Virta hjälper diabetiker 2 att reversera sin sjukdom

Nutrition Coalition har en artikel: Att vända på diabetes i Alabama.
I Alabama har 13 % diabetes 2. Virta Health hjälper de som vill med kostråd för lågkolhydratkost, med fantastiskt resultat. Försäkringsbolag är entusiastiska.
Men etablissemanget som bestämmer över kostråd, främst USDA, vägrar envist att erkänna något av detta. De säger att det inte finns studier som stöder lågkolhydrat, trots att det finns  hundratals.

Göran P tipsar om filmen Hälsorevolutionen på SVT play (3 avsnitt). Michael Mosley hjälper människor i Australien att reversera sin diabetes.
Fast han tycks förespråka en lågkalori/lågkolhydratkost. 800 kcal, och det är ju jobbigt att stå ut med. Fast man får ju snabbt resultat, om man klarar det;  personerna i filmen gick ner flera kilo första veckan.

 

Comments

  1. 1
    Göran Petersson säger

    Tips! Se Kunskapskanalen Hälsorevolutionen med Michael Mosley
    SVT play

  2. 2

    Som vanligt bortses från vikten av att tillföra kroppen tillräckligt med mikronutrienter; vitaminer & mineraler och spårämnen, men också essentiella aminosyror & fettsyror. Genom denna negligering av mikronutienter, där vitaminer & mineraler och spårämnen i främsta rummet är de, som bestämmer kroppens tillverkning av enzymer och hormoner, vilka epigenetiskt främst bestämmer graden av rätt påtändning/avreglering av kromosomer, som bestämmer metabolismen, den faktor som bestämmer utveckling & vidmakthållande av diabetes 2.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa