Metforminintag hos fadern ökar risken för fosterskador

4Health
4,6 % av barnen till Metforminätande fäder fick olika former av fosterskador. Genitala fosterskador var vanligast.
Rekommenderas att män med typ2-diabetes inte tar Metformin-tabletter inom tre månader innan de ska alstra barn. Rekommenderas strikt LCHF i stället. Om inte det räcker får man kolla att alternativa behandlingar inte riskerar att ge fosterskador.

Kvinnor ska inte ta metformin under graviditet pga misstänkt risk för fosterskador. Insulin brukar användas i stället. Metformin avrådes även under amning, eftersom metforminet utsöndras i bröstmjölken.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa