Fluor sänker IQ

Mercola skriver om detta.
”Mer än 20 studier publicerade sedan 2017 har bekräftat att fluor sänker IQ”

Min kommentar: Om barn och vuxna äter kolhydratfritt behövs inget fluor till tänderna. Om man äter kolhydratsnålt så behövs mindre fluor.
Stärkelse omvandlas till socker redan i munnen mha salivamylas. Sockret bildar med bakterier den syra som fräter på emaljen och inflammerar tandköttet.

Sedan jag radikalt drog ner på kolhydraterna har jag inte haft några problem med munhälsan, trots avsaknad av Fluor, och det är nu 17 år. Jag är 73 år gammal, och vid den åldern är det vanligt med diverse munproblem.

Enda besöken hos tandläkare, under dessa år,  har varit pga att mitt gamla amalgam har sprängt sönder tänder, som har fått fyllas ut. Amalgam har öknamnet ”långsam dynamit” (el dyl) då det sväller under många år och spränger sönder tanden som den har fyllt. Denna egenskap var nog inte tandläkaren medveten om när han fyllde amalgam i alla ojämnheter i mina permanenta tänder i 10-årsåldern.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Oj…. Då måtte jag vara överintelligent..
  Använde aldrig fluor, varken som barn, ungdom m.m. Förlåt, skojade ..
  Hål i tänder hade jag ändå..

 2. 2
  Lena i Umeå säger

  Jag har (hittills) inte haft några nya kariesangrepp sedan jag började äta LCHF. Var på kontroll (tandhygienist) för några månader sedan, och lyckades provocera henne när jag vägrade fluorpensling (?). Hade jag varit i 20-årsåldern hade hon tvingat mig, sa hon.

  Men jag har nog klarat mig bra trots fluorsköljning i skolan. Vem vet vad som blivit av en om man vägrat det 🙂

 3. 3
  Hans Nilsson säger

  Jag har samma erfarenhet, inga hål sedan jag gick över till LCHF för ca 10 år sedan. Däremot lagning av trasig tand/gammal fyllning. Dock återkommande och ganska mycket tandsten. Vad kan det bero på?

 4. 4

  De ha nog matat nästan hela svenska folket med fluor i decennier… Själv spottar jag ut fluoret efter sköljning och sköljer ur munnen med vatten.

 5. 5
  Lasse P säger

  #3 Hans
  Mycket tandsten…lite hål och tvärtom.

 6. 6
  Jösse säger

  När började den breda allmänheten borsta tänderna i Sverige? Under 1950-talet.
  Har vi idag i allmänhet bättre tandhälsa än innan jordbruket började breda ut sig för sisådär 10 000 år sedan? Skelettanalyser visar att så är det inte.

  Flour är inte lösningen. Riktig mat är lösningen, och bara riktig mat. Inte riktig mat och dålig mat om vartannat.

  Skräpmat ger skräptänder.
  Skräpmat ger dessutom skräpkroppar.

  Försök borsta kropparna friska med flourtandkräm. Nähä, går inte det? Så socker och spannmål skadar mer än bara tänderna? Hur det med vårt IQ egentligen?

  Ett boktips:
  Cure tooth decay

 7. 7

  Jag vet inte om jag är så orolig för fluor. Men jag har samma upplevelse som många andra på LCHF. Inga hål de sista 10 åren. Innan dess mycket problem med karies och lagningar.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa