Ny Diabetesbok: Rethinking Diabetes (Behöver Diabetes en kurskorrigering?)

Gary Taubes har för några dagar sedan utkommit med en ny bok: Rethinking Diabetes, What Science Reveals About Diet, Insulin,  and Successful Treatments.
Gary har i Unsettled science skrivit en bra presentation av boken.

Gary berättar i boken hur det har gått till att forskarna och läkarna har fått helt om bakfoten hur man bäst kan behandla diabetes typ 2.
Man antog tidigt att insulinresistensen berodde på insulinbrist, vilket skulle behandlas med mera insulin. Att detta antagande inte var bevisat ignorerade de. Insulinresistensen orsakade i själva verket att insulinhalten i blodet ökade, tills betacellerna inte orkade mera utan patienterna fick insulinbrist.
Om man hade förstått detta och i stället hade ordinerat patienterna att äta kolhydratsnål kost skulle man ha uppnått en reversering av sjukdomen i stället för att göra den kroniskt progredierande (fortskridande).

Detta vetenskapliga fel kvarstår än idag, och allt fler inser detta, men etablissemangets konsensus kvarhåller envist felaktigheten.

Köp boken och ge den till dina diabetesbehandlare, och andra intresserade. Och /eller länka Garys presentation till alla berörda.

 

Comments

 1. 1
  Agneta Rosberg säger

  Hur är det med DIABETES 1?

 2. 2
  Jösses säger

  Detabetes typ ett beror på insulinbrist och behöver behandlas med tillsatt insulin. För typ ett diabetiker är det viktigt att äta en lagom mängd kolhydrater som balanseras med en lagom mängd insulin.

  Intressant att notera i detta sammanhang är att typ ett diabetiker i princip styr sin vikt med mängden insulin de injicerar. Eller om man så vill, de styr sin vikt med mängden kolhydrater som intas vilket därmed måste balanseras med en därav följande lämplig insulinmängd.

  Detta bevisas enklast av att om en typ ett diabetiker slutar att ta sitt insulin helt (mycket farligt) då kommer den personen att börja rasa i vikt.

  Övervikt är alltså en kostinducerad hormonell obalans. ”Energibalans” är ett utryck som till exempel Livsmedelsverket använder. Varför gör de det när det är så uppenbart fel? Smaka på ordet korruption.

 3. 3
  Nisse Hult säger

  Men glöm nu inte att det är en stor industri runt D2 där väldigt
  många tjänar storkovan och varför skulle dessa vilja
  sluta me de?

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  1 Agneta Rosberg
  Diabetes 1 har insulinbrist och måste titrera ut vilken insulinregim som passar den bäst. Men kostråden är desamma som för tvåorna. (D1 kan möjligen tåla/behöva mer kolhydrater än tvåorna). Om D1 äter mycket kolhydrater så får de metabola syndromet och är ofta i ännu sämre läge än tvåorna, eftersom ettornas sjukdom oftast startat tidigare.

 5. 5

  Så bra att det kommer fler böcker nu som förespråkar LCHF, det har ju varit rätt tyst om det i Sverige under några år, många inom LCHF-rörelsen som bloggat tidigare har slutat.

  Jag har märkt ett större intresse det senaste året, för både min blogg och kokböcker.
  Min och Lars-Erik Litsfeldts Stora diabeteskokboken har fått ett mycket bra mottagande, många veckotidningar och även diabetestidningar har skrivit om den de senaste månaderna, så det märks att LCHF är i ropet igen.

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Det var positiva nyheter och roligt att höra Birgitta.

 7. 7
  Eva Lindroos säger

  Kommer den att komma ut på svenska också?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa