LCHF-camping på Duse Udde

Nu är jag på väg hem efter genomförd LCHF-camping på Duse Udde i Säffle. Jag övernattade i Stockholm för att lätta upp resan hem.

Jag tycker att det var ett mycket lyckat arrangemang. Många intressanta föredrag. Jag och Sten Sture Skaldeman är väl nästan inventarier. Dessutom pratade Tommy Runesson om sin viktresa där han tappade halva sin vikt, och hur han håller kvar sin lägre vikt.
Mats Lindgren berättade om hur han blev fri från diabetes, prostatabesvär etc.
Jonas Bergqvist berättade om hur bra LCHF fungerar vid fysisk träning.
Mattias Ribbing berättade om hur man kan skaffa sig ett mästarminne, och hur bra LCHF fungerar när hjärnan behöver vara på topp.
Professor Göran Sjöberg berättade om sin och andras hälsoresa med LCHF, och om kolesterolets roll i kroppen.
Monique Forslund berättade om hur mycket bättre  barn mår med mindre kolhyrater och mera naturligt fett.
Per Wikholm berättade om hur felaktig den spridda myten, om att det är fel att äta kött, är.
Ann Fernholm berättade om hur högt blodsocker, insulin och IGF-1 mm påverkar vår hälsa.

Föredragen hölls på Medborgarhuset i Säffle, vilket var en perfekt lokal där man kunde röra sig och prata med varann under pauserna.
På lördagen fick de som hade beställt en god LCHF-lunch i en serveringslokal bredvid.

På fredagen åkte vi på en guidad bussutflykt, och det var den omåttligt populäre fd kommunalrådet Halvar Pettersson som var guide. Vi besökte Kulturladan som är ett museum över gångna tider i bygden. LCHF-fika i anslutning till museet. Vi stannade till vid butiken Grön Ko  i Värmlandsbro där vi kunde köpa ekologiskt kött till grillningen.

På kvällarna grillade vi, åt och drack, sjöng till Mats Lindgrens gitarr, och även dansade i samlingslokalen. Allt var perfekt trevligt.

 

 

Comments

 1. 1

  Kul att du kommer ut på lite trevligheter.Många har dig att tacka för sina liv och vällevnad.

 2. 2
  Ann Kristin säger

  Jag har precis varit in på Tommys blogg och sett bilder. Jag kanske får planera ett besök nästa sommar, för nu har jag gott hopp om att leva ett år till 😉

 3. 3
  Effie säger

  Jag var där. Det var en väldigt bra blandning av föredragsämnen och föredragshållare; sådana jag lyssnat på förut, och nya spännande. Sedan var det grillkvällar med chans att prata med trevliga människor och kanske smaka på andras mat. En hel del skratt också, så bara nyttigheter hela tiden. 🙂 Ja, planera in nästa år. Man kommer hem igen inspirerad och glad.

 4. 4
  Gäst säger

  Ann Kristin Skrev:

  Jag har precis varit in på Tommys blogg och sett bilder. Jag kanske får planera ett besök nästa sommar, för nu har jag gott hopp om att leva ett år till

  🙂

 5. 5
  LenaK säger

  Inventarie? I så fall en mycket värdefull sådan!! Trots att jag både läst och hört din historia några gånger är det alltid lika fascinerande att höra dig berätta den igen. Som en saga man som barn kunde höra berättas gång på gång.

  Tack till alla övriga LCHF-campare för en fantastiskt trevlig och givande helg med många nya LCHF-vänner.

 6. 6
  Dacke säger

  Kul program! Jag var inte där, men programmet såg lovande ut. Ann Fernholms föredrag måste varit lärorikt, synd att det kom sist på sista dagen när många tänker på grillnigen. Jag tror att LCHF kan vinna oerhört mycket på att i populär form föra ut senaste forskningsrön – förklara varför det fungerar. Att det fungerar finns det otaliga vittnesbörd om. Insulinet har, som Du vet , ett stort antal olika påverkningssätt vid sidan av att öppna cellerna för socker och med det reglera blodsockernivån. Det har också bergränsningar, som de flesta hormon, sk resistens. Det är detta intrikata system av signaler vi är inne och modifierar med vår kostterapi, fast många vet nog inte vad som händer och varför. Därför blir det gärna att lära sig ett koncept hellre än att medvetet behandla sig själv. Fundera på en liten fördjupning till nästa gång.

 7. 7
  kost-törstig säger

  Jätteroligt att höra hur ni hade det på campingen!

  Gärna fler rapporter!

 8. 8
  ing-marie säger

  tack till alla ni som medverkade+ alla som var där på duse camping. Det är en mycket fin gemenskap hälsningar från Arvika
  .

 9. 9
  Gunnel säger

  Tack Annika för dina positiva ord om helgen. Ni som medverkade har så mycket att delge. För mig var det första gången och det kommer inte att bli den sista. Hela inramningen av konferensen var perfekt. Duse Udde är en fantastisk plats.

 10. 10

  @ Ann Kristin:

  Den som lever får se, som man brukar säga. Här är fler bilder!
  https://lchfevents.se/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa