Förbjud kränkning av religiösa symboler!

Jag lider vid koranbränningar och dyl. Uppvuxen som jag är i en kristen familj känner jag en respekt för religiösa symboler. Jag har ändå aldrig själv varit religiös. Men jag har förstått att många religiösa värderar sina symboler högre än något annat, högre än livet självt. Vi kommer aldrig att besegra dessa religiösa symboler. Kränkningar av dem kommer bara att elda på aggressioner och krigshandlingar.

 

Comments

 1. 1
  Lennart Witt säger

  Häller helt med dig.
  (icke troende)

 2. 2

  Håller med dig. Att bränna någons bibel är respektlöst och att tigga om bråk. Dock bör man leva som man lär, och lära som man lever.
  Det är ju inte särskilt mycket religion i att döda varandra. Inte heller att vända kappan efter vinden och ändra ställningstagande i syfte att profilera sig.
  Det finns bara förlorare i krig. Samt att det kan tyckas vara bristande intellekt då hjärnan ”tar slut”. Tar våldet vid. Ett tydligt exempel är ju korstågen. Då tusentals ”troende religiösa vuxna människor” mer än gärna dödade folk i ”Jesu namn”. För att sprida kristendomen med att erbjuda två val.
  Men trots att religion spelar in i flera av de aktuella kiserna betyder det inte att religionen är den utlösande faktorn.
  ÄR uppvuxen med djupt religiösa föräldrar, men jag kan inte ”tro”, utan grunda åsikter på tydliga bevis.

 3. 3

  Hade detta hänt i Finland hade han fått fängelse straff.
  Sinikka

 4. 4
  Mia Maria säger

  Ja det håller jag helt med om.

 5. 5
  Johan Larsson säger

  Precis!

  Förbjud också kränkning av fotbollslag!
  Förbjud sedan kränkning av politiska partier!
  Förbjud kränkning av myndigheter!
  Sist men inte minst, när vi fått bort alla obehagliga kränkningar, förbjud kränkning av Sveriges då nya diktaturstyre (demokratiskt utsedd i Davos)!

  Ifall någon inte är lika konsekvent med att begränsa yttrandefriheten, när infinner sig den lagoma punkten att dra i handbromsen och inte förbjuda yttrande mot en idéföreställning? För det är endast det vi talar om här. Skulle Paludan elda upp en specifik koran (tänk motsvarande Uppsalas silverbibel), då tycker jag det skulle vara olagligt…..vilket det också är, eftersom vi då snackar egendom.

 6. 6
  Moventia säger

  Häller helt med dig. Det finns en gräns för yttrandefriheten människor emellan. Respekt. Jag är inte själv religiös längre trots konfirmation. Men tycker att Jesus sa mkt klokt och gav oss vägledning i livet. Om andra skulle kränka honom skulle jag ta väldigt illa upp.

 7. 7

  Den danskt gutturalt grymtande Paludan kallar sig svensk, har tydligen svenskt pass och kommer till Sverige för att bränna koraner i syfte att hetsa mot alla muslimer, vilket givetvis skapar förargelse och uppviglar dem att bränna den svenska flaggan, men jag ser inget typiskt svenskt hos den mannen.

  Jag ser det som Paludans personliga danska nationalistiska krigföring mot Sverige, eftersom detta drabbar svensk export till muslimska länder.

  De borde istället bränna en docka av Paludan, eller ev. placera en docka av honom i en grisstia, för vem bryr sig vad en dansk gris grymtar?

  Även om jag är enig i en hög nivå av yttrandefrihet https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat/citat-om-religionskritik/ även att kritisera religioner och religiösa strofer, så ser jag enbart detta som hets mot muslimer och förargelseväckande beteende.

  Yttrandefriheten kan aldrig vara total, för det skulle t.ex. innebära att förtal var lagligt, eller att uppvigling skulle vara lagligt. Det är inte lagligt.

  Följaktligen har vi en nivå av yttrandefrihet. Politiker som påstår något annat ljuger. Ska vi ha ljugande politiker? Inte? – Rösta då på folk som håller sig till sanning och försöker ha god karaktär istället!

 8. 8

  En gräsligt ouppfostrad typ…vore Paludan min son skulle jag skämmas ögonen ur mej…

 9. 9

  Jag håller med men…
  Hans syfte med dessa koranbränningar är att påvisa vilket samhälle vi kommer att få när islam tagit över i Sverige. Finns uträkningar som visar att islamanhängare är i majoritet i landet om 10-20 år.

 10. 10
  Annika Dahlqvist säger

  9 Dagge
  Jag har svårt att se att demonstrationer med koranbränningar gör någonting bättre. Det är bara att öka lidandet för alla parter.

 11. 11

  Annika, jag säger inte att det blir bättre eller sämre med bränningarna. Säger bara att han vill väcka de som ” sover” att inse vart vi är på väg i Sverige.

 12. 12

  Jag har aldrig hört att någon muslim bränt bibeln? De brukar väl inte häda någon religion över huvud taget? Tvärt om är det min erfarenhet att religiösa utövare respekterar andras sökande efter något högre än det fysiskt mänskliga. Ledmotivet borde vara kärlek och respekt, för allas sökande efter en mening med livet. Hatets krafter är det som håller på att ta över Sverige. Inte hjälpsökande muslimer. De vill inget hellre än bli en snygg svensk. Det är allt de kan förvänta sig av livet. Själv är jag statslös, även om Sverige till slut registrerade mig som svensk. Islam kommer inte att ta makten. De kommer alltid att vara offer för rasism och hat. Det är precis tvärt om. Hatet och fascistoida slipsnissar fyllda av hat och svag självkänsla, även kallat SD som styr. Fast jag vet inget egentligen. För jag följer inte nyheterna längre. Jag gömmer mig för det framväxande hatet och våldet. Paludan tigger om att bli mördad och det är konstigt att han lever fortfarande. Han offrar sig för kärleken till våldet. Han ska inte finnas över huvud taget.

 13. 13
  ulrika Nyblom säger

  Ja oftast har de 5 barn, vissa länder är det okej med barngifte. mannen kommer hit med underårig flicka, som Sverige registrerar som dotter, men det är deras fru. jag känner muslimer, som tycker att detta är fel, så jag drar inte alla över samma ”kam”. Men Muhammed gifte ju sig med Aichha, när hon var 6 eller 9 år. Vi kan ju säga, att det var ju 2000 år sedan. men Cecilia lind var 17 år och Fredrik åkare borde veta HUT och skämmas. Det är ursprunglig svensk moral och vårt rättesnöre.
  Till köra-bränningen, det är hans enskilda köpta bok, och då får han göra vad han vill med sin bok. Men att göra det offentligt är inte så smart.

  Jag har en bok, som jag vet, att fann jag den, skulle ja bränna den.
  Det är dock inte nått religiöst. Den innehåller förödande råd, som kan skada (eller döda) en människa för livet, som litet underårigt barn. Tack och lov är inte den boken något som dagens blivande föräldrar läser.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  13 ulrika Nyblom
  Ja det är helt ok att bränna sin egen ägda koran i sin egen vedkamin, men inte som del av annonserad demonstration.

 15. 15

  Man kan absolut spekulera i Paludans verkliga syfte, det är dock ganska ointressant i sammanhanget.
  Han gör något som täcks inom ramen för yttrandefriheten och som inte är olagligt. Sedan finns det en massa människor som blir upprörda över det vilket är helt ok, alla blir upprörda ibland men det är inte så farligt och det går över. Men när man tar steget till att vandalisera och försöka mörda människor (påskkravallerna) då har vi ett problem. Och det är just det problemet som kommer fram. Vi kan inte ha en massa människor i samhället som är beredda att göra vad som helst bara för att de känner sig kränkta.

  När det gäller den senaste bränningen ser jag inte heller problemet. Inom Sveriges gränser gäller svenska regler och lagar, och det är en viktig princip att upprätthålla dessa även om andra stater motsätter sig. Det är just när det hettar till som det är som viktigast att visa att våra lagar och regler faktiskt gäller även i praktiken.

  I Sverige gäller stor frihet, och så ska det vara, men vi alla har också ett ansvar att rätta oss till de samhälle vi lever i.

 16. 16

  Oavsett religion, politik etc tycker jag:

  Förargelseväckande beteende (Brottsbalken 16 kap. 16§)
  ”Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penningböter”.

 17. 17

  #16 Stefan

  Mycket bra kommentar av dig.
  Instämmer.

 18. 18
  Goran van Den Buske säger

  #16 Stefan

  Nja? Tillståndsgiven demonstration kan väl inte falla under förargelseväckande beteende? Jag har funderat på att elda upp våra SÅ förhatliga ”kostlagar” från SLV. Men nu tvekar jag .. Ngn kan ju bli kränkt. 😉

 19. 19
  Annika Dahlqvist säger

  18 GvDB
  Det känns ju inte så smart att reta upp hela den muslimska världen mot oss? Till vilken nytta?

 20. 20
  Talaa Zand säger

  Tack Annika för dina kloka kommentarer och blogg post. Har läst dem länge men aldrig tidigare kommenterat. Men nu var jag tvungen

  Hälsningar från en kollega inom BUP

 21. 21
  Johan Larsson säger

  19 Annika

  Nyttan? I detta fall är det att försöka rädda Sverige från att gå med i NATO. Kanske inte så stor sannolikhet att man lyckas i längden stoppa vansinnet att gå med i NATO, men det kan vara värt ett försök. De visste två väsentliga saker. Det ena att Erdogan skulle reagera som han gjorde, och det andra att man lätt kunde locka Paludan att göra sin grej. Paludan och de som lockade ut honom har alltså inte samma agenda.

  En annan organisation som inte har något emot muslimer/islam ville göra samma sak (bränna koranen) denna helg för att sätta käppar i hjulen för N-ansökan, men de fick smaka på den krympande yttrandefriheten och fick ej demonstrationstillstånd.

 22. 22

  #8 Det tror jag inte alls är syftet. Jag tror det är att reta upp unga muslimer tills det brister för dem och de börjar kasta sten. Ju mer våld, desto bättre. Sen kan han peka finger och säga ”Titta så de hemska muslimerna beter sig”. Han provocerar dem för att bevisa sin tes.

  Paludan är en märklig man. Tvärtom mot vad man kan tro är han judevän och antinazist. Han är jurist,och pedofil. Han är dömd i Danmark för att ha chattat om tämligen våldsamt bögsex med småkillar på Discord och för att ha stalkat en man i flera år.

  Fin förebild.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa