Chernobyl

Jag har sett en film i fem avsnitt om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, den finns på HBOmax. Den var bra.
Den visade hur högre tjänstemän och höga politiker tog befälet over problemet med kärnkraftverket och domderade så att de som kunde inte vågade säga emot – och kraftverket exploderade.
Sedan försökte sovjetstaten mörka vad som hänt. Tusentals människor i Tjernobyl dog av strålningsskador.
Jag tycker at det stämmer med Putins beteende nu. Det är order uppifrån, som ska lydas till varje pris, och utan hänsyn till människors liv.
Putin som är fostrad inom KGB fortsätter den gamla sovjetkulturen.

 

Comments

 1. 1

  Putin.regimen är ond och Ukraina-regimen och USA/NATO-regimen är goda?

  ”Ukrainian Agony. The concealed war. Full English version by Mark Bartalmai”
  ”Former top Pentagon advisor Col. Doug Macgregor on Russia-Ukraine war”

 2. 2
  Lasse P säger

  Återigen….jag försvarar inte Putin men Barack Obama, George W Bush och Bill Clinton invaderade under 23 år 9 länder där sammanlagt 11 miljoner civila dödades…..varför kallas inte dom ”krigsförbrytare”?
  Varför är det skillnad på vem som dödar civila?
  Krig är smutsigt men politik är smutsigare.

 3. 3

  Mänskligheten består inte enbart av män.
  Var finns kvinnorna vid förhandlingsborden?
  Varför saknas kvinnor vid förhandlingsborden?

 4. 4
  Johan Larsson säger

  Det hela är bara så sorgligt hur omvärlden massakrerar det Ukrainska folket. Samtidigt kanske man inte kan klandra vanliga tyckare för att de har blod på sina händer när de försöker visa att de är de bästa godhetsknarkarna – eller, kan man det ändå? Jag menar det borde vara upp till alla som vädrar sin åsikt att verkligen ta reda på hur saker ligger till. Detta är egentligen inte ett krig mellan Ryssland och Ukraina. Det är ett cyniskt proxykrig, där ukrainska människor används. Det är ett krig som Ryssland inte ville ha, men man gjorde allt för att reta upp dem. Personligen har jag känt till sedan i somras att detta krig skulle bryta ut i januari eller februari. Man har bara fortsatt att mata in vapen i Ukraina för att ringa in Ryssland.

  Ryssland kommer vinna mot Ukraina på ett eller annat sätt. De hade hoppats på att snabbt ockupera och rensa upp bland alla NWO-underhuggare, stänga ute NATO samt ta kontroll över alla bio-lab där främst amerikanerna forskar fram nya kemiska stridsmedel och nya stridspatogener (för dem som inte fått nog av covid ännu, väntar nya ”roliga” blödarsjukevirus på lagret bl a). Efter att de rensat upp bland Ukrainas korrupta elit och stängt ned dessa laboratorier, hade de tänkt lämna tillbaks landet så intakt som möjligt till de ukrainska medborgarna. Men omvärlden, inte minst de länder som använt Ukraina för att tvätta pengar åt sin politiska elit, förser ukrainarna med konstant flöde av vapen så det blir svårare för ryssarna, vilket leder till att de måste ta till allt mer vapen som förstör städer och innebär fler döda på båda sidor. Sverige är tyvärr inget undantag när det kommer till att skicka vapen. De har också den hjärntvättade opinionen med sig. Vi står alltså och hejar på dem och förleder dem att tro att de kan vinna, så fler och fler åker till fronten för att bli kanonmat.

  Jag vill bara säga, SKÄMS!!! alla människor som uppmuntrar fler ukrainare att tro att de har ryssarna mot repen, för att sedan stupa i den villfarelsen.

  I krigsföring är propaganda alltid en viktig komponent. Självklart kommer det en del osanningar och tillvridna uppgifter från Moskva. Men minst lika skev bild förmedlas från Kiev. Men när svensk statsmedia väljer att kalla allt från ena sidan som sanningar, och allt från den andra sidan som lögnpropaganda, då borde man som svensk inte komma undan med att ”det var ju vad jag visste från ’alla’ mediekanaler och ögonvittnen”. Det är banne mig ens skyldighet att söka rätt på den info som överheten försöker göra oåtkomlig, för den finns där för den som söker – och detta skall man göra INNAN man offentligt ”tycker till”. Det kanske rent av finns en anledning till att Ukrainas president råkar vara en före detta skådespelande president. Naiva svenskar kan äta sina 6-8 brödskivor om dagen, ta sin booster-dos och tro att Putin är skurken som styr världen.

  Vi får hoppas att amerikanerna inte gör en JFK med Biden, som det finns intel om. Gillar inte alls Biden, men ett attentat mot honom skulle kunna sätta igång 4:e världskriget på allvar, precis som globalisterna strävar efter.

  Man måste inte vara påläst geopolitiskt, men då bör man också välja att inte ha en åsikt i frågan heller.

 5. 5

  #1 #2 Jag är så trött på er alla Putin-kramare! Varför ska ni finnas inom LCHF-sfären? Kan ni inte börja käka SLV-kost istället? ;-). Lasse är du betald? Du har till och med anammat kreml-terminologi. Där betyder krig fred. Demokrati kallas Nazism o s v! Du försöker försvara Putins beteende genom att börja med svepande orimliga jämförelser… Det är exakt det man i normal svenska skulle kalla ett försvar av Putin…

  … Och ja jag har sett dravlet på Swebbtv och liknande källor…

 6. 6

  #3 ”Det kanske rent av finns en anledning till att Ukrainas president råkar vara en före detta skådespelande president”

  Ja Johan, de ondskefulla Ukrainarna valde en skådespelare till President för att han skulle kunna lura världen när Ryssarna satte igång sitt frihetskrig. Tur att du finns här och kan berätta ”sanningen”.

  ”booster-dos”
  Jag hoppas att många antivaxxare inser att det finns en mycket läskig och skitig svans i rörelsen och att man tar avstånd från den…

  ”6-8 brödskivor om dagen”
  På samma sätt som många av oss LCHF:are tar avstånd från samma avskum som påstår sig vara intresserade av LCHF-kost.

 7. 7
  Lasse P säger

  Av hänsyn till Annika, som jag beundrar för sitt engagemang mot ohälsa, kommer jag inte att kommentera vidare i detta ämne.
  Ber om ursäkt, Annika.

 8. 8
  Kjell Holmsten säger

  Det finns mång hjärntvättade i rörelsen Annat var det inte att vänta.
  Varför Annika varför?

 9. 9

  #7 Bra Lasse! Jag avstår också vidare kommentarer.

 10. 10

  #9 Fast jag kan inte sluta helt 😉 Det verkar ha kommit in en ny kommentar på plats #3 .

  Min kommentar #6 gäller förstås #4 av Johan Larson.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  8 Kjell Holmsten
  Jag tror att många inom LCHF-rörelsen är besatta av tanken på en global konspiration av olika typer av makthavare som vill härska över världen med ”hälsopass” och restriktioner etc, inklusive WHO.
  Dessa kan inte se att det finns andra skurkar med världshärskarambitioner, så som tex Putin.
  Därför försvarar de honom. Varifrån får de sin information? Från ryska statsmedia?

 12. 12

  Nej Annika. Så lätt är det inte! Det är inte svart och vitt. Är det det så betyder det att SVT lyckats med sin hjärntvätt och den hjärntvättade folkviljan är den heliga sanningen! Konspirationen är att sätta USA och Europa på plats. Låta oss äta vår egen sk-t. Eller tror ni på allvar att inte Putin har en aning om vad han sysslar med? Han har inte i åratal förberett sig och gått i allians med Kina, Indien och Saudi Arabien. Världen har tröttnat på mjölkdrickarna och nu ska vi sätta på plats! Dubbla priset på allt, sätt oss alla i konkurs. Putin vill två(2) saker: 1. Inga kärnvapen mot Ryssland. 2. Ukrainas naturgas- och oljefyndigheter SKA exploateras av Ryssland M.a.o. Putin. Som för övrigt betyder prostituerad på franska.
  Mitt budskap: tro inte ett enda ord som sägs på svensk massmedia!!! Kolla allt med de medier som blir censurerade på you tube. Det finns fria nyhetsmedier, kolla på dom istället. Verkligheten just nu är fasansfull.

 13. 13
  Perry Larsson säger

  Också sett filmen (fem avsnitt) precis.
  Men jag tycker beteendet i filmen stämmer bättre överrens hur makthavare välden över just nu mörkar alla vaccinskador och svartmålar (hotar) dem som försöker få fram sanningen. Allt går fortfarande i lock-step världen över. Hur många vet att Putin, liksom Thureau, Blair, Macron, samt idioterna i Australien och Nya Zeeland alla har något gemensamt? (Dom är såklart fler än dessa) men de har all varit s.k. young global leaders och gått i Klaus Schwabs indoktrinerings skola hos W.E.F.
  Hur många vet att hela kovid grejen, vaccinerna, restriktionerna, propagandan, inskränkningar i människors fri – och rättigheter mm också gått i Ryssland gått i lock-step med resten av världen? Dom har i stort sett följt samma plan som resten av världen, även med vaccinpassen och så håller de nu på att ta fram en digital valuta precis som resten av världen. Vad säger allt detta Er?
  Styr WHO, Bill Gates och grabbarna också Ryssland? Eller kan det vara så att det som Klaus Schwab (WEF) skriver, bl.a. i agenda 2030 inte är ett stort skämt, utan sanningen? I så fall är det inte så svårt att se en konspiration. Jag tror inte på någon spricka mellan öst och väst, men jag tror på att det görs stora ansträngningar för att göra sken av att en sådan spricka skulle finnas, hur skulle man annars få med sig massorna? Staten och kapitalet sitter fortfarande i samma båt s.a.s., det har alltid varit så. Om inte tidigare så borde i allafall 2 år med kovid fått människor att förstå att det ligger till på det viset, för absolut ingenting av allt det som gjorts har varit till för att skydda den stora massan, eller till dess gagn. Jag tor på att det finns en global elit som är överrens om att försöka styra världen mot ett digitalt övervakningssamhälle a la 1984 (Kina), men som i alla grupperingar där man är överens om mål/riktning kan man inte vara överens om alla detaljer. Detta kan vara en förklaring till det vi nu ser med Ryssland/Ukraina. Eller så är det så lätt att Ukraina bara är en av de bönder på schack-brädet globalisterna är villiga att offra i sin jakt på världsherravälde. Och det finns ingenting heller som säger att i en större gruppering som är överrens om mål/riktning, att där inte skulle kuna finnas inre grupperingar som strider om att skjuta fram sina egna positioner. Slutligen: Visst skall vi fördöma Ryssland för dess invasion, absolut! Dock ser alla som kan sin historia hur och vad som lett fram till detta, bl.a Natos upprepat brutna löften om att inte expandera Nato österut. WW3 höll på att starta när Ryssland tänkte installera missiler på Cuba, situationen (hotet) i Ukraina, som Ryssland nu känner är inte helt olikt det hot USA kände över missilerna på Cuba. Men precis som under kovid får vi endast del av en sida av myntet av media, den sida som gagnar dess narrativ, allt för att hålla polariseringarna vid liv. Divide and conquer är säkert den äldsta spelplanen i boken och den tycks fortsatt fungera utmärkt, dessvärre! Men jag tycker också att det är ganska så skrattretande när nu så många dras med i medias fördömanden (isolering/sanktioner) av Ryssland. Människor som inte tidigare inte ens en gnutta fördömt USA (väst) för alla de krig man själv startat. Listan på krig och de många miljoner människor väst dödat kan göras hur lång som helst, men var var alla fördömanden då? Är det någon som reflekterar över att listan på länder Ryssland bombat sönder och samman är minst 90% kortare? Människor tycks också helt ha glömt bort Natos bombningar av den egna befolkningen, bombningar inom dess egna sfär. Hur många minns t.ex. de över 100-dagar långa bombningarna av Serbien, då Nato bombade landet sönder och samman? Själv ser jag ingen som helst skillnad på dessa bomber och de som nu faller i Ukraina, heller ser jag ingen skillnad på de bomber som i tiotals år fallit över Palestina, Yemen, Syrien, Iraq, Libyen m.m. m.fl. Dessa bomber är ämnade för människor precis som du och jag, allt för att en liten klick ska kunna sko sig än mer och på vår bekostnad. Som vi ser i alla de krig som någonsin utspelat sig, inte bara i dem jag redan nämnt och inte bara nu i Ukraina, så krävs det att väldigt många bönder (människor precis som du och jag) faller (offras) på schackbrädet innan en Kung (eller drottning) faller.

 14. 14
  Fredrik säger

  Teckomatorp där kommunpolitiker avsiktligt gav bt kemi rätten att förgifta folket
  ” Det är order uppifrån, som ska lydas till varje pris, och utan hänsyn till människors liv.”
  våra politiker är nästan lika elaka och hänsynslösa.

  Kolla hur dom försökte skada hela värdens befolkning med blyad bensin för att dom hade monopol på blytillsats men alternativet till bly var det inte monopol på.

  https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2118631119
  ” Det är order uppifrån, som ska lydas till varje pris, och utan hänsyn till människors liv.”
  Giriga företag som gav denna order

  https://www.youtube.com/watch?v=pqg9jH1xwjI

  Fukushima där alla sket i att bygga skydd mot tsunami och se vad som hände
  ” Det är order uppifrån, som ska lydas till varje pris, och utan hänsyn till människors liv.”

  Politiker i väst och företag i väst är lika onda som putin.

  Listan kan bli lång på vad väst gör.

 15. 15
  Stefan säger

  Här i denna fråga, kan det vara bra att förkovra sig i hur svenska intressen har lagt sig i ryska inre angelägenheter på ett brutalt vis, under ganska lång tid. Stalin vart ju sponsrad här ifrån, bodde då o då i Villa Kassman i STHLM när det begav sig. Stället vart ju aktuellt i somras när en hockeylirare köpte det o nån gammal gubbe bodde där trots allt. Men även att den fina Frihetsrörelsen hade fest där. Lenin, han fick ju pengar av den Röde baronen, Robert Aschbergs farfar…… så rullar det på. Tjernobyl & Ukraina, är en liknande soppa med svensk inblandning. En firma som typ Westinghouse nåt, tjänade grovt på smällen o där var ingen mindre än Carl Bildt inblandad. Sverige har f.ö. tre hederambassadörer i UKR, Calle B, Göran P o Jan Eliasson. Det kan även vara bra att tänka efter vem o vad det var för slödder som släpptes in i UKR under Majdan 2014. Inte oskyldiga lamm direkt. Tja, om ni sen vill gräva lite annorstädes, så kan man ladda ner SOU 1999:20 så kan ni läsa om samma intresses framfart under WW2. Har man läst Ralf Sundbergs bok om Forskningsfusket, så skriver han om IG Farben, världens då största företag, satt på många patent. Men denna firma, lyckades en svensk firma, SEB, skaffa andelar i, så att man kontrollerade den. IG Farben var ju den firman som hjälpte till med att bygga Auschwitz o producera Zyklon B. Så snälla köp inte SVTs sörja rakt av! Kan SVT o Livsmedelsverket ljuga om vår mat, så kan säkert många av våra myndigheter o expert ljuga om allt annat också. Ha en go kväll!

 16. 16
  Jösses säger

  Det här med att säga emot i stora organisationer är inget unikt för det som hände i Tjernobyl, sådant händer då och då i alla stora organistationer. Folk är så illa tvungna att i vissa situationer lyda order.

  Problem filtreras bort för ingen som är en mellanchef mitt i karriären vill komma med dåliga nyheter eller på något sätt visa att man har problem med att klara uppgiften, det kan förstöra hans framtida karriär och för honom är den viktigast.

  Att skeppet Vasa skulle sjunka var ingen överaskning för dem som jobbade med det. Krängningsprov hade visat på stor instabilitet och att skeppet var felkonstruerat.

  Att Titanic sannolikt inte skulle nå nordamerika var ingen överaskning för dem som jobbade med kolskyfflandet. Fartyget borde aldrig ha fått lämna Southampton för det var redan då brand i en kolbox.

  Rimligen finns det många människor t ex inom läkemedelsindustrin som vet att många preparat är helt förkastliga. Men de som tjänar de riktigt stora pengarna på läkemedel är lika ointresserade av människors hälsa som krigsindustrin är av fred på jorden.

 17. 17
  Fredrik säger

  IgA-antikroppar verkar skydda ovaccinerade mot covid
  https://news.cision.com/se/sahlgrenska-akademin-vid-goteborgs-universitet/r/iga-antikroppar-verkar-skydda-ovaccinerade-mot-covid,c3531193

  – Redan under svininfluensan såg man att personer med luftvägsallergi verkar vara skyddade mot virus. Men det skyddet har ingenting med IgA att göra, säger Christina Wennerås.

  I stället beror skyddet på att en lätt inflammerad luftvägslemhinna försvårar för corona och andra virus att ta sig in i kroppen.

  Christina Wennerås och Kristina Erikssons studie är publicerad i tidskriften European Journal of Immunology.
  https://www.folkbladet.nu/2022-03-25/vissa-har-naturligt-skydd-mot-covid-19

  https://www.forskning.se/2022/03/24/iga-antikroppar-verkar-skydda-ovaccinerade-mot-covid/

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa