Kommer fasta att öka din risk för förtidig död?

Det har varit rubriker om att periodisk fasta ökar risken för förtidig död. YouTube .

Zoë har tittat på studien. Det gäller en epidemiologisk studie. Utvärderingen av frågeställningen är helt ovetenskaplig, ändå är AHA (American Heart Association) helt med på den. Det luktar korruption från läkemedelsindustrin, som inte vill ha någon konkurrens med ofarmakologiska metoder.

Det handlar om att ha ett ätfönster på <8 timmar per dag. Det kan tex vara att äta frukost kl 8-10 och middag kl 16-18, och kanske en lunch däremellan.
Det är absurt att tro på att det skulle vara farligt! Det är som att tro att det skulle vara nyttigare att småäta hela sin vakna tid.

 

Comments

 1. 1
  Renée Manger säger

  När jag läste detta kom jag att tänka på överlevare från Auschwitz som blivit både 80 ,90 o 100 år. Där var det inte tal om ett ät-fönster på 8 timmar. Galet!
  Mvh Renée

 2. 2

  Så fort det är något som gör att vi människor hittar bra vägar till hälsa så måste det dyka upp ett och annat larm om det.
  Friska människor är inte lönsamma.

 3. 3
  Annette säger

  Jag har gjort periodisk vattenfasta i två år. 1-5
  dagar. Kombinerat med keto.
  Alla mina blodvärden, inkl dom inflammatoriska är nu så mycket bättre.
  Jag har gått ner 1/4 av min ursprungliga vikt och jag mår väldigt bra. Jag är 64 år kvinna, med RA sedan 3 års ålder. Nu är jag aktiv och har inga inflammationer längre. Jag önskar jag hade vetat detta tidigare i livet. Men jag uppmuntrades att äta måltider och mellanmål, och många doktorer och dietister säger fortfarande till mig att absolut inte fasta.
  Men nu är jag gammal och kan gå den vägen jag själv vill.
  När jag fastar mår jag som bäst.

  Och om jag dör i förtid pga detta så är det helt OK med mig. Dom sista åren har jag isåfall dansat fram och varit smärtfri!!! Hur coolt är inte det???

  Just nu går jag Maintenance Master Class på thefastingethod.com. (om att tappa dom sista 5kg och behålla vikten genom kost och fasta)
  Såååå bra!

 4. 4
  Annette säger

  Vill lägga till till min kommentar att om man har diabetes måste man fasta i samråd med sin läkare. För när man fastar sänks halten av insulin vilket är bra men om man har t.ex diabetes 2 måste man alltså samtidigt sänka/koordinera sina mediciner. Viktigt!

 5. 5

  Förlorade 35 kilo på fasta. Ohälsan saknar mig och sörjer svårt. Recepten på blodtrycksmedicin och mot hjärtarytmi ligger orörda. Min nya livsstilsguru avslöjade i tid att yrsel och matthet under fasta hade inget med lågt blodsocker att göra. Det var saltbrist. En tsk oraffinerat Havssalt innehåller ca 84% natriumklorid och 16 % essentiella spårämnen fördelat på Selen, Magnesium, Kalium.
  Min midja blev som vid 20 års ålder fastän min ålder är 68. Ja, jag är ett hemskt dåligt exempel i det medicinindustriella komplexets storhetstid. Göra allt precis fel och lyckas hamna rätt, vem vågar vara så oförskämd mot dyrköpta experiment på mänskligheten?

 6. 6
  Mormor säger

  Det där med att småäta hela tiden är ett otyg… då får ju aldrig betacellerna vila utan är tvungna att producera insulin stup i kvarten…det är gräsligt påfrestande för dom!! Inte undra på att folk får diabetes….

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa