Världsdiabetesdagen, 14 november

Idag har Zoë Harcombe ett inlägg med anledning av Världsdiabetesdagen. Hon refererar utvecklingen av diabetesbehandling under de senaste decennierna. Det har kommit många forskningsrön om att lågkolhydratkost är bäst mot de höga blodsocker som är signifikanta för diabetes.
De ledande kostrådsorganisationerna har tyvärr helt negligerat dessa forskningsrön, och fortsätter att rekommendera kost med lite fett, framför allt naturligt mättat fett. Detta helt utan riktigt vetenskapligt underlag.
Makten bakom dessa felaktiga kostråd är framför allt Läkemedelsindustrin, sk Big Farma, som inte vill se sina vinster från diabetes- och hjärtakärl-farmaka sina. Farmakavinsterna har stegrats till skyhöga nivåer.  Prestigen spelar förstås också in, det är svårt att erkänna att man har propagerat fel kostråd i 40 år, och orsakat en skandalös global utveckling av sjukdom och död.

Jason Fung berättar om kostlösningar  vid diabetes t2.

Ät mindre raffinerade kolhydrater.

 

Comments

  1. 1

    En mycket viktig dag att uppmärksamma nu när fler och fler får diabetes, jag har skrivit om den på min blogg idag.
    https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2023/11/14/valnotsbrod-och-varldsdiabetesdagen/

  2. 2

    Jag har sen tre år tillbaka diagnosen diabetes 2, men har genom lchf kunnat hålla värderna nere såpass att jag inte behöver NÅGON medicin! Tror stenhårt på det och på dig!
    Lisbeth Jonsson

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa