Fråga Doktorn, om Migrän

Fråga Doktorn ikväll, om migrän. Det var ett intressant program, men något jag saknade var information om att flera/många(?) migräniker förbättras av LCHF/Ketogen kost.
Neurologen nämnde att en del patienter provade kostomläggning, men det hade tydligen ingen betydelse…

Det skulle kunna vara så, att på samma sätt som i fallet epilepsi, läkemedelsindustrin motarbetar ketogen kostbehandling, för att inte riskera minskad försäljning av sina medikamenter (?)

Det finns migrängrupper på nätet, tex i USA .

 

Comments

 1. 1
  Lasse Blomdahl säger

  Det är mycket som tyder på att ketogen kost lindrar migrän. Läs psykiatern Christopher M Palmers bok ”Brain Energy” – en ögonöppnare för alla som tror att psykiatriska problem beror på en kemisk obalans i hjärnan. Palmer underbygger på ett mycket trovärdigt sätt sin tes att psykiatriska problem har sin grund i mitokondrieproblem orsakade av dagens processade mat och dryck.

 2. 2
  Olle Lack säger

  Klev in i olika alternativmedicinska strategier 2012, på riktigt! Inte förrän 2018 isch, började jag förstå att LCHF/Ketogenkost gör att vi kissar ut elektrolyter i mycket högre grad än med mer kolhydratrik kost. Fick ofta huvudvärk och hjärtklappning i korta intervall. Magnesium och kalium har jag tagit extra i 11 år men avsaknaden av natrium började jag rätta till för ca 5 år sedan…..en makalös skillnad uppstod med ca en tsk bra salt extra per dag….att hjärtklappning kan uppstå av elektrolytbrist, krävs inga raketforskarkunskaper för att förstå….den enda muskeln i kroppen som jobbar från första hjärtslaget till det sista och aldrig får vila är just hjärtat. Finns i princip inget i kroppen som är så beroende av mitokondrie funktionen och tillgång till ATP(AdenosinTri Fosfat) som våra hjärtan. Lita inte på vårdens salt skrämsel propaganda… ser att skurk organisationen WHO kör en drive med osann salt information….. Det finns ingen bra forskning som stödjer att salt höjer blodtryck, möjligen med 2-3 enheter, då salt brist är mycket värre än en försumbar höjning på 3mm/hg i tryck.

 3. 3
  Göran Petersson säger

  Från LCHF Säffle (2017)har jag en inspelning med en läkare ( minns ej namn) som talade om ketchen kost och berättade att höga doser med B2 vitamin kan hjälpa mot migrän. Han berättade att han blivit av med sin migrän.

 4. 4
  Göran Petersson säger

  …ketchen… (?)

 5. 5

  Magnesium Kelat hjälper mig mot migrän, hade inte migrän med vanlig kost. Eftersom det bara är varianten Kelat som finns på TopFormula som hjälper är det där jag köper det och många vitaminer som inte är med sötningsmedel vilket Apoteket har. Har andlat a TopFormula i många år nu, alltid lika bra och prisvärda.

 6. 6

  Jag fick mitt första stora migränanfall när jag var 13 år, med känselbortfall i ansiktet, kräkningar och fruktansvärd huvudvärk. Hade sen anfall flera gånger i månaden, ofta i samband med mens och ägglossning. När jag började med LCHF för snart 15 år sen försvann mina anfall och har inte kommit tillbaka sen dess.

 7. 7

  2 Olle Lack
  Hjärtklappning kan uppstå vid elektrolyt brist.
  Om jag får störande hjärtklappning och tar en tesked salt, hjälper det snabbt eller måste tillskott ske
  Dagligen

  Förklara gärna sambandet lite mer på djupet.

 8. 8
  lars benny melin säger

  Vilken kostomläggning skall det vara till ett ettårigt barn som har ett födelsemärke över ögat och tinningen? Har haft sitt första epilepsianfall som yttrade sig som frånvaro, ej med tuggningar. Får medicinering och gått bra sedan dess. Det inträffade för en månad sedan.

 9. 9
  Olle Lack säger

  Jag tar ungefär 1 tsk extra salt per dag utspritt på 2-3 tillfällen, ibland löst i 1,5l petflaska. Kommer inte ihåg var jag lärde mig detta. Men definitivt i något LCHF forum. Kanske rent av här hos Annika eller Mercola, möjligen Dr Andreas Eenfeldt ”Diet Doctor”. Med för låga elektrolyt nivåer fungerar flera olika processer i kroppen sämre, vi är bioelektriska varelser. Som med nästan allt annat är det bäst att sprida ut administrationen. stora mängder salt påverkar till exempel magsyran/saltsyran ogynnsamt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa