Vilken diet är bäst för hjärtat på lång sikt?

Nina Teicholz m fl skriver om detta på sidan  Unsettled Science .

Det finns inga långsiktiga studier som jämför de vanligaste dieternas långtidsresultat, men AHA (American Heart Association) graderar studierna efter sin egen uppfattning.

Eftersom det inte finns jämförande studier som bevisar långsiktig hälsonytta av LCHF/keto så måste vi gå efter vår egen erfarenhet. Väldigt många av oss som äter LCHF/Keto upplever att vår hälsa förbättras av den kosten. Då tycker jag att vi kan gå efter det!
.
.

Comments

 1. 1
  Jan Berglöf säger

  Absolut rätt!!

 2. 2
  Tommy Strömbäck säger

  Här kommer min långtidsstudie!
  Du Annika ledde mig in på LCHF- banan för 12-14 år sedan(?). Jag blev ordinerad blodtryckssänkande och statiner av min husläkare p g a högt blodtryck (dock ej hög vikt). Blev rekommenderat att läsa Uffe Ravnskovs bok Kolesterolmyten vilken bl a vägledde mig till Din bok om LCHF och det blev en ’point of no return’.
  Även om jag inte strikt följer allt (svårt att äta sill och nubbe resp dillstuvad potatis utan potatis…) men efter mindre än 6 veckor efter LCHF starten var jag HELT tablettbefriad och följde mitt blodtryck dagligen under en längre tid.
  Jag är idag 80 år och mår som en prins även om kraft och ork inte är som i tonåren. Har inte besökt min husläkare under dessa år. Visst ser jag till att ta såväl C som D och Zink dagligen kanske även Mg och Q10. Däremot har såväl jag som hustrun min avhållit oss från Covid-sprutorna. Några lättare förkylningar under åren har dock passerat, men dessa har sannolikt bara gynnat uppbyggnaden av våra immunförsvar – för det är väl så det fungerar?
  Så, Varmt TACK Annika!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa