Covid i Nordkorea

Som jag har förstått det så har de nu en galopperande Covid-epidemi, med många dödsfall, i Nordkorea, som inte har vaccinerat sin befolkning alls?

Det stämmer ju inte så bra med antivacc-propagandan?
Hur ska vi förklara det förloppet?

 

Comments

 1. 1
  Ann-Margret Lundgren säger

  Mycket enkelt att svara på!
  Vaccin skyddar mot covid, i synnerhet mot svår.

 2. 2
  Dag Viljen Poleszynski säger

  Når det gjelder Nord-Korea, kan en rimelig hypotese være at befolkningen ikke spiser eller levert optimalt. Vi vet at immunapparatet må ha tilført minst 20 næringsstoffer. Uten at jeg har noen data vil jeg tro at vitamin D-nivået er lavt fordi folk fleste ikke har tid til å være i sola, og ingen drar på ferie til Syden. De har heller ikke god tilgang på fet fisk, tran eller andre gode kilder. Jeg vil også anta at kostholdet domineres av karbohydrater (ris), no som ikke gir på langt nær så god beskyttelse som lavkarbo-/høyfettkosthold (LCHF). Det er neppe tilgang på store doser vitamin C, som er særlig viktig. Liposomal vitamin C gjetter jeg på at omtrent ingen har hørt om. Dessuten er deler av befolkningen i denne politistaten utsatt for overvåking, vilkårlige arrestasjoner og frykt, noe som ytterligere svekker deres immunitet. Noen som har data som kan falsifisere mine hypoteser?

 3. 3
  Elisabeth G säger

  # 2

  Jag tror att du har rätt, Dag. Sedan tror jag att det har stor betydelse att Nordkorea är ett så isolerat land. Befolkningen har inte kunnat bygga upp immunitet genom att smittan kommit gradvis och när den då kommer så slår den hårt.

 4. 4
  Tommy Strömbäck säger

  Kan det rent av vara så att, de årligt återkommande influensorna skördar sina ”offer” oavsett vad dessa virus kallas.
  Och vilka är då dessa ”offer”? De som av olika anledningar har ett försvagat immunförsvar vilket i sig kanske uppkommit av hur vi misskött vår kosthållning.
  Utöver detta så håller vi på att utarma jorden/våra grödor med såväl konstgödning som besprutning. Hur ser egentligen näringsvärden ut idag för frukt och andra grönsaker?
  Sunt leverne, förstärkt med C-, D, och Zink gäller i alla fall för mig! Annika D och Lars Bern fick mig ”på rätt spår” för väl över tio år sedan och på den vägen är det.

 5. 5
  Linda säger

  Det är för mycket skrämselpropaganda i media och vi kan tyvärr inte lita på det. Om man är på plats är det även då svårt att veta sanningen i det dom skriver. Så vad dom skriver om Nordkorea är kanske ren lögn, vem vet, inte jag, inte du!

  Detta handlar om vår dåliga hälsa, lyssna gärna på Lars Bern som är oerhört kunnig i detta.

  Idag äter stora delar av världens befolkning skräpmat och detta handlar helt och hållet om immunförsvaret. Nu förringar jag naturligtvis inte de som gått bort i influensan, det är fruktansvärt och mycket ledsamt. Men varje år dör folk i den årliga influensan, detta är inget undantag.

  Jag är ledsen men jag tror inte på denna cirkusen som pågår, tyvärr är det dom kallar covid ett verktyg i en stor ”omorganisation” i världen, speciellt i västvärlden.

  Själv är jag obesprutad då jag litar på mitt eget immunförsvar och så här långt har jag haft rätt, jag har varit förkyld en gång sedan den så kallade pandemin startade.

  Våra gamla och sköra kan ta det här preparatet (som inte är något vaccin). Dock har friska människor ingen anledning att ta dessa sprutor då vårt immunförsvar galant tar hand om det.

  Vad jag har märkt i min omgivning (i alla åldrar), de som är besprutade de är sjuka var varannan vecka, jag är inte det utan är frisk och kry trots att jag träffar dessa besprutade när de är sjuka, det tycker jag säger en hel del.

  Dom har gjort fel från början, de har besprutat sönder befolkningen och dom skulle enbart ge dessa sprutor till gamla och sköra, inga andra.

  Detta har en helt annan agenda och vad dom skriver i media hoppas jag att ni förstår att ni ska ta med en nypa salt, dom förvränger, ändrar, drar bort och lägger till efter sin egen agenda. Sorgligt men sant.

  Ta hand om er därute, ta era vitaminer, i synnerhet c-vitamin, d-vitamin, zink och magnesium. Ät sunt, gärna LCHF och stanna hemma när ni är sjuka. Precis så som vi gjort i alla tider, så kommer allt att bli bra och var framför allt kritiskt och granska sanningen i medias och myndigheters rapportering, för vi kan inte lita på det är sanningen dom skriver.

 6. 6
  Birgitta Widing säger

  Länder som vaccinerat har väl inte direkt låga dödstal.Dessutom bor de i generationsboende.

 7. 7
  Linda säger

  Har du statistik på dödligheten de senaste 20 åren för Nordkorea? Isåfall är det en bra början att jämföra det med de senaste åren, troligtvis är det ingen högre dödlighet. Här i Sverige har det inte varit högre dödlighet än normalt.

  Folk dör varje år av influensan, det är inget konstigt alls. Den enda skillnaden är att det inte skrivits om det i media, eftersom det är naturligt och normalt. Men för att få folk att ta sprutorna så måste man skrämma upp dom rejält, vilket dom lyckats med exemplariskt, vilket jag tycker är fruktansvärt, så mycket människor som mår så dåligt.

  Sen undrar jag om du vet att det du läst är korrekt och överensstämmer med verkligheten, vet du att dom dött i influensan? Nej, det vet du inte, ingen annan heller för den delen.

  Det som felaktigt kallas ”vacciner” är inga vacciner och skyddar troligtvis inte mot influensan då den ständigt muterar. Så att ta dessa sprutor (hur många det nu blir) är helt onödigt för de flesta.

  Läs gärna och lyssna på Lars Bern i detta ämne, han är en mycket klok man!

 8. 8
  Linda säger
 9. 9
  Linda säger

  Det man ska titta på är totala dödsfall per 1000 invånare och se 20 år tillbaka i tiden, när man gör det så ser man klart och tydligt att det inte är högre dödlighet än tidigare år. Det är säkerligen samma för Nordkorea och resten av världen. Detta är ingen pandemi, detta är den vanliga influensan, varken mer eller mindre och alltså inget att bli rädd för. Man får ta hand om sin hälsa och göra det bästa av det hela, mer kan man inte göra. Att tro att obeprövade preparat ska hjälpa är att leva i en drömvärld. Sen är det också så att ett virus muterar hela tiden och går inte att ”vaccinera” bort, men det borde du veta Annika.

  https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/befolkning/befolkningens-sammansattning/befolkningsstatistik/pong/tabell-och-diagram/helarsstatistik–riket/befolkningsstatistik-i-sammandrag/

  Man ska inte tro allt man läser i media, det är sällan korrekt tyvärr. De lägger till och drar ifrån efter eget behag och agenda. Speciellt när det gäller influensan, här ska folket skrämmas till sprut-båsen.

 10. 10
  Linda säger

  Det förloppet ska vi tolka som det är, folk dör i infulensan, precis som alla andra år, så det är inget som är konstigt alls. Det har inte med några sprutor att göra, de gör ingen nytta som numera är ganska uppenbart.

  Sen är det svårt för de flesta att uttala sej om ett land som ligger så långt bort som vi vet så lite om. Är det ens sant det du läst?

 11. 11
  Hasse säger

  https://www.sorryantivaxxer.com/
  Viruset dödar friska personer.
  Nordkorea med deras undernäring lär bara drabbas ännu hårdare.

  Vår statsmedia censurerar allt om hur farligt viruset är för Tegnell o Löven ville bara låta viruset härja fritt för att uppnå flockimmunitet.
  Nordkorea kan bli facit på hur den strategin fungerar i verkligheten, vi räddades i sista minuten av vaccinet.

  Tyvärr så har nog ledarna i Nordkorea tagit något vaccin.

  Jag hyllar inte vaccinet jag tror bara att det var bättre än viruset.

 12. 12

  I det här fallet bör man verkligen vara skeptisk till alla källor … om man inte varit det förrut …

 13. 13
  Matts säger

  Utarmade människor, både fysiskt och psykiskt. Undernärda och vitaminbrist. Ge folket ett set med D vitamin, zink, hydroxoclorocin och Ivermectin tillsammans med användarinstruktioner.
  Detta skulle göra att Korea ganska snart skulle uppnå flockimmunitet.
  M-rna vaxet skulle bara hålla influensan vid liv pga mutationer.
  Covid 19 är konstruerad för att vara mycket smittsam. Det är helt naturligt att den sprider sig snabbt.

 14. 14
  Gunnar Eriksson säger

  Befolkningen är undernärd och de flesta har också parasiter som sänker immunförsvaret ytterligare. Jag har väntat på att Nordkorea skall drabbas och då blir det en katastrof för landet. Ett av världens mest slutna land där vaccinpass knappast tillför något vad gäller smittspridning. Diktatorn är inte obegåvad så Nordkorea har sannolikt och infört kontroller mot Covid-19. Aldrig någonsin har ett respiratoriskt virus hejdats av länders gränser eller passkontroller.

 15. 15
  Hasse säger

  Matts 13
  Det funkar inte här har du dom som gör som du säger , DOM DÖR.
  https://www.sorryantivaxxer.com/

  Dom som inte dör får detta.
  https://www.langtidscovid.se/

 16. 16
  Lasse P säger

  Vilka dör i covid-19 i Nordkorea?
  Ser det likartat ut som i Sverige innan vaccineringskampanjen tog fart?
  Dvs gamla och multisjuka samt de med nedsatt immunförsvar?

 17. 17
  Annika Dahlqvist säger

  13 Matts
  Ska man ta både Hydroxyklorokin och Ivermectin mot covid? Men inte C-vitamin?

 18. 18
  Lena i Umeå säger

  En spaning jag gjort är att under det första halvåret med Covid (långt innan vaccinationen började) var det sammanlagt drygt 30 personer som dog av Covid i Västerbotten. I början av 2022 var det kring 30 personer som dog under en 2-veckorsperiod, trots att vaccinationsgraden var hög.

  Jag drar inga slutsatser, tycker bara att det är intressant.

 19. 19
  Ann-Margret Lundgren säger

  Lena, inte alls konstigt, eftersom det i början av pandemin inte var så stor smitta alls i Sverige! Det blev ju värre sedan.

 20. 20
  Mats Carlstedt säger

  Riskerna verkar öka för varje injektion läser jag det som?

  https://www.metabolhalsa.se/2022/05/03/dodar-covid-jab-fler-an-de-raddar/

 21. 21
  Gunnar Eriksson säger

  15 Hasse

  Läs denna artikel som beskriver en behandling som inte ges i Sverige. Hade det inte varit brodern som också har 40 års erfarenhet av intensivvård så hade hon dött, eftersom läkarna hade gett upp. Hade hon bott i Sverige och t.ex. och vårdats inom den Kommunala äldreomsorgen så skulle hon med stor sannolikhet inte fått någon vård alls.

  https://trovetandeochvetenskap.se/fallbeskrivning-om-covid-19-och-intravenost-c-vitamin/#more-71

 22. 22
  Max Lundqvist säger

  Den senaste siffran för dödsfall, som jag tagit del av, är 66 döda (16 maj). Har du några uppdaerade siffror, eftersom du skriver att det är ”många dödsfall”?

  Max

 23. 23
  Hasse säger

  16 Lasse P
  ”Dvs gamla och multisjuka samt de med nedsatt immunförsvar?”

  Stämmer dåligt med facit, titta på vilka som dör.
  https://www.sorryantivaxxer.com/

  Dom som inte dör får detta.
  https://www.langtidscovid.se/

 24. 24
  Hasse säger

  21
  Gunnar Eriksson

  Hydroxyklorokin och Ivermectin verkar inte ha så stor effekt enligt studier vad jag har läst.

  Hydroxyklorokin och Ivermectin har antivaxarna tagit och dom dog ändå .
  https://www.sorryantivaxxer.com/

  D- vitamin är bra men det kan nog inte bota så många.

  C kan vara det som har störst betydelse men det är mest anekdotiska berättelser, hur effektivt det är kan vi inte veta.
  I brist på studier så kan c ha en liten eller stor betydelse vi kan inte veta det än.

  Fungerar c mot detta?
  https://www.langtidscovid.se/
  Ska vi ge intravenöst c till alla som bara får lätta förkylningssymtom, några av dom får sen langtidscovid
  Hur ska det göras rent praktiskt när sjukvården inte ens orkar med dom allvarligt sjuka?
  Hur ska det gå till 10000 i veckan som ska få behandling, är inte emot men inser hur svårt det vore.

  Själv skulle jag vilja ha
  c intravenöst och skolmedicins antiinflammatoriska läkemedel som nu används, (d har jag redan tagit)

 25. 25
  Mats Carlstedt säger

  Att det ska ”mörkas” så. Uppenbarligen en ”vanlig” företeelse att ljuga.
  Sverige är inget undantag.
  ”En studie vid Berlins universitetssjukhus gör gällande att vaccinskador har förekommit 40 gånger oftare än vad myndigheter har rapporterat om.

  Det handlar om en längre studie där man undersökt effekterna av att ta något av covidvaccinerna och där man under ett år har följt 40 000 vaccinerade tyskar.

  Enligt studien drabbades nästan 1 av 100 covidvaccinerade av allvarliga biverkningar, vilket innefattar svår muskel- och ledvärk, hjärtmuskelinflammation, neurologiska störningar och kraftiga överreaktioner i immunsystemet”.

  Otroligt att det bara förekommer.

 26. 26

  Vi lever i en tid när politiker, myndigheter och massmedia har all makt över ordet! De måste nämligen numera hantera att hälften av landets befolkning då och då, drabbas av hysterisk psykos, som saknar ett utlopp och begravs i vårt psyke. Man måste bli en medveten människa nu och avsluta samarbetet med samhällskollektivet. Idag finns endast en trygghet att försöka luta sig mot, huva. Vi måste producera mat om vi inte ska bli drabbade för allvarligt. Dags att se om sitt hus och ägna lite tankar åt framtidsplaner. Vi måste ha en plan för vår matförsörjning! Eftersom den gamla planen inte fungerar längre och vår dieselkonsumtion nu upphört?

 27. 27
  Sebastian Sigvardsson säger

  Ja oavsett pro eller antivaxxer så har somliga råd att smita undan denna kampanj……

  https://www.sott.net/article/468242-Police-charge-big-pharma-boss-with-falsifying-his-Covid-vaccination-status

  Varför skulle så många betala ett så högt pris för att slippa ett testat, säkert och effektivt preparat som skyddar dem från att dö i covid?

  Steve Kirsch har nosat upp denna nyhet och honom kan den vetgirige följa på substack

  Rekommenderar även dr Geert vanden Bossche på https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/videos/videos-interviews

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa