Botad cancer av kolloidalt silver?

Jag fick i mail en förunderlig berättelse. Bukspottkörtelcancer anses ha en av de allra sämsta prognoserna av cancerformerna.

”Botad cancer!

En bekant till mig, en kvinna i 70-årsåldern, började för ca 1½ år sedan må allt sämre. Hon tappade matlusten, gick ner kraftigt i vikt och hade gräsliga smärtor… Trots en massa olika undersökningar kunde man inte förrän ett par veckor före jul 2011 (trots att vad jag förstår symtomen var ganska typiska) ge henne en diagnos – pancreascancer. Det visade sig nu, att hon också hade metasta­ser i både levern och en njure (fast detta är mer oklart; diagnostiken där är tydligen mycket svår). Pancreascancern var dock odiskutabel, och symtomen till alla delar typiska. Hon hade statistiskt ca 4 månader kvar att leva, och palliativa teamet kopplades in. Det var förstås bara smärtlindring som gällde, i väntan på det oundvikliga slutet.

 

Nu råkade jag ha läst en del om kolloidalt silver och en del spektakulära tillfrisk­nanden bl.a. just av cancerpatienter. Naturligtvis var jag väldigt skeptisk till det hela. Det verkade litet för bra för att vara sant. Men Livsmedelsverkets delvis pinsamt okun­niga smutskastning av preparatet gjorde mig snarast mer positivt inställd. Samti­digt hade jag också tagit del av de senaste rönen om D-vitaminets uppenbarli­gen mycket viktiga roll i en hel mängd processer i kroppen, och dess sannolika bety­delse för att motverka cancer. I samråd med kvinnans vuxna barn, som nu läste in sig på ämnet, rekommenderade jag henne att dels ta en rejäl dos D-vitamin (2x 2000 IE per dag), samt två teskedar kolloidalt silver flera gånger per dag (det blev sedan 15 ml fem gånger per dag). Båda prepa­raten torde vara garan­terat ofarliga i dessa doser – och det fanns förstås inget att förlora i det här läget. Naturligtvis var kvinnan själv också med på det hela.

Efter ett par månader kunde man vid ny undersökning (biopsi) inte längre se någon cancer i lever eller njure! Viss förvåning hos läkarna… Men hon mådde fortfarande mycket dåligt. Efter ytterligare någon månad fick hon så tid för opera­tion i Uppsala. Vid operationen tog man förstås också cellprover. Man tyckte sig se ”vissa föränd­ringar” i bukspottkörteln, och den delen opererades bort. Efter ett par veckor kom resultatet av biopsin: Ingen cancer! I de delar som opererats bort trodde man sig se ”förstadier till cancer” (Min kommentar: Var det möjligen i stället ”eftersta­dier” till cancer?). I övrigt fanns det inget spår av cancer! Med andra ord förklarades hon cancerfri!

Efter en tids rehabilitering är hon nu sedan flera månader hemma – med visst stöd av Hem­tjäns­ten. En märklig situation blev det förstås för palliativa teamet – när kvinnan nu inte hade vett att dö enligt pla­nerna. Men tea­met fanns ändå med en tid som samtalspartner. Kvinnan bor nu alltså hemma med sin man och verkar kunna leva ett bra tag till – även om hon än är svag efter den genomgångna sjuk­domsperioden och har vissa hälsoproblem på andra områden…

Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling… Man har uppenbarligen varit mycket nöjd med hennes tillfrisknande – men inte brytt sig om att söka några orsakssamband… Hade det inte varit naturligt att närmare undersöka ett fall av närmast mirakulöst tillfrisknande av detta slag?

Undrande”

Min kommentar: Eftersom cancerceller bara kan förbränna socker, och inte fett, vore det rekommendabelt att också äta LCHF, förutom D-vitamin och kolloidalt silver, om man inte vill få/ha cancer.

Artikel om Kolloidalt silver.

160921 Jag fick en länk ang kolloidalt silver mot cancer.

Anna Böhlmark har gjort en film om Kolloidalt silver: Silverbibeln.

 

Comments

  1. 1
    Lars Bern säger

    När jag satt i Cancerfondens forskningsnämnd hade jag en hustru till en tidigare medarbetare som kontaktade mig och hävdade att hon botat sin pancreascancer med alternativbehandling. Om jag inte missminner mig handlade det om kur med groddade mungbönor. Jag tyckte detta lät remarkabelt med hänsyn till hur dålig prognosen var vid pancreascancer, så jag nämnde det för en av landets ledande cancerforskare. Han var totalt ointresserad och menade att hon måste ha varit feldiagnosticerad.
    Det är tyvärr så att alternativmedicin har så låg status så att alla de ledande forskarna har en beröringsskräck inför sådana här fall. De vågar helt enkelt inte sätta sig in i dem av rädsla för sin karriär och kanske även av rädsla att förlora forskningspengar från Big Pharma.¨
    Men nu har vi nätet där vi alltid kan söka efter de halmstrån som finns.

  2. 2

    Lite om alternativa bot av sjukdomar HÄR och HÄR.

  3. 3

    Skulle cancerfondens styrelse ge anslag till en forskning som utrotar cancern för gott, så cancerfonden inte längre behövs?

    Med tanke på människans girighet och ondska så är frågan berättigad.
    (Alla är inte dåliga människor, det finns dom med goda avsikter också )

  4. 4

    Det är just därför kolloidalt silver förbjöds i kosttillskott för något år sedan – Läkemedelsindustrin kan inte konkurera med ett medel som botar cancer mm så effektivt. Se 100-tals exempel på silvrets effektivitet på http://www.anekdoter.se (sök på ”silver”).

  5. 5
    Lars Bern säger

    Jag tror nog att Cancerfondens styrelse gärna skulle avskaffa sig själv. Problemet är snarast att forskarna som fördelar anslagen oftast har bindningar till något läkemedelsföretag. Statens totala snikenhet med pengar till verkligt oberoende forskning är orsaken. Ondgör er inte över Big Pharma, deras agerande är helt förutsägbart och inte i linje med allmänintresset. Detta är politikernas ansvar som de inte tar.

  6. 6

    Jag vet inte vad jag ska säga, annat än att det gör mig ont att läsa denna avoghet emot dagens medicinska kunskap.
    Att rekommendera Kollodialt silver mot cancer?
    Vad säger forskningen om detta?

  7. 7
    aviator1945 säger

    Självfallet saknar Big Pharma intresse för botemedel som inte kan patenteras och därmed marknadsföras. På olika sätt understöder industrin forskare, myndigheter och politiker, vilka endast i undantagsfall är beredda att äventyra sådant stöd. Så alternativa behandlingsformer kommer att behövas i ökande utsträckning.

  8. 8
    Sven Erik Nordin säger

    @ Kerstin:
    Om du (”Kerstin”) inte är ironisk, så har jag svårt att förstå din synpunkt. Menar du att den patient som läkarna förklarar vara ett ”hopplöst fall” bara skall lägga sig ner och dö av ren aktning för skolmedicinen? Kanske menar du också, att de fall där alternativa metoder räddat liv skall hemlighållas?
    Så länge den etablerade medicinen inte ens bryr sig om att titta på alternativa behandlingar eller sätt att förebygga sjukdom utan ängsligt håller sig inom det av läkemedelsföretagen definierade reviret, så får man nog finna sig i viss ”avoghet mot dagens medicinska kunskap”. Särskilt gäller detta förstås, om man till och med aktivt motarbetar och förtalar dem som framgångsrikt söker kunskap utanför gängse ramar.
    Din fråga – ”Vad säger forskningen om detta?” – är förstås högst befogad. Men eftersom både D-vitamin och kolloidalt silver (som tydligen använts här) är produkter som inget läkemedelsföretag kan ta patent och tjäna pengar på, så finns det för deras del inget ekonomiskt incitament till forskning. Och för läkemedelsföretagen är självklart ekonomisk vinst viktigare än människors hälsa. Däremot skulle förbättrad folkhälsa förstås vara en ekonomisk framgång för samhället, varför det borde finnas ett samhälleligt intresse av forskning runt dessa preparat. Men kanske skulle sådan forskning kanske också betraktas som ”avoghet mot dagens medicinska kunskap”

  9. 9

    @ Kerstin:

    Med tanke på ständigt förekommande avslöjanden om forskningsfusk, spökskriverier, jäv och lobbyism finns det all anleding att ifrågasätta ”det som sägs i vetenskapens namn”!. Heder åt de forskare och läkare som inte säljer sin själ.

    Läs Ralf Sundbergs ”Forskningsfusket” https://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172412216

  10. 10

    @ Lars Bern:

    ”Ondgör er inte över Big Pharma, deras agerande är helt förutsägbart och inte i linje med allmänintresset. Detta är politikernas ansvar som de inte tar”.

    Om inte politikerna tar sitt ansvar är det väl bra att andra samhällsmedborgare har tar sitt ansvar och använder sig av sin yttranderätt?

  11. 11

    ….. och om Undrande som skrev mailet till Annika inte var läkare så begick Undrande ett lagbrott trots palliativ vård, så illa är det lagstiftat. Har själv begått samma lagbrott, men vad gör man inte då sjukvården ger upp……

    Då cancerfonden bara vill hitta botemedel mot cancer får dom inte mina pengar, men den dagen dom seriöst vill utreda Varför vi får cancer och jobba förebyggande för att man inte ska behöva få cancer kan jag omvärdera mitt beslut. Iband får jag känslan av att forskarna inte vill hitta lösningen, då dom faktiskt är bidragstagare, och kan man fortsätta att ”mjölka” sin snäva teori till pension så varför inte.

  12. 12

    Önskar att denna kunskap hade funnits för 33 år sedan när min mamma insjuknade i denna absolut fruktansvärda cancerform. Först hade hon hur svårt som helst att få läkarna att ta henne på allvar och sen var det som sagt inget att göra när cancern väl var upptäckt. ”Lev som vanligt lilla fru Hansen” sa läkaren, ”Åk på semester!” Jo tjena!
    Å andra sidan så fick en väninna samma diagnos för 18 månader sedan och hon är frisk tack vare kemoterapi, så det kan också fungera. Tyvärr så är hon extremt fettskrämd och en riktig sockerråtta så vi får väl dessvärre se om det hela kommer tillbaka.

  13. 13

    Kerstin, riktig forskning har de senaste 30 åren visat vad effektivt silverjoner har varit på att eliminera cancer. Robert O. Becker var först ut på 80-talet, men ingen tog någon större notis om det. Härförleden kom det forskning från Leeds i England som visade att silverjoner är väl så bra som cytostatika. Man konstaterade även att silver inte gav några direkta biverkningar, till skillnad mot ”traditionell” medicinering som av många kan uppfattas som rena rama tortyren.

    Följande artikel i brittiska Daily Mail’s onlineversion, berättar om hur man konstaterat i forskning i Leeds, att silver har en många gånger bättre effekt på cancertumörer än etablerad behandling med cytostatika. Biverkningarna är dessutom färre, om överhuvudtaget några alls. Ett forskarlag i Leeds i England har studerat silverjonernas effekt på både bröstcancer och cancer i tarmen – och publicerat en artikel kallad “Enhanced cytotoxicity of silver complexes bearing bidentate N-heterocyclic carbene ligands.”

    Silver bullet for cancer: Metal can kill some tumours better than chemotherapy with fewer side effects
    Silver can kill some cancers as effectively as chemotherapy and with potentially fewer side effects, new research claims. Scientists say that old wives tales about the precious metal being a ‘silver bullet’ to beat the Big C could be true. The metal already has a wide range of medicinal uses and is a common antiseptic, antibiotic and means of purifying water in the third world.

    And British researchers now say that silver compounds are as effective at killing certain cancer cells as a leading chemotherapy drug, but with potentially far fewer side-effects. They compared it to Cisplatin, currently used to treat a wide variety of cancers, but known to have harsh side effects including nausea, vomiting and even kidney damage. Silver is used already in everyday products such as deodorant with no known side-effects, and could make for a potentially cheaper alternative to platinum-based Cisplatin.

    Researchers from the University of Leeds conducted lab tests which exposed breast and colon cancer cells to various silver-based chemicals over a six day period. Results, published in journal Dalton Transactions, showed that these silver-compounds were as effective as Cisplatin at killing cancer with potentially fewer side effects…

    Hela artikeln här:
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-2095610/Silver-bullet-cancer-Metal-kill-tumours-better-chemotherapy-fewer-effects.html#ixzz1lHgAfBIp

    Fler referenser till studien som det brittiska teamet gjort:

    Silver Is as Effective as Chemotherapy in Cancer Therapies:
    https://news.softpedia.com/news/Silver-Is-as-Effective-as-Chemotherapy-in-Cancer-Therapies-250488.shtml

    Silver could offer improved cancer treatment:
    https://www.paneuropeannetworks.com/detail/news/silver-could-offer-improved-cancer-treatment.html

    Silver as effective as popular chemotherapy drug to treat cancer:
    https://truthdive.com/2012/02/03/Silver-as-effective-as-popular-chemotherapy-drug-to-treat-cancer.html

    Scientists investigate whether silver could be used as a treatment for cancer:
    ”We have chosen silver because it has anti-cancer activity but it is inherently non-toxic to normal tissues”.
    https://www.bradford.ac.uk/life-sciences/news-and-events/news/could-silver-be-used-as-a-treatment-for-cancer.php

    Detta man nu kommit fram till i Leeds, stödjer den mexikanska studie som häromåret konstaterade att kolloidalt silver kunde vara ett bra alternativ i behandling av bröstcancer. Resultaten från studien visar att silverjonerna tar hand om och neutraliserar bröstcancertumörer. Man sammanfattar studien med: “The present results showed that colloidal silver might be a potential alternative agent for human breast cancer therapy”

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2996348/?tool=pubmed

  14. 14
    Professor Göran säger

    Intressanta kommentarer här på tråden!

    Många kloka synpunkter!

    Och vad lite vi känner till om hur våra kroppar fungerar!

    Om man blir frisk av en medicinsk behandling så behöver man förstås inte veta varför denna behandling fungerar men om den gör det varje gång och utan större biverkningar så är det faktiskt en samhällelig skandal om man inte tar tag i denna behandlingsform. I dagsläget har jag tyvärr inga illusioner kvar kring läkemedelsindustrin. Tidigare trodde jag att det fanns någon slags vägledande moral här men som Lars Bern påpekar beter de sig helt enligt ”föväntningarna” om man inser att de inte kan ha något intresse av en marknad där människokr är friska för då finns ju ingen marknad kvar. Och i en marknadsekonomi kan ju knappast heller tro att någon ”mänsklighet” sitter i högsätet om det nu finns något sådant. Mitt hopp står därför till de demokratiska media som den här bloggen är exempel på och det är väl därför jag är en flitig gäst här.

    Jag har nu bara 500 sidor kvar i Alberts et al. ”Molecular Biology of THE CELL” och mina metallurgiska ögon ”står på skaft” inför den nästan offattbara komplexiteten – det är så att man ”tappar andan” och det blir bara ”värre och värre” för varje sida jag läser och jag brukar klara ett par sidar per dag ungefär. Alla som är seriöst intresserade av vår kost och vår hälsa anser jag bör ägna några år åt grundläggande studier i detta storverk. Sanslöst intressant!

    Vad som är kännetecknande för VETENSKAP är faktiskt den grundläggande satsen att man inom denna VET att man INTE VET (denna insikt genomsyrar och Alberts!) .

    Det är också i detta som LCHF skiljer sig från SLV’s kostråd. PÅ SLV ”VET” man vad som gäller men ett sådant förhållningssätt förekommer förstås bara inom de klart religiösa diciplinerna. Och mest av allt vet förstås SLV att LCHF är en ”ogudaktig lära” 🙂

    Skulle det finnas någon ”Sokrates” som man idag kunde gripa inom LCHF-rörelen (Annika?) så är jag också övertygad om att SLV gärna skulle vilja återvända till det gamla Aten och ställa henne inför domstolen anklagad för att just sprida irrläror och förleda ungdomen och förstås då ivrigt påhejad av den lakej som nyligen huserade på Aftonbladets ledarsida.

  15. 15
    ulf pohl säger

    Sensationellt- men egentligen inte förvånande om man ”har varit med några år” och lärt sig om allt märkligt som dyker upp inom alternativmedicinen inkl.LCHF. För strikta LCHFare som sköter sin D3-nivå och som inte dessförinnan har ”drabbats” är förmodligen kolloidalt silver som cancerbehandling inte relevant eftersom-det har jag inhämtat från tysk cancerforskning – spannmålskonsumtion (i synnerhet av det moderna dvärgvetet) är en absolut förutsättning för att öht.kunna få cancer. (Jfr. Staffan Lindebergs forskning från Kitava där nästan alla rökte men ingen hade cancer.)
    Tyvärr finner ju allt detta knappast sin väg till varken sjukvård eller ens utbildningssystemet av skäl som berörts i föregående inlägg.
    Nu har jag bara en fråga till Anders Sultan: Silverkulorna som man har på tårtor ibland-är det kolloidalt silver ovanpå sockret? I så fall skulle dom nästan vara ”nyttiga”-eller?

  16. 16

    Ulf, om det rör sig om riktiga silverkulor så är de belagda med färgämnet E-174 (silver). Det finns faktiskt i handeln en form av ”silverkulor” där den skimrande beläggningen består av E-173 (aluminium) – något som definitivt inte är lika nyttigt som silver. En silverkula motsvarar 6 teskedar 10 ppm starkt kolloidalt silver.

    Effekten i kroppen blir det stor skillnad på, då silverkulorna inte levererar lika finfördelad form av silver som ett kolloidalt silver gör.

    För den som vill veta mer om vad kolloidalt silver är och hur man kan använda produkten i olika sammanhang, så rekommenderar jag följande 38 sidor långa artikel: https://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448

  17. 17
    ulf pohl säger

    Tack Anders för informationen! Har även studerat artikeln du länkade till-fantastiskt intressant! Men-hur är det med förbudet då? Är vanliga dödliga exkluderade från att kunna köpa Ionosil lagligen? För sjukvården är det ju uppenbarligen tillåtet och används dessutom i vården-märkligt. Och varifrån fick kvinnan i inslaget medlet, var väl efter 2007?
    För egen del är nämligen effekten på min nagelsvamp resp. min frus upprepade urinvägsinfektioner intressant.Nagelsvampen hålls i schack via kosten men minskar bara mycket sakta.
    För hälsokostaffärer fortfarande Ionosil (ev. under bordet)?

  18. 18

    Men vad bra, det är typiska sådana här uttalanden från Annika som har gjort att media bedrivit häxjakt på henne. Cancer kan botas med alternativmedicin. Faktiskt så blir jag rätt förbannad av sådana här uttalanden. Det skadar mer än det gör nytta. Det är väl större sannolikhet att hon blev feldiagnostiserad. Efter att ha en svärmor som dött i bröstcancer, samtidigt som hon vände sig till alternativmedicinen och blev blåst på pengar Därför är jag väldigt skeptiskt till sånt här. Allt inom medicinvetenskapen är inte bluff. När människor endast börjar tro att allt är en konspiration, så tappar de sin trovärdighet. Att bli feldiagnostiserad är något som min väninna var med om. Hennes barn blev dödförklarad i magen, sedan visade det sig att barnet levde, sedan blev barnet diagnostiserad med att ha hela levern full i systor och skulle endast leva några timmar utanför kroppen. Hennes son föddes kärnfrisk. Vad hon fick till svar var att ”i bland går tekniken före vad människan kan tolka”. Att hon har haft problem att njuta av sitt barn har varit en underdrift.

  19. 19

    Att vara född med silversked i munnen? Redan för flera 100 år sedan så visste man att man skulle använda silverbestick och fat.

  20. 20

    @ ulf pohl:
    Finns länk i texten ovan, se sista sycket efter ”Undrande” som börjar ”Min kommentar:”. Där finns återförsäljare samt intressant information. Vissa levererar postorder..

  21. 21

    Cowboysarna använde en silver dollar i vattenflaskan för att eliminera bakterier samt att moderna kylskåp har silverjoner i plasten, just för att eliminera bakterier så det funkar.

  22. 22

    Jag har tillverkat ioniserat silvervatten en tid och brukar om jag känner en analkande förkylning spraya halsen med det och jag lovar att förkylningen stannar vid analkande.
    Personligen är jag tveksam till just det med att bota cancer med det för att även andra nyttiga bakterier tar stryk. Då borde metoden bakpulver och lönnsirap vara ett bättre alternativ.

  23. 23

    @ b:
    du skriver
    ”Allt inom medicinvetenskapen är inte bluff. När människor endast börjar tro att allt är en konspiration, så tappar de sin trovärdighet.”

    Kan du hänvisa din grova generalisering ovan till att ngn här på denna blogg påstått det? (eller ngn annan blogg för den delen)

  24. 24
    Professor Göran säger

    @ b:

    Du har helt rätt!

    50 % av alla diagnoser är felaktiga och detta gör knappast att man bör ha någon större tilltro till sjukvården. Men de har ju förstås rätt varannan gång.

    Annika utmanar den ”medicinska religionen” och med all rätt!

    Utan hennes rakryggade hållning hade många tusen sockersjuka följt det fullständigt sjuka ”naturalförloppet” istället för att som nu undvika det som de blir sjuka av dvs. undvika socker och kolhydrater genom att anta LCHF som livsstil.

    Annika har faktiskt startat en ”revolution” mot läkemedelsbolagens arroganta människosyn. Ska det vara så svårt att förstå att dessa bolag inte är intresserade av att vi ska vara friska utan att vi ska fortsätta vara sjuka. Detta kan låta ”sjukt” men det är faktiskt både logiskt och sant.

    Jag har själv inte mycket till övers för kvacksalveri men har du själv något perspektiv på den medicinska ”vetenskapen” eller är det bara ”ja och Amen”? För mig är faktiskt det mesta inom den moderna medicinen ett avancerat kvacksalveri som t.ex. detta med statiner – en stor skam och en medicinsk katastrof. Det är grymt!

    Jag kommer säker själv dö i en ny hjärtinfarkt så småningom. Kanske måste jag även genomgå den bypassoperation jag tackade nej till för 13 år sedan. Men hittills har jag ”klarat mig” genom att ge tusan i alla mediciner och istället gå på själva orsaken till mina hjärtbesvär dvs. den felaktiga kosten.

    Om jag till slut tvingas ”bita i gräset” så kan man säkert ge sig den på att media hakar på och man kan se en rubrik.

    ”Professor Göran åt LCHF och dog i en hjärtattack!”

    Att börja tänka självständigt är inte att ”leka med”! Men att ”fega sig” förändrar ingenting!

    Läkaren skriver ut statiner och du stoppar dem i munnen utan att fundera – eller?

    Nå – lycka till!

  25. 25
    Rolf Löfgren säger

    Att cancer kan botas med alternativa metoder är minerad mark. Det är fråga om enorma summor i vinst för BigPharma, med de behandlingar som är godkända idag. Att människor skadas och dödas av sjukvårdens behandlingar rör inte BigPharma i ryggen.

    I senaste numret av tidningen 2000-talets Vetenskap, nr 4/2012, finns flera djupgående artiklar om cancer och orsaken till cancer. Det kan vara mikrosvampar typ Candida som är orsaken till cancer och som även är själva cancertumören. Dessa mikrosvampar finns naturligt hos människor och normalt ställer dom inte till problem, så länge immunförsvaret hos personen är intakt. Vid svåra påfrestningar kan immunförsvaret sättas ned och svamptillväxten ta fart, en tumör bildas. Dessa svampar är helt beroende av sockerarter för sin tillväxt. Särskilt bra tycker de om fruktos. Vidare vill de ha en sur livsmiljö, så bikarbonat kan vara ett verksamt medel mot cancer. Se artikel av Sanna Ehdin: https://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/bakpulver_mot_cancer

    2000-talets Vetenskap har sajten: https://www.2000taletsvetenskap.nu/
    Denna tidning rekommenderas verkligen.

    Det gäller att hålla immunförsvaret starkt med bra mat och gott leverne för övrigt.

  26. 26

    #18
    Bra att vara skeptisk till alternativmedicinen, men varför inte då också emot skolmedicinen? Borde väl vara precis samma kvalitetskrav på öppen redovisning där också.

  27. 27

    @ Josef Boberg:
    Hej!
    Tråkigt nog så får man inte se länkarna du hänvisar till. Stoppade för att det har kommit anmälningar om upphovsrättslagen.

  28. 28

    @ yvonnel:

    Det är inga problem att komma in på sidorna som Josef länkar till. Det kan vara någon inställning i din dator som ställer till det.

  29. 29

    Ytterligare en kur, som verkar döda cancer celler effektivt.
    https://kaabi.hubpages.com/hub/Hemp-Oil-Cancer-Cure
    Har inte läst hela informationen här, men har sett liknande information på många platser.

  30. 30

    Även arsenik och kvicksilver har genom åren påståtts och använts för att ”bota” allehanda krämpor, visst har det gett effekt, men frågan är om biverkan och riskerna inte överväger.

    Fakta är att silver är en giftig tungmetall, som lagras upp i miljön inkl. människor om vi tillför silver, oavsett hur det sker. Vattenlevande organismer är känsligast. Människor som inte har metallallergi drabbas främst i form av en PERMANENT, IRREVERSIBEL gråfärgning av huden när en viss mängd intagits. Kanske först efter ett par år.

    Kolloidalt silver är giftigt. Ju mindre partiklar (nanopartiklar), desto giftigare, så visst kanske det har påverkan på cancer, de flesta cancerbehandlingar använder ju starka ”gifter” vilket ju bör göras under starkt kontrollerade former och inget man bör experimentera med på egen hand.

  31. 31
    Caroline säger
  32. 32
  33. 33
    Annika Dahlqvist säger

    @ 30 PD:
    Med den varningen skulle man kunna ifrågasätta silverbehandling mot småkrämpor hos friska människor, men inte cancerbehandling i terminalt stadium. Inte heller cancerbehandling i tidigare stadium. Cellgifter och strålning är minsann inte heller garanterat ofarliga på längre sikt.

    ”bör göras under starkt kontrollerade former och inget man bör experimentera med på egen hand.”
    Hur ska det göras när det inte finns kommersiellt intresse av silver som cancerbehandling? Det vore ju ett hot mot industrins dyra cancerbehandlingar.

  34. 34

    Bravo Annika att du törs ta upp den här anekdoten. Det är ju utifrån den egna självupplevda erfarenheten som man skaffar sig den bästa kunskapen. Men ett klarläggande från dig Annika. Du fick ett brev från någon (anonym) som behandlat/rekommenderat kolloidalt silver och tillägg. Läser man fort kan man tro att det är du som rekommenderat behandlingen. V. V tillrättalägg vilket?
    Sedan lite kommentarer; Till Ulf Pohl: Den familjära nagelsvampen kan ju behandlas med silver, men gör jättegärna tillägget Zervital se http://www.2000tv.se nr 4-2012
    Till Johan Boberg: Kul att du lägger upp Claus Hancke på din länk. Vissste du att dagen efter Annika Dahlqvist fått sitt fina Gnistanpris så satt vi: Annika, Claus, Anders Sultan, ombud för Matthias Rath, undertecknad + flera andra i Löddeköpinge och utbytte information.
    Till Rolf Lövgren: Tack för att du tipsar om 2000-Talets Vetenskap, men ett litet tillrättaläggande. Vare sig vi eller Simoncini säger att svamp orsakar cancer. Däremot att det spelar en avgörande roll för cancerns växt. Det är precis som med granen och mossan. Ingendera är orsak till barrskogen – men de är viktiga komponenter. Jag har skrivit artkeln Somatisk ekologi som berör detta.

    Till slut. Jag har funnit ledtrådar till att laurinsyra kan ha hämmande effekt på mikrosvampar. Dvs publicerad forskning som visar detta. Alla som läser detta tycker jag ska hjälpas åt att bättre dokumentera detta förhållande för då vi kan ännu rakare förklara varför LCHF har en cancerhämmande effekt

    MVH Ingemar Ljungqvist red 2000-Talets Vetenskap

  35. 35
    Annika Dahlqvist säger

    @ Ingemar Ljungqvist:
    Nu har jag ”fetstilat” att jag fick berättelsen i mail.

  36. 36

    @ PD:
    De få nutida fall av argyri som tillståndet heter har inte blivit det av kolloidalt (rent) silver utan av silverklorid alt. silvernitrat (giftigt)
    Man använder ju rent silver som tillsats för att få till den blanka beläggningen på silverkulor vilket används som dekoration på godis och bakverk och skulle det vara så farligt som du påstår, så skulle det aldrig blivit godkänt som livsmedel. ( E 174.)

  37. 37

    @PD – Rent silver är ett ogiftigt mineral som varken är cancerogent eller mutagent för däggdjursceller. De som hävdar motsatsen klarar tyvärr inte av att skilja rent silver från de silversalter som framställs genom att man löser silver i salpetersyra. Slutresultatet blir då silvernitrat och det är en giftig, färgande och frätande produkt. Effekten kommer av naturlig förklaring från syrakomponenten. Elektrokolloidalt silver innehåller inte någon syra, utan tillverkas med hjälp av en elektrisk process.

    Dartmouth Toxic Metals Research Program skriver följande om rent silver:

    ”Unlike other metals such as lead and mercury, silver is not toxic to humans and is not known to cause cancer, reproductive or neurological damage, or other chronic adverse effects. Nor has normal day-to-day contact with solid silver coins, spoons or bowls been found to affect human health. This is because solid silver is almost completely biologically inert, and even if ingested, would pass through the human body without being absorbed into tissues.”

    ”Trace amounts of silver are in the bodies of all humans and animals. We normally take in between 70 and 88 micrograms of silver a day, half of that amount from our diet. Humans have evolved with efficient methods of dealing with that intake, however. Over 99 percent is readily excreted from the body.”

    Kroppen innehåller alltså ett effektivt utrensningssystem som ser till att vi inte samlar på oss för stora mängder silver.

    Här kan du läsa allt detta: https://www.dartmouth.edu/~toxmetal/toxic-metals/more-metals/silver-faq.html

    Silver finns i naturen och därför finns det även silver i maten vi äter och vattnet vi dricker. Rent silver är allmänt ansett som ogiftigt för däggdjursceller. Det är en milsvid skillnad på de ogiftiga silverjonerna (genererade på elektrisk väg) – och de giftiga silverjonerna som kommer ur salpetersyralöst silver – mer känt som silvernitrat. De som påstår att elektrokolloidalt silver är giftigt -har inte förstått skillnaden på dessa två tillverkningsprocesser.

    WHO (Världshälsoorganisationen) och EPA (Amerikanska naturvårdsverket) har satt en nolleffektdos för silver och den motsvarar 350 mcg silver per dag i 70 års tid. Håller man sig under nolleffektdosen så finns det ingen risk att drabbas av den enda konstaterade biverkningen av ett för högt silverintag – argyri. Argyri räknas som en enbart kosmetisk biverkning och den kan uppstå först efter att man samlat på sig mer än 10 gram silver i vävnaden. Det är dessa säkerhetsdata hela USA:s kolloidala silver-användande lutar sig på. Detta är extrapolerade data som rör ett långtidsanvändande. 350 mcg motsvarar 7 teskedar av en 10 ppm stark produkt.

    EPA har även konstaterat att silverjoner är så pass ogiftiga att det krävs ett samtidigt intag av mellan 2 och 5 gram silver per kg kroppsvikt innan det blir giftigt. Det skulle innebära att en vuxen man på 80 kilo skulle tolerera mellan 160 – 400 gram rent silver i silverjonform. Detta motsvarar mellan 16.000-40.000 liter kolloidalt silver. Observera att detta gäller ett intag vid en och samma gång. Man dör av själva vattnet redan efter 8 liter eftersom så pass stora mängder vatten tunnar ut blodet så pass att man drunknar inombords. Vatten kan därför sägas vara minst 2000 gånger giftigare än silvret i produkten.

    Ännu mer saklig information som bygger på vetenskap och fakta – till skillnad från den uppenbara desinformation Livsmedelsverk och miljöorganisationer sprider – kan du hitta här: https://ion-silver.com/allt.om.silver.html

  38. 38

    @PD – du skriver att silver lagras upp i miljön. Tillåt mig påminna om att silver kommer från naturen och naturen har ett sätt att ta tillbaka silver på som bygger på att det skapas föreningar med huvudsakligen svavel.

    Att det inte skulle vara så jobbar korrupta läkemedelsbolagsfinansierade naturvårdsföreningar hårt på att försöka visa. Man gör det genom att undvika att säga hela sanningen och genom att designa studier som inte speglar hur det verkligen går till i naturen.

    Man tar som exempel aldrig upp att silverjoner binder med svavel, bildar silversulfid och tas upp av bottensediment i våra vattendrag. Silversulfid klassas inte som farligt för vattenlevande organismer. I vanlig ordning bygger även denna smutskastning av silver på det allt mer förekommande forskningsfusket.

    Det ultimata beviset på det utbredda forskningsfusket med en uppenbar dold agenda kring silver, är produkten Tetra Medica Fungistop. När man har svamp eller bakterieangrepp på sina akvariefiskar. Vad gör man då? Jo häller ner Fungistop som består av en silverkolloid med styrkan 2400 ppm. Rakt ned bland fiskarna…

    Detta motsvarar att hälla ned 2 liter rent 10 ppm starkt kolloidalt silver ner i ett akvarium med storleken 20 liter. Total koncentration i vattnet blir därmed 1 PPM eller 1 mg/liter. Miljöorganisationerna påstår att fiskarna dör redan av bnågot mikrogram… En uppenbar lögn med tanke på empirisk erfarenhet från akvarieindustrin.

    Fiskarna dör inte av denna behandling utan får istället hjälp med att läka sår och bli av med bakterie- och svampangrepp.

    https://www.tetra.net/de/en/tropische-fische/pflege/arzneimittel/tetramedica-fungistop

  39. 39

    @PD – Man hör ofta hur människor okunnigt hävdar att silver är en ”toxisk tungmetall”. Silver är per viktdefinition precis som 75% av alla metaller en tungmetall, men silver är inte toxiskt för däggdjursceller.

    De flesta metaller är per definition tungmetaller, men vem går och oroar sig för att vi innehåller zink, koppar och järn – vilka faktiskt också per definition är tungmetaller. Många kemister vill ha bort beteckningen ”tungmetall”, eftersom den inte säger något om ämnet ifråga och numera nästan uteslutande används för att skrämma människor med.

    Ett nytt ord som smugit sig in i okunniga journalisters arsenal av uttryck, är ”nanopartikel”. Snart tror gemene man att en nanopartikel är precis som tungmetaller helt livsfarliga. Helt utan att reflektera över att naturen är full av naturliga nanopartiklar. Detta eftersom det är den naturliga mellanstationen mellan en jon och större partiklar.

  40. 40

    @ Anders Sultan:

    Intressant info! Tack.
    Minns en granne för ett antal år sedan som höll på med att tillverka eget k-silver m h a ren silvertråd och 36 V -batteri mm. Brydde mig inget mer om det, men nu kanske det är läge att införskaffa…

    PD ovan låter för mig som en från VoF som ”upplyser” om något som är alternativt och sedan å andra sidan försvarar t ex fluor;-)

  41. 41

    @Ulf, det finns en hel del som får bra resultat på just nagelsvamp.

    Följande bilder visar resultatet på nagelsvamp hos en person som provat läkemedel i 1,5 år utan resultat. På några månader med Ionosil, så var svampen borta. Titta här: https://www.fileden.com/files/2012/1/2/3246245/Nagelsvamp.pdf

    Ionosil finns att köpa i de flesta hälsokostbutiker och även i många nätbutiker. Produkten marknadsförs numera som en vattendesinfektionsprodukt och är 100% laglig.

  42. 42
    ulf pohl säger

    @Anders! Tack-verkar övertygande-har redan beställt en flaska på Bodystore.com. Intressant att se att med LCHF har jag efter 4 år bara kommit lika långt som med 1 månad på Ionosil enligt rapportlänken.
    Spännande!

  43. 43

    Jag tycker det är underbart att personer i samma andetag kan prata om hur ”big pharma” vill undanhålla fungerande behandlingar, och sedan tro blint på information om silver som presenteras av människor som säljer silver. Den kognitiva dissonans som krävs för sådant är häpnandsväckande!

  44. 44

    @ Pontus:
    Se denna film (kan ses i 5 dagar till från dagens datum)
    https://www.svtplay.se/video/293856/sjukdomar-ab
    så kanske du förstår varför ”big pharma” inte vill saluföra något som man inte kan få patent på.
    Silver är ett grundämne och det går inte att få patent på sådana.
    Inse att läkemedelsföretagen inte har för avsikt att bota dig, bara hålla dig symtomfri.

  45. 45

    @ P m.fl.:
    Du har uppenbarligen dålig insikt i hur forskning fungerar och vad som driver forskare. Den forskare som kan visa att kolloidalt silver botar cancer har förmodligen ett Nobelpris att hämta. Om inte det är motiverande så vet inte jag vad.

    Tron på att forskaren sen skulle vara sysslolös efter att ha hittat ett botemedel mot en sjukdom är ju rätt skrattretande. Han/hon lär nog få åka jorden runt några varv och föreläsa. Sen finns det ju fler sjukdomar att forska på, och nya anslag att söka. Anslagen brukar inte vara svårare att få ju mer resultat man fått av sin tidigare forskning…

  46. 46

    Johanna. Skilj på vad som driver en forskare och ett multinationellt företag.
    Se filmen jag länkade till, läs boken ”Forskningsfusket” av Docent Ralf Sundberg eller/och ”Sjuka pengar” av Peter Rosth ( Fd Vice VD för Pfizer) eller lyssna på John Virapen (Fd Sverigechef för Eli Lilly) så kanske du får en annan bild av vilka som finansierar forskningen och vilket resultat dom vill ha och vilka metoder man använder för att tjäna pengarna.
    De flesta forskarnas löner betalas av multinationella företag och man går inte mot sin arbetsgivares vilja.

  47. 47
  48. 48

    @ Pontus:
    Huvudproblemet ar att cancerfonden och andra vagrar att ge anslag for att utvardera de alternativa losningarna. P.g.a. att dessa ej kan patenteras och att bidragfonderna dominearas av just ”Big Pharma” genom ”revolving door”-politik och andra ej val kanda metoder. Fraga Lars Bern!
    Ingen har ”tror blint” pa silverbehandling, eller pa vad ”big pharma” erbjuder; laste du dig till din uppfattning emellan raderna?
    Vilken kognitiv dissonans du representerar tycker jag mig kunna avlasa i din missuppfattning.
    Annars las Ralf Sundbergs Forskningfusket.
    Det kan bli en resa i just kognition for manga.

  49. 49

    Är absolut inte lika påläst som många av er men tror absolut att skolmedicin och alternativ medicin är två delar i en helhet.
    Behandlas just nu med cellgifter varav den ena har en platinagrund och den andra kommer från tallbarr..
    Gissar att även dessa från början ifrågasattes men de är sedan 20 år standardbehandling för vissa cancersorter.

    Äter högdos med D-vitamin och kommer absolut pröva silverbehandlingen om jag inte tillfrisknar

    Kärlek och styrka

  50. 50

    @ ms08:
    Problemet med att blanda eller att inte testa det ena, är att man aldrig får veta var det var som ”gjorde susen” eller hur det skulle gått om man använt det andra oavsett resultat, men det skiter man nog i vilket, bara man blir frisk.

  51. 51
    Annika Dahlqvist säger

    @ 49 ms08:
    Om jag skulle drabbas av cancer skulle jag inte vänta en minut på att börja med kolloidalt silver. Vad har man att förlora?

  52. 52

    @annika Sin hudfärg?

    @ stenbj:
    Det görs åtskilliga studier i alternativmedicin, dessa finansieras oftast av företag som har intresse i området, precis som läkemedelsföretag sponsrar studier om riktiga läkemedel.

    Varför skulle det inte gå att patentera ett läkemedel med kolloidalt silver? Det går ju uppenbarligen att patentera läkemedel inehållande platinum.

    Vad har Lars Bern med det här att göra?

    Jag förstår att jag aldrig kan övertyga er om att ni har fel, jag får helt enkelt hoppas att ni avlider av behandlingsbara sjukdomar för att ni använder er av alternativa behandlingar istället för konventionell medicin.

  53. 53
    Annika Dahlqvist säger

    @ 52 Pontus:
    Jag skulle tro att det är en viss risk att man blir grå av sin cancer. Kanske gråare än om man tar en liten dos kolloidalt silver.
    Jag har aldrig avrått från skolmedicinens cytostatika. Det går att kombinera.

  54. 54
    Hälsa är livet säger

    @ Pontus:
    varför skulle vi ha fel? Hur vet du det? Det finns många beprövade metoder inom alternativmedicinen som använts med goda resultat i tusentals år. Tyvärr försvann mycket kunskap med häxprocesserna under 1600-talet och därför är många tveksamma till naturläkemedel, pga okunskap.

  55. 55

    @ Pontus:
    ”Varför skulle det inte gå att patentera ett läkemedel med kolloidalt silver? ”
    Det är lagligt att kringgå patent genom att själv tillverka varan, köp silver och en strömkälla.
    Sen är det omöjligt att patentera silver vem som helst kan sälja silver upplöst i flaskor.

  56. 56

    Pontus,
    Om du får huvudvärk av att läsa här så ta ett godkänt piller från konventionell medicin t.ex Treo.
    Kom bara ihåg att de verksamma molekylerna (acetylsalicylsyra) i ditt piller ursprungligen upptäcktes i naturläkemedlet älgörtsblad (salicylsyra)

    Naturläkemedel är ofta bas för skolmedicinens pillertrillande. Finns inom Big Pharma folk anställda som inte gör annat än att åka världen runt och se vad det finns i de djupa skogarna i form av alternativa behandlingar som du ondgör dej över, att eventuellt ta patent på, ursprungsbefolkningar är särskilt populära att spionera på…

    https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84lggr%C3%A4s
    Om älggräs.

    Skulle Big evil Pharma hitta nåt att patentera värt miljarder får väl ursprungsfolket några färgglada plastbitar och några mopeder eller nåt sånt som tack för hjälpen.

  57. 57

    Kan jag fråga var man får tag på kolloidalt silver?

  58. 58

    @ Susanne:
    T.ex https://ion-silver.com/

  59. 59

    @ Lasse P:
    Stort tack till dej Lasse.

  60. 60
    pia krånglin säger

    @ Annika Dahlqvist:
    Hej! Ska man ta Kolloidal silver outspätt?
    Vad är max dos för D-vitamin?

  61. 61
    Annika Dahlqvist säger

    @ 60 pia krånglin:
    Det kolloidala silver man köper är redan utspätt till användningskoncentration, så man intar det som det är.
    Jag vet inte maxdosen för D-vitamin, det är det knappast någon som vet exakt. Lämplig dos brukar jag ange tilll 2000 – 4000 IE per dag.

  62. 62
    pia krånglin säger

    @ Annika Dahlqvist:
    Hej! Ska man ta cellgift parallellt med D-vit,kolloidal silver? Eller ska han avstå cellgift för pancreas

  63. 63
    Annika Dahlqvist säger

    @ 62 pia krånglin:
    Jag kan inte svara generellt för om personen med cancer ska ta cellgifter eller ej. Det måste personen bestämma själv efter intagande av all information.
    Men om man vill ta cellgifter är det inget som hindrar att dessutom förbättra cancerförsvaret genom att äta LCHF, ta D-vitamintillskott och kolloidalt silver.

  64. 64
    ragnhild säger

    Annika Dahlqvist Skrev:

    @ 62 pia krånglin:
    Jag kan inte svara generellt för om personen med cancer ska ta cellgifter eller ej. Det måste personen bestämma själv efter intagande av all information.
    Men om man vill ta cellgifter är det inget som hindrar att dessutom förbättra cancerförsvaret genom att äta LCHF, ta D-vitamintillskott och kolloidalt silver.

    Bekant med föfläck-canser – spridning, är under behandling med ny eksperimenterande medicin – kostbar, men ger hopp om att leva längre med tilståndet .. så nå blev jag ekstra intresserad 😉 – anbefalte d-vitamin.

    Fråga, och som jag också förmidlad – d-vitamin samstundes med medicin – anbefalte samtal med läkaren om det, men om läkaren sa att det inte nodvendig med d-vitamin, ”så ta det ändå – tilskottet” lagde jag till = styrkar immunförsvaret det med – som vi vet!

    Jag känner på att man bör gå forsiktigt fram med info – vi behöver alla ro till att finna fram till det som känns trygt och som kan beroliga oss – någon söker aktivt konskap, andra finner tryggheten (feel safe) i att läkaren helt tar över strategien. MEN jag skulle gärna förmidla denna tråden, samt:

    https://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm

    Vi får se ……………..

  65. 65
    Komplement säger

    Hej och tack för upplyftande och intressant information om cancer och, som det tycks, överraskande god framgång med kolloidalt silver. Pancreascancer, särskilt med dottersvulster, anses ha en mycket dålig prognos. Skolmedicinsk behandling, så vitt jag förstår, är inte särskilt effektiv.

    Det finns egentligen ingen anledning att betivla denna berättelse, men det vore intressant att få veta om det fanns säkra bevis (biopsi, PAD eller liknande) innan behandlingen med kolloidalt silver, D- vitamin etc att det verkligen rörde sig om denna allvarliga cancerform.

    Generellt sett bör vi mera ta vara på seriös komplementär behandling till den ofta viktiga skolmedicinen.
    I brist på bättre förslag varför inte söka andra vägar? Det är inte säkert, som en del påstår, att världens
    medicinska centrum finns i Sverige. Tänk vilken kunskap som i bland annat finns hos olika naturfolk.

    Mvh

  66. 66
    Annika Dahlqvist säger

    @ 65 Komplement:
    Numera används väl mest magnetkamera och datortomografi i diagnostiken av pancreascancer, så jag utgår ifrån att det var sådant de använt.

  67. 67

    Jag har samma diagnos som damen det berättas om, har druckit silver sedan dag 1 och de finns inget som tyder på ngn förbättring, har även användt ultra rött ljus som behandlingsmetod. Det är nog mycket som skall stämma för att någon mirakelkurer skall fungera.

  68. 68
    Annika Dahlqvist säger

    @ 67 Roger:
    Det vore orealistiskt att tro att kolloidalt silver skulle kunna bota alla med cancer, men om det kan bota enstaka är det ändå ett mirakel.

  69. 69

    Jag ville bara inflika lite i debatten. Jag har studerat Cancer tillräckligt länge för att kunna ta ett beslut att INTE underkasta mig SJUKhusens behandlingar. Folk dör nog väldigt sällan av Cancer, däremot dör nog de flesta av sjukhusens behandlingar, de får organsvikt, till största delen beroendes på cellgift, men man säger ju lämpligt då att ”Cancern tog honom/henne”

    Socker är Cancerns partydrog, ta bort allt socker, basa kroppen med vettig diet/basande mineraler, tag stora doser av Kolloidalt Silver (typ 2 dl/dag), aprikoskärnor (Amygdalin/B17) Graviola, D3 (10,000-20,000IE/dag) Etc. Det i samband med att basa (höja PH) kroppen så har man en bra start för att förebygga och även bli av med en Cancer.

    Just my 50 cents …

  70. 70

    Finns ingen möjlighet att bli ihopkopplad med den som sänt mailet för att ställa fler frågor?

  71. 71

    Jag blev lite konfunderad när jag läste detta. Anledningen var att jag för några månader sedan läst exakt samma sak fast då skulle det ha hänt i USA! Är det någon som säljer kollodialt silver som ligger bakom tro?

  72. 72

    @ Pontus:
    Hej Pontus! Läste vad du skrivit även att det var ett tag sen men det är alltid aktuellt.Jag anar att du ej fått förklaring någon gång villken skillnad det är mellan naturliga/homopatiska/alternativ-kosttillskottn m.m. av naturligt ursprung och de konventionella skolmedicinen.Så det ska du fåt här av mig(jag har botat mig själv med naturligt ifrån leukemi,IBS,astma,allergier,m.m.) Jo de naturliga preparaten de tar bort själva grundorsaken till sjukdomen/diagnosen, medans skolmedicinen/konventionella endast döljer symptomen så du vet ej egentligen hur lite eller mycket sjuk du egentligen är,sen så det som står som biverkning till de konventionella är oftast nån av de diagnoserna man får pga just den sorten.Jag vet eftersom jag själv har använt flera olika prerparat som de gav mig (jag hade ej dessa kunskaper jag har idag då) mot astman jag haft men den blev bara värre och till slut fick jag knappt luft allas, så jag slutade tvärt och fick inga utsättningsbesvär och tog ett ångbad med bla timjan,oregano m.m för de har verkan mot inflammationen i bla luftrören och blev bättre .Så jag slutade tvärt även med tramadolen jag hade fått för diskbråcket som ej hjälpte bara blev värre,så jag jag lusläste allat vad som de naturliga grundorsakerna var på både svenska och utländska sidor och drog ifrån och lade till och sammankopplade att allt berodde på medicinerna för de gör alla sjuka och ingen frisk sen är ju valet upp till var och en,Så jag intog ett multivitaminspreparat av naturligt och ekologiskt form,slutade med komjölksprodukter,alla sädeslsag förutom ekologiska dermeterade havregryn(för de får jag ingen reaktion av) och övergick till lchf fast med frukt till då jag vanligtvis har diabetes 1 så har det vart min räddning.men det blev för mycket med de komjölksprodukterna som jag hade valt att behålla som grädde och keson.Så jag slutade först då med keson men hjälpte ej riktigt,så nu var det bara grädden kvar och då funkade det och min mage var helt frisk efter 3 månader.Om du/nån undrar hur jag får i mig kalcium m.m. så finn s det ju först och främst i grönsaker och kosttillskotten och i fröer m.m. så näringsbrist har jag verkligen inte längre.Har även papper på hur mina blodkroppar såg ut sista gången innan jag ändrade i kosten m.m. och papper på efteråt,till och med bilder har jag från ljusa till mörka blodkroppar och livet är underbart att leva frisk.Får vä’l tillägga att jag har gått under högsta terapeutiska doseringar och promenerat och promenerat.

  73. 73
    Mats Bladh säger

    ”Trots att denna utveckling av en pancreascancer torde vara minst sagt ovanlig, så har läkarna inte verkat särskilt nyfikna eller t.ex. frågat om kvinnan själv använt någon alternativ behandling”

    Nej de är väl rädda om sina jobb och inkomsterna som cancer”vården” ger dem.
    Alternativa behandlingar har länge motarbetats, inte minst i det stora landet i väster.

    Rekommenderar er att se filmerna Cancer – The Forbidden Cures
    Cancer is curable now
    Burzynski The Movie Cancer Is Serious Business
    Food Matters

    Det finns en uppsjö av filmer i ämnet och det är ingen slump, det man sysslar med på sjukhusen när det gäller cancer är oftast mer eller mindre ren skandal.

    Hårda ord, men fördjupa er i ämnet innan ni dömer.

    MvH från en som nyligen sett sin mor gå bort i cancer, snabbare och mycket mer lidelsefullt än vad som hade varit om man hade besparat hennes kropp dessa fruktansvärda cellgifter.
    (till författaren kan jag vara säga att det är helt rätt, cancerpatienter skall inte ha någon form av socker, en sak de absolut inte bryr sej om på sjukhusen, de bjuder gärna på söta efterrätter och annat)

  74. 74
    Mats Bladh säger

    @ Pontus:

    Du är inte så gammal och/eller har nog inte så stor erfarenhet av sjukvården här i landet?

  75. 75
    Helen Söderberg säger

    Håller med. LCHF, basa upp kroppen med nässlor, björkaska mm, d-vitaminer, omslag med svenskdroppar samt cancerhämmande te med nässlor, rölleka och ringblomma. Många skulle bli hjälpta av detta. Undrar också varför inte värme används? Finns ju en hel del forskning som visar att cancerceller inte tål värme. Fanns ett tag behandling att få i Sverige, men nu måste man såvitt jag förstår åka till Tyskland för att få denna behandling

  76. 76
    Torbjörn säger

    Det här påminner mig om ett samtal jag hade med en berömd forskare på Karolinska i Solna. Han frågade mig för flera år sedan hur jag tar mitt dricksvatten. ”Från kran” svarade jag. Han sa: ”Du skulle inte dricka det om du visste vad du drack. Häll upp i en tillbringare och ha i kylskåpet över natten så blir det bättre”..Jag har allt sedan dess gjort det..men förstår att vi får i oss vatten som knappast är tjänligt..ändå. Det kommer inga myndigheter att offentliggöra. Att byta alla rör i hus-fastigheter i Sverige går inte att genomföra..dessutom blir dom lika dåliga snart igen. Att köpa vatten på flaska är lika illa, skrev man för någon dag sedan. Så tack för tipset om kolloidalt silver. Skall prova det..Jag har lungfibros och vill prova detta för att förhoppningsvis förbättra mina angripna lungor. Läkarindustrin tror jag inte mycket på..den är korrumperad som så mycket annat i vårt samhälle.

    Mvh
    Torbjörn

  77. 77
    Mats Bladh säger

    Kolloidalt silver är definitivt ingen ersättningsvara för ”vatten ur kran”..
    Vill man ha bra vattenkvalite’ på dricksvattnet så skaffar man en bra vattenrenare 🙂

    Sedan har kolloidalt silver bra egenskaper i våra kroppar..

    MvH

  78. 78
    Torbjörn säger

    Mats

    Vi människor använder samma vatten som man använt sedan urminnes tider. Jag skrev inte att det ”ersätter vatten ur kran”.. Men jag vill pröva kolloidalt silver och dess verkan på vattnet vi tar från kran. Faktum är att vi använder samma vatten som från urminnes tider..bara med den skillnaden att vatten idag är så förorenat. Industrin är boven..och mängden av fordonstrafik och jordbruk..Hur pass bra dessa vattenrenare är vet jag inte. Förstår inte varför dom inte finns som standard i alla lägenheter och fastigheter och hus om det är så mycket skit vi får i oss..Det måste väl vara en billigt försäkring mot sjukdom?

    T.D.

  79. 79
    Mats Bladh säger

    Jag förmodar att det är av samma anledning som att 1/3 av svenska folket har munnarna fulla med amalgam, d.v.s pengar och ett etablissemang som styr vad som är ”sant och riktigt”

  80. 80
    Mats Bladh säger

    Försöker svara men det går inte…

  81. 81
    Annika Dahlqvist säger

    @ 80 Mats Bladh:
    En kommentar kommer inte fram direkt när man har skickat den, utan man måste uppdatera (F5) för att den ska komma.

  82. 82
    Elena N säger

    Jag skulle vilja veta mer exakt hur mycket kolloidalt silver ska man ta och hur många gånger per dag om man tar det mot en spridd cancer i bukspottkörteln. Räcker det 15 ml fem gånger/dag?

  83. 83
    Annika Dahlqvist säger

    @ 82 Elena N:
    Det finns ju ingen vetenskaplig utvärdering av den optimala doseringen vid cancer. Men jag tycker att ditt förslag låter rimligt.

  84. 84
    Anna-karin Karlsson säger

    @ P:
    Grundorsakern till sjukdomar/diagnoser (tex add,adhd,damp) är näringsbrister av olika slag. Har själv haft leukemi som jag botade själv och där var största orsaken c-vitaminbrist och även av de andra vitaminer, mineraler. Ska man gå efter RDI så är alla kroniskt sjuka, så det bästa är att se till att få i sig mellan terapuetisk och ODI, alltså bland de översta och äta sån föda/intag av dryck som människan sen evulitone är avsedd at inta, alltså inga komjölksprodukter, spannmål/sädesslag, socker i alla former, men naturlig sötma är kanoin som honung,steviosa för de påverkar ingenting i kroppen varken negtivt inte ens tänderna. läs gärna http://www.paleokosten.se http://www.staffan.lindeberg.se Har själv en gång levt i myten lite grann samtidigt vart väldigt skeptisk mot syntetiska intag av vad som helst, ja de stoppar ju även bil-glykol i maten och andra gifter.

  85. 85
    annca3 säger

    Rekommenderar Zarah Öbergs sida för att sätta sig in i mer om vad som orsakar olika sjukdomar och hur man kan hålla sig frisk, samt vad kolloidalt silver kan hjälpa till med:

    https://www.zarahssida.se/blog.php?bid=685&print=1

    https://www.zarahssida.se/blog.php?bid=789&print=1

  86. 86

    ”Världens största privata Cancercentrum Sloan-Kettering Memorial Hospital (SKMH) startades av banker och bolag, inklusive familjen Rockefellers. Dessa banker och företag sätter definitivt inte människan framför deras vinstintressen”

    ”Cancerforskningsorganisationer drivs av företagsledare, bankmän och styrelseledamöter i läkemedelsföretag som tillhandahåller kemoterapimediciner. Även företagsledare i företag som producerar många av dagens kända cancerframkallande produkter finns representerade I cancerforskningsinstituten. John Reed är till exempel direktör i SKMH och styrelseledamot i tobaksjätten Philip Morris.”

    Inte så konstigt.

    Vi kan leva i en cancerfri värld, det finns mycket alternativa mediciner som förebygger och botar cancer.

    Man kan långsiktigt förebygga cancer med enkla metoder som raw food.

    Jag tillverkar och dricker dagligen silver vatten, äter aprikoskärnor och 60 % av min diet består av rå mat.

    Förra året drabbades jag av en muskelinflamation hela högerarmen och axeln och höger rygg pga överbelastning vid datorn och för mycket tränning.

    jag provade 8 månader med konversiell medicin det dämpade symtomen men inte problemet och jag mådde inte häller säsilt bra av medicinen. Efter en tids research hade jag ett par alternativ att prova.
    Bland annat antiinflammatoriska livsmedel, helt enkelt alla typer av frukt. frukt och mer frukt! jag åt massor av frukt och nötter. Efter som jag var även ivrig att bli frisk fort som möjligt forsatte jag min research.
    marijuana! Cannabisolja vilket skulle vara helt omöjligt för mig att framställa då jag behöver odla stora mängder för att få ut oljan. Så jag började helt enkelt att röka marijuana dagligen äta rå mat och inom 2 månaders tid var min inflamation helt och hållet borta!

    Under dessa två månader märkte jag att även min artros som jag har i hö fot sluta göra ont vid belastning.

    Under min reserch så framkom även att det är många människor som har behandlat vissa cancer former med cannabisolja framför allt hudcancer och andra sjukdommar som reumatism, alzheimers, deprission etc.

    Jag har aldrig mått så bra i mitt liv som jag gör nu sen jag ändrade mina matvanor. Har inte häller varit sjuk än ända gång sen jag började med kollidalt vatten och aprikoskärnor.

    otroligt!

    Det finns inget naturen inte kan bota.

    I höst åker jag till indien för att lära mig mer om ayurveda värt att kunna något om ämnet!

  87. 87
    Kenneth Thorberg säger

    Jag har en son som föddes genom kejsarsnitt och därmed har jag fått omtalat att
    han inte fått med sig bakterier från vaginan som är av betydelse för ett fullgott
    immunförsvar. Jag har läst mig till att kolloidalt silver är bra för en massa olika
    åkommor och även för att bygga upp immunförvaret.

    Kan någon föreslå ytterligare produkter som kan hjälpa till för att bygga upp hans
    immunförsvar?

    Har läst på väldigt mycket om just kolloidalt silver och en möjlig bieffekt som
    skeptiker har pekat på är att nanopartiklarna är så små att de skulle kunna tränga
    in i våra proteiner och skada dessa. Finns det någon invigd som tycker det låter
    sannolikt.

  88. 88
    Annika Dahlqvist säger

    @ 87 Kenneth Thorberg:
    Bristen på vaginala bakterier vid födseln kan man kanske kompensera med att barnet får leka och stoppa i sig smuts senare i livet?

  89. 89

    @ Annika Dahlqvist:
    Det finns ju en del som hävdar att vi har för rena förlossningar och att detta skulle innebära större risker för allergier, vi har tydligen mera allergier hos oss än i de gamla östländerna och där är/var ju miljön betydligt sämre än här – vad tror du om den teorin?

    För visst kan man ju undra lite över vår ”konstruktion” men det finns väl någon avsikt med det,,,

  90. 90
  91. 91

    Enligt artikeln (innan) så har vår mag-/tarm-flora försämrats (blivit abnormal) för varje generation sedan iförandet av antibiotika (som tar död på de bakterier vi behöver)…. därav ökandet av inlärningssjukdomar etc…
    Jag har själv haft en himla tur med mina barn, som jag knappt behövt vabba för alls. de har inte heller några problem med inlärning etc… jag antar att jag har haft tur…
    För att öka immunförsvaret, ge dina barn massor med D-vitamin!! Jag ger dubbelt av vad som rekommenderas… Och viktigt är en ren Omega3, samt Probiotika!! Försök hitta en probiotika som innehåller flera många miljarder bakterier från många olika (minst sju) olika bakteriestammar!

    Mer om kollodialt silver:
    https://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm
    Lycka till 🙂

  92. 92

    En kombination av kolloidalt silver och inget socker lär nog slå ut en hel del cancerceller.

  93. 93

    Vad det beträffar cellgifter så kan man undra hur det kan vara tillåtet att behandla cancer med cellgifter, då just cellgifter ORSAKAR cancer istället för botar. Så alla som tror på och förespråkar cancer, ta er några minuter på att läsa igenom följande fakta på denna länk: https://www.kostdemokrati.se/snabbanyheter/2013/08/07/kemoterapi-orsakar-cancertumorer/

    Orsaken till en cancer hittar vi oftast inom oss själva, nästan alltid ligger ett trauma bakom som utlöser själva tumörbildningen. Läs Dr Hamers mycket genuina forskningsarbete om cancer: https://www.2000taletsvetenskap.nu/artmedlem/hamer.htm

  94. 94

    Anna-karin Karlsson Skrev:

    @ P:
    Grundorsakern till sjukdomar/diagnoser (tex add,adhd,damp) är näringsbrister av olika slag. Har själv haft leukemi som jag botade själv och där var största orsaken c-vitaminbrist och även av de andra vitaminer, mineraler. Ska man gå efter RDI så är alla kroniskt sjuka, så det bästa är att se till att få i sig mellan terapuetisk och ODI, alltså bland de översta och äta sån föda/intag av dryck som människan sen evulitone är avsedd at inta, alltså inga komjölksprodukter, spannmål/sädesslag, socker i alla former, men naturlig sötma är kanoin som honung,steviosa för de påverkar ingenting i kroppen varken negtivt inte ens tänderna. läs gärna https://www.paleokosten.se https://www.staffan.lindeberg.se Har själv en gång levt i myten lite grann samtidigt vart väldigt skeptisk mot syntetiska intag av vad som helst, ja de stoppar ju även bil-glykol i maten och andra gifter.

    Snälla, kan du berätta mer om hur du botade din leukemi!
    En ung person (ej barn) i bekantskapskretsen har nyligen fått diagnosen akut leukemi. Det är så otroligt tragiskt.

    Tacksam för erfarenheter och tips från alla er kloka personer på denna blogg.

  95. 95

    @ Kerstin:

    Har du själv Kerstin, läst hur lite man vet om cancer? Studera forskningsrapporter t.ex. där man talar om NK, NKT CD8+ och Cytoxiska T-celler, vilka ska ha god verkan emot cancertumörer som inte ”gömmer” sig via olika funktioner. Forskarna går öppet ut med att man inte vet så mycket om cancer och hur immunförsvaret exakt fungerar i kroppen. Forskningen är bra men man använder totala gifter i behandling mot cancer, gifter som slår ut kroppens immunförsvar ända in i benmärgen där immunförsvarsceller bildas. Man slår också ut minnescellerna som är till för att kroppen snabbare ska kunna hantera virus, bakterier, svamp etc. Därför måste tung antibiotika sättas in efteråt och det är vanligt att cancern sprider sig som en löpeld tack vare allt detta.

  96. 96
    Förtvivlad dotter säger

    Befinner mig som anhörig till cancerdrabbad. Finns det möjlighet att få kontakt med den här personen som mailat gällande inlägg ? Man griper efter minsta halmstrå i det läget vi befinner oss i.
    Stort tack på förhand!

  97. 97

    Förtvivlad dotter,

    Ett övermått av kolhydrater/socker i kosten ger förhöjda blodsockervärden – och förhöjda blodsockervärden är rena ”reabränslet” för t ex cancer.

    Jag har på tok för många nära vänner och bekanta som har gått en för tidig hädanfärd till mötes – p g a cancer. Alla av dom var högst påtagligt begivna på att tugga i sig bullar och kakor, godis osv – och åt med vällust sina kolhydratstinna måltider i övrigt. T ex en av mina bröder och hans fru gjorde det i början av 1980-talet. Dom var då bara drygt 40 år unga.

    Men på den tiden så visste jag inget om att kolhydraterna/sockret var ”boven i dramat”. Men nu vet jag bättre. Nästa gång en nära vän eller bekant har fått diagnosen cancer – så skall jag tipsa vederbörande om att ta bort alla kolhydraterna och sockret i kosthållet.

    Kommer dom då att ta mitt tips till sig ?

    Tja… – kanske – kanske inte – men då har i vart fall jag gjort så gott jag har kunnat – och mera kan ju ej begäras av mig.

    När jag tipsar överviktiga och allmänt hälsomässigt nedgångna nära vänner och bekanta – om det här med att för mycket kolhydrater/socker i kosten är ”roten” till det onda – så har hittills budskapet ej gått hem i någon nämnvärt stor omfattning.

    Det känns tufft att se på när nära vänner och andra bekanta – sedan årtionden tillbaka – äter sig till sjukdomar och en på tok för tidig hädanfärd. Men ”Sånt är Livet !”

  98. 98
    Förtvivlad dotter säger

    @ Josef Boberg:
    Jo, man kunde kanske tro att min far skulle ha varit en av de som ätit sig till sin cancer men så är intr fallet. Han har aldrig haft söttand och snarare varit på underviktig hela sitt liv pga träning. Varit i fysiskt toppform och väldigt aktiv. Cyklat varje dag, sprungit flera maraton etc. Skulle däremot behöva lite råd om en lchf-diet som istället gör att man går upp i vikt men som dock är hälsosam för min far.

  99. 99
    Josefina säger

    Till förtvivlad dotter

    Jag fick kontakt tidigare i år med personen som skickat mailet. Denne beskrev situationen för den drabbade och det finns ingen anledning att tvivla på substansen i brevet. Jag står själv som anhörig till en vän med samma hemska sjukdom just nu. Min vän är precis som din far hälsosam och har levt ett mkt hälsosamt liv med ett fysiskt arbete och vi genomförde så sent som i fjol en svensk klassiker tillsammans. Men trots detta kan man ändra sin kost. Detta året har varit en bergoch dalbana i stt testa det mesta. Lchf kan funka för en del, men beroende på vart cancern sitter så kan den feta maten vara svårt för magen att hantera (diareer som följd). Det min vän nu gör är att dricka silver 5 ggr om dagen en kapsyl. Kosten bygger på boken ”kan rätt kost bota cancer”. Av Josef Östlund. Jag har själv inte läst boken men varit i kontakt med en dam som överlevt sin bukspottkörtel cancer tack vare denna kost. Hon fick ingen behandling av sjukvården alls trotts en tumör på 4 cm i pancreas. Det som hon är övertygad om räddade henne är mungbönor, de innehåller ämnet b17. Sen ska allt socker bort. Även allt rött kött och samtliga mjölkprodukter. Fisk och kyckling kan gå bra ibland men det åt hon aldrig under tiden hon blev frisk. Så ingen stärkelse ska ätas inte potatis, pasta, ris, bröd vete etc. Man undrar vad kan man då äta? Jo det finns massor kvar! 3 hg mungbönor ska ätas varje dag. Sen kan man äta bönor, linser, sojaprodukter, bovete, hirs, quinoa, rotfrukter (utom potatis), lök, kål, sallader,tomater, gurka, bär etc. Frukt ska intas med måtta eftersom der innehåller fruktos (socker). Man ska använda basiska livsmedel. Det är även viktigt att se till att kroppen är basisk. Köp ph sticka och kolla urinen. Köp björkaska för att verkligen höja ph i kroppen. Sök info om ph i kroppen så kommer mkt upp. Cancer trivs som bäst i syrefattig och sur kropp. Sen se till att ha ett intag av c,d och e vitamin, selen och zink. Tänk att en sjuk kropp måste ha mkt mer än en frisk kropp. Doserna ska alltså vara höga. Antioxidanter är och omskrivet mkt speciellt om man går på cytostatika. Läkarna avråder från det i samband med sådan behandling eftersom man inte vet om antioxidanterna skyddar cancercellerna från cellgiftet. Men inga vetenskapliga studier kan varken bevisa eller bekräfta det. Min vän äter antioxidanter och kokar det av sprängticka (chaga) som växer på björken och är bland det starkaste antioxidant som finns och mår bra sv det.
    All information som finns är alltid plus och minus som med allt annat. Man får helt enkelt läsa mkt själv och ta ställning själv vad man själv anser vars det rätta för en själv. Läkarvården kan mycket men långt ifrån allt. Tyvärr är det även så att allt för många är sjuka, så för att vars sjuk måste man vara frisk för att orka vara sjuk. Det är allt för många gånger man måste slå med näbbar och klor för att få behandling, sen måste man vara alert själv för att hitta olika nya projekt/forskningar och servera läkarna med förslag för att förhoppningsvis få till behandlingar.
    Jag kan även rekomendera dig att söka på LDN+cancer.

    Hoppas att detta har givit dig lite info iaf! Önskar dig och dina kära det allra
    bästa och kom ihåg tillsammans är man starka!

  100. 100

    Förtvivlad dotter Skrev:

    Jo, man kunde kanske tro att min far skulle ha varit en av de som ätit sig till sin cancer men så är inte fallet. Han har aldrig haft söttand och snarare varit på underviktig hela sitt liv pga träning. Varit i fysiskt toppform och väldigt aktiv. Cyklat varje dag, sprungit flera maraton etc. Skulle däremot behöva lite råd om en lchf-diet som istället gör att man går upp i vikt men som dock är hälsosam för min far.

    Jo… – Förtvivlad dotter – men normalkosten i sig innehåller ju ca 60 % kolhydrater – och ger ju efter varje måltid en rejäl blodsockerförhöjning. Så man behöver ej vara särskilt uttalat begiven på sötsaker för att råka illa ut. Sen är det ju så att vissa tål det här bättre än andra.

    Att man är extremt fysiskt aktiv är ju heller ingen garanti för vare sig hälsa eller ett långt liv – utan det kan vara precis tvärtom. Idrottar man så äter man ju mera – och äter man då normalkosten med ca 60 % kolhydrater – så blir ju belastningen för kroppen av den maten större – än om man ej idrottar – för då äter man ju per automatik mindre.

    På goda grunder = egna gjorda erfarenheter – så tror jag att Din far kommer att få sin idealvikt av att äta strikt LCHF-kost – istället för normalkosten. Strikt LCHF-kost är ju helt enkelt att man äter allt som man har ätit tidigare – men komponerar maten så att det blir betydande mindre än 20 % kolhydrater i kosten. Ifall man är akut sjuk – så kan det ju vara klokt att under tillfriskningstiden helt utesluta kolhydraterna.

    ”1. Kolhydrater är det enda näringsämne vi inte behöver.” – slut citat härifrån.

    All lycka till med att försöka förändra Din fars kostvanor ❗ / Josef

    PS. Kokosfett kan vara ett utmärkt bra komplement.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa