Bäst att träna på eftermiddagen?

Diabetes Wellness Sverige .

Man hör ofta att det är bäst att tränsa på morgonen – men några studier har visat på bättre effekt på blodsocker och Insulin när man tränar på eftermiddagen.

Själv tycker jag också att det känns bäst att motionera på eftermiddagen. Om man har möjlighet att välja.

 

Comments

 1. 1
  Nisse Hult säger

  Mest effektivt är det att träna i slutet av sitt fastefönster sett till blodsocker och insulinkurvor
  För mig som kör OMAD (sen 3,5år bakåt) så innebär det tidigt på morgonen innan dagens enda måltid startar

 2. 2

  Hej
  Ja bäst träna eftermiddagen om man ska träna. Själv har jag fått reda på -2021 jag har diagnos Sjögrens syndrom, har undrat många år varför jag har värk i kroppen, och trött mm. så hoppas få nån lindring

 3. 3
  Lotta Krus säger

  Varken förmiddag eller kväll känns bra att träna. Eftermiddagar funkar absolut bäst. Oavsett vad diverse kurvor säger. Om man nu får gå på känsla….

 4. 4
  Stefan Salonen säger

  Så känner jag det också. Har svårt få energi på förmiddagen.

 5. 5
  Kristina säger

  Jag har artros och myalgia, tränar när som helst, när jag inte har ont.

 6. 6
  Viola Ollaiver säger

  Den bästa träningen är den som blir av.

 7. 7
  Johan Larsson säger

  När jag löptränade ca 5 ggr/vecka i min ungdom (85-95% av maxpulsen varje gång), så undvek jag förmiddagarna, för jag fick sämre tider då – svart på vitt. Sprang oftast på sena eftermiddagen. Men egentligen gjorde jag bästa tiderna ca kl 22-23 på kvällen. (på den tiden åt jag ”normalkost” 3 ggr/dag, numera 2 ggr/dag)

  Jag förstår att det här blogginlägget handlar om blodvärden och inte om idrottsprestationen i sig, men menar att det finns en indirekt koppling. För det första är det lättare att upprätthålla en träning om man känner sig pigg och snabb/stark. För det andra ger en träning där man kan ligga-på hårdare högre ökning av kondition och eller styrka, vilket i sig gynnar blodsockret dygnet runt ifall man får större muskelmassa och fler mitokondrier. För det tredje brukar kroppen oftast ”ha rätt”.

  Utifrån det sistnämnda blir min gissning att bästa tiden att träna kan vara individuellt, och man kan känna sig fram till när ens egna optimala tid på dygnet är, och där bör man lägga träningen (om det passar med övriga livspusslet) – inte minst för att det är störst chans att motivationen hänger i sig. Slutligen kan man väl säga att träning vid ”fel” tid på dagen är bättre än ingen träning. Så yttersta slutsatsen är väl, att det kan vara intressant att de forskar var optimala fönstret ligger, men det bör förbli kuriosa som man inte behöver bry sig så mycket om, utan göra det som passar en bäst.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Tränar helst på eftermiddagen, efter en eller två måltider. Har inte riktigt energi i kroppen för träning på morgon eller förmiddag.

 9. 9

  Goda nyheter, jag har slutat att idiotförklara människor som tränar och motionerar! Istället har jag förstått att det är nödvändigt i det urbana sk-tlivet att man håller liv i kroppen. Annars dör den, eller blir dysfunktionell.

  Annars är jag fortfarande övertygad om att universum kräver att människan lever ett ruralt liv. Där träning är något man kan betrakta som sjukt och ytligt. Och användning av hela kroppen i dagliga sysslor, som måste göras. Jag har redan valt Naturen och slavarbete för Universum tills jag inte klarar att hugga ved, springa barfota efter förrymda får i skogen, gräva ett dike, dra ett stängsel. Jag är en man i sina bästa år och har en kropp som alla avrundas och jag slutade träna för 25 år sedan. När jag lärt mig vad livet kräver av mig för att jag ska kunna trivas med både min kropp och psyke. Lämna stan och slaveriet! Bli en fri bonde! Gör de uppgifter som åligger dig och skala av bekvämlighet och kulturtraditioner, tills hälsa uppstår (:

 10. 10

  För längesen spelade jag tennis kl 9 på söndags morgnar..svårt att komma igång på morgonen..sen bytte jag kontraktstid till fredagkvällen kl 19 när det blev ledigt. Oj vilken skillnad det blev! Så jag tränar hellre på kvällen och lättare att komma igång då man hållit igång på dagen med andra saker.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa