Koranbränningar

Jag har inga problem med att tycka att offentliga koranbränningar kan få vara förbjudna i Sverige. Orsaken kan få vara att det inte är tillåtet pga ”kränkning av religiös symbol”. Jag tycker inte heller att det ska vara tillåtet med offentlig bibelbränning. Finns ingen orsak att bränna dessa böcker offentligt. Otrevligt.

 

Comments

 1. 1
  Meynard Hessedahl säger

  Problemet är att det han bränner är papper med en saga om en låtsaskompis. Visst får de tro på en låtsaskompis, alla får tro på vad de vill. Så länge det inte skadar någon annan men nu har deras tro på en låtsaskompis fått ödesdigra följder och då har de gått över en gräns. Så om de fortsätter med sina angrepp på samhället pga vår yttrandefrihet så är det dags för dem att åka hem till det land de kom ifrån och som tror på samma låtsaskompis som de gör.

 2. 2
  Tom Andersen säger

  Voldelig modreaktion er helt uacceptabelt! Og omskæring af drengebørn ligeså. Paludan opfører sig måske dumt, men hans adfærd viser at visse religiøse grupper er funderet på ekstremisme.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Och nästa steg? Är det ok att starta upplopp för att hindra t.ex. sossarna att framföra sina åsikter på första maj? Och vad händer när islamisternas position flyttats fram så att de kräver att svenska kvinnor skyler sig med hijab eller burka? Nej tack till den utvecklingen!

 4. 4
  Göran Löwenberg säger

  Och så blir nästa steg att stoppa Pride-festivalerna så klart, mussarna gillar inte detta heller. Vi får ett Kalifat light så jag vill absolut inte ge efter!!

 5. 5

  Att öht bränna något på offentlig plats borde vara förbjudet!

 6. 6
  Kjell Holmsten säger

  Att förbjuda saker som yttrandefrihet är en farlig väg att gå. Idag är det PK som gäller, alla ska tycka likadant.
  Nästa blir att förbjuda demonstrationsrätten eller politiskt eller religiöst oliktänkande. Politikerna gör som ”massorna” eller folket ”vill”. Som sagt imorgon kanske det är din frihet någon ”ledare” vill inskränka.

 7. 7

  Jag är själv benhård svensk ateist och tycker, liksom övrig svensk lagstiftning att man ska pizza på alla som har en Gud. Har de verkligen en Gud så kan det inte vara något problem med att vi pizzar på dom. Det ska de tåla i demokratins namn. Länge lever den svenska rasismen. Den sitter i var mans ryggrad. Jag vet, jag har samma problem själv. Fast jag försöker dölja det och vara en god människa istället.

  Nu vet jag varför vi behövde fler poliser och fängelser. Det är så vi ska få plats med alla odemokratiska muslimer från förorten. Gängrelaterade är de också. Sverige är bäst och nu ska vi även få natokärnvapen och vifta med. Då kan vi stoppa in snorrarna i byxorna igen för kärnvapen säger så mycket mer. Förlåt på förhand? Men jag är lite av en muslim själv.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Varför prata om ”nästa steg”? Det är väl upp till oss att sätta gränser för vad som tillåts?

 9. 9
  Elisabeth G säger

  Visst, Annika, men backar man för att slippa upplopp i denna fråga kommer man att backa i nästa också. Tro inget annat.

 10. 10

  Man får jo heller ikke kritisere dem på noen måte! Hva skal man gjøre da?

 11. 11
  Ann-Christine Johansson säger

  Tyvärr räcker det inte att sätta gränser.
  Borås granskas i en rapport från Försvarshögskolan om hur salafism utmanar det demokratiska samhället.
  – Hedersförtrycket har i det närmaste exploderat på Norrby där under senare år, säger en av forskarna. Hur länge har vi inte pratat om att det måste bort? Eller könsstympning, barnäktenskap? Allt fortgår ju vad vi än tycker om det i Sverige.
  Ytterligare rapport visar att de våldsbejakande miljöerna kopplade till salafism har blivit mindre synliga i Sverige och istället använder sig oftare av demokratiska medel för att främja sina syften.
  Salafister söker sig nu till föreningar och kommuner. Hur hanterar vi detta om några år?
  Vi såg det faktiskt komma. Så det handlar väl egentligen inte så mycket om att bränna böcker.

 12. 12
  Karl-Erik Flovén säger

  Det handlar inte om vad du eller jag ”gillar”. Det handlar om friheten att få säga och göra vilka dumheter som helst så länge som du inte skadar den enskilda människan.

 13. 13
  Kristina säger

  Hm. Visste inte att Koranbränning och LCHF m.m. hör ihop..

 14. 14

  Det går inte att kompromissa om vår yttrandefrihet, för övrigt fel forum

 15. 15
  Annika Dahlqvist säger

  13 Kristina
  Jag menar att bloggen ska handla om LCHF, men ibland skriver jag även om annat. Ursäkta.

 16. 16
  Elisabeth G säger

  # 15

  Du ska inte be om ursäkt, Annika, det är din blogg och du bestämmer vad det ska skrivas om. Keep up the good work, som tysken säger.

 17. 17

  Nej verkligen!!! Du behöver inte ursäkta dig för att du publicerar dina uppfattningar om situationen i samhället. De som vill begränsa samtalet till deras egen kropp och hälsa, lider av en mycket svår sjukdom. Fixering vid kropp och hälsa och avsaknad av engagemang för hur det går för mänskligheten och vår planet. En sjuk människa ser bara sig själv och sina egna behov. Vi måste vara medvetna om vår hälsa samtidigt som vi går med i Nato och blir en sida av kärnvapenhotet. För övrigt tycker jag att vi ska tömma våra kärnkraftverk lite snabbt. Det är nu stor risk för att drönare utan avsändare smäller våra kärnkraftverk!?! Vi vet ju att det är ryssarna som gör det. Men vem bryr sig om en smäll på Jorden?

 18. 18

  Hej Annika

  jag har följt dig under många år och det var du som fick upp mina ögon för LCHF.

  Jag har alltid sett dig som en klok kvinna, men med ditt inlägg om att begränsa yttrandefriheten blir det tack och hej!.

 19. 19

  Rolf
  Det ligger i din natur att du tycker att det är en demokratisk rättighet att kränka folkgrupper hemma hos dom? Likaså tycker du det är ok att kränka Annika här hos henne? Du behöver lugna ner dig och fundera på var din kärlek och empati tog vägen? Det åkte förmodligen ut med badvattnet. Ingen saknar en människa som dig Rolf. Du är en del av problemet! Vi måste få dig snäll innan världen blir bättre

 20. 20
  Anneli Njie säger

  Jag håller med dig Annika. Att elda upp något som är av stor betydelse /heligt för någon annan är en tydlig provokation. Vi behöver inte mer provocerande för att splittra, vi behöver mer respekt för att ena. Att man får göra detta offentligt är inte en demokratisk rättighet. Inte heller något som sker för att skydda demokratin. Utan för att krafter som Vill röra om i grytan, får göra sin röst hörd.
  Allt detta tjafset om att allt måste få ske i demokratins namn är bara ett klent försvar för att man beter sig illa mot andra människor. För att en demokrati skall fungera krävs det också ett visst mått av respekt för individer. Däremot försvarar jag inte den fullständigt huvudlösa motdemonstrationen och katastrofala förstörelsen av annans egendom, eller det rena hatet mot polisen, Det är brottsligt att ge sig på poliser i tjänst, och de skall de var och en stå till svars för. Det var en direkt attack mot samhället i stort. Sådant skall vi inte acceptera heller! Men att direkt ge sig på något som anses heligt hos en grupp av medborgare, anser inte jag är en demokratiskt rättighet.

 21. 21
  Lars Henrik säger

  Bränner man offentligt en helig skrift i full vetskap om att många kommer att bli asförbannade har man tagit yttrandefriheten till en extrem gräns.
  Bränning av heliga skrifter tycker jag gott kan vara lika förbjudet som våldsamma upplopp. Det kommer inte att betyda någon större skillnad i praktiken för demokratin i landet. Tvärtemot gör det att de som verkligen vill begränsa demokratin möter mer motstånd och det är bara bra.

 22. 22
  Mormor säger

  En gräsligt dåligt uppfostrad person helt enkelt…..
  Vore jag en av hans föräldrar skulle jag skämmas ögonen ur mej…

 23. 23
  Fredrik säger

  Om jag bränner en läkarbok (DET ÄR EN RELIGIÖS SYMBOL ETABLISSEMANGETS RELIGION)
  Ska etablissemanget då få kasta sten på polisen?
  Det vore bra att bränna läkarboken som en protest mot att dom tvingar diabetikerna att äta kolhydrater.

  Det är olämpligt att bränna bibeln eller koranen men det är lagligt och skall så förbli.
  Från dn ”

  Salafistisk-jihadistiska miljöer i Sverige har blivit mindre synliga efter IS fall i Syrien – men deras påverkan består, enligt en ny rapport från Försvarshögskolan.

  I stället för att bygga ett kalifat utomlands är fokusen nu på att segregera och inkapsla invånare i utsatta områden, menar Magnus Ranstorp, terrorforskare.

  – Det är en mörk bild av vissa delar av samhället som framträder, säger han.”
  Magnus Ranstorp, terrorforskare.

  Fakta. Salafism

  ● Salafism är en bokstavstrogen tolkning inom sunni-islam och har en strikt syn på en odelbar gud och total underkastelse för guds lagar.

  ● Salafister följer de tre första generationerna av profetens följeslagare. Det finns ett brett spektrum av olika schatteringar mellan salafism och salafistisk-jihadism.

  ● Salafism är starkt gränssättande mellan muslimer och icke-muslimer, mellan rena och orena muslimer, mellan män och kvinnor, mellan halal (tillåtet) och haram (förbjudet), mellan Islam och Väst.

  Salafism har i vissa fall visat sig utgöra grogrund för våldsbejakande jihadism.

  Källa: Försvarshögskolan

  Kastar dom sten på polisen för att döda poliser så är det inte religion det är terrorism.

  Snart kastar dom sten på oss otrogna, vi får söka asyl i Finland eller Norge.
  Inom 100 år är dom i majoritet i vårt land, sharialagar kan dom då införa.

 24. 24
  Annika Dahlqvist säger

  23 Fredrik
  Det är trams att en läkarbok är en religiös symbol för etablissemanget. Du får gärna ställa dig och bränna en sådan, ingen skulle bry sig. Gamla läkarböcker är omoderna och ändå inget att ta lärdom av.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa