Därför behövs Kostfonden!

Lars Berns inlägg Varför behövs Kostfonden?.
Redan 2001 begärde han in det vetenskapliga underlaget för rådet att äta fettsnålt och fiberrikt, och fann att det helt saknades. Och den låsningen finns fortfarande kvar.

Stöd Kostfonden!

 

Comments

 1. 1

  Det är en säregen text, eftersom han så rättframt och enkelt visar att den oförnekliga kunskapen redan finns. Så vad skulle vara avsikten och förväntningarna med ytterligare “forskning” vara?!

  Det som direkt kan göras, och inte kosta något alls, vore för en intelligent reporter att söka upp t.ex. “chefen för Karolinska Institutet Livsstilscentrum professor Maj-Lis Hellenius” och ställa frågor med utgångspunkt från vad han här redan meddelar.

 2. 2
  Professor Göran says:

  @ piltson:

  En intressant kommentar tycker jag.

  Kunskapen, i vetenskaplig tappning, finns redan för den som är intresserad av den. När jag säger vetenskap menar jag att vi har ett övertygande helhetsmönster som ger mycket goda förklaringar till många av våra sjukdomar och som säger oss att kosten har stor betydelse för vår hälsa. I detta helhetsmönster är det lätt att passa in enskilda pusselbitar som t.ex. att sockersjuka ska undvika socker om de inte ska bli sjuka. Med andra ord är det en väldigt trolig vetenskaplig hypotes som rimligen bör testas med kontrollerade experiment för att verifiera den med välkontrollerande experiment.

  Som Lars Bern själv har fått känna på blir man garanterat hånad när man inom etablissemanget föreslår att man ska använda samma metoder som läkemedelsbolagen använder i sin ‘evidensbaserade medicin’ för att undersöka kostens betydelse. Även om det som Kostfonden rimligen kan finansiera kan ses som en droppe i havet i jämförelse med läkemedelsbolagens enorma satsningar kan även väl genomförda kritiska experiment göra stor skillnad eftersom väldigt lite forskning genomförs idag där konsensus ifrågasätts.

  Kostfonden är därför värd allt stöd den kan få.

  I USA har ett liknande initiativ tagits av Gary Taubes och Peter Attia i NuSi (som motsvarar Kostfonden) och forskningsverksamheten har redan pågått ett tag. De första resultaten bör dyka upp nu.

 3. 3

  Kanske kan Kostfonden bidra till denna studie? (Mats Lindgrens blogg Fet Hälsa)
  https://fethalsa.wordpress.com/2014/11/25/gront-ljus-for-koststudien/

 4. 4
  Lars Henrik says:

  Arvid Skrev:

  Kanske kan Kostfonden bidra till denna studie? (Mats Lindgrens blogg Fet Hälsa)
  https://fethalsa.wordpress.com/2014/11/25/gront-ljus-for-koststudien/

  Absolut! Jag tycker det skulle vara förståndigt att bidra till en studie som redan kommit en bit påväg.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.