Danmark slopar fettskatten

I DN. ”Fettavgiften är något av det mest utskällda vi har haft på länge”
Danskarna tyckte inte om fettskatten. Hoppas att ingen i Sverige kommer med ett så dåligt förslag.
Men de kunde gott ha behållit sockerskatten. Socker är bland det ohälsosammaste som finns.

 

Comments

 1. 1
  Bernt Östlund säger

  Socker borde ha skatt, som det är nu verkar produkterna bli dyrare utan socker. Det är lika konstigt som att tvätt- och diskmedel blir dyrare utan parfym.

 2. 2

  Just precis, sockerskatten borde fått vara kvar. Jag håller som vanligt med dig i allt.
  Önskar att du var min doktor!

 3. 3

  Nej tack till sockerskatt. Socker är dåligt, och folk bör informeras om det, men staten ska inte bestämma vad medborgarna gör med sina egna liv. Ett bättre alternativ till sockerskatt vore i så fall att tvinga tillverkarna att förse förpackningarna med svarta varningstexter som på tobakspaket. Då tar man ett tydligt ställningstagande utan att inkräkta på friheten.

 4. 4

  Tror på incitament snarare än straffskatter. Kanske slopa momsen på grönsaker?

 5. 5
  tipp säger

  Det är inte alltid det uttalade motivet som är verkliga orsaken till att politiker höjer skatter. Om nu konsumtionen av nyttigt fett ökar så är det mycket möjligt att man lägger en skatt på det för att få in pengar till utövningen av sina religioner avseende klimat, energi och invandring. Eller ska vi utgå från att den nye folkhälsoministern är så fjärran från den aktuella debatten att han inte vet något om kolhydrater kontra fett?

 6. 6
  Göran säger

  Skatt hit och dit. Skatt för att minska konsumtionen av en viss sak. Skatt på arbete och företagande. Är det för att minska på arbetande och företagande?

  Är det något som borde höjas i avgift så är det sjukvård och mediciner. Då kanske folk lär sig att äta så de slipper gå till doktorn och spendera pengar på onödiga mediciner.

  Det går bra att dela ut en broschyr och förklara valet mellan mat och mediciner. Sedan får var och en bestämma hur de vill göra.

  Det är ganska stötande att grannen till en som nyss fått diagnosen diabetes 2 och som väljer att fortsätta äta socker och ta mediciner ska betala för medicinerna. Jag vet en person som åkte in akut till sjukhuset, fick diagnosen diabetes 2. Läkaren säger att personen inte behöver bli asket för det finns många bra mediciner. Personen lämnar sjukhuset och köper godis för att fira. Personen fortsätter sitt liv med en skål godis på jobbet. Har idag skrapat ögonen två gånger och fortsätter. Så, vem ska betala? Jag har ingen lust med det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa