Förra veckans Zoë: En studie sägs ha visat att lågkolhydrat orsakar insulinresistens

Förra veckans Zoë. En studie från Kuwait som hävdar att lågkolhydratkost är associerad med insulinresistens. (I Kuwait dricker man stora mängder av sockersötad läsk, eftersom de inte får dricka alkohol)
Man delade upp en samling friska, normalviktiga människor efter olika kolhydratintag. Gruppen med lägst kolhydratintag åt <45 E% kolhydrater, de med högre kolhydratintag kom däruppöver. Sedan mätte man bl a fasteblodsocker och insulin, under 7 dagar. Man fann något högre fasteblodsocker och insulin hos de lägsta kh-ätarna än i medelgruppen. Den högsta kh-gruppen fick de högsta socker och insulinvärdena, med det brydde man sig inte om att notera då de sades vara för få för att uppnå signifikans.

Kommentar: En studie på 7 dagar kan inte ge intressanta resultat beträffande långsiktig hälsa. En grupp som åt upp till 45 E% kolhydrater kan inte benämnas lågkolhydrat.

Det intressanta  vore att utvärdera hur det går, långsiktigt, för de som äter <10% kolhydrater, avseende hälsoproblem och livslängd.

 

Comments

  1. 1
    Mia Maria Rosenqvist säger

    Konstig undersökning, tyvker jag. Den undersökningen kan möjligen ses som en förstudie.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa