Intensivare propaganda mot Sverige i Ryssland

SVT.
I Ryssland hade man länge propaganda mot Ukraina, där man beskyllde dem för nazism. Sedan kom invasionen.
Nu intensifierar Rysslands ledning propaganda mot Sverige, och beskyller oss för nazism.
Är det upptrappning inför en invasion av Sverige? – De har hotat oss med kärnvapen.

Det känns som att det vore en viss trygghet att ha Nato bakom ryggen.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Det har säkert något med LCHF-kosten att göra , eller hur ?

 2. 2
  Mayne Sundewall-Hopkins säger

  Det är tvärtom! Om Sverige inte haft problem innan kommer vi att få det om vi går med i NATO!! Titta på världskartan och kolla upp vilka krig som startats/pågått/pågår sedan många år – och vilka som ligger bakom dessa!! Det är en fördel att föra krig på andra länders mark – och dessutom ger det stora inkomster – för att inte tala om makt ..för de få! — NEJ TACK ..aldrig i livet!!!

 3. 3

  Det låter inte som du är speciellt insatt i geopolitik. Du kanske skulle lägga ut dina åsikter om Ryssland på Twitter istället och hålla dig till LHCF i LHCF-bloggen istället.

 4. 4
  Annika Dahlqvist säger

  3 Jan
  Tack för rådet, men jag sägs ha rätt att skriva om vad jag vill i bloggen.

 5. 5
  Mats säger

  Förstår dina tankar.
  Den mannen med ”härskartendenser”,
  Hans defekta tänkande borde han ta med sin psykolog.
  Förmodligen hade han trasiga leksaker och fick stryk av kanariefåglen som barn.
  Att det kan sätta sina spår så djupt.
  Bara detta som du nämner om propaganda. Det kanske är liksom falska propaganda spridning.
  Det finns för att tro de kan skrämma folket.
  Lill-Adolf som han borde heta. Det som sker är avrättningar. Så han bör inte snacka skit.
  Tyvärr lär vi väl aldrig se honom inför krigsrätt tyvärr. De kryper under stenen de kom fram under.
  Det är helt ok, och billigare.

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  Om man måste acceptera att bli inkorporerad under någon stormakt skulle jag hellre vilja hamna i den europeiska-amerikanska sfären än i den hårt toppstyrda och censurerade ryska sfären. Den ryska modellen är att giftmörda sina regeringskritiker. Inte så utpräglat i västvärlden.
  I Kina hamnar man väl på något omskolningsläger, eller i fängelse, om man protesterar mot regimen.

 7. 7
  Ann-Margret Lundgren säger

  Annika har rätt!
  Jag tänkte precis likadant när jag hörde nyheterna idag. Falsk propaganda mot ett land kan förebåda invasion! Och Ukraina var inte med I Nato när de anfölls! Vi är inte heller med i Nato….
  Skrämmande!

 8. 8
  Katerina säger

  Om vi vänder på steken. Varför skulle Ryssland vilja anfalla det lilla fredliga landet Sverige? Just Sverige? När Sverige historiskt sätt krigade mot Ryssland var Sverige en aggressiv krigförande stormakt. Sverige utgör inget hot mot Ryssland nu. Men det finns de som vill komma åt Rysslands naturresurser för att säkra sin förmåga att fortsätta att producera vad det är nu de producerar och fortsätta berika sig. För Ryssland sitter på en hel del naturresurser.
  Det finns krafter som vill att Sverige ska med i Nato så att vi ska få bidra med våra resurser och våra unga och kan vara med och dela på krigsbytet om dessa krafter samlar sig till ett angrep mot Ryssland. Vill du Annika bidra till den utvecklingen genom att hörsamma den politiska skräckpropagandan som pågår i SVT?

 9. 9
  Randi Siepen säger

  Håller till 100% med Mayne!!!

 10. 10
  Kalle säger

  Problemet som finns med att inte ingå i NATO är att vi har ett stort grannland med en halvgalen diktator som man omöjligen kan förutse hur han tänker. Vi kan behöva hjälp med att försvara oss. Så enkelt är det

  Jag har svårt att förstå de som resonerar utifrån att Putin en rationell person efter vad vi har sett i Ukraina.

 11. 11
  Ann-Margret Lundgren säger

  Annika, det verkar som den ryska propagandan har hittat till din blogg också. Tråkigt.

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  8 Katerina
  Jag tycker att Ryssland visar ett obehagligt intresse för Sverige nu. Varför skulle de annars bry sig om att ha antisvensk reklam i sina busskurer?
  Ryssland vill gärna ha en barriär av lydstater mellan sig och västländerna.
  Enda hoppet är att de inte ska ha resurser kvar att anfalla och besegra Sverige och Finland.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  12 Ann-Margret Lundgren
  Ja ibland undrar man om det inte är så.

 14. 14
  Hans Nilsson säger

  Självklart har Annika rätt att skriva vad hon vill i sin blogg. Jag tycker absolut ämnet kan kopplas till hälsa. Här är min kommentar…

  – – –
  ”I natt jag drömde…” att jag kunde ”sväva som en fjäril och sticka som ett bi”.

  Tuppfäktningen mellan stormakterna är som en boxningsmatch i ett ilsket bländande arenaljus. Kombattanterna kan ha mer eller mindre rimliga skäl att slåss. I prologen stirrar de hotfullt och arrogant på varandra. Syftet är att motparten ska vekna, titta åt sidan eller ner i golvet. Ingen vill tänka på riskerna eller att segern kan vinnas, eller förloras, på flera olika sätt – det faktum att spända muskler och hotfull blick bara är en av flera strategier.

  Någon utdelar första slaget. Motståndaren parerar, duckar, håller armar och händer framför ansiktet, eller (som Ali i sina bästa dagar) dansar kvickt undan, hånfullt grimaserande i hopp om att slaget ska vara harmlöst och sakna verkan.

  Där är vi nu, tänker jag. Pugilister med globala maktanspråk försöker genom iskallt, obevekligt våld, illvillig list och skrämsel, och en – med hot om repressalier påtvingad, alternativt mer eller mindre köpt – opinion som uppbackning, vinna slaget. Alternativa synsätt och handlingsmönster, upplyst och nyanserad rationalitet, göms i despotens, hämndens och hatets ogenomträngliga – inte sällan förment altruistiska – dimma. 

  Den spända, sårbara, kroppens seger i skörhet.

  Vem vinner mästarbältet och får hissa bucklan i historiens och sanningens tveklösa ljus? Vem förmår, likt en fjäril, teckna slingor i luften med solskimrande vingarna en tidig sommarmorgon och, när så krävs, sticka som ett okuvligt bi i självförsvar? Vem förstår att det nästan aldrig är ens fel att två träter? Vem ser bjälken i sitt eget öga?

  M L Kings ord om försoning skär som en vass skalpell genom mörkret. Vem vågar alltjämt drömma… i sångfåglars tid, när vårens hisnande språng kontrasterar bjärt mot fasansfulla tv-bilder? Vem är i stånd att oförskräckt sticka in den blidkande nålen med verksamt avväpnande vaccin? 

  I /still/ have a dream…

 15. 15
  Lars Henrik säger

  Tror att en invasion är osannolik i närtid men jag vet förstås inte. Dels har Ryssland inte militära resurser just nu. Det som finns tillgängligt är till största delen upptaget i Ukraina. Dels är Östersjön ett formidabelt hinder att ta sig över.

  Däremot, om Ryssland skulle utlysa mobilisering den 9:e maj som ryktas nu så kan saken ändras även om det skulle ta många veckor för reservisterna att tränas och utrustas.
  Missil- och flygangrepp är kanske rimligare i sådant fall.
  Tror dock att vi kommer att få hjälp med försvaret om en NATO-ansökan verkligen skulle skickas in.

  Tror tyvärr inte att detta elände kommer att ta slut förrän Putin är borta.

 16. 16
  Annika Dahlqvist säger

  Ja Putin har nog laddat för detta sedan han kom till makten. Det gamla Sovjetunionen, och mer därtill.
  Han kan troligtvis tänka sig att dela världsherraväldet med Kina.

 17. 17
  Erika säger

  11 Ann-Margret
  13 Annika
  Kan ju tyckas mycket märkligt att öppna upp för diskussion, vilken som helst, och sedan förvänta sig endast medhåll
  2 Mayne
  Är med på ditt spår,, det är ju dock inte där det är tänkt att mänskligheten ska vara.
  I ledband,,,så kan vi bättre kontrolleras och de 1% kan frodas.

 18. 18

  14 Hans
  Fantastisk text!!!
  Min son berättade om apokalypsens 4 ryttare. Tänkte att ni behövde höra det. Av de fyra ryttarna är den första, pesten, covid 19, den andre ryttaren är kriget, mellan Ryssland och Ukraina. Pågående. Nu väntar vi alla på att den tredje ryttarens ankomst. Vi ser honom i horisonten. Det är svälten! Är du inte beredd, tror du på SVT och tv 4, är du en hjärntvättad rysshatare? Sverige är inget hot mot Ryssland! Vi hade ytterst goda handelsrelationer. Alla krig idag handlar bara om en enda sak. Världsherravälde över olja och naturgas. Så även nu. Sanningen är fördold för oss. Vi manipuleras i global skala och idag är Censurens dag och fallna judars dag. Vi är numera fiender till Ryssland. Låt oss hoppas att inte Putin vinner i Ukraina. För då får han deras fossila bränslen. Ukraina är den ledande fascistnationen i världen. De mördar ukrainska ryssar på löpande band. Premiärministern har skurkpengar på kaymanöarna. Jag tror inte ett sk-t på någonting. Utom min bondgård m tillhörande fårskock (:

 19. 19
  Lars Henrik säger

  #16 Annika Dahlqvist,

  Det verkar vara så. Tydligen fanns det en del, både i och utanför Ryssland, som insåg att Jeltsin utsett helt fel person till sin efterträdare flera år innan Georgien och Krim. Jeltsin själv sägs senare ha medgivit att det nog var på det sättet, bl a till Clinton. Varningstecknen fanns alltså redan då.

  Putin har flera gånger sagt att han vill ändra säkerhetsordningen i Europa och bli en av polerna i en ”multipolär” värld (lite som under kalla kriget). Kina och USA skulle då vara de andra, kanske inkluderas även Indien? Detta kan ju bara ske på bekostnad av andra länder och då räcker det inte med enbart Ukraina.

  Vi som är grannar med Ryssland kanske skulle tvingas till lydnad i en Rysk inflytelsesfär? Kanske inte invaderas om det inte behövs men väl finlandiseras. Personligen stannar jag helst i den västliga sfären och de flesta svenskar tycks hålla med om det. Även om Putin misstycker och nu är vi tydligen nassar vi också precis som Ukrainarna och (nu senast) Israelerna!

  Och en sak är jag säker på, vi vill inte ha Putins trupper på svensk mark om de beter sig mot civila, kvinnor och barn som i Ukraina. Då ska de parkeras på botten av Östersjön så inte en enda stövel når fram.

  Det är en ny världsordning han försöker ordna till, med våld. Och neutralitet bryr han sig lika lite om som Hitler och Stalin gjorde mot Finland, Estland, Lettland, Litauen, Norge, Danmark, Nederländerna, Belgien och Luxemburg 39 och 40. För att inte tala om Österrike och Tjeckoslovakien redan före kriget 38 och 39. Man kanske inte måste gå med i Nato för det men uppenbarligen måste man kunna försvara sig effektivt om någon diktator tycker sig behöva kontrollera ens territorium. Då räcker det inte med 2% av BNP, snarare det dubbla eller mer som vi hade under 50- och 60-talet och ytterligare en del under en uppbyggnadsfas.

  Detta problem försvinner inte förrän Putin är borta för han har gett sig f-n på att genomföra det. Bäst vore förstås om ryssarna själva bytte ut honom men kan man hoppas på det?

 20. 20

  PS. Mitt hjärta blöder för de ukrainare och ryssar som är drabbade av oljekriget mellan Ryssland och USA.

 21. 21
  Hans Nilsson säger

  George, intressant att du, precis som jag, är fåraherde. Sannolikt har djuren, särskilt flockdjur, något att lära oss om fredlig samlevnad.

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  18 Georg W
  Den fjärde ryttaren, är det kölden? När vi inte längre har energi till att värma våra bostäder?

 23. 23
  Lars Benny Melin säger

  Har en vänner från Lettland som har släkt i Ukraina. Så när våra väststyrda medier och statsministrar rasade emot Rysslands beskyllningar om naziztiskt styre i Ukraina frågade jag hur det står till med nazismen i Ukraina. Fick veta att det finns flera nazistiska organisationer som arbetar politiskt. Det är accepterat av Ukrainas politiska ledning. Nazisterna har också en egen brigad i den Ukrainska armén. Och dom ser att Västmedias nyheter om kriget, vad som sker och vad som sägs, är långt ifrån den verkliga bilden, mycket vinklad. Vi tar allt för sanning när det kommer från våra västeuropeiska och amerikanska media och från våra militära experter. Men sanningen är ju att det inte går att lita på någon sidas nyheter och info i ett krigstillstånd. Våra media är långt ifrån objektiv och sanningsenlig. Det är den ”rätta” sidans krigspropaganda. som upprapas hela dagarna i vårt mediabrus av TV o Radio och på löpsedlarna. Så det är på sin plats att fråga oss vad som helt säkert inte är propagandistiskt i kommentarerna ovan. Helt säkert är i alla fall att Sverige nu sänder vapen till en armé som består delvis av nazister istf för att vara neutrala och försöka stoppa detta fasansfulla scenario genom medling.

 24. 24
  Fredrik säger

  Putin har snart ingen krigsmakt kvar som kan hota oss, moderna vapen från väst slaktar bokstavligt hans arme nu.
  Troligen över 1000 stridsvagnar utslagna redan, enorma förluster, och kriget är inte slut än.
  Han kan redan ha använt 70% av sina långdistansvapen som typ kryssningsrobotar.

  Om några månader kan han bara anfalla oss med kärnvapen han kanske inte ens klarar av att ta Sverige med det han då har kvar av konventionella vapen.
  Vi behöver inte NATO.

  NATO är bara en garanti för att vi blir påtvingade dyra vapen som inte är så bra titta på MIM-104 Patriot dyrt skräp.

  Före Ukraina kriget kunde det varit en vits med att vara med i NATO men nu är det nog meningslöst då stora delar av hans arme kommer att bli skrot.
  Jag är riktigt rädd för trump tänk om han kommer tillbaka då kan han tvinga oss att vara med i krig han startar.

  Jag är försvarsvän men gillar inte NATO.

  Det som har hotat oss finns kanske inte kvar om några månader.
  NATO ska försvara oss mot skrot på en soptipp.

 25. 25
  Lars Henrik säger

  #11 Ann-Margret Lundgren
  Håller med dig i detta.

 26. 26

  Nä Annika, den fjärde kommer när vi svultit färdigt. Det är döden döden.
  Men vi får inte glömma att det är religiöst trams.

 27. 27
  Annika Dahlqvist säger

  Jag tycker att det är anmärkningsvärt att flera av proryssland – anti-Nato-kommentarerna är skrivna på mycket dålig svenska. Kan de vara direktimport av rysk propaganda?

 28. 28
  Ann-Margret Lundgren säger

  Annika 27:

  Ja så tror jag att det är.

 29. 29
  Kalle säger

  Att det är någon form av rysk propaganda är ganska uppenbart.

  Jag förstår att man kan vara motståndare till att vi ska vara medlemmar NATO. Men när vissa börjar med de här konstiga argumenten om att det på något sätt är USA som ligger bakom kriget eller att Ukraina skulle vara en Nazistisk nation, då är något som inte stämmer…då låter det som rysk propaganda ligger bakom antingen direkt via ”troll” eller via personer som saknar vettig verklighetsförankring.

 30. 30
  Lasse P säger

  Oavsett land….första offret i ett krig är sanningen.

 31. 31
  Johan Larsson säger

  #27 Annika

  Jag läste igenom alla inlägg här, och kan på intet sätt se att det är fler eller grövre språkfel än vanligt i denna tråd. Lade märke till att t ex någon skrivit ”sätt” istället för ”sett”, vilket är ett typiskt slarvfel som jag också i all hast gör ibland (likaså kan jag råka skriva ”X är större en Y”). Ett ”p” hade fallit bort i angrepp i samma inlägg. Någon hade lite korta meningar, men i övrigt ganska normalt varierande svenska.

  Därav kan jag inte låta bli att fundera över om det är så att när motargumenten tryter för dig, så börjar du plötsligt bli språkgranskare i brist på annat. Brukar inte se den retoriken från dig om kostfrågor stöts och blöts. Kanske för att du där vet att du har på fötterna?

  Den här diskussionen om fake news som varat i några år nu, verkar annars ha nått sitt syfte i att få folk att tro att det är bot:ar som skriver överallt om det går emot narrativet från MSM. Om någon har en annan uppfattning än den konsensus som råder i SVT, SR och tidningarna (som i sin tur skapar åsiktsbubblor/”ekokammare”), ja då reagerar man som paranoid och misstänker (med beskyllande ton) åsiktsmotståndarna för att vara köpta eller en bot – och som av en händelse så verkar det endast finnas just ryska bot:ar.

  Jag har redan skrivit för flera veckor sedan om hur alla som eldar på detta krig genom rysshat och stöttande av att skicka mer vapen till Ukraina, har blod på sina händer (såväl ryskt som ukrainskt). Och har ni ett samvete, så kommer det plåga er den dag det går upp för er att ni reagerade precis så som de som orkestrerar detta vill. Sanningen kommer nå fram så småningom, det är jag ganska säker på, men då är det i stort sett försent.

  Det blir nästan lite tragikomiskt när du skriver så här Annika (#12) : ”Jag tycker att Ryssland visar ett obehagligt intresse för Sverige nu. Varför skulle de annars bry sig om att ha antisvensk reklam i sina busskurer?”

  Ja-a du. Undrar vad här i Sverige som kan tänkas ha bridragit till det senaste månaden? En del drar stora strån till stacken, andra små – men som det engelska talesättet om kamelryggen…

  Beklagar djupt om min svenska enbart når rysk bot-standard. Trots stora bidrag från KGB till min gymnasieskola tilldelades jag endast en 2:a i slutbetyg. Tror dock att min lärare hackar saltsten i Sibiren nu 🙂

 32. 32
  Ann-Margret Lundgren säger

  Men även om det är ”vanliga svenskar” som skriver här, varför är det så många som försvarar Putins beteende???
  Det är mycket märkligt! Eftersom majoriteten av svenska folket, och hela Europas folk, och de flesta andra länder, tycker att Putins grymheter är avskyvärda. Att invadera ett fredligt oskyldigt land!

 33. 33
  Annika Dahlqvist säger

  31 Johan Larsson
  De allra värsta, som anklagar Sverige för att vara nazistiskt etc, har jag redan raderat. Det var nog dessa som hade den sämsta svenskan.

 34. 34

  Det är lätt att bli lurad av fulmedia och dess psykopatiska intressenter, Annika. Jag är enig med Mayne Sundewall-Hopkins, Randi Siepen, Hans och Katerina i den här frågan.

  NATO är en krigsorganisation, ingen fredsorganisation. Kolla gärna in folkrörelsen nejtillnato.se och catch2022.net

  Jan har en poäng, men kan uttrycka sig bättre och Annika har givetvis full rätt att skriva om vad du vill i sin blogg. Annika har valt en utmärkt plattform. WordPress är öppet och fritt, vilket rekommenderas av fsf.org. Man kan ha fler WordPress-bloggar om man vill. De reklamfinansierade är gratis och Google-skripten kan blockeras enkelt med NoScript.

  Alliansfrihet och neutralitet är bäst både för oss och för vårt broderland Finland och för fler nationer, t.ex. Ukraina. Med sådan attityd hade de sannolikt inte haft krig med Ryssland idag. Många som dödats och skadats hade då varit mer levande och gladare.

  Vi måste INTE acceptera att bli inkorporerad under någon stormakts kärnvapenparaply och det vore ingen trygghet. Tvärtom. MAD-doktrinen gör detta övertydligt.

  Västs medier är hårt toppstyrda och ryska medier censureras av väst, men jag har hittat RT på Rumble.

  Psykopater beskyller ofta andra för exakt det som de själva är skyldiga till. Att försöka giftmörda är en av USA:s paradgrenar och de har under en tid varit inne på att massproducera biovapen. SARS-CoV-2 framställdes t.ex. med pengar från DARPA.

  Journalisten Julian Assange protesterade mot USA:s krigsförbrytelser. Hade han fått kinesisk behandling hade han kanske varit en gladare individ idag? Västs mentala tortyr och inspärrning av Assange, för att han gjort sitt journalistiska arbete, har varit extrem.

  Sveriges intresse att smutskasta Putin kan inte jämföras med motsatsen. Putin har svalt alla förödmjukelser i flera år. Jag tror faktiskt att han är mer ledsen än arg på Sverige.

  Neutrala alliansfria länder är inga ”lydstater”, men utgör en barriär mellan stormakterna som har en avspänningseffekt som är i allas intresse.

  Det finns inget intresse att anfalla och besegra Sverige och Finland, så vida vi blir alliansfria och neutrala och har goda relationer med alla våra grannar.

  Vem är i stånd att oförskräckt sticka in den blidkande nålen med verksamt avväpnande vaccin? Putin och Lavrov har gjort det vid flertal tillfällen, men Zelinskyj vill se fler döda ukrainare, likt Covid-19-vaccin-förespråkarna vill se fler dödade genom injektioner. Hans lyx-villa väntar i USA efter utfört uppdrag.

  Putin, som är ledare för ett pytteland rent ekonomiskt, söker till synes en multipolär värld, med nationer som värnar sina egna intressen, till skillnad från USA dess lakejer som söker världsherravälde, genom en global imperialistisk fascism.

 35. 35
  Kalle säger

  #34 Detta är en av fördelarna med att läsa kommentarerna på Annikas blogg, man upptäcker att det finns ett alternativsamhälle som helt har tappat kontakten med verkligheten. Hoppas att dock att ni inte är så många och att det blir sparsmakat med röster i valet.

 36. 36
  Fredrik säger

  ”Harvardprofessor: Sänk gränsvärdet för PFAS i dricksvatten kraftigt”
  https://sverigesradio.se/artikel/harvardprofessor-sank-gransvardet-for-pfas-i-dricksvatten-kraftigt
  på tal om hälsa etablissemanget dödar oss, det är dom som tillåter giftet.
  PFAS vår tids DDT PCB

 37. 37
  Fredrik säger

  Förklara för mig varför vi ska vara med i NATO.
  Putin kommer troligen att förlora mer än hälften av sin arme som är i tjänst.

  Putin måste mobilisera alt han har för att kunna ta Ukraina om han ens klarar det.

  Putin lär inte kunna anfalla Sverige nu eller dom närmaste åren.

  Det kan bli en slakt av Putins arme alt han har anfallit med kan skjutas bort av Ukraina.
  Javelin,Panzerfaust, NLAW , 155mm BONUS Mk2, mer vapen finns Ukraina har det nyaste och bästa som finns nu.
  Turkey Shoot på ryska plåtburkar.
  Putins arme slakat nu bokstavligt

  Putin kan inte ta sig över Östersjön nu.
  Det enda som jag är rädd för är puttes kärnvapen.

  Vi kan avvakta och se vad som händer, Putin avgår och mer än hälften av armen är skrot så ser det ut att bli , efter Putin kan det bli en riktig demokrati.
  Går alt åt fel håll kan vi senare ansluta oss till NATO om det skulle behövas.

 38. 38
  Hans Nilsson säger

  Kanske uttrycker jag mig otydligt, Till skillnad från Martin (34) menar jag att det förvisso redan finns evidensbaserad kunskap om ett verksamt vaccin mot ”farlig sjukdom och död”, Problemet är att ingen hittills haft förmåga, alternativt vilja, att vare sig framställa vaccinet eller mod att ”sticka in den blidkande nålen”.

  Att verka för fredliga lösningar som främjar hälsa och frihetlig gemenskap ankommer alla, oavsett konfliktens nivå eller karaktär. M L King förmedlade den visdomen på ett lysande och hoppfullt sätt i sitt berömda tal. Det var min poäng.

 39. 39
  Annika Dahlqvist säger

  Jag tycker att det känns nog nu. Jag stänger kommentarsfunktionen för detta inlägg.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa