Mera korruption i läkemedelssfären

Vi brukar säga att läkemedelsforskning bör utföras med statliga pengar för att undvika korruption från läkemedelsbolag, men det garanterar inte att det blir rätt. Mercola skriver om det idag. (Mercola är bannad av myndigheter och han raderar därför sina blogginlägg efter en dag)

Det statliga organet NIH (National Institute of Health), i USA, tex bekostar forskning med 32 miljarder dollar av skattepengar. Sedan säljer forskare sina resultat till industrin och får saftiga individuella royalties för det. Informationen om dessa royalties är hemligstämplad. Dessa industriers produkter har sedan fördel i NIH:s godkännandeprocesser.

Så skattebetalarna/allmänheten står med lång näsa i alla fall.

 

Comments

 1. 1
  Lasse P säger

  Mygel inom läkemedelsindustrin är inget nytt, det märkliga är att, trots att det är känt, inga granskningar som leder till riktigt kännbara straff för myglarna har utfärdats.
  De böter som trots allt har utfärdats, är växelpengar i sammanhanget.

 2. 2
  Lasse P säger

  Tänkvärd och skrämmande läsning…vilka vill ha fördelar för att finansiera WHO.
  https://newsvoice.se/2023/03/who-diktatorisk-makt/#comment-489165.

 3. 3
  Anders Aldberg säger

  3 april.
  Jag har just läst boken ”Den verklige Anthony Fauci” av Robert F. Kennedy JR, som noggrant och med mycket referenser går igenom läkemedelsindustrin och de statliga bidragen i samband med Covid-19 och vaccinframtagning. En annan av de omtalade i boken är Bill Gates, vars gloria verkligen hamnar på sned!
  Det handlar verkligen bara om makt och pengar, inte folkhälsa!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa