Forskningen entydig – Läsk största sockerboven

I Aftonbladet idag .

Lite socker – och sällan, är sannolikt inte så skadligt, men mycket socker – och ofta, är ett långverkande gift.

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Det har Du vetat länge Annika

 2. 2
  Konsument i Sverige säger

  Kan vi konsumenter lita på henne och hennes arbete?

  … ”– Tillsatt socker tillför ingen näring eller andra nödvändiga ämnen, så det går att klara sig utan. Men det betyder inte att det är farligt att äta socker, socker är inget gift. Men det är inte bra att få i sig för mycket, säger Emily Sonestedt, som deltar i ett arbete med att ta fram nordiska näringsrekommendationer för socker och kolhydrater”…

 3. 3
  Nisse Hult säger

  Tillrätta lagt tom snack som vanligt typ mera studier behövs
  Sverige i ett nötskal, blir inget bättre i det här landet

 4. 4

  Kunskapen om att raffinerat socker måste ta den näring socker normalt innehåller för att kunna omsättas i våra kroppar förklarar hur fort kroppen rövas på viktiga näringsämnen vid sockerkonsumtion.

  Att levern måste omvandla allt socker, alla kolhydrater till fett om vi inte lyckas förbränna varken senaste eller förra måltiden berättar väl hur lönsamt ett gym kan vara åt konsumtionens ekorrhjul. Näringslära, det är väl något som lärs ut av industrin, precis som en annan gren på samma träd lär ut medicin… I samma dystra mörka dunge växer det strebrar av politiker…

 5. 5
  Jösses säger

  Är lätt skeptisk till forskare som Emily. De måste hela tiden jaga anslag till sin forskning och pengarna styr säkert så att forskningen passar finansiärerna. På så vis har den typen av forskare väldigt täta band till de som tjänar storkovan på att folk kan luras i låtsasmat och antinäring. Det här tangerar ”Skin in the Game” av Nassim Nicholas Taleb, en mycket intressant person.

 6. 6
  Elisabeth säger

  Dessutom så försurar socker även i tex vetemjöl mm kroppen så man blir sjuk.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa