Varning till veganer: Animalisk mat är hälsosammare än vegansk

FN:s hälsoorganisation FAO, har gått igenom 500 studier och funnit att animalisk mat är mera näringsrik än vegansk. De har funnit att särskilt barn, ungdomar och äldre, samt gravida och ammande kvinnor bör äta mat som inkluderar animaliska faktorer, för att få en fullödig näringstillförsel. Även yoghurt, mjölk, nötkött och ägg minskar risken för sjukdomar och förtidig död.
De avråder dock från processat kött.
Vegansk kost kräver mer planering och kunskap för att bli fullständigt näringsrik.

 

Comments

 1. 1
  Björn Ekholm säger

  Enligt forskarna som studerat människans tänder och matsmältningssystem genom evolutionen är vi generellt anpassade till en blandkost. Väldigt varierad sådan dessutom beroende på vart i världen man undersökt. Man kan nog kort sagt dra slutsatsen att vi kan äta det mesta, bara det kommer från naturen och inte industrier. Förutsatt att det inte innehåller naturligt förekommande gifter givetvis.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  Björn,
  Blandkost är okej, men det är bra om den innehåller en viss mängd av animaliskt ursprung, för att inte få näringsbrist.
  Hur stor mängd animaliskt som behövs vet jag inte?

 3. 3
  Björn Ekholm säger

  Ja absolut.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa