Ungefär hälften av barn med autismspektrumstörning förbättrades av ketogen kost (=LCHF)

En modifierad ketogen glutenfridiet med MCT förbättrar beteendet hos barn med autismspektrumstörning.

Absolut värt att prova en ofarlig diet mot en svår beteendestörning (tex ADHD) hos barn.

Och förvirringen är total hos kostrådsetablissemanget angående kost för diabetesbarn. Artikel.

Läkaren David Ludvig uttalar sig om lågkolhydratkost för barn .

Kostforskningsetablissemanget urskuldar sitt motstånd mot lågkolhydratkost med att det inte finns långa studier som visar att det är ofarligt.  Varför har inte dessa horder av forskare utfört dessa studier? Utan förutfattade meningar?

 

Comments

 1. 1

  Vedertaget är ju även ketogen kost mot epilepsi.
  Jag länkar till Sahlgrenskas info här.

  https://www.sahlgrenska.se/nyheter/nyheter/ketogen-kost–popular-diet-eller-medicinsk-behandling-vid-svar-sjukdom/

  Men intressant är att dom skriver att ketogen kost annars är tämligen farlig med brist av vitaminer och mineraler, och sämre kognitiv förmåga, och höga kolesterolvärden.
  Dom skriver bl.a.
  ”Ketogen kost är i grunden ingen hälsosam kost för majoriteten av befolkningen….”

  Jag personligen har ätit ketogen kost (siktar på mindre än 20g kolhydrater per dag), ingen frukt etc. Detta har jag gjort i 1,5 år. Tog massor av Blodprover för några veckor sedan och alla prover, inkl kolesterol, var helt utan anmärkning.

  Så jag fortsätter för egen del med keto och IF. Det verkar bra för min kropp iallafall.

 2. 2
 3. 3

  Det är viss skillnad på ADD/ADHD(1.) och Autism(2.), vad gäller bakomliggande mekanismer och därmed behandling;
  1. Personer som lider av detta är extremt sockerkänsliga och kombinerat alkoholkänsliga. Den vanliga behandlingen med narkotiska och sedativa kemiska preparat är både feltänkt och destruktivt. Vad som måste ingå i behandlingen är en enkel logisk slutsats. Allt socker
  och alkohol måste undvikas. Kolloidalt Lithium såväl som Krom och Vandin är logiska supplement. Glutenfri diet är gynnsam för tarmens absorption av mineraler och därför naturlig. Eftersom vitamin- och mineralfattig diet inte kan bortses från hos dessa personer p.g.a av allmänt levnadssätt, är det är troligt att fullt näringsämneskomplement med alla vitaminer, mineraler och spårämnen, såväl som essentiella amino- och fettsyror är gynnsamt.
  2. En specifik (individuell) diagnos är nödvändig, eftersom autism skulle kunna bero på olika orsaker. Men samtidiga födoämnesallergier och hypoglykemi förvärrar dess presentation. Därför fungerar vissa mineral- och vitamintillskott stödjande, likt det som ovan anges för ADD/ADHD, t.ex. Krom mot hypoglykemi. Själv tror jag att B6 vitamin såväl som ökat intag av Kalcium och Magnesium skulle kunna vara hjälpsamt vid konstaterade födoämnesallergier. Forskaren Stephani Seneff har konstaterat korrelation mellan autism och t.ex. vissa vaccinkomponenter och ökande användning av Glyfosat. Härom hör vi inget påtagligt från den vanliga medicinska forskningslitteraturen. Således är individuell prövning av olika dietiska terapier en bra och framkomlig väg.

 4. 4

  Jag har kunnat minska min antidepressiva medicin genom keto och periodisk fasta.
  Och alkohol i form av vin bara fredag och lördag.
  För nu mår jag mycket bättre.
  jag fortsätter på den vägen
  Tagit många blodvärden på VC nyligen, inkl kolesterol, och allt är finfint.
  Jag är 64 år gammal.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa