Europaparlamentet

Finns det något valbart parti, i EU-valet,  som kan vara positivt till bättre folkhälsa med LCHF?

 

Comments

 1. 101
  olle holmqvist säger

  @ Lars Henrik:

  Jag har sett filmen – tekniskt, pedagogiskt, känslomässigt, mkt kompetent, naturligtvis – men –
  där saknas referens, ”naturlig bakgrund” – min förvissning är att om man skulle
  analysera blod från Amazonasindianer skulle man finna smockfullt med gifter –
  naturliga nämligen. Filmen skymmer mer än den röjer.

 2. 102
  Arvid säger

  Lars Henrik Skrev:

  Arvid Skrev:
  Kanske ska vi fundera lite över Stefan Jarls film ”Godheten” inför EU-valet?
  https://godheten.se/
  Har någon sett den?

  Lars Henrik Skrev:

  Har inte sett den men tack för påminnelsen! Jag ska försöka få tag på den.

  ””GODHETEN” tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma.”

 3. 103
  olle holmqvist säger

  @ Arvid:

  Förlåt – jag tänkte på filmen ”Underkastelsen”

 4. 104
  Arvid säger

  Nu kl 16 på Svt:

  Dokument inifrån: Europas val

  Efter fem år av Europakris är missnöjet med EU rekordstort. Men var krisen EU:s fel? Kan nya kriser förhindras genom mindre makt till EU – eller mer? Pär Fjällström reder ut de avgörande frågor som svenska politiker duckar för.

  Från 15/5 i SVT2. Även i SVT2 senare idag och SVT24 21/5

 5. 105
  Arvid säger
 6. 106
  Arvid säger

  Vad ska vi tycka om dessa två EU-Vänsterpartister?
  https://www.svt.se/opinion/befria-eu-fran-kottkomplexet?&_suid=140057552451509210238428002855

  ””Det är hög tid att ta ett politiskt ansvar för de växande problem som den ökande köttkonsumtionen medför. Köttlobbyn och EU:s subventionsindustri har fel”, skriver Mikael Gustafsson och Jens Holm från Vänsterpartiet.”

 7. 107
  Arvid säger

  Idag har vi ytterligare en intervju med en EU-toppkandidat:

  20.30 Toppkandidaterna: Christian Engström
  Kommer att publiceras i SVT Play

  Del 7 av 8. Piratpartiets toppkandidat till EU-parlamentsvalet Christian Engström frågas ut av programledarna Anders Holmberg och Camilla Kvartoft. Vilken är hans syn på EU, vilka är hans hjärtefrågor och vad har han uträttat de senaste fem åren? Direktsänt.

  Även i SVT24 senare i natt och SVT2 23/5

 8. 108

  Christian Engström är en fd. Folkpartist som sannolikt älskar EUs frihandel och välfärdsrace mot den absoluta välfärdsbottnen. EU är, rent ut sagt, ett djävla skit. Dåligt för miljön, dåligt för människorna och dåligt för framtidns generationer.

  Vänsterpartiets kandidater kan tyckas vara bättre för miljön, i alla fall kortsiktigt, och vore alldeles utmärkta om det vore så att de förstod den exponentiella funktionen ordentligt. Tyvärr är det få politiker som förstår vad exponentiell tillväxt betyder i realiteten, Det är därför de ständigt dillar om ”tillväxt”.

  Subventionering med folkets skattepengar för ökad köttkonsumtion är givetvis helt fel på mer än ett plan, men så går det när man går med i galna korrupta projekt.

 9. 109

  Martin – EU tror jag ej alls på som ett framtidsprojekt – i meningen att EU kommer att bidra till att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av EU-medborgarna – kommer att få det bättre och bättre tack vare EU – utan i så fall trots EU-eländet.

  Om hur Wi i Sverige ”över en natt” kan få det bättre och bättre – trots EU – finns det lite om på min blogg här.

 10. 110
  Svensk konsument säger

  Jag tycker att jordbruksministern har tunnat ut – äter han månne LCHF? 🙂
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article18921800.ab

 11. 111
  Arvid säger

  Så säger EU-topparna om danska fläsket
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article18918688.ab

  Idag köpte jag, på Coop, Scans bacon av svensk rapsgris. Innehåller Omega 3. Grisarna har fått svensk rapsolja i fodret. EU-märkningen anger PL, 32634001, WE. Helt obegripligt men jag antar att PL betyder Polen?

  Vad ska man tro? Har grisen levt och vuxit i Sverige? Slaktats, rökaromats och skivats i Polen? Sen skickats tillbaka till Sverige? Vad kan WE betyda? Vad ska man tro om Omega 3 i fettet?

 12. 112
  Lars Henrik säger

  @ Arvid:
  Din misstanke om Polen verkar vara korrekt. Se kommentar nr 22 i nedan diskussion:

  https://kolhydrater.ifokus.se/discussions/533e502cce12c46fa7001a7f-hur-nyttigt-ar-bacon

  Slakten sker dock i Sverige.

  För övrigt kan jag notera att det numera har blivit svårare att få tag på ekologiskt bacon. Det är en bristvara enligt Coop.

 13. 113
  Anders S säger

  Arvid Skrev:

  Så säger EU-topparna om danska fläsket
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article18918688.ab
  Idag köpte jag, på Coop, Scans bacon av svensk rapsgris. Innehåller Omega 3. Grisarna har fått svensk rapsolja i fodret. EU-märkningen anger PL, 32634001, WE. Helt obegripligt men jag antar att PL betyder Polen?
  Vad ska man tro? Har grisen levt och vuxit i Sverige? Slaktats, rökaromats och skivats i Polen? Sen skickats tillbaka till Sverige? Vad kan WE betyda? Vad ska man tro om Omega 3 i fettet?

  Politikerna anser sig höra till eliten och vill ha bästa bitarna. Gärna ekologiskt. Men Monsantos skit duger åt folket anser GMO-trollen. De flesta barnfamiljer har inte råd att köpa ekologiskt.

  Äcklas av att se FP:s GMO-troll på hållplatsreklamen. Rösta på Lindex istället? 😉

  Rapsgris är bluff!

  Scans version:

  https://scanfoodservice.se/om-oss/var-blogg/2010/08/05/svd-pastar-felaktigheter-om-scan-1115

  Scan lägger ner i Skara och Örebro:

  https://www2.hkscan.com/portal/svenska/hkscan/aktuellt/?id=1836

  Ät mat istället för industriprodukter och industriavfall! Undvik chark helt och hållet!

  Fleromättade fettsyror oxiderar snabbt!

  Även Findus skriver ”omega-3”-lax på norsk odlad lax som slaktas i Norge, transporterats med fraktbåt till Polen för att fileas, förpackas och frysas där.

  Frågade kundtjänst i Bjuv hur det var med omega-3 värdet. Fick svar att man först mätte i Hammerfest, sedan i Polen och sedan på slutprodukten i Bjuv och så tog man ett tabellvärde.

  Sedan räknade man ut medelvärdet på summan av de fyra värdena. Så om det var 1.5 i Norge, 0.5 i Polen, 0 i Bjuv och 2 i tabellverket blev det 1.5+0.5+0+2=4 och medelvärdet 1 vilket man skrev på förpackningen. Ren och skär bluff!

  Ett annat exempel på hur livsmedelsindustrin och handeln försöker luras är att Axfood märker sina produkter ”Omega-3” även när det är helt irrelevant. Till exempel märker man torskfiléer som ”Omega-3” vilket är vilseledande. Istället borde man framhållit att de torskfiléerna är förpackade i Varberg och har sluppit långa transporter tur och retur till Sydostasien eller Baltikum.

  Netto har insett att svenskar vill ha svensk mat. Därför är mycket av det importerade köttet som Netto säljer förpackat i Helsingborg och märkt SE trots att det är danskt, tyskt eller holländskt. Även Willys säljer tysk bacon som märkts SE.

 14. 114
  Arvid säger

  Antibiotika!

  Nu handlar det mesta om grisar. För en gångs skull debatterar EU-kandidaterna ett och samma ämne.
  https://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article18928308.ab

  ”Frågan om djurskydd är dessutom något som verkligen avgörs i EU. De som vill rädda grisarna har all anledning att gå och rösta på söndag.

  Läget är verkligen akut. I många europeiska länder utfodras grisar slentrianmässigt med antibiotika för att de ska växa bättre. Djuren utvecklar resistens och de senaste dagarna har debatten handlat om den danska svinuppfödningen. Nio av tio danska grisar bär på de multiresistenta gula stafylokockerna MRSA.”…

 15. 115

  Så vi kommer in på grisar nu? Ok. Det har givetvis med folkhälsa att göra, men även djurhälsa och det vi ger grisarna kommer ju tillslut till oss också givetvis.

  Det är ju på sätt å vis passande med svin när man tänker på vad vissa EU-politiker pysslar med även om det inte är helt rättvist för grisarna. 🙂

  Mer om grisknorrar här: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/tag/knorr/

  Men, så här i slutspurten, för de som vill djuren väl, vill jag helt snabbt upplysa er alla om att det finns två partier som är för ett utträde ur djurvidriga EU. Spektaklet avslutas alltså bäst med V eller SD. Har man förmåga att tänka i flera steg, dvs. högt IQ och tänker man mer långsiktigt är givetvis Vetenskapliga partiet ännu bättre.

  Även om det ser tungt ut med 4% just nu för Vetenskapliga partiet, finns det ju bara ett sätt att bli större. Droppe för droppe fylls bägaren. Med väljare för väljare förändrar man politiken. Vi samverkar dessutom gärna med andra mindre partier genom Valsamverkanspartiet, Det borde ge oss extrapoäng i kritikers ögon.

  Så gör riktigt många av oss riktigt rätt i valet kan Sverige ha massvis med glada ekologiska grisar med knorr som trivs och äter nyttigt och då kan de som vill ha sådant kött på tallriken ha detta eftersom alla kommer ha råd med Vetenskapliga partiet och då kan dessutom alla barn som vill det få äta korvar utan antibiotika och gyfosat också,

  Välj nu rätt politiker i valet, Annika!

 16. 116
  Anders S säger
 17. 117
  olle holmqvist säger

  @ Anders S:

  Min invändning mot GMO är densamma som mot Liebermans bipedalismhypotes:
  Evolutionen går långsamt, små steg, efter det andra. Och ngt förbättras. T ex synförmåga
  lite bättre hela tiden hos den nattjagande ugglan. Det ackompanjeras med allt tystare vingföring.
  Bytesdjuret samevolverar. Bättre hörsel. Större riktbara öron. Ryckigt förflyttningssätt.

  Och så där håller det på, fast ibland ”upptäcks” att ngt s gradvis utvecklats på det här viset
  kan användas för ngt helt annat: Simblåsan för tryckutjämning blev lunga för andning.
  Elektriska stötar för navigation hos fiskar – som bara skrämde bort ev. bytesdjur – blev plötsligt så kraftiga att bytesdjuret inte skrämdes bort utan dog, o blev föda.

  Alltså GMO hoppar över all samevolution inom den ena arten/organismen. En hypotetisk GMO-
  uggla som flyger supertyst, har ingen nytta av det om inte nattsynskärpan samevolverat. Och om vi antar att organismen/ugglan är en helhet så samevolverar med egna sjukdomar – vingmuskelns,
  synskärpans, så inser vi, hoppas jag, att GMO – i mkt högre grad än klassisk genetik- kan skapa monstruositer – det stör mindre när det gäller växter.

  Med samma synsätt havererar Liebermans utmattningjakt s förklaring t bipedalism.
  Den nyttar bara fix och färdig, men vägen dit var gradvis och vilken nytta hade vi av
  lite grann, lite mer osv osv utmattningsjakt-förmåga innan, det kompletta systemet, det med HELA
  nyttan var klart?

  Svårt att både tro på Lieberman och vara emot GMO ?

 18. 118

  Tja nu har man kastat bort en röst, jag la min röst på PP och Christian Engström då jag läste här att dom var emot GMO..nu läste jag på kostdemokrati att så var inte fallet, dom är tydligen för GMO…

 19. 119
  Arvid säger

  JRS Skrev:

  Tja nu har man kastat bort en röst, jag la min röst på PP och Cristian Engström då jag läste här att dom var emot GMO..nu läste jag på kostdemokrati att så var inte fallet, dom är tydligen för GMO…

  Och jag röstade blankt. Det fick bli mitt sätt att visa att jag är emot ”mycket” av EU.

 20. 120
  Kareng säger

  @ JRS:
  Ingen fara. Piratpartiet sitter i den gröna gruppen i EU-parlamentet och röstar med dem när det gäller GMO – alltså blankt NEJ till GMO.

  Gröna gruppen röstar i gengäld med Piratpartiet när det gäller ”mänskliga rättigheter i den digitala miljön” och annat när det gäller PPs fokusfrågor. Piratpartiet driver alltså inte frågan om GMO – du kan vara trygg och nöjd med ditt val!

 21. 121
  Professor Göran säger

  @ olle holmqvist:

  Vad gäller GMO håller jag fullständigt med dig om det evolutionära perspektivet.

  Men enligt vad jag själv har förstått av Lieberman utvecklades dock bipedalismen gradvis bland de frukttätande apor för så där 5 miljoner år sedan då savannen började breda ut sig i Afrika för att det innebar en stor evolutionär energifördel när de gällde att ta sig fram på två ben på savannens plana mark mellan de allt glesare fruktträden istället för att vagga fram på alla fyra som de traditionella aporna var tvungna till.

  Aporna gör tydligen av med tre gånger så mycket energi vid förflyttningen på plan mark i jämförelse med tvåbeningarna om nu Lieberman har rätt.

  Jagande Homo Sapiens med våra stora hjärnor dök upp väldigt sent i denna tidsskala.

  Och vad gäller tidsskalan för GMO så existerar den över huvud taget inte.

 22. 122

  @ JRS:
  Upp med hakan! Ingen kan förväntas göra rätt jämt. Du har god tid på dig att gynna rätt parti med all möjlig positiv aktivitet. Positivitet är dessutom rätt mental aktivitet. Riksdagsvalet är nära. Det är inte enbart valsedeln som räknas, men hur många du kan få att rösta rätt i framtiden också. 😉

 23. 123

  Kareng,

  Miljöpartiet säger INTE blankt NEJ till GMO. De velar i på vanligt centerpartistiskt vis, sannolikt pga. bönders och högerns infiltration.

  Ur MPs partiprogram: ”Användandet av genetiskt modifierade växtutsäden eller avelsdjur, GMO, för med sig nya typer av risker. All eventuell användning av GMO måste därför styras av försiktighetsprincipen. Jordbrukspolitiken ska bidra till att minimera negativ miljöpåverkan.”

  Källa: https://www.mp.se/om/partiprogram/miljon#3.2 (3.4 Jordbruk, skogsbruk och fiske, Andra stycket)

  För att rösta grönt med avseende på att få bort GMO helt är det ENDAST Vetenskapliga partiet som gäller. Det är inte en åsikt, men som du ser ovan, ett klart faktum. Eftersom de andra ”gröna” småpartierna ej heller valsamverkar sig in effektivt är de inte heller relevanta gröna partier.

 24. 124
  Kareng säger

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  Miljöpartiet röstar inte alltid som den gröna gruppen i EU-parlamentet. Piratpartiet har i högre grad än det svenska Miljöpartiet röstat som den gröna gruppen i EU-parlamentet.

 25. 125

  @ Kareng:
  Utan att veta sakfrågorna kan ingen av oss avgöra i vad den s.k. ”grönheten” som skiljer sig mellan MP och gröna gruppen så jag letar lite:
  https://www.fria.nu/artikel/98700
  https://www.expressen.se/nyheter/har-du-svikit-mps-lofte-om-fildelning/
  https://www.europaportalen.se/2014/04/jag-har-inte-lurat-valjarna
  https://www.europaportalen.se/2014/04/han-vill-skapa-ett-oppnare-och-gronare-eu
  Tycker mig se att det handlar mycket om vilka personer som väljs in.
  Man kan nog inte automatiskt anse att den som följer ”gröna gruppen” mest är mest ”grön”.
  Mest grönt är nog Vetenskapliga partiet av de partier jag känner till, men så är jag ju givetvis partisk eftersom jag skapat och leder partiet.

 26. 126
  Arvid säger

  Här är några köttfria vänsterpartister. Den ene satt eller kommer att sitta i EU!
  https://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/eu/article18943488.ab

 27. 127

  @ Arvid:
  God vilja från Mikael Gustafsson och Jens Holm från Vänsterpartiet. De har hjärtat på rätta stället men verkar inte helt förstå den exponentiella funktionen och har nog inte helt tagit del i debatten om populationens inverkan på miljön. I deras försvar är det alls inget ovanligt hos Svenska politiker, med Birger Schlaug och jag själv som tydliga undantag.

  Får jag som omväxling presentera naturalisten Sir David Attenborough som tycker till om population: https://www.populationmatters.org/attenborough-talk/

 28. 128
  Arvid säger

  Än så länge vet vi inte exakt vilka personer som kom in i EU.
  https://www.dn.se/nyheter/sverige/rekordmanga-rostade-i-eu-valet/

  Många röstade, 48,7 %. Fler än förra omgången.
  Förtidsrösterna verkar ännu inte räknade helt och hållet. Blir under onsdagen.

  Citat:…”När vet vi vilka personer som kommer in i EU-parlamentet?
  – Alla röster och personkryss kommer att vara räknade i slutet av veckan. På fredag är hela valresultatet klart.”Slut citat.

  I slutet av veckan får vi alltså se vilka namn som har kryssats! Det lär väl bli i den ordning de stod på valsedlarna, men man vet ju aldrig!

 29. 129
  Arvid säger

  Ännu är inte personrösterna fastställda, men partirösterna verkar vara klara:
  https://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html

  Antal röstande har ökat till drygt 51 %.

 30. 130
  Arvid säger

  Arvid Skrev:

  Ännu är inte personrösterna fastställda, men partirösterna verkar vara klara:
  https://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html
  Antal röstande har ökat till drygt 51 %.

  Nu är personrösterna klara:
  https://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/personroster.html#idM

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa