Ministern utesluter inte fettskatt

På SVT.se. Finns det någon som kan tala om för ministern att vi inte blir feta av fett, utan av socker och stärkelse?
Margariner med växtsteroler kan också misstänkas för att skada vår metabolism så att vi blir insulinresistenta och feta.

Man kanske kan göra en namninsamling mot fettskatt?

Hos Kostdoktorn: Amerikanska dietistförbundet:  sluta oroa er för mättat fett!

 

Comments

 1. 1
  LenaK säger

  Det var verkligen inga ord lämpade för barnaöron, som kom ur min mun när jag läste på text-tv om den så kallade folkhälsoministerns funderingar…….

 2. 2

  Göran Hägglund (KD) följde ju GI-metoden och var med andra ord antagligen övertygad om att kolhydrater (i alla fall de snabba) är sämre för vikt och hälsa än vad fett är, den här ministern är uppenbarligen inte lika påläst.

 3. 3
  Mayne Sundewall Hopkins säger

  Okunnigheten hos ’folkhälso’ministern är verkligen skrämmande! Ja, en petition vore minsann på sin plats.

  Jag tycker fet är ett bra ord när det gäller yoghurt och grädde och annat gott&nyttigt, så har faktiskt slutat använda ordet när det gäller människor – tycker övervikt passar bättre.

  Det är ju framförallt syntetiska ämnen i kosten vi bör undvika för hälsans skull – att det ska vara så svårt att förstå!!

 4. 4
  jala säger

  jala
  Stammis

  116 inlägg
  106 gilla
  Postad Idag, 20:06
  Politikers styrka är inte att ha koll på saker och ting.Deras styrka är att snacka skit. De sätter ekonomiska ramar och hoppas att deras hantlangar vet vad de sysslar med,vilket de oftast inte gör.
  Jerker, Y62, MariaF and 3 others like this
  Svara

 5. 5
  FOIE gras säger

  Notera att fetma och att inte rora pa sig serveras i samma andetag. Som om inte dom som ror pa sig dagligen och det varre an en elitidrottare – som balettdansoser – inte skulle ha problem med vikten! For det har dom!
  Insikten finns heller inte att overvikt atgardas med annan kosthallning. Jag vet inget varre an den tortyr som overviktiga barn utsatts for nar overvikt atgardas genom mindre -och fettsnala portioner av den sk vanliga maten innebarande att tvinga dessa redan inom familjen mobbade och foraktade barn att leva med konstant sug och hunger.

 6. 6
  Yvonne Törjék säger

  Kära Annika!

  Svenska Staten gjorde, gör eller ska göra något för den enskild för att den ska vara frisk.
  Alla vet att du har rätt i din kostplan och rekommendationer.

  Om vi blir friska, som många redan bevisar detta och många andra är på väg, annars många är redan informerade och kunniga nu. Frisk befolkning inte behöver konsumera Läkemedel = Pengar.
  Sjuka Personer betyder arbetstillfälle, multisjuka dör tidig och Pensionen Spåras.

  Folk ska nu inse att Democracia är inte enbart rösta var 4 år.
  Vi behöver kräva vara Mänskliga Rättigheter ” Rätt till Hälsa ” Rätt till bra Mat” dessa Rättigheter är en del av FN konventioner.

  Tack för din Kamp underbara Dr.

  Varma Hälsningar

  Yvonne Törjék

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Jag håller med första talaren här i tråden fullt ut.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article20748070.ab

  Nu kommer även jag att vara grov i språket.

  Det här är en flinande ung självsäker pajas som ger uttrycket dum (kanske oinsatt) politiker ett ansikte. Han förkroppsligar själva grunden till ordet politikerförakt. Om han nu är rätt citerad så förstår jag att socialdemokratin är en organisation i djup kris. Att säga en sak som att ”Det ev. kan vara aktuellt med skatt på mättat fett i framtiden” tyder på att man är fruktansvärt okunnig i de frågor man är satt att sköta och helt i otakt med sin tid. Domen kommer att bli hård – och såna här självmål har Sveriges vänsterfalang (vilken jag själv tillhör) överhuvudtaget inte råd med.

  Dumhuvud är ordet.

 8. 8
  piltson säger

  Det är väl bara att sända honom Perlmutters bok, med några referenslappar?
  Den lär finnas på svenska.

 9. 9
  piltson säger

  Men det är inte ministern som skall uppröra oss i denna trista historia. Föraktet skall drabba den reporter som inte var upplyst nog att ställa korrekta frågor:

  christoffer.wendick(a)svt.se

  Han var inte kvalificerad att intervjua denna person.

 10. 10
  Lekman säger

  Glädjande att någon från Kuwait uppmärksammat namninsamlingen.
  Minns ett inlägg om just Kuwait och rejäl övervikt:
  https://annikadahlqvist.com/2012/11/09/kuwait-ar-nast-fetast/

  ”Kuwait: 80 % av kvinnorna och 70% av männen = överviktiga enligt WHO”

 11. 11
  LenaK säger

  Som ett brev på posten satt för en stund sedan så klart Mai-Lis Hellenius i Nyhetsmorgon och berättade vad vi bör göra. Om man står upp och jobbar några timmar om dagen istället för att sitta, så går man ner 10 kg på ett år. Kvalificerat skitprat, kallar jag det!

 12. 12
  Georg W säger

  Jag föreslår att vi talar om folkets SANNING till denne högste ansvarige, som uppenbarligen inte har en aning om vad han sysslar med. Förmodligen för att han är omgiven av experter, lobbyister och konsulter.

  Nu lever vi i en demokrati och alla har en emailadress. Även om han inte läser breven personligen så läses alla brev och registreras. Det skadar inte med lite folkets/konsumenternas/väljarnas ord i regeringskansliet.

  Kära LCHF-folkrörelse dags att säga vad du vet om saken! Jag skrev och informerade ministern om insulinmetabolism.

  https://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=247187&m=popup&l=sv

 13. 13
  piltson säger

  Mayne Sundewall Hopkins Skrev:

  skrämmande!

  Nej, ”skrämmande” känns inte som rätt betyg. Vi har ju sett exempel på regeringspersonernas och mediafolkets okunskap i många år. Skrämsel gäller inte längre, bara en själslig förtvivlan.

 14. 14
  piltson säger

  piltson Skrev:

  Föraktet skall drabba den reporter

  Och naturligtvis även hans chef, som sänt en så okunnig medarbetare på ett så viktigt uppdrag..

 15. 15

  Nedanstående frågor är tillsända Pauses, pressekreterare hos Gabriel Wikström. Hon gav inte ens fem minuter till intervju. Alltså kommer inte vi på 2000-Talets Vetenskap vidare. Flera av frågorna är relevanta för Annikas blogg och vi uppmanar nu alla som stöter på Wikström, vid torgmöten etc att ta de frågor som är relevanta för er att ställa dem. Ha med bandspelare, mikrofon. Så att svaret från GW kan dokumenteras.

  Här kommer frågorna:
  Intervju med Gabriel Wikström
  Vi välkomnar ändringen från Socialminister till Folkhälsominister.

  1) Vilka tillämpningar/inriktningar kommer den att medföra i praktisk politik?
  2) Vi vill ha lite personalia om dig inom just området hälsa:
  – har du utbildning i biologi eller naturkunskap?
  – har du gjort några arbeten med specialinriktning (gärna från gymnasium eller högskola) som visar på ditt patos för hälsofrågor?

  Vi har på vår hemsida http://www.2000tv.se flera frågor till partierna. Dessa är nöjaktigt besvarade av partierna men i svaren framgick det ofta att partierna hänvisade till ”vetenskap och beprövad erfarenhet” – ett icke definierat begrepp från 1890 års läkarinstruktion – ett begrepp som används efter eget skön. Inte heller den medicinska branschen har någon definition för begreppet. Därför har vi några följdfrågor som vi vill ha svar på;

  3) Kommer begreppet ”vetenskap och beprövad erfarenhet” att tas bort ur eller definieras i lagstiftningen?
  4) Om det kommer att definieras – blir då definitionen i enlighet med vetenskapsteori och vad det språkligt innebär?
  vetenskap = minst en publicerad studie”, beprövad erfarenhet = metoden har utförts av en person minst en gång?

  5) Har du läst boken Forskningsfusket av Ralf Sundberg? Om ja, vad är din kommentar till dess innehåll?
  6) Har du tagit del av Cochrane-institutets chef Peter Götsche book ”Deadly Medicine…”?
  7) I den visar han med tydlighet att Big Pharma sätter brott i system? Kan man av etiska skäl överhuvudtaget handla med Big Pharma? (jämför med beslutet om Saudi-Arabien).

  I USA är den tredje största dödsorsaken iatrogen, det vill säga att dödsfallen orsakas av vården själv som orsakar för tidig död.

  8) Hur är det i Sverige? Är det 5 000, 10 000 eller 15 000 iatrogena orsaker till dödsfall per år på svenska sjukhus? Totala antalet dödsfall per år är + 100 000
  9) Vilka åtgärder utöver rökförbud tänker du vidta?

  10) Törs du rensa upp bland de jävsförhållanden som finns? Hur många i din stab på departementet har till exempel haft/har uppdrag eller är beroende av Big Pharma? Finns det några jävsbestämmelser för dessa? Har du kännedom om läget för dina rådgivare inom olika specialiteter?

  11) I Sverige finns det en stor, outnyttjad potential av terapeuter som har, liksom du, hälsa som mål. Varför tar samhället inte dem tillvara, då det skulle vara stor samhällsekonomisk vinst att enrollera dem som är seriösa, med tillräcklig kompetens i sin yrkesutövning, som aktiva utövare för att hjälpa sjuka?
  12) I Italien, i Toscana, har man inlemmat ett helt sjukhus som erbjuder till exempel akupunktur, homeopati, och TCM, och detta är subventionerat och likställt med övrig samhällsfinansierad sjukvård.

  Se http://www.200tv.se, Skulle du vilja träffa föreståndaren för det sjukhuset, Franco Cracolici, så kan vi förmedla ett sådant möte. Vad anser du om det?

  13) All smärta har en biologisk, mekanisk orsak, där medicinsk muskelmassage kan vara ett värdefullt verktyg att åtgärda den. Tyvärr har den typen av utbildning snarare försvunnit för att ersättas av symtomdämpande medel. Hur vill du agera beträffande det?

  14) Ett samhälles demokratiska karaktär avgörs av hur det behandlar dess mesta utsatta grupper. I Sverige har vi tiotusentals elöverkänsliga. Dessa hotas av vissa akademiska grupperingar som vill ge dem en psykiatrisk sjukdomsstämpel. Var står du beträffande det?

  15) Hur mycket har du studerat av de publicerade rapporter som visar att det är tämligen sannolikt att den, under de senaste två-tre åren, enorma ökningen i hudcancer och vissa hjärntumörer har ett samband med 4G och den kopiösa användningen av mobiltelefoner? Likadant den ökade sjukskrivningen för smärre problem sammanfaller i tid. Denna fråga är så pass viktig att du gärna får passa och idka tyst diplomati, så tar vi upp den igen om ett år.

  16) Så har vi den eviga frågan om ”jakten” på vitaminer. Det vetenskapliga underlag som säger att dessa skulle vara farliga att inta är minst sagt bristfälligt. Däremot visar andra rapporter (den absoluta majoriteten av dem) att de kan utgöra ett mycket värdefullt hälsotillskott för egenvård. EFSA och ILSI ser emellertid dessa som ett hinder för att folk ska bli ännu sjukare och de båda organisationerna vill begränsa deras användning.

  Vilket är ditt egna kunskapsläge på det området? Hur ser du på debatten som har seglat upp i din hemstad Västerås?

  17) Landsting och regioner är enligt Hälso- och sjukvårdslagen skyldiga att samverka med privata vårdgivare. I dagsläget bryter alla landsting och regioner mot lagstiftningen. Vi har under de senaste åren skrivit om och belyst hur landsting och regioner vägrar att samverka med privata vårdgivare, till och med sådana som även är publicerade medicinska forskare med spetskompetens. Hur tänker regeringen agera för att tvinga landsting och regioner att samverka med sådana privata vårdgivare? Förvaltningsdomstolarna har inte rätt att handlägga sådana ärenden/mål.

  18) Enligt gällande lagstiftning skall landstingen betala vård och behandling när landstingen och regionerna inte uppfyller vårdgarantin. I dag struntar de i att betala för annan vård. Hur skall regeringen agera för att komma till rätta med det problemet/de lagbrotten? Förvaltningsdomstolarna har inte rätt att handlägga sådana ärenden/mål.

  Med vänlig hälsning Ingemar Ljungqvist, chefredaktör 2000-Talets Vetenskap; www 2000tv.se
  Frågorna vill vi ha besvarade muntligt men det kan ju göras ettdera på departementet , på vår redaktion i Uppsala eller i avspänd miljö i Västerås. Självfallet kan du ju svara på vissa skriftligt , men standardsvar undanbedes. Alltför många God dag Yxskaft har vi fått tidigare.

  Frågorna innehåller i sig mycket av positiva möjligheter för att omforma ett sjukvårdsSverige till ett samhällsekonomiskt friskt alternativ, där hälsa är det optimala målet. .

  Eftersom du är mest engagerad på konferenser, resor, mottagningar och annat; så ger du mig tre vettiga förslag på tider: så kanske jag slita mig loss.

  Med hopp om givande samarbete.

  Ingemar Ljungqvist, tfn 018 25 70 79 besöksadress Lästmakargatan 1 D,
  754 34 UPPSALA

 16. 16
  piltson säger

  Skatteingrepp är ett krångligt och ineffektivt instrument i denna fråga. Men OM det skall användas vore ju rätt grepp att invertera ministerns idé: subventionera sånt som man mår bra av.

  T.ex. slopa moms på kokosfett och smör?

 17. 17
  piltson säger

  @ Ingemar Ljungqvist:
  Tack!

  Han behöver naturligtvis en statssekreterare eller ”talesman” som enbart har till uppgift att

  1) sätta sig in i ämnets idéhistoria och
  2) bevaka aktuell vetenskap av relevans för det ganska breda området.

  Ett ”skrämmande” exempel på hur det annars fungerar har vi sett i jordbruksministerns uttalanden.

  Nu måste ju Livsmedelsverkets nutritionsavdelning flyttas över till den nya folkhälsoministern. Då tillspetsas behovet av vetenskaplig bevakning. Han behöver denna hjälp utan provocerande formuleringar.

 18. 18
  piltson säger

  piltson Skrev:

  flyttas över till den nya folkhälsoministern.

  Och då tycks det mig logiskt att hans departementt får överta huvudmannaskapet för en hel yrkesgrupp.

  Nämligen dietisterna, vars arbete har mera intensiv folkhälsorelevans än andra vårdyrken. De flesta av dem behöver tvångskomplettering av sin utbildning. Kanske Ljungkvist kan hjälpa till även med det?

 19. 19
  Mormor säger

  Sitter precis och läser en kompetent, men lättförståelig, bok av Martina Johansson, som verkar veta vad hon pratar om, nämligen den hormonella regleringen av ämnesomsättningen… Den heter ”Hormonbibeln” och jag har just kommit till sidan 79, där det står ordagrant: ” eftersom testosteron tillverkas av kortisol är det viktigt med tillräcklig mängd fett i maten – fettsnål mat kommer att få konsekvenser för fertiliteten och vara en bidragande orsak till för tidigt åldrande hos både kvinnor och män..” – vilka konsekvenser det rör sej om i det långa loppet kan nog ministern själv räkna ut, trots sin unga ålder… Lite kunskap även i biokemi vore dock önskvärt hos politiker, som måste ta viktiga beslut angående folkhälsan….

 20. 20
  Lars Bern säger
 21. 21
  piltson säger

  @ Ingemar Ljungqvist:
  Ljungqvists frågor 17 och 18. väcker undran och oro.

  I ett rättssamhälle av västerländsk modell kan man inte ha ”gällande lagstiftning” utan ett rättsligt institut inför vilket tillämpningen av denna lagstiftning kan ifrågasättas. Är förvaltningsdomstolarna explicit undantagna från vissa ansvar som inte täcks av något annat rättsligt institut?!

 22. 22
  piltson säger

  Mormor Skrev:

  fettsnål mat kommer att … vara en bidragande orsak till för tidigt åldrande

  Det tror vi på efter att ha sett Wolfgang Lutz´ bilder av en person ”före” och ”efter” omställning till KH-fattig kost. Sid. 19 i 5:e upplagan. Bilderna hör till en förfärlig massa material som inte togs med i senare upplagor.

  Och om jag får lägga till min egen vidskepelse här så tror jag att det finns ett samband mellan propagandan för fettsnål mat och och den sedan 20 år allt mer utbredda skalligheten bland unga män, vilket jag kunnat uppmärksamma i fyra länder..

 23. 23
  jala säger

  @ piltson:
  Skalligheten är något som jag själv observerat och kan inte minnas att det var vanligt när jag växte upp.

 24. 24
  jala säger
 25. 25
  Maj-Britt Bernhardsson säger

  Nej! Nu får det fan i mig vara nog. Räcker det inte med vad de redan ställt till med. Nu får vi snart gå man ur huse för vår rätt att äta nyttigt fett inte minst för våra barns och barnbarns skull.

 26. 26
  jala säger
 27. 27
  Professor Göran säger

  piltson Skrev:

  Och om jag får lägga till min egen vidskepelse här så tror jag att det finns ett samband mellan propagandan för fettsnål mat och och den sedan 20 år allt mer utbredda skalligheten bland unga män, vilket jag kunnat uppmärksamma i fyra länder..

  Intressant men är detta ett faktum? Finns det någon statistik på detta?

  Själv tappade större delen av min kalufs redan i 20-årsåldern. Vad jag själv har förstått har detta att göra med höga testosteronnivåer hos vissa män och där ärftligheten är en stark faktor. En läkare jag då uppsökte föreslog kastrering som ett säkert sätt att få stopp på detta håravfall. Enligt honom hade dock ingen av hans patienter dittills nappat på erbjudandet.

  Varken min far och jag själv har heller haft problem med vår ’manlighet’, tvärtom, och min far var definitivt inte fettskrämd. Det verkar inte heller som att kvinnor har problem med denna typ av män om dessa nu inte direkt ’skäms’ för sin kala hjässa och då försöker kamma över den på tvären vilket troligen tolkas som ett tecken på en inneboende personlig osäkerhet.

 28. 28
  jala säger

  @ I Like Neil Young:
  Dumhuvud var ordet.
  https://cornucopia.cornubot.se/

 29. 29
  Anders S säger

  Ät ekologiskt och GMO-fritt.

  https://youtu.be/TnfrJLlZ5LI

  ”Resultaten från denna studie visar att exponering en för bekämpningsmedel minskar när man äter ekologiska produkter istället för konventionellt odlad mat, och tydliggör matens betydelse som exponeringsväg för kemikalier. I studien har vi kunnat befästa att koncentrationerna av valda bekämpningsmedel minskade med i genomsnitt en faktor 9.5 när familjen övergick till ekologisk mat.”

  https://www.coop.se/PageFiles/429812/Coop%20Ekoeffekten%20Rapport.pdf

  ”All ekologisk mat blir momsbefriad. All fettreducerad mat får dubbel moms.”
  föreslog Jonas Colting i sin blogg.

 30. 30
  Lasse P säger

  WHO:s prognos bygger på en trend från 2010, men tittar man på folkhälsoinstitutes senaste undersökning så pekar fetmatrenden i Sverige faktiskt nedåt!!!
  WHO, precis som våra politiker och pressen, är inte uppdaterade med verklig nutida information.

 31. 31

  @ 17,21 och 22 Piltson

  Du har uppenbarligen inte läst av och om Michael Zazzio och Ulf Bittner. Det är skillnad mellan lag och rättspraxis. Jämför gärna med hur majoriteten av whiplashskadade behandlas, trots att det finns försäkringsbolag och trafiknämnder
  Ingemar Ljungqvist, http://www.2000tv.se Ring gärna själv Hanna Pauses (telnummer finns på http://www.regeringskansliet. ställ frågorna direkt till henne. GWs pressonbud, (Stavningen kan vara lite fel)

 32. 32
  Cristina Kronlund säger

  En gammal sanning med mer är 100 år på nacken ”Fett skall med fett fördrivas”
  Att det skall vara så svårt för våra beslutsfattare att förstå – trots all information som
  finns tillgänglig. Skall det vara skatt på något så är det på socker i alla former.

 33. 33

  Cristina Kronlund Skrev:

  En gammal sanning med mer är 100 år på nacken ”Fett skall med fett fördrivas”
  Att det skall vara så svårt för våra beslutsfattare att förstå – trots all information som
  finns tillgänglig. Skall det vara skatt på något så är det på socker i alla former.

  Sant – Christina – socker och kolhydrater är en styggelse för kroppen.

 34. 34
  Bo Blomberg säger

  #12 Georg W
  tack för länken. Har skickat ett vänligt mail till Gabriel W och upplyst honom om att han fått ”världen upp och ner”! 🙂 och rekommenderade honom några böcker… trots allt tror jag han kan läsa…om bara viljan finns.

 35. 35
  Lars Henrik säger
 36. 36
  jala säger

  Tack för den länken Lars Henrik.

 37. 37
  dufva säger

  @Professor Göran & Piltson

  Håravfall skylls ju ofta på det manliga testosteronet men orsaken är att testosteronet i kroppen kan omvandlas till en mindre lyckad variant av hormonet som kallas DHT (dihydrotestosteron)

  DHT får hårsäckarna att krympa vilket tar livet av hårstråna

  Det som framförallt triggar kroppen att göra för mycket av DHT är socker och spannmål så era funderingar om att fenomenet ökar och går ner i åldrarna är säkert korrekt 🙂

 38. 38
  piltson säger

  @ dufva:
  Det där var ju förfärligt intressant. Du kan se min egen hårprakt på sid. 207.

 39. 39
  Professor Göran säger

  dufva Skrev:

  men orsaken är att testosteronet i kroppen kan omvandlas till en mindre lyckad variant av hormonet som kallas DHT (dihydrotestosteron)

  Intressant – om detta är sant borde det här finnas en potentiell ’guldgruva’ för det läkemedelsbolag som kommer först.

  Att hindra denna metabola omvandlingen av testosteronet genom någon farmaka, kemisk molekyl, borde det gå att tjäna enorma pengar på med tanke på att världens fåfänga knappast är ett kvinnligt fenomen. Sådana preparat torde också vara mer lättsålda än erbjudanden om kastrering även om man i det senare fallet kan lova en 100 % effektiv behandling..

 40. 40
  Lars Henrik säger

  Lite mer intressant OT: Ann Fernholm skriver om ytterligare en studie som starkt kopplar högt blodsocker med demens.

  https://ettsotareblod.se/ny-studie-hogt-blodsocker-kan-direkt-orsaka-demens/

 41. 41
  Lillian säger

  En fettskatt kommer att slå hårdast mot dem som bäst behöver ändra sina kostvanor

 42. 42
  Anders S säger

  Mer mjölk?

  I SvD uttalar sig Tommy Cederholm, klinisk nutrition vid Uppsala. Han menar ”att äldre kan behöva dubbla dagsdosen protein jämfört med yngre. Det innebär upp till 1,5 gram protein per kilo kroppsvikt för äldre. Animaliskt protein innehåller mer av de livsnödvändiga aminosyrorna än vegetabiliskt. Eller varför inte ett glas mjölk….”

  https://www.svd.se/traning-och-halsa/intensiv-styrketraning-kan-bromsa-aldrandet_6375810.svd

 43. 43
  Anders S säger

  @ Anders S:
  Upptäckte för sent att det var en gammal artikel i SvD som man uppdaterat:

  9 augusti 2011 kl 02:00, uppdaterad: 7 maj 2015 kl 11:22

 44. 44

  Helt rätt. Blir alltid lite orolig när ministrar ska uttala sig om områden som de bevisligen saknar kunskap inom. Men det här är vår folkhälsominister!! Otroligt…. Ska de beskatta allt kan de lika gärna ta bort myndighetsåldern totalt och även beskatta att ha låg inkomst rakt av då det främst är de som kommer att lida av detta. Lite intressant att se vart majoriteten står på det här, jag har gjort en omröstning på plusett inom ämnet: https://www.plusett.nu/omrostning-4877/anser-du-att-man-ska-beskatta-fet-mat-for-att-fram

 45. 45

  Colting levererar ord och inga visor till vår Hälsominister.
  https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/halsa/article20781679.ab

 46. 46
  Lars Henrik säger

  Amerikanska dietistförbundet: Sluta oroa er för mättat fett!

  Kostdoktorn skriver att vi är inne i paradigmskiftet när det gäller mättat fett. När t o m ett stort dietistförbund manar sina dietister att sänka garden mot mättat fett så har något stort hänt.

  För oss, som läser dessa nyheter, till skillnad från den stora allmänheten (och vår hälsominister), börjar det verkligen se ut som om somliga kost- och livsstilsprofessorer här i Sverige har målat in sig i ett hörn. Hur ska de slingra sig ut?

 47. 47
  Arvid säger

  Det här tycker jag är en angelägen uppgift för en sjukvårdsminister (Gabriel Wikström) istf att driva en fråga om fettskatt! Antibiotikaresistens – Dödsbakterier!

  …”– I många länder förskrivs antibiotika som godis, konstaterar också folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström på plats i Genève.

  Det är antibiotikan som tvingar bakterierna att blir mer motståndskraftiga. Till slut biter inte medicinen på bakterierna och då kan de som drabbas inte längre botas. Det innebär att sjukdomar som tuberkulos, malaria, urinvägsinfektion, lunginflammation och blodförgiftning har blivit resistenta mot många typer av antibiotika.”…

  https://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article20817656.ab

  …”Här hemma har han en del kvar att göra. Överförskrivning av antibiotika och överbeläggningar på sjukhus borde inte bidra till smittspridningen i ett rikt land som Sverige.”

 48. 48
  XMargareta säger

  Antibiotika i djurfoder lär stå för ännu mera resistensutveckiling hos bakterier.

 49. 49
  Professor Göran säger

  XMargareta Skrev:

  Antibiotika i djurfoder lär stå för ännu mera resistensutveckiling hos bakterier.

  Senaste tråden hos Mercola tar upp denna fråga och är mycket intressant ur flera aspekter. Just nu pågår tydligen en ren katastrof med fågelinfluensa inom amerikansk kycklingindustri pga detta.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/05/19/avian-flu-chicken-cafos.aspx?e_cid=20150519Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150519Z2&et_cid=DM75171&et_rid=958592591

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa