Inget samband hittades mellan kött och hjärtkärlsjukdom och T2 diabetes

Veckans Zoë.  Hon granskar här en ”paraplygranskning” av Hill et al (sept 2022) som avhandlade samband mellan kött (obearbetat, bearbetat eller blandning mellan dessa) och hjärtkärlsjukdom och t2-diabetes. Man hittade inga signifikanta samband och därmed inga orsakssamband.

Detta stämmer med att ingen art blir sjuk av sin evolutionära föda. Urmänniskan utvecklades på rött kött från gräsätande djur på savannen.

 

Comments

  1. 1
    Björn Ekholm säger

    Rött oprocessat viltkött kan knappast vara skadligt för någon. Inte ens för de folkslag jag nämnde i tidigare inlägg som äter 90 % kolhydrater. Det tillhör vår ursprungliga föda i högsta grad. Även oprocessat kött från gräsbetande uppfödda djur torde vara helt ok givetvis. Men veganlobbyn är tyvärr mycket stark och har stora resurser bakom sig för att vilseleda allmänheten. En nästan ännu värre grej med veganlobbyn är att dom även förkastar fisk som föda. Det vågar jag påstå att hela världens befolkning oavsett härkomst och levnadsmiljö har livnärt sig på i alla tider. Man kan ju själv vittna om hur gott man mår efter en måltid med särskilt fet fisk som makrill exempelvis.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa