Forskningsfusket, av Ralf Sundberg

Forskningsfusket – så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin, Av Ralf Sundberg
Recension

Denna bok fyller en enormt stor funktion i kostdebatten. Ralf berättar här om hur de nuvarande kostrekommendationerna till friska och sjuka (de är helt likalydande) har kommit till. Korruption, både vänskaps- och rent ekonomisk, och  politik,  har haft avgörande betydelser i framväxandet av kostråden.

Han berättar också om den aktuella kostdebatten i Sverige, om hur prestige och etablerade namn tillåts att styra vilka röster som ska få höras och läsas.

Han skriver på ett sätt som är intressant för de forskningskunniga samt intressant och förståeligt även för de som inte är forskningskunniga. Han skriver flytande lättläst.

Ralf måste ha lagt ner enorma mängder timmar av research för att skriva denna bok.
Professor em Tore Scherstén, som har skrivit förordet, skriver att denna bok borde bli obligatorisk i läkarutbildningen.
Jag tillägger: Även i nutritionistutbildningen, samt i alla andra utbildningar som innehåller vetenskapshistoria, borde denna bok bli obligatorisk kurslitteratur.

Man kan läsa om boken flera gånger, för att den riktigt ska sjunka in. Jag kommer att göra det.

 

Comments

 1. 1

  Bra inlägg Annika och håller fullständigt med dig. Det är inte bara inom detta område forskningfusket breder ut sig utan även inom exvis mobiltelefonibranschen där en stor studie i Danmark nyligen sa att mobiltelefoni inte medför några risker! En stor lång studie om 16 års användning av mobiltelefon för många människor. En studie stödd av just branchen med ett tydlligt branchvänligt resultat!!!
  En negativ rapport hade givetsvis sänkt Erikssons aktieportfölj och det får ju inte ske…..
  Mona Nilsson har skrivit en utmärkt bok om detta och hon kallas föstås ”alarmnist” för detta och det känner du nog igen, Annika!

  Vi människor är ju helt och hållet elektrobiologiska varelser vilket vår sjukvård på ett sätt godkännt i och med att att ekg(hjärtat), eeg (hjärnan), tensapparturer, ultra(för mätning + muskelbehandling) och pacemaker mm. används och ändå kan inte elöverkänslighet godkännas som diagnos!?
  Nuvarande diagnos på sånt som man inte har kunskap om är förstås det vanliga…dvs. Att det är en psykisk åkomma….

  Hur länge har vi haft onaturliga emf-fält omkring oss? Elen introducerades för 120 år sedan och TV-sändningarna startade i vårt land 1955 och fortsatte sedan med med all mobiltelefoniutbyggnad vilken fortfarande pågår….. Ett skräckexempel är nu polisens nya radio vilken kan påverka hjärnans frekvenser. Detta har använts i England under flera år och facket är har anmält sin arbetsledning för att detta har införts…..
  Självklart påverkas känsliga människor…och kanske fler…….

  Märkligt! Vi består av 65-70% vatten och har inombords mineraler vilket gör oss till umärkta ledare och alla våra kroppsprocesser fungerar elektriskt och det kan inte påverkas enligt nuvarande doktriner…?

  ADHD breder ut sig i våra skolor samtidigt som trådlösa nätverk där är ett måste! Är det egentligen kännt för våra rektorer att EU:s råd vad gäller detta att trådlöst närverk inte bör införas i skolor i och med att ungdomar är mer känsliga för just detta! osv. osv. Vad gäller ADHD så har ju även Anna Halen skivit en utmärkt bok(energibarn) i detta ämne som visar att rätt kost även hjälper…….

  Det här med mobiltelefoni kan nog inte stoppas i vår moderna värld….. men hur skall vi förminska skaderisken för dom känsliga, skydda oss bättre?????? Det är den stora frågan!

 2. 2
  ragnhild säger

  https://fremtidenshelsetjeneste.regjeringen.no/tema/generelle-hoeringssvar/enkeltsvar/11313/

  Her refereres bl.a. EU´s holdning til bruk av trådløsa nätverk – scrolla lite nedöver.

  Jag fattar inte, jo jag fattar: Informationen om farorna är helt frånvarande från myndigheternas sida.

  Hur kan man (en) ge en 8 år gamal flicka än mobiltelefon å leka sig med – hela sin fritid. Jo, jag har eks. – har en jobb med å förmidla kunskap der. Kunskap, det är vad det handlar om.

  Jag har länga hatt lyst itl å läsa Mona Nilssonk´s bok. Har hon inte också än hemsida tro.

 3. 3
  ragnhild säger

  Dere ser vel at jeg länker til et hörings-svar. Men det tycks bra nog.

  Jag är ”anti-mobiltelefon”. Har en, men den är ”slått av” för det mesta .

  Mitt mantra er: ”Telefonen er til for meg. Jag är inte till för telefonen” :mrgreen: Men sms går bra. Jag tittar på dem – på det sättet klarar jag mig genom utan för mycket peppar.

 4. 4

  Hej å dig Ragnhild!

  Nedan har du ”alarmnisten” Mona Nilssons hemsida och precis som Kostdoktorn lutar hon sig mot Vetenskapen dvs. har en väldigt massa refererenser till det hon nu säger.
  Du har rätt i att våra myndigheter filtrerar sin information. Själva EU säger mer och Sveriges representant i den fristående expertgruppen ”Ahlbom” avgick i våras på grund av jäv!!!
  Egentligen är det Likadant med SoS experter i Sverige. Dvs. Dom är jäviga! Många länder i Europa har andra gränsvärden beroende på att dom även ser på andra oberoende studier, vilket nu inte Sverige och SSI gör…. Precis som inom läkemedelsvärlden så har mobilindustrin köpt in sig och lobbyarbetat in sig överallt inom styrande och beslutande organ. Sanningen kommer fram till slut, men det tar onödig tid, med mycken ohälsa som resultat.

  https://www.monanilsson.se/index.htm

  Det värsta jag läst inom detta var Mats Reimers bloggande häromveckan i Dagens Medicin där han hade ett inlägg om att att ”semester skapade mer cancer än användandet av mobiltelefon!”
  Något som han kommer att få äta upp med tiden och något som inte alls stämmer med vad hjärnkirurgen Charlie Teo i Australien sa för flera år sedan: ” Vi gör något som är fruktansvärt fel”
  Även WHO säger nu att mobiler skulle kunna orsaka cancer……(baserat på människor)

  Ps! Hanterar min mobil enligt dina riktlinjer! 🙂

 5. 5

  Tack för länken, Ragnhild! Den är BRA!!!!

 6. 6

  Missa inte Torbjörn Sasserssons granskning av forskningsfusket på Osher Centrum. Torbjörn är värd stora journalistpriset! https://newsvoice.se/

 7. 7

  Intressant läsning Mårten och sådär är det nog! Professor Ingvar skrev ju den intressanta och bra boken ”hjärnkoll” vilket har en LCHF-vinkling och ändå tog han inte det ordet i sin mun.
  Även han fann att Vetenskapen egentligen understödjer en sådan kost, men i övrigt var/är han en alltför försiktig man och på senare år på helt fel plats!

 8. 8
  konsument säger

  Man får hoppas att Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket!” kommer att läsas av väldigt många och sprida sig med raketfart land och rike kring. Att forskningsfusk förekommer är nog de flesta i någon mån medvetna om, men att korruptionen, den utstuderade ruttenheten och cynisk människosyn är så utbredd är det nog få som kan föreställa sig 😉

 9. 9

  Har precis börjat läst den. Verkar lovande!

 10. 10

  Betr ”Forskningsfusket”

  Efter att ha läst Ravnskovs böcker fl ggr och blivit upplyst och medveten om vilka faktorer som styr de stora läkemedelsbolagen, förstår man nu ännu mer hur snacket går i de pengakåta styrelserummen. Inget inget får lägga hinder i vägen för fortsatta multi mångmiljardvinster.
  Ändamålet helgar medlen. Ingen enskild bransch inte ens krigsindustrin har kommit upp
  till de astronomiska vinster som statinerna genererar. Därför gäller att på alla sätt baktala,
  dumförklara de oberoende forskare som inte går ”foot i läkemedelsindustrikns koppel”
  (Linus Pauling är ett perfekt typexempel) Här i Sverige har vi som tur är flera forskare som kan tänka själv och inte låter sig hunsas av husses kommandon. Skräddarsydd forskning betald av bolagen,
  utförd av betalda medarbetare som Inte vill förlora sina välavlönade jobb. Enl det gamla ramsan ” Dont bite the hand . . . ”
  Tack för din recension Annika Dahlqvist. Nu ska jag omedelbart införskaffa Ralf Sundbergs
  nya bok. Det behövs fler som han med mod som han.

 11. 11

  Utmärkt bok. Skönt att storfuskaren Ancel Keys (äntligen) fick sig den välförtjänta känga som i vart fall jag saknat. Jag gillar även denna mening på sid 226. ”Trots många akademiskt skolade läkares kritik, främst av kostråden men även av kolesterolhypotesen, rörde sig debatten ytterst lite framåt förren en yvig, norrländsk distriktsläkare kom in i scenen: Annika Dahlqvist.” Ha-ha, festligt. 🙂

  Boken delar även ut fler välriktade kängor till dessa köpta bedragare på alla nivåer…

  Ganska många stavfel men boken får 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 12. 12

  Jim, Det var en mycket MODIG!!! norrländsk kvinnlig läkare som satte fart på debatten. Det är sannerligen inte särskilt modigt att gå på en ensam kvinna, Endast ****** gör så 😉

 13. 13

  Forsknings fusk finns på flera håll. Åsa Moberg har en bra artikel om mobiler och Cancer risk

  https://www.dn.se/nyheter/asa-moberg-snedvriden-forskning-om-cancerrisk

  En lustighet i sammanhanget är att där forskningsfusket är som värst, så vet man att Förvilllarföreningen vof
  alltid finns på förvillarnas sida!

 14. 14

  Läkare erkänner över tio års forskningsfusk:
  Citat: —”Nu visar det sig att minst 21 publicerade artiklar från 1996 och framåt mer eller mindre är påhittade”–.

  https://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=11635

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa