Lågkolhydratkost botade hälften av t2-diabetikerna och 97% blev friskare

I 4health.se. Med helt vanliga riktiga råvaror.

Tänk om ett läkemedel hade haft sådana resultat !

 

Comments

 1. 1
  Fd anhörig säger

  Tänk om min mormor och hennes syster, och min mamma, hade vetat det för 30-35 år sen!
  Och jag?
  På den tiden var det mycket bullar och kakor, och limpor.

 2. 2

  Den första boken jag läste om diabetes var ”Diabetes, Nej Tack!, av Lars-Erik Litsfeldt.

  Numer är den slutsåld ser jag.

  https://www.bokus.com/bok/9789172411968/diabetes-nej-tack-lchf-guide-och-kokbok/

 3. 3

  Om socker läste jag på kostdoktorns hemsida.

  Mycket lärorikt, tack för det.
  https://www.dietdoctor.com/se/lchf/socker?utm_source=DietDoctor&utm_medium=email&lid=h04kpcmo81mq

 4. 4
  Lasse P säger

  #1 Fd anhörig
  Ännu längre tillbaka, innan insulinsprutorna, så behandlades sockersjuka, som det då kallades, med restriktiv kost och man kunde ana i vilken trappuppgång det bodde diabetiker då lukten av smörstekt kål var påtaglig.
  Det är ju intressant att dessa gamla kunskaper har nyupptäckts och kommer till heder igen, men då i egenskap av LCHF.

 5. 5
  Göran Åkesson säger

  Själv är jag positivt kritisk till det som relateras i 4Health.se. Jag har har inte läst studien, så jag kanske bedömer studien fel?
  • Kriteriet för Diabetes 2 anges till 250 mg% efter 1/2 timme, som eskalerar till mer eller lika med 325mg% efter 1 till 3 timmar och som inte kommer lägre än ca 250 dito efter 6 timmar. Hypoglykemidiagnos stannar vid ca 225mg efter 1 timme och sjunker drastiskt till/ understiger normalnivåer 50-75 mg efter 4 timmar. En person befriad från diabetes eller hypoglykemi når inte högre än 135-150 mg efter 1 timme och har ett stabilt värde kring 50/75 mg% efter 4 timmar.
  • Diabetes 2 är enkel att undvika, enkel att bota och behandla, så att människor kan undvika dess förfärliga sidoeffekter; blindhet, högt blodtryck amputationer, njurproblem och förtida död. Alltsedan 1958 (Walter Mertz, då director vid USDA fältservice) har det varit känt att tillskott av krom 111 förhindrar och behandlar diabetes såväl som hypoglykemi. I tillägg presenterade University of Vancouver, Kanada tidigt att mikrospårämnet Vanadin kan ersätta insulin vid ’vuxendiabetes’.
  • I resultat av studien anges att endast 20% av långtidsdiabetiker fick lättnader vid dietbyte. Det är logiskt om dieten dessförrinnan bestått av mycket mer ’snabba kolhydrater’, eftersom patienterna troligen utvecklat ett mer omfattande metabolt syndrom; med ökad blodtryck, över-/underskridna normala ’blod urea nitrogen/creatinine-värden.etc. Minskat generellt kolhydratintag kan kanske avse just de snabbare kolhydraterna.
  • Det är enligt min mening inte alls tillräckligt att ändra fördelningen av makronutrienter över tid för att komma tillrätta med D2. Mikronutrienter, i detta fall främst mineraler, spårämnen och vitaminer i rätt tillgång och mängd behövs för att fastställa cellers rätta funktioner. Det ges inte omedelbart av ändrad fördelning av makronutrienter, även om minskad mängd kolhydrater till förmån för proteiner och fett har en positiv metabol verkan. Det bör observeras i sammanhanget D2 att stor mängd kolhydrater snabbt ökar utsöndringen av Krom111 m.fl. viktiga mineraler och därför har stor epigenetisk verkan. Bäst är att förse kroppen med alla viktiga mikronutrienter (ca 90 st), och vad gäller D2 främst Vanadin, Krom111, samt B-vitaminet niacin, som ingår i kroppens GTF, Glucose Tolerance Factor tillsammans med kroppseget glutation och dinikotinsyra.

 6. 6
  Göran Åkesson säger

  Tyvärr föll av oförklarlig anledning min första punkt i kommentaren bort, varför resten kan förefalla oklar. Den punkt som föll bort lyder:
  • Kriteriet för Diabetes 2 enligt studien anges till Hem.AiC till <7% eller max 6,5%. Normalt för friska personer är 4,2-5,8%. Det första eftersträvas av personer med Diabetes 1. Är detta hemogoblinmått det enda som angetts för bot för D2? I så fall är det inte tilräckligt eller tilräckigt relevant. Det behövs ett mått på GTT också, Glucose Tolerance Test, mätt kontinuerligt under 6 timmar efter måltid. Nästa punkt i min kommentar avser GTT.

 7. 7
  Göran Åkesson säger

  Tyvärr föll av oförklarlig anledning den första punkten i min kommentar #5 bort. Därför blir kommentaren oklar. Den bortfallande punkten lyder:
  • Enligt studien är personer botade från Diabetes 2 om Hem.A1C <7%, med värdet 6,5% som relativt maximum. Normalvärdet för en frisk person är 4,2-5,8 %. Diabetes 1 patienter eftetsträvar det första värdet. Det i studien angivna värdet är otillräckligt. Det behövs en relation till GTT, Glucose Tolerance Test, över sex timmar från måltid. Min efterföljande kommentarpunkt avser just GTT.

 8. 8
  Nisse Hult säger

  Glöm nu inte bort att personer med diabetesstatus också är väldigt lönsamt för vissa/många på andra sidan av ”staketet”

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa