Det finns ingen solid vetenskaplig evidens för de rådande officiella kostråden

I Unsettled science, en artikel där Nina Teicholz berättar om de studier som ligger till grund för de kostrekommendationer som AHA (American Heart Association) tog fram för 70 år sen.
I den senaste utvärderingen angavs en RCT-studie, Predimed, som en riktig studie. Predimed blev senare indragen på grund av bristande vetenskaplig stringens. Alltså finns det ingenting.

Längre ner i artikeln berättar hon om en jämförelse mellan DASH och Keto. AHA/ACC (American College of  Cardiology) Bedömde att Dash var den bästa dieten och Keto var den sämsta. Men när man tittar på värdena så var Keto bättre i alla aspekter.

Ytterligare en artikel av Nina Teicholls om AHA/ACC’s redovisning av forskning och rekommendationer.

 

Comments

 1. 1
  Anders Ahlqvist säger

  Vi behöver dig och dina kommentarer och vem tar över bollen?
  Stort tack för ditt engagemang.
  Dessa frågor har samma betydelse som AI dvs alla kommentarer från myndigheter och andra med makt att styra.
  Allt detta skapar ett svårt läge för oss amatörer,
  Aningslösa politiker styr, därför vill vi ha din kompetens.

 2. 2
  Tom Andersen säger

  NNR 23 som snart offentliggøres er ikke en guide i optimal kost for sundhed altså ikke sundhedsvidenskabelig baseret. Det er kost-POLITIK og det egentlige formål var at sikre mod sult i befolkningen og dermed forebygge oprør! Nu er ydermere tilføjet såkaldte klimahensyn.

  Siden de første kostråd – som vi adopterede fra USA – har vores – og deres – sundhed kun bevæget sig i én retning og det er nedad! Vækst i alle de kroniske sygdomme – uden undtagelse!

  Min sundhed blev først bedre da jeg pga sygdom og tvivlsomme anbefalinger fra lægen begyndte at studere human ernæring og fysiologi i fritiden. UPF var mit problem sammen med for meget af det! I dag lever jeg som 64-årig keto/ low carb og bruger IF – hver dag. Kun genkendelige hele fødevarer.

 3. 3
  Monika säger

  Tänk om det är så att kostrekommendationeras roll inte har någon betydelse längre, i den tid vi NU lever? Alla dessa trendiga råd om vilken kost som är mest hälsosam för oss människor är MÅNGA och totalt olika. Avsändaren till kostården vill tjäna pengar och tro sig har lösningen, och är ointresserade av om du kommer att bli frisk av deras hälsoråd. Det är dags att undervisa människor i hur de själva kan känna in vad som är bäst för deras kroppar. Ett GENERELLT kostråd är omöjligt att rekommendera till INDIVIDER är min egen slutsats. Jag skulle vilja se ett stort utbud av kurser av intuitiva kursledare som redan har förmågan att veta vad deras kroppar behöver och ”pay it forward”. Detta förhållningssätt till mat och näring som i framtiden anammas, gör lycksökare i hälsobranchen arbetslösa, men skapar ett friskt och hälsosamt folk,

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 Monika
  Det är sant att många vuxna människor själva kan bestämma vad de ska äta, och kan bestämma det utifrån egen bedömning. Men ett stort problem är alla de människor som har stort förtroende för experter och myndigheter, och de som är under vård i barnomsorg, skola, sjukvård och äldrevård. De är utlämnade till myndigheternas kostregler.
  Du skriver: ”…ett stort utbud av kurser av intuitiva kursledare…” Det låter som en beskrivning av det nuvarande läget av förvirring.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa