Mannen som slutade ljuga

Jag har nyligen läst ut boken Mannen som slutade ljuga, av Dan Josefsson.
Det är en mycket lättläst och spännande bok, som handlar om hur en grupp psykologer, med en karismatisk sådan i centrum, Margit Norell, kunde domptera Sture Bergwall själv, och alla andra berörda, även polis och rättsväsende, att tro att han hade seriemördat 39 människor. Han blev fälld för åtta av dem  (- och har nu blivit friad från dem alla)
Han har i själva verket inte mördat någon människa alls. Han var en vanlig blandmissbrukare som lurade och bedrog alla han kom i kontakt med, men han mördade inte.

Detta åstadkom de (psykologerna) genom att sprida vanföreställningen om att det finns ”gömda minnen”. Det är en vanföreställning som har behärskat flera (hur många?) psykologer i många år. De har troligen förstört många människors liv, när de har suggererat, oftast kvinnliga patienter till att bli övertygade om att de har blivit utsatta för sexuella övergrepp i barndomen, oftast av sin far.

Jag rekommenderar alla att läsa boken.

Denna vanföreställning som kan spridas och få fäste bland många människor för tankarna till vanföreställningen om att naturligt mättat fett är farligt för människors hälsa. Den var på samma sätt initierad av en karismatisk person, Ancel Keys, som verkade från 50-talet och några decennier framåt, och manipulerade hela etablissemanget och påföljande hela världens befolkning, att tro på det mättade fettets farlighet.

Det är en Atlantångare som är svår att vända.

 

Comments

 1. 101

  @ Gäst:
  Det håller vi inte alls med om här.

 2. 102
  Annika Dahlqvist säger

  @ 98 Lisey:
  Då tänkte du helt fel. Besökarna på min blogg har var för sig förstått vad som är sanning vad gäller kost och hälsa. De är inga blinda följeslagare till mig. Naturligt mättat fett är inte farligt utan nyttigt. Kolhydrater, socker och stärkelse, är skadligt i större mängder, vilket man måste äta om man undviker fett.
  Vad gäller den globala matförsörjningen måste vi satsa på gräsbetande djur. De förbättrar jordkvaliten, miljön och klimatet. Och varje trakt ska producera sin egen mat, det är vansinne att frakta maten långa sträckor över jordklotet.

 3. 103
  Thomas Jansson säger

  @ Annika Dahlqvist:
  Råkade hamna mitt i ett radioprogram där författaren av denna bok interjuvades – det verkar vara en ny grön våg på väg,,,

  https://www.adlibris.com/se/bok/ratt-ur-jorden-handbok-i-sjalvhushallning-9789170377570

 4. 104

  @ ruben:

  Ryben, tack för hänvisningen till Westerlund. Jag har sett närmare på denne och diskuterat den med en närstående schaman, som också är utbildad i ”Sterbebegleitung”:

  https://de.wikipedia.org/wiki/Sterbebegleitung

  Vi kom fram till att han plockat upp de schamanska insikterna utan att direkt hänvisa till dem och analyserat dem med den begreppsvärld som gäller inom psykiatri. Det har tydligen varit framgångsrikt, men jag skulle gärna läsa kommentarer från västerländska kolleger, och sådana hittade vi inte.

 5. 105

  Han visar sig vara en svensk rättspsykiater verksam i England och sägs ha skrivit massor av artiklar i Sverige, Så någon måtte väl känna till honom!

  https://www.zoominfo.com/p/Marcel-Westerlund/1175166134

  Och jag är lite ledsen att Agneta inte hört av sig här igen.

 6. 106

  Här har jag hittat en bit han skrivit på svenska:

  https://www.blue-isis.com/wp-content/uploads/provlas_marcel_westerlund_efterlivet_2012.pdf

  Tänk att det i det svenska lärdomssamhället finns en högutbildad person som tar sånt på allvar. Min schaman skulle finna det enastående intressant. eftersom hon för flera år sedan trodde sig se hur Piltson i en tidigare inkarnation varit afrikansk vishetslärare som blivit bränd på bål. Det skulle förklara vissa drag i hans personlighet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa