Kommer undvikande av kött och mejerier att få dig att leva längre

Zoë Harcombe denna vecka .

Man hör ofta att vegetarisk /vegansk kost gör att du lever längre. Den refererade uppsatsen hävdar att om vi äter veganskt med mycket fullkorn så kan vi leva upp till ett decennium längre än om vi äter en typisk västerländsk kost.
De refererade studierna var epidemiologiska, och man blandade som vanligt ihop statistiska samband med orsakssamband. Det var den friska personens sammanblandning. En person som äter råkostsallad och fullkorn kan vara friskare än en rökare som äter hamburgare på snabbmatsrestaurang. Ingenting nämndes om eventuella risker med socker.

Rekommendationen var att äta 0 gram av kött. Det betyder att kött betraktas som ett gift, vilket inte alls stämmer med vår ursprungliga föda.

 

Comments

  1. 1

    Det kan ju även tolkas om man nu ser till vad vegetabilier innehåller. Eftersom oftast odlat i konstgödning och besprutning med kemi, det finns ju ”växtskydd” som har blivit godkänt men att människan samlar på sig detta ”anses” som ofarligt. Det är ju mot insekter och dödar detta insekter är det nog läge att kolla ”säkerhetsbladet” då instansen som ska se till handling och konsekvenser av sitt beslut utlämnar vissa fakta märkligt nog. Finns antagligen väldigt lite av ”nyttighet”. Till priset av monokultur och ekosystemet och massor av tillskott då den kosten inte uppfyller kroppens behov.
    Att ha en ko som klarar sig bra på 1 hektar. Riktig mjölk i många år. En hektar som blivit mycket bördig med ett fungerande ekosystem. En glad ompysslad ko kan man ha i 10 år och även längre. Finns kor som bara kalvat 1 gång och ger mjölk många år. När tid kommer så ger denna glada ko otroliga mängder av näringstätt kött, hud mm. Helt i samklang med naturen. Kreatur som uteslutande betar gräs, klöver och ört. Är miljöhjältar i alla aspekter. Att endast jämföra ”fulmjölk” och det ganska usla fabriks kött fodrat med samma vegetabilier som är menat som mänsklig föda. Och massor av spannmål importerat med fossila tekniklösningar.
    De usla industriella miljövidriga produkter från nötkreatur som tvingas äta samma skräp som Homosapiens ”anser” vara den rätta vägen till miljö och hälsa. Att vara oförmögna jämföra äpple mot päron, på industri kött mot produkter som produceras helt i samklang med naturen.
    Men att en helt opartisk studie med GRADE evidens genomföra statistiska samband med orsakssamband. Att göra det korrekt är nog en utopi, eftersom det går helt mot den ”Mass-psykosen” som etablissemanget styr med psuedovetenskapliga åsikter. Tydligt är att det finns massor av människor med egenansvaret och vetgirigheten kvar. Och sträck på er och var stolta. All heder till dig Annika, du ger alla chansen att fördjupa sin vetskap om den riktiga vägen.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa