att vara ohövlig mot bajset.

  Nej. Josef. Det är trevligt med positivitet, men ännu bättre med realistisk positivitet. Jag har sannolikt rätt.

  Tom. väldigt medvetna människorna är ofta stora offer för bajs-massmedia, även om de inte vill erkänna den saken. Detta faktum leder dem till beteenden som gör dem själva och samhället sjukt.

  Med denna massmedia överallt har de aplikt-nyfikna människorna det inte lätt. Denna massmedia vilseleder och hjärntvättar dem till aggressivitet, offermentalitet och passivitet.

  Positivitet och konstruktivitet är därför en sådan stor ovanlighet att inte ens den relativt goda mängden människor fattar modet till sig för att samverka för lösningen.

  Problemet är alltså inte de onda människorna, men de goda som gör för lite. Man får som en god människa alltså inte fega ur. Feghet är beror på rädsla och leder till ondska.

  När man söker sanningen är det enda felet man kan göra att inte gå hela vägen.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2015/11/25/glada-nyheter-tv-och-massmedia-skarper-sig-eller-ersatts-sannolikt-av-mer-intressanta-bloggare/

 58. 58
  Thomas Jansson säger

  Nu börjar den här frågan komma ut i massmedia.

  Slutsatsen är intressant:

  ”De nya musförsöken på Stanford antyder att vi efter några generationer med alltför lättsmälta kolhydrater har startat en utveckling som är svår att vända. Att äta mer grönsaker är ett steg på vägen, men den biologiska mångfalden i vårt inre kan behöva ytterligare skjuts.”

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/karin-bojs-vi-bar-en-arvsynd-i-vara-tarmar/

 59. 59

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  Det är trevligt med positivitet, men ännu bättre med realistisk positivitet.

  Jo… – Martin – men jag kan ej se något bekymmer med både och.

  Apropå att Annikas blogg handlar om hälsa – så finns sedan 2014 Hälsopartiet https://halsopartiet.se/

  Videon på öppningssidan är väl värd att se och lyssna igenom.

  Äääntligen har det bildats ett parti som har att värna om folkhälsan som prio ett – och som prio två att frånta bankerna rätten att nyproducera pengar vid utlåning ur tomma intet – till förmån för att Riksbanken skall vara den enda bank som skall stå för den nödvändiga nyproduktionen av pengar.

  Apropå prio ett: HÄLSAN ÄR EJ ALLT – MEN UTAN HÄLSAN FÅR ALLT ANNAT UNDERORDNAD BETYDELSE !


  Apropå prio två: ”Politiker utan Suveräna Pengar har helt enkelt ingen annan ”makt” – än att höja skatter och avgifter, underlåta att göra nödvändiga infrastrukturinvesteringar, sälja ut statens = medborgarnas tillgångar, låna pengar till hög ränta med återbetalningsplikt, och ej minst att minska på den sociala välfärden osv. Detta har nu ovedersägligt pågått i Sverige i en förskräckande samhällsraserande fart sedan början av 1990-talet. En graf som kristallklart för det i bevis finns här https://212.247.9.120/loblog/?p=4610.

  Detta därför att den reella makten – finns i dags dato hos den s k marknaden i form av affärsbankerna. Bankerna står för det allt överskuggande mesta av nyproduktionen av pengar. Så den penningmakten finns ej alls i Riksdagen – oavsett vilket ”röra” som håller i ”styrspaken”. Det kan vem som – inklusive matematikkunniga barn – räkna ut med baken.

  Nationalekonomi/Suveräna Pengar är verktyg för att uppnå politik med – och politik skall därför ej begränsas av budgetramar.”

  – slut citat från mitt blogginlägg: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

 60. 60

  Josef Boberg Skrev:

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:
  Det är trevligt med positivitet, men ännu bättre med realistisk positivitet.
  Jo… – Martin – men jag kan ej se något bekymmer med både och.
  Apropå att Annikas blogg handlar om hälsa – så finns sedan 2014 Hälsopartiet https://halsopartiet.se/

  Hälsopartiet har flera bra punkter, men för att veta om man är realistisk eller ej behöver man kompetensen för det. Har man inte den är det svårt att avgöra själv. Man behöver då hjälp för att avgöra detta utifrån.

  Låt mig hjälpa er på traven!

  Vetenskapliga partiet är något mer hälsosamt än Hälsopartiet, anser jag.

  Jämlikhet leder nämligen till laglydighet, sammanhållning, lycka och hälsa i samhället. Hälsopartiet bekänner inte färg i frågan om jämlihet. Vetenskapliga partiet är tydligt i denna fråga och vill ha mer balanserad jämlikhet.

  Vetenskapliga partiets politik leder till balans mellan natur och människa på lång sikt. Hälsopartiet bekänner inte färg i frågan om ex. balanserad population som är en viktig del av ekvationen.

  Vetenskapliga partiet valsamverkar och kommer inte göra så att människor kastar bort sin röst. Det hälsosammaste partiet i riksdagen i dag är de facto Vänsterpartiet även om man av någon orsak ogillar detta faktum.

  Jag ogillar själv V för att de medverkat till den vettlösa och ohälsosamma migrationspolitiken genom att attackera SD med ad homnem-argument, men SD (precis som de andra utom V) är å andra sidan för att kärnvapen ska riktas mot Sverige genom sin Nato-positivitet.

  Strålskadade barn inom en snar framtid, i spillrorna av Sverige, måste rimligtvis anses vara dåligare för hälsan än galen överbefolkande invandring även om även detta leder till hälsokatastrof på lång sikt.

  Positivitet är ibland överdriven och leder då lätt till hybris och att man motarbetar sina egna intressen. FI landade med sin hybris på 3,5% och fick Noll mandat, dvs. lika mycket mandat som hybrispartierna PP och DD. Samtidigt missgynnades kvinnorna, integriteten och demokratin.

  PP som skulle gynnat Svenskars integritet allra mest genom sin medverkan sänkte V som hade varit bättre vad gäller integritetsfrågan än de andra partierna.
  DD som skulle gynnat demokratin mest genom sin medverkan sänkte V som är för ett utträde ur EU vilket gör Sverige mer demokratiskt.
  FI som skulle gynnat kvinnorna mest genom sin medverkan sänkte V som är för en poltik som gynnar de allra flesta kvinnor allra mest eftersom V gynnar låglöneyrken mest.

  Vetenskapliga partiet fick visserligen noll mandat också men vi uppmanade inte folket att kasta bort sina röster heller. Vi uppmanade dem att taktikrösta på det minst dåliga alternativet.

  Du Josef har propagerat för valsamverkan, precis som jag, och vet hur viktigt det är. Nu är Vetenskapliga partiet positivt realistiska och är med i Valsamverkanspartiet såsom positiva goda rollmodeller för vi vet att folket är mäkta trötta på att kasta bort sina röster på småpartier med hybris som inte har intelligensen att valsamverka sig förbi 4%-spärren.

  Men det är klart om ni inte väljer att valsamverka med Hälsopartiet så ska vi givetvis göra vårt allra bästa för att upplysa alla era potentiella väljare om Hälsopartiets ohälsosamma hybris, med fullgoda bevis dessutom.

 61. 61

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  Hälsopartiet har flera bra punkter, men för att veta om man är realistisk eller ej behöver man kompetensen för det

  Jo… – Martin – och den har Du som allmänt giltig för alla ?

 62. 62

  Josef Boberg Skrev:

  och den har Du som allmänt giltig för alla ?

  Om jag har kompetensen att veta som är realistiskt?

  Kanske det? Jag har sedan ca år 2000 sett det realistiska med att valsamverka för partier som vill in i Sveriges riksdag. Du själv har insett samma sak.

  Sannolikheten för något som liknar plötslig virusorsakad död av söta sälar som gör att borgartanter röstar på ex. Miljöpartiet eller Hälsopartiet är sannolikt minimal.

  Kd kämpade ex. mycket länge runt 2% för att äntligen komma in och kom då endast in genom valsamverkan med Centerpartiet.

  Kvinnor utgör ca 51% av befolkningen och FI fick ändå endast 3,5% av rösterna.
  Enligt Nationella Diabetesregistret har 4% av befolkningen diabetes. Hur många röster till Hälsopartiet tror du det kommer ge?

  Människor inordnar sig inte under beteckningen ”diabetiker” eller ”kvinna”. Hälsa och jämställdhet är viktigt för dem, men sannolikheten att de skulle slänga bort sin röst på ett ”hälsoparti” med miljöprofil runt 0,5% är inte särskilt stor. Tvärtom kan ett sådant parti peta ner MP under 4%, vilket kommer stärka det borgerliga SD och leda till exakt motsatsen av det som Hälsopartiet säger sig vilja uppnå.

  Valsamverkan genom Valsamverkanspartiet kan däremot stärka alla de partier som har samarbetsförmåga och där är även MP inbjudet.

  https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/

 63. 63

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  Valsamverkan genom Valsamverkanspartiet kan däremot stärka alla de partier som har samarbetsförmåga och där är även MP inbjudet.

  Jo… – Martin – Du behöver ej övertyga mig om att valsamverkan kan vara ett bra sätt för nya partier att ta sig in i RiskDagen.

  Hur många partier är med på ”Din vagn” ?

 64. 64

  Josef Boberg Skrev:

  Hur många partier är med på ”Din vagn” ?

  Hittills ett och kanske två till som överlägger med medlemmarna. Ju fler som går med desto bättre penetreringseffekt uppstår naturligtvis. Är du medlem i Hälsopartiet?

 65. 65

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  Är du medlem i Hälsopartiet?

  Nej.

 66. 66

  Idag skriver Mercola om fibrers betydelse i kosten. Gissar att de menar bl.a. resistent stärkelse.
  ”Om fibrerna ökas förbättras inte alltid tarmfloran utan t.ex bajstransplantation kan behövas för att återstart”, skrivs ungefär. Gissar att rätt probiotic eller dom här frystorkade tabletterna också kan ge bra effekt. Det viktiga är tydligen att först hålla sig borta från dages moderna kolhydratsdiet och äta lite mer ”svårtuggat” som förfäderna, eller kanske ta en sked kallrörd potatismjöl då och då.
  Min frus tarmproblem är nästan helt borta efter 6 månader med en sked sådant om dan!

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/01/25/low-fiber-diet-health-hazards.aspx?e_cid=20160125Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20160125Z2&et_cid=DM96025&et_rid=1329292802

 67. 67
  Kjell-Ove Källström säger

  Till Annika Hej
  Har ett barnbarn i tidiga tonåren som har störd tarmflora sedan 2-3 års ålder. Han utsattes för ett flertal antibiotikakurer under kort tid pga öroninf. Efter många utredningar och försök till behandlingar utan resultat har han tröttnat och vägrar ytterligare försöksverksamhet, att få till ett faeceslavemang vore helt omöjligt. Vi. hans far och jag, är väl pålästa i ämnet och övertygade om att ett byte av tarmflora vore av godo för honom. Hur komma över kapslar av frystorkad fekalie? Enligt uppgifter från en läkare jag talat med finns dessa att tillgå utomlands. Om de vore väl kontrollerade skulle detta ju kunna vara ett alternativ, har du någon information om var man kan få tag i dem?

 68. 68
  Annika Dahlqvist säger

  @ 67 Kjell-Ove Källström:
  Nej jag har ingen insikt i hur man får till en faecestransplantation. Jag avvaktar med spänning utvecklingen av sådan verksamhet.

 69. 69

  @ Kjell-Ove Källström:
  Inte jag heller, men Bifidus som du kan köpa i mjölkdisken verkar onekligen tillhöra den naturliga bakteriefloran. https://en.wikipedia.org/wiki/Gut_flora#Acquisition_of_gut_flora_in_human_infants

 70. 70
  Josefine säger

  Studien har nu pågått ett år. Hur ser resultaten ut?

 71. 71
  XMargareta säger

  @69

  Finns det Bifidus i någon eko-variant i mjölkdisken, som du känner till?
  För några år sedan fanns acido-bifido-fil, som var KRAV-märkt, men nu innehåller den endast Acidofilusbakterier.

 72. 72
  Annika Dahlqvist säger

  71 XMargareta
  Jag är inte insatt i de olika bakteriekulturerna och deras effekter. Någon annan?

 73. 73

  Homo dominans
  Manipulex irritans
  Homo hypocritic nosokomia virulans

  pencillninum, distrubans
  Colon perforans
  Sepsis induktans

  Balans!
  Homo obstinatus observans!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa