SwebbTV förespråkar Kremls narrativ?

DN.se .

Enligt DN och Daniel Vergera på Expo, sprider Swebbtv Rysslands och Kremls budskap, i Öppna kanalen.

Jag pratade en dag med en person som ansåg att Ryssland har rätt i kriget i Ukraina. Han ansåg att jag som följer riksmedia är felinformerad. Jag frågade då vilken media jag borde följa i stället, och han svarade då Swebbtv.
Det är bara att följa kommentarsflödet i mina blogginlägg om kriget så ser man att många av mina läsare förespråkar Rysslands rättighet att invadera Ukraina.

 

Comments

 1. 1
  Elisabeth G säger

  Nu är varken DN eller Expo några sanningsvittnen. Jag lyssnar gärna på Swebbtv just för att man låter olika röster komma till tals (och det gäller inte bara kriget i Ukraina). Man är varken pro-ryska eller pro-Nato. För den som är van vid den massiva propagandan för den ena sidan kan det kanske låta som om man är för Ryssland men man är mycket noga med att betona att man inte är det samt även i att fördöma Rysslands förfärliga angrepp på Ukraina. Gå gärna in och lyssna själva och bilda er en uppfattning.

 2. 2

  Mina gener har krigat mot moskoviter i tusen år! Vad som är mindre känt och dessutom nedtystat är 1. Att kriget handlar om enorma olje- och naturgasfyndigheter! I Donbas finns enorma oljekällor! I havet mellan Krim o Odessa finns ett enormt naturgasfält. Vid Makedoniens gräns finns en rysk enklav på delar av Ukrainas andra stora oljekälla. 2. I slutet på förra året tog man bort ryska som officiellt språk i landet. Det fick inte längre användas i skolor och bland myndigheter. Det gjorde den ryska befolkningen till 2:dra klassens invånare och fritt spelrum för rasister att trakassera ryska invånare. Inte ett enda ord i västmedia! Strax före Jul inledde Selenski en utökad offensiv. Inte för att befria ryssar, utan för att återta oljekällorna i Donbas! Vilket tvingade Putin att agera! För Ukraina får absolut inte återta oljan i Donbas. Jag tror att Putin åker på däng här och att Selenski är ett monster (Nostradamus säger det) som utan att blinka offrar 44 miljoner Ukrainare. Jag tror inte på Gud men ber att vi ska få sanningen om det som händer. Önskar ibland att jag vore en vanlig Kallepelle. Så enkelt livet vore då. När man bara behöver sitta och gapa och ta emot den information som ’Blackrock’ levererar. Blackrock är Världens 3:dje ekonomi, efter Kina och USA. De äger dig och mig, alla banker, politiker och myndigheter. De kallas ibland för näringslivet och styr teve och tidningar De är ondskans imperium och de äger nästan allt!

 3. 3

  Tack för att du delar de här inläggen, Annika.

  Det är tragiskt att se hur många blivit påverkade av den Putinvänliga propaganda som sprids i många kanaler nu, ofta med en tydlig högerextrem koppling när man söker sig vidare till källan. (Vilket jag många gånger gjort då ett sektliknande beteende alltid fascinerat mig.)
  En del stoltserar med att de aldrig läser tidningar eller ser på TV, men ändå vet de att de alternativa media de tittar på har rätt…

  Jag har fått omvärdera min syn på en del vänner, kan inte förstå hur man kan rättfärdiga det här kriget som drabbar civila i så stor omfattning.

 4. 4
  Ann-Margret säger

  Jag har sedan tidigare märkt att Lars Bern är ryssvänlig. Men låt oss hoppas att han nu insett Putins ondskefullhet.

 5. 5
  Ann-Margret säger

  Birgitta, jag håller med dig.

 6. 6
  Kicki säger

  Tack för att du delar Annika!
  – Tråkigt nog så tycks en hel del människor ställa sig på Putins/Rysslands sida. Jag har slutat att följa Swebbtv i denna fråga.
  – Förstår inte hur man kan ha en Pro-rysk hållning. Det är uppenbart att det är Ryssland som attackerat en grannation och håller på att utplåna befolkningen. Förstör städer och viktiga strukturer.
  Jag hittar min information på den svenska bloggen Cornucopia som jag uppfattar har adekvat och sanningsenlig information. Den drivs av svensken Lars Wilderäng. https://cornucopia.se/
  Bloggen har ca 2,7 miljoner besök/vecka.
  Dessutom följer jag BBC och CNN samt några andra nyhetsförmedlare.

  Jag uppmanar verkligen var och en att tänka kritiskt och logiskt.

 7. 7
  Birgitta Widing säger

  Men Annika, att många på din sida följer Björnen är ju inte konstigt. De flesta inom alternativbranchen har en stor misstro mot myndighetsparadigmet och när de då lyssnar på röster som Lars Bern mfl, Det här är ju ingen dum gubbe, han är påläst och noggrann men i sådana situationer som vi har nu är det viktigt att gå till personens motiv. Varför är Lars Bern ryssvänlig? Brukar oftast bero på att man är kritiska mot USA, och att inte glömma den fria marknaden i Ryssland. Ryssland är inte kommunistiskt, det är högerextremt.

 8. 8
  Christina Danielsson säger

  Vi lär våra barn att det ofta eller nästan jämt
  inte är ens fel när två bråkar. Om någon skvallrar
  -han slog mig- då frågar en klok vuxen- men
  Vad gjorde du?
  När man sätter sig mer och mer in i bakgrunden
  och historien av detta krig så kan man inte
  endast utpeka ena parten som en djävul.
  Vi har två stormakter i världen och en tredje på
  gång.
  Inbilla er inte att inte landet i väster har
  sitt finger med i spelet.
  Detta krig kan tyvärr sätta hela världen i brand
  och då hjälper inte en Natoanslutning Sverige.
  Så fort man har en avvikande mening i en fråga
  fördöms man och misstänkliggörs -kallas
  för det värsta man kan vara. Lever vi verkligen
  I en demokrati??//cd

 9. 9
  Leif johansson säger

  Man behöver väl inte bara Swebbtv för att ta till sig information! (Om kriget i Ukraina), informationen från vår mainstream media är helt klart enkelriktad! Och sanningen kommer alltid förr eller senare fram.
  Dock är Swebbtv analyser helt klart värda att lyssna på och 1 del av flera att ta till sig.
  Att hävda att Swebbtv går Rysslands och Kremls budskap är djupt okunnigt alternativt cyniskt beteende.
  Kan tacka Swebbtv för att min hälsa har blivit bättre och hade aldrig hittat till denna eminenta sida utan deras omnämnande om dig Annika.

 10. 10
  Leif johansson säger

  Kan rekommendera denna sida på youtube så får ni som anklagar folk för att vara ryss- och Kreml-anhängare en bredare bild av verkligheten! https://youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday

 11. 11
  Lars Henrik säger

  I sammanhanget Patrick Lancaster bör man rimligen även studera den omfattande kritik som finns angående hans Ukraina-rapportering. Ett Twitterkonto kan här vara till hjälp!

  I övrigt uppmanar jag, hur högtravande det än kan låta, till samling kring flaggan i tider som dessa.

 12. 12
  Johan Larsson säger

  Visst kan man ifrågasätta alla journalisters opartiskhet. Man måste också komma ihåg att OM någon simmar motströms i det informationsflöde som främjas av de mäktigaste aktörerna (t ex CIA, Ukrainska regeringen, George Soros, Klaus Schwab, Black rock, FN, WHO, Barak Obama, Bill Gates, Henry Kissinger med flera) så kommer det alltid skapas information för att misskreditera den personen.

  Patrick Lancaster är bara en av flera jag tar information från. Jag tar för delen också info från MSM inklusive SVT. Vill inte hamna i en ekobubbla. Men slutsatserna blir oftast att SVT:s info stämmer dåligt. Tror de ofta försöker göra det rätta, men de får i sin tur mycket information från andra mediabolag som har en agenda. SVT tar t ex många nyheter direkt från CNN, och svenskar vet inte att CNN har så lågt förtroende i USA att de håller på att kollapsa pga väldigt låga tittarsiffror.

  Vad gäller P Lancaster tycker jag man kan börja med att titta på ett 15 minuter långt klipp: https://www.brighteon.com/fd270577-5295-441c-905d-f404f356a891

  Därefter behöver man inte köpa hans synvinklar rakt av, men man kan åtminstone ställa sig frågan: Är jag lika säker som innan på allt hemskt jag hört om Putin och allt positivt jag hört om Zelensky och hans tappra godhetsarmé? Ifall man får en känsla av att man börjar ifrågasätta lite den bild man matats med, så kan man välja att börja gräva i saken. Det är dock inte helt lätt, för eftersom informationsmonopolet sett till att tysta kritik på våra vanligaste mediakanaler, måste man titta på ställen som detta monopol stämplat som suspekta eller än värre.

 13. 13
  Hans Nilsson säger

  Natokritiker är inte med nödvändighet proryssar, och definitivt inte försvarare av invasionen i Ukraina. Eftersom Annika, utan att ange orsak, valde att stänga kommentarsfunktionen i den föregående tråden ”Intensivare propaganda…”, efter min senaste kommentar (vilket hon f ö är i sin fulla rätt att göra), vill jag göra följande förtydligande:

  Det finns, som jag ser det, inget skäl för ett land att med våld angripa ett annat land, oavsett rådande historiska och aktuella omständigheter. Samma sak gäller alla konfliktområden, och även individer emellan.
  Hur kan, frågar jag mig, ett entydigt nej till Nato på några månader förvandlas ett lika tydligt ja i stora delar av opinionen? Tidigare argument, att alliansfriheten har tjänat oss väl och att en ansökan om medlemskap nu riskerar leda till eskalering och destabilitet, saknar trovärdighet.

  Det faktum att flera av oss är osäkra och förespråkar en tredje väg är möjligen mer provocerande än att ta tydligt ställning i den ena eller andra riktningen. Tvärsäkra opinionsbildare blir osäkra, som när en spindel eller mus obemärkt tar sig innanför integritetszonen, skjortan eller byxbenet.

  Mina kommentarer syftade till att försöka förstå ett komplext sammanhang, och genom exemplet M L King peka på en väg som syftar till samsyn, nedrustning, samtal och fredliga överenskommelser som gynnar alla parter. Något mer har jag inte att säga i denna fråga. Tack för mig!

 14. 14
  Helena säger

  Tror ni att allt som svensk / EU / amerikansk media skriver är sant och allt vad ryssarna säger är osant?

 15. 15
  Lennart säger

  Det skrivs mycket om sant och osant.
  Med sunt förnuft och logik kommer man långt.
  Om Ryssland blir en riktig demokrati så behövs inte Nato och Sverige behöver bara ett civilförsvar.
  Krig är otidsenligt vi behöver satsa allt på förbättra klimat och miljö.
  Lars Bern vill ha uppmärksamhet och lyckas bara vilseleda ensamma missnöjda internetanvändare.
  Hur mycket av våra utsläpp på jorden kommer från militär aktivitet?
  En viktig fråga: Hade kriget mot Ukraina kunnat starta 2014 utan stöd från Kristna Ortodoxa kyrkan med
  Kirill som pådrivare. (Putins nära vän)
  Kirill försvarar kriget fortfarande.

 16. 16
  Kalle säger

  #14 Det där är ett av de lägsta sätten som finns att argumentera! Naturligtvis är inte allt sant som skrivs i någon media. Det finns väl ingen som argumenterar mot detta. Så vad vill du säga egentligen?

  I Ukraina dör det hundratals kanske tusentals människor varje dag. Det finns bara en orsak till detta. Nämligen att det finns ryska trupper som krigar där. Det är oskyldiga människor, kvinnor och barn som dör där just nu av den enda orsaken.

  Vad har Ukraina gjort för fel? Det är ett hyfsat demokratiskt land som vill gå mot att vara en västerländsk demokrati, gå med EU och NATO. Har Ryssland (Putin, den halv/helgalna diktatorn?) då rätt att gå in i det landet och börja mörda människor (inklusive sina egna soldater) eller inte? I min värld är det den frågan man ska ställa sig. I min värld påverkas inte svaret på den frågan speciellt mycket av om SwebbTV, DN, Rysk eller Ukrainsk propaganda sprider information av enstaka händelser som kan vara sanna eller falska.

  När det gäller SwebbTV är det ju svårt att veta om de får någon indirekt finansiering via Ryssland eller om de genuint tycker att det är viktigt att Putins sätt att se världen också måste ha en röst i Sverige. Jag gillar verkligen inte vad de håller på med. Men i det här landet har man rätt att säga (nästan) vad man vill utan att riskera att hamna i fängelse … det har man inte i Ryssland!

 17. 17
  Ann-Margret Lundgren säger

  Kalle, fantastiskt bra skrivet, jag håller med om vartenda ord!

 18. 18
  Lars Henrik säger

  Håller med, bra skrivet Kalle!

  Ryssland är angriparen och förövaren. Det kan inte relativiseras eller ursäktas och de ska behandlas därefter. Som en angripare och ett permanent hot så länge dess regim sitter kvar I en eller annan form.

 19. 19
  Lennart säger

  16, 17 ,18
  Har Ni några idéer om den Kristna Ortodoxa prästen Kirill som manat på Putin ända sedan
  (annektering) av Krim.
  Troligtvis hade inte Putin startat krig utan uppbackning av Kirill.

 20. 20
  Lars Henrik säger

  19 Lennart,

  Det har nog haft effekt för att påverka hemmaopinionen i Ryssland. Hur stor är nog svårt att veta.

  På Twitter finns ett inslag från rysk stats-TV där värdarna tycks anse att det kanske kan vara värt att starta ett kärnvapenkrig. De anser sig redan vara i krig med väst. Man menar att i sådant fall skulle ju de, ryssarna alltså, komma till himlen medans vi i väst åker till det andra stället.

 21. 21

  Vi har en läxa att lära oss nu, en gång för alla. Jag har aldrig sett någon rysk bot eller spioninfiltratör? Det finns en kanal mot Ukraina, ’Redacted’ på you tube. Är dom botar? Läxan vi SKA lära oss är att SVT och alla andra opinionsbildare är kontrollerade av Världens största företag och världens tredje ekonomi. Ondskan som manipulerar demokratiska organisationer. Opinionsbildningen är till 100% kontrollerad av ’Blackrock’! Vi är viljelösa får i deras händer. Det är deras ekonomiska maktlystnad som styr hela händelseutvecklingen på vår planet och de ÄR osynliga och okända! Vakna för h-e! Smärtan som Ukrainas folk nu upplever är en 6000 år gammal historia och allas våra gener har en gång flytt från Ukraina! Vi visste ju att all seriös info från pandemin bara var skitsnack från första dagen! När man tyckte att viruset kunde få flyga fritt över gränserna. Till att en global censur växer fram och nu håller människorna i ett censurens strypgrepp! Vem har denna enorma makt? Vi har svaret men vi vet ingenting om det som styr vår planet. ’Blackrock’ heter Satan på vår planet! Detta företag äger människorna, de bygger illusioner och sitter med i alla styrelser som har betydelse.

 22. 22
  Ann-Margret Lundgren säger
 23. 23

  Kalle #16: Riktigt bra inlägg.
  Ann-Margret #22: Läste just den artikeln och tänkte dela, mycket intressant ämne som belyser det mesta av det som skrivs härinne.

 24. 24

  22 Ann-Margret L
  Kan det vara mig dom menar? Jag som nu varit här i 14 år och delat med mig av mina landvinningar och utveckling. Jag är expert på att utvärdera information. En googlesökning med tusen svar så kan jag med titlar avgöra om det är en ’tomibollen’ eller seriöst arbetande samhällsinformatör. Min Android. Sorterar bort allt SD, ytligt och kommersiellt. Så jag vet inget om resten av världen. Jag har fått ett Q i pannan av många av er, HÄR på det enda stället på vår planet som man får säga VAD MAN VILL utan att bli censurerad!!! Annika måste släppa denna äckliga debatt fri!?! Endast hon får se det som inte får vara med här. Därför har jag aldrig sett en rysk infiltration. Kallar ni mig det, så slår jag handsken på kinden på er och då måste ni duellera med mig! Hälsningar från Svartruserna, som flydde för 1000 år sedan. När Moskoviterna tog över riket och Roslagens namn.

  Snälla Annika, var tolerant och stark. Stäng inte av viktiga diskussioner. DU ÄR den sista demokratiska utposten!!! Det som sägs här är alltid superviktigt. Bra att du håller rent men hur ser skräpet ut?

 25. 25
  Lennart säger

  24 Georg W
  Du är lite otydlig i det Du skriver
  Tala gärna om i klartext om Du stödjer Putin och Kirill och deras agerande.
  Vaccin har Du varit tydlig med.

 26. 26

  Nej, jag stöder INTE Putin och ingen pättajäkel någonstans får något stöd av mig! Däremot finns det vissa oklarheter runt Zelinski och Ukrainas brunskjortor? Dessutom tror jag inte ett enda ord som svensk teve och tidningar säger längre! Jag har på något konstigt sätt gått sönder där. Nu vet jag att orsaken till att alla tror på samma lögner är att ’Blackrock’ är ett superidiotföretag. Zelenski började kriget och offrade hela Ukraina för Ukrainas oljekällor i Donbas. Han tog bort ryska som officiellt språk! Han var inte snäll mot ryssarna där! Man ska inte bli osams med Putin, för hans hämnd är större än vi orkar bära och vi gräver vår grop själva!

 27. 27
  Johan Larsson säger

  #22

  Jag såg det klippet när SVT lade ut det som första-nyhet på sin hemsida. Var ganska äckligt att se hur SVT prånglar ut sin skeva propaganda för att få pöbeln att tysta röster omkring sig som kritiserar medias narrativ, vare sig det är risker med covid-vaccin eller Ukrainakriget.

  Intressant dock att detta nyhetsklipp bara någon timme senare inte fanns kvar på deras hemsida, utan man måste använda en direktlänk för att finna klippet/artikeln. Kanske för att t ex det om biologiska lab haft en lite speciell historia i US-media, så som det brukar handskas när USA blir påkommen med handen i kakburken. Först när påståendet om att Ryssland ville stoppa USA:s biokemiska forskning i Ukraina, basunerade Vita huset och medierna ut att det inte alls fanns några biokemiska lab i Ukraina. Sedan kom det fram att, jo det fanns det visst det. Varpå Senaten kallade deras särskilda utsända ”Ukrainaminister” Victoria Nuland och ett antal ”experter” till förhör. Där försökte man vrida till det på något konstigt sätt att både erkänna att det fanns lab som inte hanterade farligt material, men att det tveklöst plötsligt skulle bli jättefarligt och användas i krigsföring av Ryssland om de tog kontroll över dessa lab.

  Denna Victoria Nuland har verkat i Ukraina i runt ett årtionde och varit en viktig del av den amerikanska korruptionsdelen av Ukraina, där de ser till att ”rätt” regering bildas. Man kan ju hoppas att vårt demokratiska system i Sverige kan värja sig från dessa metoder. Men med tanke på att svenska opinionen är en av världens mest lättledda fårflock, behövs nog inga drastiska metoder för att fösa oss i ”rätt riktning” (bara att se på NATO-frågan).

  Här samtalar Victoria på telefon om hur de ska forma en regering i Ukraina 2014 (4minuter). https://www.youtube.com/watch?v=JoW75J5bnnE

  Och här svarar hon förra månaden huruvida det finns biokemiska lab i Ukraina (1 minut).
  https://www.youtube.com/watch?v=TNpgMJhvtpY

  Man kan se hela senatsförhöret på drygt 2 timmar om man vill, finns också på Youtube.

  Hur som helst, det jag ville komma till var att SVTgömde undan sitt klipp om konspirationsteorier sannolikt för att någon förstod att det skulle få för många legitima invändningar.

  Jag skulle bli kallad konspirationsteoretiker om jag levt i Tyskland 1937 och sagt att den där Hitlers prat om fred, frihet och välstånd är bara lögner – jag tror han har en annan agenda. Folk skulle kalla mig både det ena och det andra – det stod ju i tidiningen om allt gott han gjorde…

 28. 28
  Kalle säger

  #27 klippet finns kvar att nå via hemsidan. Där föll den konspirationsteorin….du få scrolla ner en bit och trycka på +-tecknet.

  Man undrar vem som är lättledd…..

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/

 29. 29
  Johan Larsson säger

  #28

  Ja, du verkar ju vara lättledd. Eftersom jag aldrig skrev att SVT tagit bort artikeln, så är det väl självklart att det går att navigera sig fram på sidan. Det var SVT:s FÖRSTA-nyhet i ett par timmar. Sådana brukar ligga kvar på huvudsidan någonstans resten av dagen (ofta flera dagar). Folk som vill läsa om Ukrainakriget går inte i första hand in på undermenyn ”inrikes” och letar. Det jag möjligen var otydlig med var ordet ”hemsida” som beteckning för deras huvudsida (som på många sajter kallas för ”home”). Tillbakadragna artiklar går inte att finna med en sparad länk, sådana är ej längre befintliga.

 30. 30
  Kalle säger

  Whatever Johan… den var inte svårhittad…

 31. 31
  Lennart säger

  29 Johan
  Du är negativ till Svenska journalister och SVT, pecis som Lars Bern.
  Var finns de optimala nyheterna? skulle det vara bättre i andra länder?
  De flesta svenska journalister är seriösa och välutbildade.
  Bäst är att läsa från många olika källor och dra logiska slutsatser.
  Jag tror att det handlar om missnöje och ensamhet framför datorn.
  Utbilda dig till journalist så får du full insyn.

 32. 32
  Lisen Persson säger

  När senast hade ett krig så här stort intresse i Sverige? När fick ett krig så stor påverkan på folket att det bildas två läger? Någon klocka som ringer? Jag tror nog att de flesta av oss vet alldeles för lite för att vara tvärsäkra på varför detta krig utbröt. Jag lyssnar ofta på swebbTV och kan gå i god för att de INTE tar ställning i detta krig – de vill bara försöka nyansera bilden av det ensidiga budskap som svensk statsmedia matar oss med. Svälj inte allt statsmedia säger, när fick ni senast en nyanserad bild från dessa sk.”oberoende” tvångsfinansierade kanaler/tabloider? OBS Krig är alltid förfärliga! Jag är så otroligt tacksam för fria medier som SWEBB TV

 33. 33

  När det gäller kriget finns finns det inte två läger! Det finns några procent naiva konspirationsteoretiker och sen resten av befolkningen.

  Ryssland har ingen vettig anledning i världen att bomba sönder Ukraina, vad är det du vill nyansera?

 34. 34
  Elisabeth G säger

  # 32

  Jag delar helt din bedömning, Lisen. Det är dock både förbluffande och skrämmande att människor som genomskådat lögnerna om kosten med hull och hår tror på allting annat, oavsett om det gäller vaccin eller krig. Man trodde liksom att förmågan till analys skulle ha utvecklats.

 35. 35
  Annika Dahlqvist säger

  Jag håller med Kalle. Det finns ingen som helst vettig anledning för Ryssland att bomba Ukraina sönder och samman. Vilken anledning skulle det vara? Ukraina har väl inte gjort Ryssland något ont som skulle ge orsak att förgöra landet Ukraina och dess befolkning?

 36. 36
  Ann-Margret Lundgren säger

  Jag håller med er, Kalle och Annika.

 37. 37
  Georg W säger

  Om det inte finns någon anledning till detta blodbad, så betyder det att NI saknar information!!! Söker man informationen till ’varför’ så finner man ryssvänliga argument och en väl fungerande logik i idioternas sätt att tala. En logik som ALDRIG syns i svenskt informationsflöde och gör hela processen oförståeligt. I krig är det viktigt att visa sina motiv tydligt! Fiendens hjältar är ondskefulla demoner och jag/vi representerar offren för ondska. Allt är bara politik och ingen fattar något av det som är svart och vitt, om man inte är en utvecklad varelse och tvingar sig själv att se båda sidorna av kriget. Ingen info finns att hämta hos Kalle och Sverige! All info kommer från utländska tevekanaler, som utger sig för att vara fria. Tyvärr är det vår egen medvetenhet som avgör. Därför är Putin 666. Personligen tror jag att Selenskij är 666. Inte av förnuftiga orsaker utan många små konstigheter. Han, enligt mig, dirigerar vår planet som det passar honom. USA och Ryssland krigar bara för en enda sak egentligen, fossil oexploaterad energi!!! Ukrainas fossila reserver är framtidens makthavare!!!

 38. 38
  Hans Nilsson säger

  Historien skrivs och hjältar utses av vinnaren. Medan konflikten ännu lever – oskyldiga drabbas av obeskrivliga fasor, land och byggnader förstörs – är det särskilt angeläget med en, så långt det är möjligt, obefläckad, opartisk och konsekvensneutral rapportering och analys.

  Medan striden pågår är bakomliggande motiv ofta osynliga, i varje fall oöverblickbara. Alla demokratiskt sinnade stater och medborgare värnar yttrandefriheten och allas lika värde. Bara i skarpa lägen, som nu, sätts den goda viljan, det fria ordet och respekten för olika synsätt på prov.

 39. 39
  Dick Broman säger

  Ett mycket intressant inlägg i frågan som väcks här, lyssna på det här:

  https://swebbtube.se/w/rzxNKafzUTSLAaKFvCsoGu

 40. 40
  F. Bruno säger

  Läs och studera om Ukrainas rika olje- och gastillgångar på Utrikespolitiska Institutets hemsida
  https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/europa/ukraina/naturtillgangar-och-energi/

  Mycket intressant läsning för den som vill förstå vilka intressen som man kämpar om

 41. 41

  Jag är INTE påläst om kriget men var inte Ukraina Europas fattigaste och mest korrumperade land? I tävlan med Moldavien? Rätta mig om jag har fel!

  Hur var och är det med demokrati i Ukraina? Finns det politiker och journalister som opponerar sig mot landets ledning eller är de censurerade? Också bara en fråga.

  För övrigt kan det vara intressant att ibland kolla Hindustan News om vad som händer och framförallt läsa folks kommentarer!

 42. 42
  Peter säger

  #41
  Jag tycker att det är ganska intressant när människor ”låtsas” ställa frågor… du har antagligen något budskap men vågar/vill inte säga det rakt ut?

  Men jag har svårt att förstå budskapet…blir Kremls vansinniga anfallskrig mot Ukraina mer motiverat om det är ett fattigt land med korruption? Eller vad menar du med frågorna?

 43. 43
  Helena säger

  Jag menar att vi vet inte så mycket.
  Bara det media rapporterar om.

 44. 44
  Lasse P säger

  Kom ihåg att det första offret i krig är….sanningen.

 45. 45
  Peter säger

  43, 44
  Det må så vara att man inte kan lita på media i den utsträckning man kunde önska.

  Kriget började genom att Ryssland gick rakt mot Kiev för att störta den befintliga regimen. Det gör det uppenbart vad som är sanning och media har ju knappast diktat upp den händelsen.

  Om Ryssland istället hade nöjt sig med att gå in Donbass (vilket de antagligen hade klarat av), då skulle jag förstå även om jag inte skulle hålla med om slutsatsen att man kan se saker på olika sätt och motivera det genom att dra den vanliga valsen om media och sanning.

  Jag är genuint intresserad varför det verkar finnas en sån överrepresentation av ”Putin-vänner” inom LCHF-rörelsen?

  Är det för att det är vanligare bland LCHF-anhängare att reagera med någon form av ryggmärgsreflex när nästan hela ”samhället” verkar vara överens om någonting, så måste det vara fel, typ?

  – om alla säger att fett är farligt …så är det nyttigt
  – om alla säger att sprutan är bra … så är den dålig.
  – om alla säger att Putin är farlig ,,, så kan det inte vara sant?
  – om alla säger att jorden håller på att värmas upp av mänskligt tillförd koldioxid … då kan det inte stämma?

  Kritiskt tänkande som jag tycker är bra är något helt annat….

 46. 46
  Georg W säger

  Om Sveriges regering och riksdag är överens med gammelmedia och trycker ut en enögd propaganda. Så finns det all anledning att misstro den svenska/europeiska/amerikanska narrativet.
  Trots att det upprepas gång på gång, så klarar vi inte att förstå, att det är USA och NATO, som är och alltid varit de stora skurkarna. Som söker världsherravälde och makt över människor och länder. Det är alltid USA som är skurken. Putin och Ukraina är bägge offer för våra maktambitioner.
  Det positiva är att allt som exploderar håller på att ta slut. Snart får alla pausa och tillverka nya bomber.
  Ukraina startade kriget när de gick till attack mot de ockuperade oljefyndigheterna som Putin stulit från Ukraina. Han krigar för fossil energi och han har fyndigheter och kommer inte att ge tillbaka dom till Ukraina. Att kalla någon för ”putinvän”, betyder att du är en utstuderad gris. Som borde hålla tyst istället för att elda på hatet. Det viktiga är att vi håller vår heliga neutralitet och inte går med i NATO.

 47. 47
  Rolf Löfgren säger

  Jag värnar alltid freden. Fred byggs med förhandlingar och diplomati.
  Men alla konflikter har en bakgrundshistoria och det är nödvändigt att sätta sig in i den.

  Denna artikel av Georg Chabert i Trondheim och ger en analys över lång tid.
  ”Det tredje dollarkriget”
  https://www.globalpolitics.se/det-tredje-dollarkriget/

 48. 48
  Peter säger

  #47

  Den artikeln var vänligt uttryckt kvalificerad rappakalja. Den är den del av alla nonsens-konspirationsteorier som håller på att byggas upp.

  Bara ett exempel:

  ”Tysklands energiförsörjning har torpederats med ett särskilt förorenande sabotage av gasledningar vid Bornholm. Chansen att USA har gjort det – förmodligen med norsk hjälp, som Seymour Hersh hävdar – är mer än överväldigande.”

  Det är extremt tråkigt att behöva se alla dessa löjliga konspirationsteorier dyka upp i LCHF-sfären

 49. 49
  Helena säger

  Jag tyckte detta var väldigt intressant. Tiden kommer att visa om detta stämmer.

 50. 50
  Stefan säger

  M.a.o (Mao) Totalitära stater som Ryssland, Iran , Kina, Nordkorea m fl. (har månne Georg Chabert gjort någon analys av dessa länder om vad som händer i dessa?) befinner sig i ett försvarskrig mot USA (och WEF) som med sina nyttiga idioter såsom NATO och ”demokratierna” i EU, Japan (och som Afghanistan var innan man lämnade det för att Talibanerna fick ta över) m fl länder. Är det så man ska tolka hans analyser?

  Förklaras även av Lavrovs “kloka ord” om att Ukraina bara är en bricka i spelet.”
  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/others/lavrov-utskrattad-i-indien-efter-p%C3%A5st%C3%A5ende-om-kriget/ar-AA18cXvH

  (Sorry för mina många parenteser och skumma meningsbyggander! Är f.n skadad i min högra hand och är högerhänt!)

 51. 51
  Lasse P säger

  #48 Peter
  Det råder liknande situation nu som innan Irakkriget, politiska krafter i världssamfundet (USA) hade fått ”konkreta” bevis för att Irak hade massförstörelsevapen och därför var det angeläget att invadera Irak så snart som möjligt.
  MSM (som du sätter din okritiska tillit till) rapporterade, utan att kolla sanningshalten, allt som det politiska etablissemanget serverade dom.
  Den enda tidning som rapporterade kritik mot de incitament som rättfärdigade invasionen av Irak var Knight Ridder som därvidlag vart hånade och förklarades som konspirationteoretiker.
  Efter kriget visade det sig att Knight Ridder hade haft rätt och New York Times såg sig tvungen att be sina läsare om ursäkt för att dom fört sina läsare bakom ljuset.
  Mitt råd till till dig är: Spy inte galla över LCHF:are bara för det inte passar dig, vi har redan blivit förda bakom ljuset i fettfrågan av MSM och myndigheter som inte kan behandla fakta som inte följer narrativet och det är väl därför som många av oss är lite mera benägen att inte svälja allt med hull och hår.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa