Hämning av prostatacancertillväxt av lågkolhydratkost

Ann Fernholm berättar om att LCD (LowCarbDiet) hämmar cancertillväxt genom lägre halt av Insulin och IGF-1, som är tillväxtfaktorer för cancertumörer.
Det finns en myt inom läkarprofessionen att LCD inte fungerar på prostatacancer, men denna studie visar att det inte stämmer.

 

Comments

 1. 1

  LCD hjälper även mot godartad prostataförstoring (BPH). Jag hade stora besvär för 15 år sedan och började då med LCD och daglig motion/träning. Jag är numera besvärsfri och har på köpet gått ner 14 kg i vikt. Jag
  känner mig fullt frisk utan ålderskrämpor vid snart 78 år.
  Motion och att hålla insulinet på en låg och jämn nivå verkar vara grunden till lösning på det metabola syndromet. Att sjukvården inte kommit på det – ännu!

 2. 2

  Jag minns att vid en av de senare LCHF konferenserna i Säffle så var det en läkare som föreläste om hur prostatacancer är starkt förbundet med det metabola syndromet. Hur den s k normalkosten gynnar uppkomsten av prostatacancer och hur man tvärt om kan bli bättre av lågkolhydratkost. Sorgligt nog kommer jag inte ihåg läkarens namn. Han visade fina bilder som beskrev sammanhanget. — Kanske Annika minns vad han heter? — Fredrik Nyström föreläste vid samma träff.

 3. 3

  Nu lyckades jag komma på läkarens namn och hittade mer info om hans forskning hos Diet Doctor.

  ”Personer med de störningarna har ofta även prostataförstoring. Bland andra Jan Hammarsten, docent och överläkare inom urologiska sjukdomar, har forskat och skrivit mycket om detta de senaste 15 åren:

  Benign prostatahyperplasi och klinisk prostatacancer – två nya komponenter i det metabola syndromet? (Medikament -02)

  Stor körtel föreslås ingå i det metabola syndromet (Dagens medicin -07)” (från Diet Doctor)

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa