Behandling av kroniska sår

Jag lyssnade med ett halvt öra på Vetenskapsradion forskarliv, efter tolv idag. De avhandlade kroniska sår, som är ett stort problem för äldrevården. Plågsamma, handikappande och resurskrävande. Det forskas nu på elektriska strömmar som ska stimulera läkning. Det jag reagerade på var att det inte nämndes något om silver i behandlingen, utom vid ett tillfälle då det sas att metaller inte ska ingå i omläggningen då det kan frigöra giftiga metaller, som tex silver.
Vi vet ju att silver ofta kan ge mirakulös läkning av sår. När min man får infektion i ett skrapsår brukar jag lägga på ett förband som är indränkt i silvervatten. Nästa dag är såret i god läkning, och klarar sig ofta utan vidare omläggning. Ev ett torrt förband. En god vän till mig berättade att hans mammas kroniska bensår läkte med insmörjning av EMS-salva, som bl a innehåller silver.
Det är rutin inom sjukvården att behandla brännskador med silverförband, med god effekt.
Men när det gäller kroniska sår är tydligen silver tabu. Man kan möjligen misstänka lobbyism från omläggningsindustrin?

 

Comments

 1. 1
  Mia Maria Rosenqvist säger

  Kolloidalt silver hjälper verkligen. På tre dar är ett sår läkt utan problem. Det finns ju silvertejp så man känner tydligen till silverjoner inom sjukvården. Men används ändå inte. Kan det möjligen bero på att det kanske blir dyrare med silver än sjukvårdens egna vätskor?

 2. 2
  kerstin Hallert säger

  En metod från antiken är att applicera honung -starkt antibakteriell som bekant – på sår. Bäst är timjan honung. Snabb läkning utan ärr efter också stora operationer – den urgamla billiga metoden förstås hårt motarbetad av läkemedelsindustrin. Jag har sett den prövad med framgång av en modig ensam professor vid universitetssjukhuset i franska Limoges. Numera är han dessvärre avliden och ingen ny professor för forskningen vidare. Jag vet att han även uppmuntrade behandling vid liggsår. Resultaten vet jag dock inte

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  1 Mia Maria,
  Silver är troligen billigare än industrins produkter. Industrin vill antagligen inte ha konkurrens av det billiga och effektiva silvret, utan propagerar att silver är farligt.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  2 kerstin Hallert,
  Jag håller med om att honung är bra som sårbehandling. Socker göder ju infektion, men i den höga koncentration som det blir om man applicerar honungen direkt på såret så verkar det nog bakteriedödande.
  Men vad finns det för evidens på att Timjanshonung är mest effektivt?
  Liggsår är ett svårt kapitel. Det viktigaste är avlastning, och att förebygga, men även silver och honung kan vara bra för läkning.

 5. 5
  Gunnar Eriksson säger

  Liposomal C-vitamin, Kolloidalt Silver samt följande använder jag för att hålla mig frisk.

  HIDDEN EPIDEMIC – INTERVIEW WITH DR. THOMAS LEVY
  https://www.bitchute.com/video/XAwq9Q2I97Hd/

  NEBULIZED PEROXIDE- INTERVIEW WITH DR. DAVID BROWNSTEIN
  https://www.bitchute.com/video/Rd7cm8JeOYnG/

  DR. MERCOLA- NEBULIZED HYDROGEN PEROXID (de
  https://www.bitchute.com/video/QoRi6bu3sMEV/

  I februari 2022 så fick jag en hostattack från helvetet. Trodde lungorna var på väg ut. Efter tio minuter fick jag även en sjukdomskänsla i kroppen och misstänkte att jag nu drabbats av Covid-virus eller något. Har aldrig drabbat mig innan. Tog nu den sprayflaska med renat vatten och 3 % väteperoxid, foodgrade och sprutade i båda näsborrar och mun samtidigt som jag andades in så djupt jag kunde. Upprepade efter 15 minuter. 45 minuter efter första hostattacken försvann alla symtom på en gång och kom aldrig mer tillbaka. Jag har även Nebuilsator att ta till. Jag har fått utslag av munherpes sedan 30-års ålder (66 idag) och sedan tidigare provat med en salva jag nu glömt bort namnet på. Tre dagar efter den första stickande smärtan så brukar blåsan spricka och det tar minst 14 dgr innan det läkt. Sista gången jag drabbades var för ett år sedan men då sprutade jag kolloidalt silver på en tops och höll mot den stickande smärtan på läppen, upprepade efter fem minuter, 45 minuter efter första stickningarna i läppen så försvann det helt. Det blev aldrig en blåsa heller. Jag får se om det rent försvann för gott. Får skriva in i Vita Kuvertet att dödsbodelägarna får rapportera om hur det gick till mitt frånfälle. 🙂

 6. 6
  Annette säger

  Åååh så intressant med silvervatten
  Hade ingen aning!
  Önskar jag vetat när min mosters bensår lades om gång på gång i sjukvården och aldrig blev bättre. I många år!!!
  Om jag bara hade vetat om silvervatten hade jag testat!!!

 7. 7
  Lekman säger

  Min bekant, en kvinnlig ssk, även fotvårdare, fick en varbildning i en stortå.
  Det var självklart för henne att smeta på honung.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger
 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  7 Lekman
  Hjälpte honung mot varbildning i stortå?
  Jag skulle tänka mig att det vore bra att tömma bort varet före applikation av honung eller silver.

 10. 10
  Lekman säger

  #9
  Jag vet inte exact hur hon gjorde.
  Men honung var det i alla fall.

 11. 11
  Annette säger

  Tack Annika Dahlqvist!
  /Annette

 12. 12
  Gunnar Eriksson säger

  Jag har Hypotyreos och blivit sämre av någon anledning. Har fått svamp i ljum skarna två gånger, vilket jag aldrig någonsin haft. Första gången så var ljumskarna alldeles illröda så jag sprejade med Kolloidalt Silver varje kväll och efter tre dagar så försvann allt. Även om huvudorsaken inte fixades så är det skönt att på ett så enkelt sätt bli av med svamp som kliar och luktar illa.

 13. 13
  kicki säger

  Behandling av kroniska svårläkta sår.
  Grundproblemet är i de flesta fall högt blodsocker, Diabetes2 eller prediabetes samt dålig näringsstatus.
  Dvs brist på proteiner och de nödvändiga vitaminerna samt högt och svängande blodsocker. Denna dåliga hälsostatus förvärras av t ex svullna ben – vilket MÅSTE behandlas på olika vis bl a med stödstrumpor dagligen Äldre människor behöver också öka sitt dagliga proteinintag. Sårläkning kräver tillräckligt med protein i kosten
  – Om man inte åtgärdar de grundläggande problem jag nämnde så blir möjligheterna att läka sår väldigt mycket svårare. – Starta där med grunderna!
  Sedan finns olika bra metoder. Ett av de bättre är att använda silverplåster och kollodial silverlösning.

 14. 14

  Vetenskapsradion (SR) har aldrig haft någon uttömmande rapportering på det vetenskapliga området. SR:s inslag är, utan undantag, extremt filtrerade. Att lyssna och tro på SR är ofta liktydigt med att man går med på att låta sig luras och bedras av relativt okunniga journalister. Detsamma gäller SVT.

 15. 15
  benny melin säger

  Och Honung!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa