Frihandelsavtal med USA öppnar dörren för GMO till Europa

Artikel i Europaportalen.se.

Företag kommer då att kunna stämma stater som hindrar införsel av vissa varor, tex GMO-produkter.

Påverka era EU-parlamentariker att rösta nej till avtalet!

 

Comments

 1. 1

  Går det snett med avtalet så får vi vara på ICA/COOP mfl om att inte ta in GMO varor i butikerna.

 2. 2

  Bra med fri handel jo men visst – dock jag blir ju minst sagt skrämd av storbolagens framfart och monopolambitioner med stämningsrätter mot medlemsstater, som jag läste om. Har dessutom just avslutat Lars Wilssons suveräna bok Rädda vår mat, där beskrivs bland annat den industriframställda biffen och broilern, det är rent vedervärdigt och självklart vill man bara storprotestera och vägra konsumera sånt. Även Monstantos GMO-grödor som är storindustri, Tänk bara på majsen, hua! Ska sån mat nu tillåtas välla in över oss som en flod? Nej, det tycker jag inte.

  Jag vill se aktiv omställning till småskalig lokal produktion av livsmedel i EU och USA och det NU!!

 3. 3
  FOIE gras säger

  man ska ha i minnet att det ar ett alltmer desperat USA som med avtalet vill binda upp EU i kampen for dollarn vars allt brackligare monopol utmanas av de nya ekonomierna – Kina ar skriften pa vaggen liksom Asien med det allt starkare Indien. Som bekant hade Khadaffi i oljerika Libyen mycket langtgaende planer pa en alternativ betalningsvaluta vilket resulterade i att han stortades och Libyen idag ar fullstandigt kaos med stor flyktingstrom till Europa.
  Tydligen ar det forbjudet for svenska EU-parlamentariker att ta pa allvar tyska och franska regeringarnas vaxande misstro istallet for att mekaniskt upprepa fordelar for Sverige som avtalet pastas ge

 4. 4
  Kareng säger

  Synd att inte svenska Piratpartiet fick sitta kvar i EU-parlamentet. Tillsammans med aktivister i alla EU-länder lyckades pp stoppa det förra ”frihandelsavtalet” ACTA med USA. Det avtal som de nu vill få igenom är minst sju resor värre! Gör allt vad ni kan genom att ta kontakt med så många EU-parlamentariker ni kan fram till omröstning! Just folkvalda går det faktiskt att påverka.

 5. 5
  Anders S säger

  Läs ”Hotet mot livet: den genetiska manipulationens dolda agenda” av William Engdahl eller se hans föreläsningar på YouTube.

  Någon som läst om TTIP i sin tidning? Eller om de omfattande demonstrationerna mot GMO dagen innan EU-valet, jorden runt? Vi lever i ett koncentrationsläger med en låtsasdemokrati. Fred-Rik har sålt oss med begravningsentreprenörernas, MSM – mainstream medias goda minne. Väl beskrivet i ”Utan media kan du inte starta ett krig : handledning i intellektuellt självförsvar” av Jan-Olof Rönn.

  I USA har man en topplista över begravda nyheter. Något motsvarande finns inte i Sverige:

  https://www.projectcensored.org

 6. 6

  Gällande GMO: De säljer in till bönderna att det är mera ekonomisk för dom. I längden blir det dyrare visar undersökningar och de blir ofriare när de ska välja frösorter, samt beroende av politiskt godtycke.

  Dessutom har forskning visat att GMO-utsäde är i det närmaste näringsfritt vad gäller mineraler, vitaminer/spårämnen alltså ännu sämre än dagens vete.t.ex, i.o.f genförändrat men inte genmanipulerat i dagens bemärkelse.

  De flesta baserar sin kost på denna degmat, känt är att får inte ryggradsdjur inklusive människan sina upp till 90 näringsämnen (åsikterna går isär om exakt hur många de är) blir vi sjuka, folksjukdomarna är till stor del komna av näringsbrist som kommer av att födan är nästan steril,

  och visst alla kolhydraterna har också en del i problemet som ni diskuterar på denna sida.

  Med GMO blir det etter värre. Har politikerna räknat på den ökande sjukdomsfrekvensen som kommer av näringsfri GMO- säd när de påstår att det blir så ekonomiskt för bönderna? Skulle inte tro det.

 7. 7
  Anders S säger

  Även om våra korrupta politiker och byråkrater samt jordbrukets organisationer tillåter GMO kan vi vägra att äta det. Rösta med fötterna och plånboken! Bojkotta alla GMO-produkter redan nu. Köp ekologiskt!

  Bojkott är effektivt enligt denna artikel i tidningen Dagen för 1½ år sedan.

  https://www.dagen.se/nyheter/israelbojkott-borjar-bli-kannbar/
  https://www.dagen.se/nyheter/svenska-kyrkan-detta-borde-israel-ha-raknat-ut/

  Problemet är hur man skyddar barn, sjuka och gamla som utfodras med offentligt upphandlade industriprodukter istället för riktig mat. Kräv ekologiskt!

  PS. Nej, jag äter inte ”blodapelsiner” ens om de är ekologiska.

 8. 8

  Att handla ekologiskt är bra, men räcker det? De ekologiska odlingarna smittas av GMO-pollen. GMO och dess tillhörande gifter måste förbjudas helt.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/05/23/ryssland-kriminaliserar-gmo-vladimir-putin-ar-en-god-man/

 9. 9
  Lars Henrik säger

  Anders S Skrev:

  Rösta med fötterna och plånboken! Bojkotta alla GMO-produkter redan nu. Köp ekologiskt!

  Bra talat! Det är något av det minsta vi kan göra. Samtidigt talar då vår konsumentmakt om att vi inte accepterar giftanvändningen i sin nuvarande form.

 10. 10

  Här är ett folk som fattat: https://www.kostdemokrati.se/frank/2012/09/29/ryssland-forbjuder-all-import-av-gmo-majs/
  Varning för starka bilder.

  Verkar som att våra? politiker glömt medborgarna och gör allt för att vara de mäktiga storbolagen
  till lags.

 11. 11

  Här är fakta om vad jag nämnde i min första kommentar:
  https://www.kostdemokrati.se/scoop/2013/05/06/knockout-gmo-majs-vs-icke-gmo-majs/

  GMO är näringsfritt! Samt att det bevisligen orsakar sterilitet samt cancer. Starkt jobbat Erlandsson.

 12. 12
  Georg W säger

  Det kommer väl i första hand att drabba skola och omsorg. Liksom restauranger som gärna väljer de billigaste importerade skräpprodukterna. Snabbmatställen kommer givetvis att fyllas av dessa produkter. Tyvärr finns det redan massor av gmo-producerade varor i våra livsmedelsbutiker. Bregott till exempel och Arlas ostar. Som dessutom allihop är doppade i antibiotika (E235), för att kunna ligga länge utan att mögla.

  Vi som kan välja får noga undersöka varans ursprung och innehåll. Vi har inte en chans mot EU,s lobbyister. Nyligen visades en dokumentär där Lena Ek (C) som ordförande blåste Vänsterpartiet och Miljöpartiet, som kämpade för en transparant ursprungsmärkning. Hon sa en sak till svenska media och kopierade lobbyisternas förslag och kallade det sitt eget.

  Hittar tyvärr inte dokumentären nu men den var fruktansvärt avslöjande. Inte en röst på Lena Ek, hon går industrins intressen till mötes, inte konsumenternas eller medborgarnas.

  Väldigt många människor och natur kommer att skadas av det här beslutet och en massa transporter i onödan för mat som inte är hälsosam. Låt Amerikanerna behålla sin mat, så behåller vi vår egen mat. Som människor alltid har levat. Handelsrelationerna kan syssla med teknik, även om jag tycker designen på deras motorcyklar är lite väl svulstig.

  Vi måste ständigt påpeka att gmo sorteras genom att den önskvärda egenskapen utsorteras genom att den görs resistent. Sedan dödas de övriga egenskaperna med antibiotika och endast den önskvärda egenskapen överlever. Vilken därefter kan införas i varenda frö och växt som sedan växer.

  GMO är en gigantisk bomb av resistenta organismer i hela den existerande biokemin. Där promiskuiteten är känd sedan länge.

 13. 13

  Våra EU-parlamentariker ska vi väl hitta bland länkarna i kommentarerna i följande länk:
  https://annikadahlqvist.com/2014/05/11/europaparlamentet/

 14. 14
  Professor Göran säger

  När man tänker på de rent gigantiska ekonomiska krafter som vi LCHF-are utmanar då vi vädjar om förnuft i jordbrukspolitiken i världsmåttstock inser man att en sådan vädjan har ett löjes skimmer över sig. Redan på hemmaplan stångar vi oss blodiga.

  När idealister som bekymrar sig om miljön, och därför borde vara våra vänner, istället talar om köttfria dagar med hänvisning till miljöpåverkan från kornas avgaser vill jag bara gråta.

  I det politiska och i grunden ekonomiska spelet om makt som i det här fallet kring ett frihandelsavtal måste man ärligt konstatera att Intresset för vår hälsa på lång sikt knappast finns med på agendan.

  Demonstrationer mot GMO lär förekomma och jag skulle själv vilja gärna vilja gå med om jag bara fick reda på var och när de äger rum. Jag tror att sådana utomparlamentariska manifestationer betyder oändligt mycket mer för att påverka politiken i stort än att någon vädjan till enskilda EU-politiker.

 15. 15
  Anders S säger

  Professor Göran skrev:

  Demonstrationer mot GMO lär förekomma och jag skulle själv vilja gärna vilja gå med om jag bara fick reda på var och när de äger rum.

  Blir nog inte så lätt. Den censur svenska media utövar beträffande USA och den nya världsordningen liknar deras inställning till Tyskland och nazismen fram till 1945, undantaget Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning.

  Vilhelm Moberg kallade det demokratur i Dagens Nyheter 1965.

  ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

  ”I definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

  William Engdahl beskriver GMO som en del i en avsiktlig rasbiologisk utrotning av delar av befolkningen på jorden. Någon som hittat en debatt om detta i svenska media?

  Derrick Jensen diskuterar hur motståndet ska utformas. Demonstrationer som inte rapporteras i media blir verkningslösa. Bojkott är effektivare.

 16. 16
  Helena Hesselmark säger

  Svenska ledamöter i Europaparlamentet

  Här kan du se vilka svenska ledamöter som sitter i Europaparlamentet, vilka svenska partier de representerar och vilka partigrupper i Europaparlamentet som de tillhör:

  Centerpartiet, ALDE
  Fredrick Federley

  Feministiskt initiativ, S&D
  Soraya Post

  Folkpartiet, ALDE
  Marit Paulsen
  Cecilia Wikström

  Kristdemokraterna, EPP
  Lars Adaktusson

  Miljöpartiet, Gröna/EFA
  Max Andersson
  Bodil Ceballos
  Peter Eriksson
  Isabella Lövin

  Moderaterna, EPP
  Anna Maria Corazza Bildt
  Christofer Fjellner
  Gunnar Hökmark

  Socialdemokraterna, S&D
  Jytte Guteland
  Anna Hedh
  Olle Ludvigsson
  Jens Nilsson
  Marita Ulvskog

  Sverigedemokraterna, EFDD
  Peter Lundgren
  Kristina Winberg

  Vänsterpartiet: GUE/NGL
  Malin Björk

  Partigruppernas förkortningar
  •ALDE = Gruppen Alliansen liberaler och demokrater för Europa
  •EFDD = Gruppen Frihet och direktdemokrati i Europa
  •EPP = Gruppen för Europeiska folkpartiet (kristdemokrater)
  •Gröna/EFA = Gruppen De gröna/Europeiska fria alliansen
  •GUE/NGL = Gruppen Europeiska förenade vänstern/Nordisk grön vänster
  •S&D = Gruppen progressiva förbundet av socialdemokrater i Europaparlamentet

 17. 17
  Helena Hesselmark säger

  https://www.eukritik.se/index.php?vu=wblk&nuid=4294962253

  Här står det hur man kontaktar EU-parlamentarikerna. Någon som är flink i fingrarna kan kanske göra en lista över aktuella parlamentariker och lägga upp så att vi andra kan kopiera och alla kan skicka mail. Det finns också lista på alla i EU.

 18. 18

  Helena Hesselmark Skrev:

  https://www.eukritik.se/index.php?vu=wblk&nuid=4294962253
  Här står det hur man kontaktar EU-parlamentarikerna. Någon som är flink i fingrarna kan kanske göra en lista över aktuella parlamentariker och lägga upp så att vi andra kan kopiera och alla kan skicka mail. Det finns också lista på alla i EU.

  Hur menar du – lista?

 19. 19

  När politiker är kortsiktiga mutkolvar kommer inte kontakt att ge resultat. Långsiktiga politiker med både hjärna och hjärta behövs. Rösta in dem! En bägare kan endast fyllas droppe för droppe.

 20. 20

  I vänsterspalten finns ett axplock av kandidaternas åsikter:
  https://www.europaportalen.se/2014/05/eu-kandidater-trater-om-amerikanskt-frihandelsavtal

  Kandidaternas åsikter
  Vi lät de 32 EU-kandidaterna som Europaportalen frågat ut ge sin syn på frihandelsavtalet mellan EU och USA. Här följer ett axplock:

  Ellinor Eriksson (S)
  Jag tycker att EU ska stå på sig och lyfta fram att Europa också är viktigt för USA. Det är också viktigt att EU inte viker ner sig i miljöfrågorna.

  Christofer Fjellner (M)
  Vi har bättre koll än de flesta tror.

  Mikael Gustafsson (V)
  Jag tror att det är ganska dåligt, men det är svårt att veta eftersom man inte har den insynen. Vi har en amerikansk massövervakning. Så länge det inte är löst så vill jag lägga ett moratorium och inte förhandla.

  osv……

 21. 21
  Lars Henrik säger

  Anders S Skrev:

  Vilhelm Moberg kallade det demokratur i Dagens Nyheter 1965.

  ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

  ”I definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

  Moberg var en observant man. Tack Anders!

  Hur ser anatomin för detta åsiktsförtryck ut nu?

  ————————————————
  Själv tror jag på att ofta och i små portioner ”droppa” information till ens omgivning. Som droppen urholkar stenen. Fast man får välja rätt åhörare för varje budskap och akta sig noga för det allra mest kontroversiella. Var sak har sin tid.

  Att utöva konsumentmakt, bojkotta vissa varor och köpa (kanske t o m stödköpa eller göra reklam för) andra varor och prata med handlare om vad man önskar tror jag också mycket på.

  Fast kanske är den praktiska handlingen allra bäst när man har den möjligheten. Hemmavid sår jag ängsblommor lite här och var och har nog blivit en smula känd i grannskapet som följd. Flera verkar nu se det jag gör i sin lilla skala som en återställning eller renovering av det som andra sprutat eller klippt ihjäl. Kanske kan det leda till sunda tankar?

  Vi brukar också samköpa ekologiskt gräsbeteskött med bekanta. Det brukar ske på vårt initiativ men till gemensam vinst. På så sätt kommer mer av denna utmärkta föda att säljas och mindre av den konventionella.

  Och förhoppningsvis kommer mitt kostval att förr eller senare tala sitt gynnsamma tydliga språk i form av god hälsa.

  Tyvärr vet jag inte än hur jag kan påverka på ett ’högre’ plan. Politiker verkar ju vara helt omöjliga att, som väljare och medborgare, få en pratstund med. Jag påbörjade en dialog med Naturskyddsföreningen men har lagt den på is då jag inte kunde hitta, dels kunskapen och dels den verbala och pedagogiska modell jag behövde för att s a s jämna vägen. De ser miljöproblemen som jag, med undantag för kofisarna, men har knappast beaktat de nutritionella och medicinska aspekterna och då kan heller inte bilden av ett förståndigare matproduktionssystem framträda.

  Men som sagt, diskussionen ligger bara på is.

 22. 22
  Professor Göran säger

  Lars Henrik Skrev:

  Jag påbörjade en dialog med Naturskyddsföreningen men har lagt den på is då jag inte kunde hitta, dels kunskapen och dels den verbala och pedagogiska modell jag behövde för att s a s jämna vägen. De ser miljöproblemen som jag, med undantag för kofisarna, men har knappast beaktat de nutritionella och medicinska aspekterna och då kan heller inte bilden av ett förståndigare matproduktionssystem framträda.

  Ja – Naturskyddsföreningen måste per definition ha en ganska bra syn på naturen, dels på naturbeteskött och därför vara emot industriuppfödning. Jag antar att samma sak gäller dagens industrijordbruket med de ettåriga grödor i stort.

  Medan Naturskyddsföreningen är en intresseförening, men med visst inflytande, är MP förvisso ett politiskt parti och borde vara på vår sida.

  Anders S Skrev:

  Derrick Jensen diskuterar hur motståndet ska utformas. Demonstrationer som inte rapporteras i media blir verkningslösa. Bojkott är effektivare.

  Derrik Jensen och Lierre Keith är helt inne på LCHF som ett sätt att rädda vår planet men som jag beskrivit tidigare väldigt dystopiska och därmed skrämmande vilket även gäller diskussionen kring hur detta bör gå till – tyvärr svårt att köpa tvärs av. Som alltid tycker jag ändå att det är intressant att ta del av deras mycket välgrundade argumentation speciellt om man nu är överens med dem att vi med vårt industrijordbruk är på väg mot en ”total kollaps” inför en inte alltför avlägsen framtid.

 23. 23
  Anders S säger

  Lars Henrik skrev:

  Hur ser anatomin för detta åsiktsförtryck ut nu?

  Den offentliga versionen:

  Styrelsen för psykologiskt försvar hade under tiden fram till 2002 ansvar för att samordna det psykologiska försvaret. Det fanns bland annat en i förväg bestämd krigsorganisation, där både journalister och informatörer var krigsplacerade.

  Tidigare värnpliktig personal bibehåller sin krigsplacering intill de avlöses av de nya kategorierna heltids- och deltidssoldater och sjömän. Försvarsmakten kan dock inte kalla in fd värnpliktig personal till tjänstgöring utan att regeringen fattar beslut om höjd beredskap. Successivt som anställd personal tillkommer avförs de värnpliktiga ur rullorna.

  Styrelsen för psykologiskt försvar lades ner 2008 och uppgifterna togs över av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

  https://www.msb.se/sv/Om-MSB/Nyheter-och-press/Nyheter/Nyheter-fran-MSB/Har-Sverige-nagot-psykologiskt-forsvar/

  https://www.msb.se/sv/Insats–beredskap/Hantera-olyckor–kriser/Sa-arbetar-MSB/Samordning/

  MSB:s arbete med samordning leder till att:

  budskapen i stor utsträckning är avstämda och samordnade
  mediernas rapportering är balanserad och saklig

  https://ovningskalendern.msb.se

  Kulturrådets finansierar sajten expo.se idag och tidskriften Expo. Expo har dessutom stöd i form av donationer från privatpersoner, företag och organisationer.

  Enligt Mats Sederholm som skrivit boken ”Det enda rätta. Om att kämpa för sanningen i en förljugen värld” anklagar personer knutna till Expo ofta dem som kommer med avvikande åsikter eller nyheter för att vara antisemiter. utan att peka ut några som helst fakta som stöder antisemitismkopplingen. Vanligtvis stämplas alla nyheter som man vill begrava som konspirationsteorier.

  Ett exempel är den amerikanske journalisten Christopher Bollyn som föreläste på Cui Bono i Göteborg i maj. Föredraget går att se på

  https://youtu.be/ryG86S0sbW4
  https://www.foreningencuibono.se/

  Expo fick SR att ta bort ett inslag med Christopher Bolly:
  https://expoidag.blogspot.se/2014/03/sveriges-radio-lyfte-fram-antisemit.html

 24. 24
  Lars Henrik säger

  Professor Göran Skrev:

  Lars Henrik skrev:
  De ser miljöproblemen som jag, med undantag för kofisarna, men har knappast beaktat de nutritionella och medicinska aspekterna och då kan heller inte bilden av ett förståndigare matproduktionssystem framträda.

  Ja – Naturskyddsföreningen måste per definition ha en ganska bra syn på naturen, dels på naturbeteskött och därför vara emot industriuppfödning. Jag antar att samma sak gäller dagens industrijordbruket med de ettåriga grödor i stort.

  SNF ser att naturbete har stora förtjänster. T ex större biologisk mångfald. De ser också baksidan med industrijordbrukets monokulturer genom dess minskade mångfald. Man kan se detta i flera av deras skrifter:

  1: 2013 års årsbok – Jorden vi äter
  2: Denna lilla skrift om kött – https://www2.naturskyddsforeningen.se/upload/Jordbruk/Nyny_kött_och_miljö_klar.pdf

  Men jag tycker trots det att de svävar lite på målet om monokulturerna. Som om de inte riktigt tror det är möjligt att göra sig av med dem. Kanske av försörjningsskäl? Hade de även haft lite kunskaper om de nutritionella och medicinska aspekter vi pratar om här hade de nog bättre kunnat se vansinnet i din fulla skrud.

 25. 25
  Professor Göran säger

  Professor Göran Skrev:

  Derrik Jensen och Lierre Keith är helt inne på LCHF som ett sätt att rädda vår planet men som jag beskrivit tidigare väldigt dystopiska och därmed skrämmande vilket även gäller diskussionen kring hur detta bör gå till – tyvärr svårt att köpa tvärs av. Som alltid tycker jag ändå att det är intressant att ta del av deras mycket välgrundade argumentation speciellt om man nu är överens med dem att vi med vårt industrijordbruk är på väg mot en ”total kollaps” inför en inte alltför avlägsen framtid.

  Apropå dystopi råkar jag just nu lyssna på dagens sommarpratare som talar om de sista gamla skogarna Sverige – mycket poetiskt och intressant program.

 26. 26
  Lars Henrik säger

  Debattartikel på DI.se.

  ”Debatt: Vi måste kunna välja GMO-fri mat”

  ”På torsdag kan Sveriges djurbönder fatta beslut om de skall köpa in genmodifierad soja (GMO) till djurfoder eller inte. Sveriges lantbruk har hitills varit GMO-fritt men delar av den svenska djurproduktionen vill nu ändra på detta .”

  https://www.di.se/artiklar/2014/8/31/debatt-vi-maste-kunna-valja-gmo-fri-mat/

 27. 27
  Anders S säger

  Lars Henrik skrev:

  Debattartikel på DI.se.
  ”Debatt: Vi måste kunna välja GMO-fri mat”

  Det danska inflytandet i Arla och lantbrukskooperationen samt Coop är en katastrof. Protestera!

  Kräv 100% ekologiskt och GMO-fritt för barn, äldre och sjuka. Inte bara några procent.

  Se till att marknaden för genmanipulerat lantbruk och industrimaten försvinner. Rösta med fötterna och plånboken. Bättre att man planterar skog på storböndernas åkrar än att vi får in GMO i Sverige.

  Tala med din ICA-handlare. Inte kassapersonalen utan ägare av butiken. Kräv att det finns ett bra sortiment av GMO-fritt redan nu. Bojkotta genmanipulerat!

  Rata alla danska produkter eftersom man använt genmanipulerat foder. Låt det ligga kvar och ruttna.

  ICA Fokus i Göteborg lär ha över 30.000 produkter i sortimentet. Av dem kan jag tänka mig att köpa ett trettiotal. Det är 1 promille. 999 promille anser jag bör gå direkt i sopcontainern. Köp inte skiten.

 28. 28

  Gör man bra saker händer bra saker.
  Att börja sälja ekologiskt/KRAV-märkta råvaror .

 29. 29
  Lars Henrik säger

  Monsanto Draws Outrage Over ”Bee-Friendly” Facebook Post

  Monsanto, Syngenta och Bayer försöker tvätta sin bok och påstår sig vilja hjälpa bina att överleva.

  https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/09/02/save-bees-against-monsanto.aspx?e_cid=20140902Z2_DNL_art_2&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art2&utm_campaign=20140902Z2&et_cid=DM54975&et_rid=644290938

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa