Om Jenny Reimers i Allehanda.se

I Allehanda.se.
Kul att få se henne. Jenny gav redan 2006 ut boken Naturlig föda – naturligtvis. Allt står där.
Boken finns också som Pdf.

150311 Uppföljande artikel i Allehanda: Köttfrågan engagerar.

 

Comments

 1. 1

  Margareta Lundström GBG says:
  7 mars, 2015 at 17:26

  @ Rolf Löfgren:
  ”En folkfiende”
  Tack Rolf för att Du påminde oss om Jenny Reimers. Jag har hennes bok och jag läste sönder den när det begav sig och fick köpa en ny som jag är så rädd om.

  Hon behövs med sin djupa kunskap, engagemang och som sanningssägare. Som det senare blir hon aldrig populär. Det kan man avläsa på kommentarerna.

  Jag gillar henne skarpt!”” Det gör jag med.

 2. 2
  Professor Göran säger

  Fint!

  Vad bra det är med internet och bloggar med vakna ögon åt alla håll!

  Följande skrev jag till Klas Leffler som intervjuade Jenny Reimers

  ——————
  Hej,

  Tack för en rak och ärlig intervju!

  Sedan några år har jag använt min ’forskarbegåvning’ att borra i detta kring mat och hälsa från att tidigare varit ’måttligt intresserad’. När min fru blev allvarligt sockersjuk för snart sex år sedan beslutade vi oss för att utesluta allt som kunde höja blodsockerhalterna vilket innebar att vi uteslöt i stort sett alla kolhydrater ur kosten och med rent dramatiska hälsoförbättringar för min fru.

  Jag läste då bland annat vad Jenny Reimers hade skrivit om de fetter som ingår i vår mat och jag måste säga att detta var något av det mest ’pålästa’ och klargörande jag har läst i detta ämne. Sedan dess har jag haft en djup vördnad för Jenny Reimers kunskaper och intellektuella förmåga och det har faktiskt förvånat mig att hon sedan intagit en så ’låg profil’. Därför uppskattade jag verkligen att du nu lyfte fram henne ur det fördolda på detta förnämliga sätt.

  Hälsar

  Göran Sjöberg

  Gästforskare inom materialvetenskap på Chalmers

 3. 3
  Wille säger

  Här finns en bok av henne.
  http://Www.primavi.se/maten.pdf

 4. 4

  Tack för mycket värdefull info!

  En riktig krutgumma, alls ingen nurd utan med livserfarenhet, patientperspektiv och medicinsk vidsyn!

 5. 5
  Ingvar Bejvel säger

  Festligt att se henne ’in person’, eftersom jag länge undrat vart hon tog vägen! Hennes skrifter är det bästa som skrivits på svenska om artegen kost!

 6. 6
  Arvid säger

  Detta är ett bra komplement till Jenny Reimers text: Uffe Ravnskovs ”Kolesterolmyter”
  https://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htm

 7. 7
  Professor Göran säger

  @ Erling:

  Här är mina inlägg om evolutionen om du kommer ihåg dessa – förhoppningsvis seriösa till skillnad mot vad vår ’vän’ nu presterar!

  https://annikadahlqvist.com/2014/04/07/evolutionen-fran-fruktatande-apa-till-kottatande-homo-sapiens/

  och

  https://annikadahlqvist.com/2014/04/23/evolutionen-fran-fruktatande-apa-del-2/

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Jag ber så mycket om ursäkt. Jag kom hem trött från jobbet och ser att det har varit en tråkig diskussion i tråden. Så jag tog bort alla kommentarer från nr 7. Fast vissa innehöll säkert intressanta inslag, så var det i genomsnitt många nedlåtande omdömen om varandra och det tillför inget i sakfrågan.
  Annika

 9. 9
  Thomas Jansson säger

  @ Erling:
  Men tack vare Magnus har ikväll börjat läsa Richard Darwins ”The Shelfish Gene”, naturligtvis som e-bok från Amazon.

 10. 10
  Lars Henrik säger

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Jag ber så mycket om ursäkt. Jag kom hem trött från jobbet och ser att det har varit en tråkig diskussion i tråden. Så jag tog bort alla kommentarer från nr 7. Fast vissa innehöll säkert intressanta inslag, så var det i genomsnitt många nedlåtande omdömen om varandra och det tillför inget i sakfrågan.
  Annika

  Jag tror det var det bästa som kunde hända och jag hoppades så smått på en rensning. Tråden finns i vårt minne och det får banne mig räcka. Hoppas vi kan undvika att låta detta obehagliga minne påverka vårt beteende mot varandra för då har trolldomen fått effekt.

  Detta var inte vår finaste timma!

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa