Saltrestriktion försämrar hälsoläget

Lågsalt misslyckas. Från Facebook-gruppen Unlearn-Rethink.

En genoomgång av 23 humanstudier visade att lågsalt-kost ökade insulinresistensen,  glukosintolerans,  ökat faste-insulin,  och ökade glukos-värden efter glukostoleranstest.

Det är obegripligt att etablissemanget rekommenderar oss att äta mindre salt. Har de inte forskat på hälsoeffekterna av det?

 

Comments

 1. 1
  Anders säger

  …och läkemedelsindustrin tjänar massvis med pengar på det. Follow the money.

 2. 2
  Lena säger

  Det är ju deras agenda att vi ska bli sjuka. Big Pharma håvar in pengar.

 3. 3
  Erika säger

  Industrisaltet/ bordssaltet kan vi vara utan men havssalt vill kroppen ha.
  Det Celtiska havssaltet är oraffinerat och har de fina mineralerna bevarade, det som kroppen så väl behöver.

 4. 4
  Jösses säger

  Läkemedelsindustrin vet rimligen precis vad det blir för problem vid ett för litet saltintag, problem som de sedan kan tjäna pengar på. Cyniskt? Absolut och cyniska människor som endast är intresserade av sin egen karriär och rikedom finns det gott om här i världen. Speciellt inom stora organisationer.

  Och apropå cynism och profithunger, är det någon här som har läst boken ”Sjukt hus”, om nya Karolinska?

 5. 5
  Anders säger

  När Rockefeller skapade den nya läkemedelsindustrin med syftet att tjäna pengar försvann maffian i usa. Jag har hört och läst om att den plötsligt fick en ny business som var helt laglig och massor med pengar att tjäna. Där är vi idag och det är spritt över hela världen. Det finns flera dokument skriva på internet om hur det gick till när Rockefeller satsade sina oljepengar i produktionen av läkemedel.

 6. 6
  Mormor säger

  Har hört att AstraZeneca har dragit tillbaka sitt falska vaccin i hela världen…Sant eller inte?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Mormor
  Jo AstraZeneca har meddelat att de har dragit in sitt vaccin, i hela världen.
  De uppger att det är av kommersiella skäl, pga en allvarlig biverkan i form av blodproppar i kombination med lågt antal blodplättar.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/astra-zeneca-aterkallar-covidvaccin

 8. 8
  Johan Larsson säger

  Jag ser på Livsmedelsverkets maxrekommendation, 6g/dag, som ett riktmärke för minimum istället. Problemet är att jag inte gillar salt och har svårt att nå så långt över 6g. Önskar det fanns kapslar att svälja med bra mineralrikt salt. Men jag har även svårt att skatta hur mycket Kalium jag får i mig, och tänker att för att öka Natriumhalten i kroppen måste man balansera upp det med mer Kalium.

  Salt är inte det enda man kan ha hjälp av livsmedelsverkets information ifall man gör tvärtemot vad de säger…

 9. 9
  Lasse P säger

  #6,#7 OT.
  Läs detta från Björn Hammarskjöld, professor och fd överläkare.
  Till alla Er andra som anklagat alla som tidigt varnade för de uppenbara riskerna och vaxxindustrins manipulerande med data kring m-RNA injektionerna för att vara foliehattar och vetenskapsförnekare…..hoppas ni fortsätter att ”kavla upp” för alla uppföljningsdoser.
  https://newsvoice.se/2024/05/modifierat-mrna-stoppa/

 10. 10
  Johan Larsson säger

  #9

  Allt herr. Hammarskjöld skrev i artikeln är korrekt och många har efterfrågat rättegångar likt Nürnberg-rättegångarna efter 2:a världskriget vad gäller alla vaccinationsbrott kring ”pandemin”. Dock måste jag klaga på den fantastiskt dryga text han författat. Så mycket upprepningar och dålig röd tråd. Med hans titel borde man kunna skriva snyggare artiklar. Hade han skrivit det där virrvarret i en gymnasieuppsats hade han fått betyget F.

  Förvisso förstår jag ju att han inte kunde skriva allt om alla negativa aspekter – det skulle bli en tjock bok, men värt att ta upp i hans sammanhang, är att PCR-testets laborationsföfarande fick ändrade riktlinjer i samtid med att vaccinet börjat användas, till att avsevärt minksa ned antalet sekvensieringar. Tror det var från runt 40 varv till ca 25, och VOILA!!! – smittotalen minskade…

  De vaccinerade har dock det värsta framför sig.

 11. 11
  LenaK säger
 12. 12
  Ulf Månsson säger

  Hur definierar Du salt?

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  12 Ulf Månsson
  Ja det som mäts i laboratorier är natriumklorid, och det är viktigt att få i sig natrium. Men Havssalt innehåller flera nödvändiga mineraler, som ex magnesium och kalium, så det är bra att inta även detta.

 14. 14
  Eva Wahlbeck säger

  Gå in på ”svenska.yle.fi” , så får ni läsa om hur ”farligt” saltet är, enligt WHO. Man ska få i sig högst en tesked /dygn. Man blir riktigt saltsugen då man läser det.

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  14 Eva Wahlbeck
  Kan du fråga dem vad de baserar mängdrekommendationen på?
  Hur många gram är en tesked salt?

 16. 16
  Eva Wahlbeck säger

  WHO rekommenderar maximalt 5 g salt om dagen, ca. en tesked. Man kan läsa allt detta under rubriken ”Hjärt- och kärlsjukdomar dödar årligen 10 000 i Europa varje dag-salt är den största boven”.
  Dessutom marknadsför WHO Norra Karelen-projektet från 1970-talet, det finns en länk där till det.

 17. 17
  Eva Wahlbeck säger

  Ännu en sak jag vill tillägga, det finns också en hänvisning till en ny rapport från WHO, och den hittar man på : iris.who.int . Rapporten heter: Action on salt and hypertension: reducing cardio vascular disease bruden in THE WHO Europeans Region.
  Så, nu får vi se om de lyckas med att få finländarna att äta mindre mängd salt,…åtminstone jag kommer att salta efter behag, så länge som jag kan bestämma själv…

 18. 18
  Georg W säger

  Allas vår hjälte, Tim Noakes, idrottsläkare och forskare. Har i många år forskat på varför friska unga idrottsmän, plötsligt ramlar ihop och dör av en hjärtattack. Hans slutsatser är att idrottsmän dricker för mycket vatten och svettas och ruinerad mineraler. Det resulterar i mineralbrist och mineralbrist påverkar hjärtat. Exempelvis så vet vi att Magnesium gör muskler mjuka och kalcium gör muskler hårda. Hjärtat är en muskel och den får inte bli för stel av magnesiumbrist. Det är livsfarligt. De nödvändiga mineralerna får vi främst från mineralsalt och kosttillskott. Livsmedelsverket måste vara en sjuk organisation. Bestående av galna människor och det har varit debatt i över 20 år. Ända sedan Annika sa i Rapport att -”livsmedelsverkets forskare och professorer är djupt omoraliska människor”. Sedan dess har livsmedelsverket inte haft en bokstav rätt och har inte rört sig en mm.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa