Myndigheten är köpt av matjättarna

Docent Ralf Sundberg uttalar sig i ETC, Kostexperter på dubbla stolar

Relaterad artikel:
Jag ser inga problem med dubbla uppdrag, säger Livsmedelsverkets generaldirektör Stig Orustfjord.   ”…men ska du prata med folk som inte har kopplingar till industrin så finns det ingen att prata med.”

Ralf Sundbergs bok: Forskningsfusket

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  Underbart att detta kommit in i en tidning som läses av många opinionsbildare.

 2. 2

  ”…men ska du prata med folk som inte har kopplingar till industrin så finns det ingen att prata med.”

  Fy fan vilket ihåligt självförsvar. Det är ju bara att lyfta luren – och t ex ringa Annika och Kostdoktorn – som kan tipsa om åtskilliga hundratals kompetenta personer – som vet annat än vad livsmedelsindustrins propaganda står för.

 3. 3
  Lars Henrik säger

  Josef Boberg Skrev:

  ”…men ska du prata med folk som inte har kopplingar till industrin så finns det ingen att prata med.”

  Fy fan vilket ihåligt självförsvar. Det är ju bara att lyfta luren – och t ex ringa Annika och Kostdoktorn – som kan tipsa om åtskilliga hundratals kompetenta personer – som vet annat än vad livsmedelsindustrins propaganda står för.

  Jag kan inte säga det bättre själv!

 4. 4
  Hanveden säger

  Eftersom Mai-Lis Hellenius och Tommy Cederholm delar bostad och telefonnummer har son ihop. Antar jag att de är ett par… Skall det vara så att det är en liten ”klan” som är köpt har dessa positioner i påverkan på så många människors hälsa.
  En av från början adjungerad professor betald av Pfizer som skriver artiklar i sockerindustrins propagandaskrift Perspektiv och på många andra sätt visar att Mai-Lis Hellenius går i en annan adjungerad professors fotspår. Vara med och tala om för oss att mättat fett är farligt. Bengt Vessby, som sedan mitten av 90-talet varit adjungerad professor, betald av margarinindustrin. Inte konstigt att han propagerade för hittepåfetter…
  Han var också betald av Danisco Sugar.

  För att skriva en artikel som denna i Expressens hälsa måste en livsstilsprofessor få många slantar på något konto någonstans…

  https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/fastnat-for-kokosolje-trenden-professorn-sluta-genast/

  Dags att avsätta alla dessa så kallade experter och köpeprofessorer från att ha något som helst att göra med vad vi skall äta och dricka. Det svåra är nog att övertyga allmänheten när media är i annonsörernas hänsynslösa grepp och har svårt att hålla sig till sanningen, istället kryper de för sina annonsörer.

  Tror det är dags att göra revolution och ta ifrån läkemedels och livsmedelsindustrins påverkan på vad vi skall äta för att de skall tjäna så mycket pengar som möjligt. Sälj era aktier i läkemedels och livsmedelsindustrien och sätt igång…

  mLCHFh B-) .

 5. 5

  Ett lite stickspår nu:

  Den som såg programmet Doobido i går kanske var skarpsynt nog att lägga märke till att

  (FD?) talespersonen för Viktväktarna i TV reklam mm Shirley Clamp med slogans som ex

  ”Viktväktarna – för att det fungerar” nu får skriva om den till

  Viktväktarna – för att det INTE fungerar” 🙂

  Gissa varför?

 6. 6

  Är det inte dags att på allvar börja ta en högljudd strid i media mot Livsmedelsverk, folkhälsominister (vilket skämt) politiker, köpta media mfl. och hårt avslöja alla kopplingar som idag är det som styr alla galna kostråd där livsmedelsindustrins alla grenar till höger & vänster har högre prio än folkhälsan i sig och avslöja allt fulspel bakom detta och hjälpa Ralf S, Annika D, Kostdoktorn, FetHälsa Mats, Ann Fernholm mfl så det hörs ännu mera? Sverige kommer EJ ha råd med att ta hand om effekterna av allt vansinne som följer i spåren av detta var så säker. Och har det inte redan idag.

 7. 7
  Hanveden säger

  Har sett kostdoktorns intervju med Robert Atkins medarbetaren, sedan 1974 till hans död 2003, Jacqueline Eberstein igen. 19 minuter in i den förklarar hon att i USA måste gräsrötterna ta saken i sina händer om lågkolhydratkosten skall kunna hjälpa människorna till ett bättre och friskare liv. Tack vare att läkemedels och livsmedelsindustrierna har för mycket makt gentemot myndigheterna.

  Hon tror inte på några initiativ uppifrån…

  Intervjun ligger i kostdoktorns medlemssidor (där man kan gå med på prov) och är i sin helhet sevärd.

  Sök på YouTube och där finns tidigare inspelad föreläsning från 2012 års västindienkryssning med band annat Jacqueline Eberstein. Sevärda!!!

  mLCHFh B-) .

 8. 8
  I Like Neil Young säger

  @ Hanveden:

  ”Tack vare att läkemedels och livsmedelsindustrierna har för mycket makt gentemot myndigheterna.”

  Jag skulle vilja vända det påståendet till att läkemedels och matindustrin har för mycket makt- tack var myndigheterna.

  Om dom gjorde sitt jobb korrekt och okorrupt skulle vi överhuvudtaget inte sitta i nuvarande situation.
  Dessvärre är detta en sjuka över hela världen, i Sverige tror jag dessutom att vi är värre utsatta än många andra faktiskt. Var det nån som såg Uppdrag gransknings reportage om Sjöfartsverkets upphandling av nya helikoptrar häromsistens? Detta är bara ett exempel på hur genomruttet det svenska systemet trots allt är. Jag kan inte tänka mig att andra myndigheter – som du och jag finansierar via skattsedeln är annorlunda. Tvärt om. En människa med normalintelligens inser ju givetvis snabbt hur Livsmedelsverket fungerar.

 9. 9

  I Like Neil Young Skrev:

  En människa med normalintelligens inser ju givetvis snabbt hur livsmedelsverket fungerar.

  Jo… – Livsmedelsverket = Livsfarliga Verket.

 10. 10
  Gammal husmor säger

  https://www.coop.se/Vart–ansvar/Knasiga-gronsaker/Matsvinnet-och-miljon/

  Hos mig finns det nära noll i matsvinn – bara äggskal och en och annan benknota!
  https://stoppamatsvinnet.nu/
  Nu ska jag göra testet.

 11. 11
  Gammal husmor säger

  Testet var riktigt dumt – det måste vara Livsmedelsverket som hittat på det!
  🙁

 12. 12
  Piltson säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa