Val den 14 september

Är det någon som har skönjt ett ljus i det politiska mörkret när det gäller LCHF?

 

Comments

 1. 101

  @ 40-talist:

  Punkten x. Höj de lägsta pensionerna…

  De som har låg pension trots ett helt lågavlönat yrkesliv måste har högre pension än de som aldrig yrkesarbetat. Någon måtta får det ju vara på rättvisan. I båda fallen har man med all säkerhet tagit hand om sin familj med barn.

 2. 102

  Jag är oroad över vad TTIP kan komma att innebära. Kan för lite i frågan. Generellt är jag för frihandel och ser att det bidrar till ökad levnadsstandard i många fattigare delar av världen. Jag är socialliberal och inte friliberal/nyliberal/manchesterliberal/drogliberal/knarkliberal …

  Fegsvaret från min sida är i första läget mer märkning. Tror att märkning av ALL GMO kan göra susen. Konsumenterna får möjligheten att avgöra. Men med enbart märkning kommer du inte hela vägen. Jag tror på styrande skatter som för tobak och alkohol – förutsatt att pengarna används till något bra inom samma sektor. Priskänsligheten för många onyttiga matvaror är dock liten, så man kan behöva införa ganska höga skatter för att det över huvudtaget ska ge någon effekt – och det är jag tveksam till.

  Riktig mat är ju klart godast. När man väl vant sig av med allt sött, så känner man ju den riktiga smaken! 🙂

 3. 103

  @ Marcus Claesson (FP):
  Betyder inte det att du offrar de fattiga och outbildade som inte förstår att man inte kan äta skit ifrån USA, eller andra länder?
  Du kan inte skydda de fattiga med skatt på sockret. De blir bara ännu fattigare då. Se rökningen t. ex. vem är det som röker? Rika akademiker?

 4. 104
  Lars Henrik säger

  Jag hade även gärna sett fler politiker i samma läger som Centerpartiet ta snabba och resoluta krafttag mot denna hemska företeelse. Och då har vi inte ens pratat om vad det ställer till med ovan mark.

  Vanligt med bekämpningsmedel i grundvattnet

  https://nfo.nu/?p=136096

  https://www.svensktvatten.se/Aktuellt/Nyheter/Dricksvatten-nyhetslista/Bekampningsmedel-inom-vattenskyddsomraden/

 5. 105

  De giftsprutande industribönderna i Sverige har lyckats med konststycket att placera sin främste lobbyist, som jordbruksminister, numera landsbygdsminister. Eskil Erlandsson har under sin tid motarbetat den ekologiska matproduktionen. Tills EU krävde en minskning av den svenska kemikalieanvändningen med 25 %. Då helt plötsligt så bestämde EE att Sverige skulle införa 25 % ekoproduktion. Under de 2 senaste mandatperioderna har EE, med uppdrag att verka utan att det syns, tillåtit att giftanvändningen i Sverige ökat stort och myndigheternas möjligheter till insyn har i princip raderats. Kemikalieanvändningen fram till hans tillträde hade minskat stort.

  Eskil E. är industrijordbrukets representant. Centerpartiet är det parti som av gammal tradition representerar det industrialiserade lantbruket. Centerpartiet och deras majoritet av bönder är ett allvarligt hot mot vår miljö och oss människor. Det är exakt dom vi måste stoppa och tvinga till att upphöra att förgifta vår gemensamma och av dem (C) ägda Natur.

  Centerpartiet är ett parti som bara pratar strunt. Deras ryggrad består av giftsprutande bönder. Det är sanningen. Deras giftsprutande entreprenörskap stöds till 100 % av alliansvännernas ekonomiska liberalism.

  Jag är ledsen, kära medmänniskor. Det är bara kommunister och miljömuppar som kan rädda oss nu.

  Vi har ju förstås Löven kvar. Där har vi en halvsjysst friliberal borgare.

 6. 106

  Den kusliga sanningen är att vinner grönröda, så vinner miljön. Men vinner Alliansen så förlorar miljön valet.

  Jag kan ju ha fel, men det kan jag inte tänka mig. Vore tacksam för bevis på motsatsen i andlig politisk intention som inte bara är struntprat.

  Om nu grundvattnet håller på att bli förgiftat. Så kanske vi ska ta oss en funderare på om det verkligen ska vara tillåtet för enskilda näringsidkare, läs bönder, att sprida tonvis med giftiga kemikalier i naturen.

 7. 107

  Liksom det är en himmelsvid skillnad på ekologiska vegetabilier och besprutade. Så är det också en himmelsvid skillnad mellan ekologiska bönder och besprutande.

  Det finaste man kan bli är en naturvårdande bonde. Dessa få hjältar erbjuder de oaser som naturen och den biologiska mångfalden trivs i. Men vi dricker alla samma vatten och det är enligt Svea rikes lag förbjudet att förorena vatten. De är alltså skuldsatta kriminella jordbrukare som på grund av vårt ekonomiska och politiska system. Som nu förgiftar vårt dricksvatten ända in i dess djupaste källa.

  Vi behöver faktiskt en revolution på det här området NU och det skulle betyda att vi får ett obegränsat utbud av ätbara matvaror. Då kanske vi till och med kan föda upp skolbarnen på giftfri mat.

 8. 108

  Nu kan vi säga att svenska Alliansens kamp för ett europeiskt frihandelsavtal med USA. Har krönt med en enorm framgång i och med att deras gemensamma representant, Cecilia Malmström (FP), nu blivit ordförande i den kommission som ska genomdriva frihandelsavtalet. Sveriges borgerliga partier driver frågan i egenskap av stor exportnation. VI måste öppna våra egna gränser och hela Europas gränser för amerikansk gmo-producerade livsmedel. Annars får inte Sverige exportera fritt.

  Att konsekvensen av den svenska regeringens hårda och tuffa frihandelsarbete innebär att amerikanska företag kan stämma svenska kommuner för att de väljer närproducerat ekologiskt och inte köper deras gmo-föda, verkar de inte reflektera över alls, eller så bryr de sig inte om kvaliteten på skolans eller äldrevårdens mat. Det värsta är att enligt frihandelsavtalet så kommer de amerikanska företagen att vinna dessa rättsprocesser. Det blir förbjudet för politikerna att föredra närproducerat. Det blir juridiskt orättvist. Alliansens handelspolitik funderar inte ett ögonblick på vad matkvalité innebär. De ska ju inte äta skiten själva.

  Är det korrekt uppfattat av mig att den svenska borgerlighetens väg in i framtiden är en väg som leder utvecklingen mot ännu sämre mat för svenskarna, än nu? Det är uppenbart att ekonomin går före människors hälsa.

  Finns det någon här som kan försvara och förklara borgerlighetens moral i matkvalitetsfrågor? Just nu verkar det ju som att Alliansen bara representerar ondska och planetens förstörelse.

 9. 109
  Lchf-Bengt säger

  @ Georg W:

  Jag ser ingen framtid i våra gamla partier, så det blir röst på någon nytt nu.
  Matfrågan är mänsklighetens största fråga just nu anser jag.

 10. 110

  Georg W skrev:

  Just nu verkar det ju som att Alliansen bara representerar ondska och planetens förstörelse.

  Om du vill kika i facit så läs Hotet mot livet av William Engdahl

 11. 111
  Lars Henrik säger

  Georg W Skrev:

  Det är uppenbart att ekonomin går före människors hälsa.

  Jag tenderar att dela din syn på det.

  När en bedövande majoritet av befolkningen (kanske även politikerna) är oinformerade om farorna eller inte tror sig kunna påverka så verkar det vara fritt fram för marknaden att styra, ställa och manipulera. Tyvärr kommer nog den nuvarande konflikten med Ryssland att driva oss ännu mer i armarna på USA, på alla möjliga sätt.

  Det kanske är ”rädde sig den som kan” som gäller?

 12. 112

  Köp en gård! Rädda ett stycke natur och dig själv!

  Nya LCHF motton?

 13. 113

  Jag hittar ingen att rösta på. Här är mina små enkla krav som jag vill ha uppfyllda:

  kräver förbud mot GMO och GMO-foder

  kräver ursprungsmärkning av all mat, inte bara var det är packat

  kräver 100% ekologisk mat till barn och unga, gamla och sjuka

  vill ha tilläggsskatt på alla livsmedelsprodukter som inte är 100% ekologiska så att kostnadsskillnaderna utjämnas

  är mot TTIP

  är mot patent på liv och växter

  är för avsevärt kortare patenttider

  är för återinförd yttrandefrihet

  är mot avlyssning och datalagring

  vill ha mobilskatt 5 kr/minut

  vill skrota marknätet och Radiotjänst

  vill sälja SR och SVT till betalkanal

  vill ha fiber till alla

  vill främja meningsfullt arbete istället för sysselsättning och låtsasjobb

  vill ha fungerande tågtrafik istället för nya höghastighetsjärnvägar

  vill begränsa flygets utsläpp, vill ha förbud mot överflygningar, vill stoppa subventioner av flygplatser

  vill ta bort biltullar, stoppa Johanssons flumride/Västlänken, Slussenterminalen och andra kommunala nonsensprojekt

  vill ha matarbussar till tåg/t-bana/spårvagnar istället för busstrafik in till stadkärnor

  vill ta bort bilskatt och subventioner och vill ha höjda drivmedelskatter istället för tullar och vägavgifter för att stimulera energisnålare fordon, dock ej kärnkraftselbilar

  vill ha förbud mot ny kärnkraft

  kräver att inga svenska soldater skickas utomlands

  vill stoppa alla planerna på Nato-anslutning

 14. 114
  Lars Henrik säger

  Georg W Skrev:

  Köp en gård! Rädda ett stycke natur och dig själv!

  Verkligen ingen dålig åtgärd tycker jag! Att bara köpa en bit mark utan gård är också ett gott alternativ, för att rädda en bit natur.

 15. 115
  Lars Henrik säger

  @ Anders S:
  Anders S Skrev:

  Jag hittar ingen att rösta på.

  Beroende på hur dina krav är viktade kanske MP ligger närmast?

 16. 116
  Lars Henrik säger

  Jens Holm (V) försöker få upp GMO-frågan på dagordningen:

  https://www.fria.nu/artikel/115277

 17. 117

  @ Lars Henrik:
  Var en sväng bland valstugorna idag igen när jag var nere i stan för att köpa mer natto. Hade med mig min lista. De flesta jag talade med hade ingen aning om vad GMO betydde eller ens vad marknätet eller Radiotjänst är för något. Ingen hade hört talas om TTIP.

  Miljöpartiet är för biltullar och Västlänken. Samma tull för en bil som drar 3 liter/mil att åka in i stan som för en som drar 0.3 liter/mil eller elbil som drar 0 liter/mil.

  Sysselsättningsargumentet drogs fram för att bygga Johanssons Flumride. Ingen jag träffat har kunnat förklara vem som har behov av att åka undervattenståg till Haga i Göteborg från Centralen och varför det är viktigare än att få 100% ekologisk mat till barn och unga, äldre och sjuka. Tar en kvart att gå! Tala om att kasta pengarna i sjön. Se vidare i GT.se om Västlänksprojektet.

  Vatten och bröd till mutkolvarna! Och en svetsarkurs på Hinseberg.

 18. 118

  Den fråga som vi anser som viktigast för mänskligheten och dess fortlevnad, maten, är något som förmodligen inte en enda politiker funderat på. Inget ljus i mörkret där inte, kolsvart.

  Men varje gång jag sätter mig ner med någon och diskuterar så verkar det som om de flesta sympatiserar med tanken på köttfria måndagar. Sedan tar det mig 5 minuter att förklara varför de har fel och varför jag har rätt. Egentligen är det inte svårare än så. Det är bara det att vi måste sätta oss ner med varenda politiker och som omväxling tvinga dem att lyssna och hålla käften ett litet tag.

  Det hade varit intressant med en legitimation för politiker, för att de ska få verka. Det hade ju blivit intressant att se hur många av Sveriges politiker som har något som påminner om metabolt medvetande. Gissningsvis så blir metabolt medvetna politiker utsparkade i kylan, som jag blev, och får inte vara med och diskutera politik. Vår diskussion är inte verklighetsanknuten eller realistisk, enligt den politiskt korrekta bilden.

  Jag tror inte man ska försumma ett enda tillfälle att få jä-as med personal och politiker om metabolism. Ingen blir glad men det blir en fläck på självbilden ändå.

 19. 119
  Professor Göran säger

  Jag ser inte heller något parti som tar matfrågan på allvar.

  Om man nu skulle ta matfrågan på samma allvar som vi som blivit metabolt sjuka nu gör och i klart större utsträckning än den friska delen av befolkningen så öppnar sig tyvärr en avgrund framför fötterna. Det hela är skrämmande!

  Alla politiska partier inser säkert också detta och det är knappast någon tillfällighet att de flesta politiker ser ut som fågelholkar när man tar upp en seriös diskussion med dem. När inte ens dietisterna vill ta en sådan diskussion är beteendet från politikernas sida än mer begripligt.

 20. 120
  Lars Henrik säger

  Då jag inte heller ser något parti som tar matfråga på allvar kommer jag antagligen att lägga min röst på det parti som är bäst skaffat att försvara vår miljö.

  Det är det bästa jag kan göra för att åtminstone ändra färdriktning mot något bättre. När jag nu tänker efter så tvivlade jag nog aldrig på det valet innerst inne. För i en giftbestänkt och överutnyttjad miljö kan ändå aldrig en sund och hållbar matproduktion äga rum.

 21. 121

  Lars Henrik Skrev:

  Då jag inte heller ser något parti som tar matfråga på allvar kommer jag antagligen att lägga min röst på det parti som är bäst skaffat att försvara vår miljö.

  Frågan är förstås vilket parti det är?

  https://www.aftonbladet.se/kultur/article18150946.ab

  Nej till GMO, TTIP, NATO, kärnkraft, biltullar och västlänken är en grundförutsättning.

 22. 122
  Lars Henrik säger

  Anders S Skrev:

  Lars Henrik Skrev:
  Då jag inte heller ser något parti som tar matfråga på allvar kommer jag antagligen att lägga min röst på det parti som är bäst skaffat att försvara vår miljö.

  Frågan är förstås vilket parti det är?
  https://www.aftonbladet.se/kultur/article18150946.ab

  Ja, det är inte lika självklart längre. Jag håller med Birger i mycket av det han säger men samtidigt är jag osäker på om V verkligen känner en genuin omtanke om miljö och natur. Handlar det mest om en kamp mot kapitalism och friliberalism där vissa miljörelaterbara frågor nu blivit slagträn?

 23. 123

  @ Lars Henrik:
  Jag håller med dig i din frågeställning om V.

  Jag kom just på att den viktigaste frågan har ingen nämnt med ett enda ord. Sveriges avloppssystem är en teknisk relik från industrialismens början. Vilket parti vill lägga de miljarder som behövs för att stoppa reningsverken från att förgifta Östersjön, naturen och kretsloppet?

  Sveriges reningsverk drivs på evighets-dispans. Det är därför vi har miljöföroreningar, förutom böndernas gifter. Inte ett ord om vår nationella miljöförstöring.

  Maten och miljön är oerhört viktiga ickefrågor!

 24. 124
  Lars Henrik säger

  @ Georg W:
  Mycket riktigt tycker jag!

  Och återigen visar det sig att det verkliga priset för ett miljöovänligt överflödssammhälle blir mycket högt när alla dess verkliga kostnader läggs upp på bordet.

  Det är klart det ser bra ut när inte allt tas med i budgeten 🙂
  ————————————————–

  Nu är rösten lagd och samvetet stillat för denna gång. Men oron är inte borta. För när folk röstar utgående från sin egen plånbok och med ett bristande intresse för de större framtidsproblemen, där miljöfrågor är ’förhandlingsbara särintressen’ och där grundläggande problem med vår kosthållning är okända. Då fattas fortfarande en hel del för att situationen ska kunna kallas tillfredsställande.

  Problemet stavas KUNSKAP!

 25. 125
  Lars Henrik säger

  Lars Henrik Skrev:

  Problemet stavas KUNSKAP!

  Eller snarare OKUNSKAP!

 26. 126

  Det största hotet mot mänskligheten är egoism och okunskap!

 27. 127

  Georg W skrev:

  Det största hotet mot mänskligheten är egoism och okunskap!

  Lika barn leka bäst. Före detta folkpartiledaren Bengt Westerberg ser framför sig en koalition mellan socialdemokrater och moderater:

  https://www.svd.se/nyheter/inrikes/westerberg-sverige-behover-en-majoritetsregering_3916102.svd

 28. 128

  Repris ikväll på TV: Den globala matresan – Middag

  https://urplay.se/Produkter/184103-Den-globala-matresan-Frukost
  Frukost:
  Hur påverkas våra frukostflingor av priset på olja? Efter att under lång tid ha minskat ökar nu priset på mat igen. Bonden Jimmy Doherty besöker bland annat USA och Etiopien för att ta reda på vad som påverkar priset på ägg, kaffe och cornflakes.

  https://urplay.se/Produkter/184104-Den-globala-matresan-Lunch
  Lunch:
  Ghana är en av världens största exportörer av kakao, men klimatförändringen gör att man tvingas experimentera med tåliga sorter. Matspekulation riskerar stigande priser på kakao och övriga råvaror.

  https://urplay.se/Produkter/184105-Den-globala-matresan-Middag
  Middag:
  Priset på ris steg enormt kring 2008 när Indien byggde upp egna rislager till sin befolkning. Lax odlas i artificiell miljö i enorma vattentankar med konstgjort dagsljus. Var går gränsen för hur långt vi går för att få en god middag?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa