Mejeriprodukter och LCHF: Bäst och sämst

På Diet Doctor en intressant artikel om mejeriprodukters effekter på hälsan.

En mening i artikeln: ”Tyvärr har för närvarande inga studier testat mejerifri lågkolhydratkost kontra lågkolhydratkost med mejeriprodukter”. Alltså vet man inte hälsoeffekten av LCHF med eller utan mejerier.
Alltså är det rimligt att var och en får prova sig fram till om mejeriprodukter är bra för en själv eller ej.  Men absolut är det rekommendabelt att undvika sockrade mejerier, och söta mejerier som mesost och messmör, vilka har en hög halt av laktos. Den som är uttalat sockerkänslig, eller metabolt sjuk, bör inte dricka några större mängder av mjölk, pga sockerinnehållet. Ost (ej mesost) och smör innehåller mycket lite av socker.

 

Comments

 1. 1

  Jag är själv en ”mejeri älskande” man. Dock vill inte jag befatta mig med den kommersiella ”fulmjölken” alls. Av tre skäl. Den kommersiella ”fulmjölken” innehåller knappt något rent näringsmässigt mot det som är helt från bete av gräs, klöver och ört, och i sin naturliga form. Nr 2 är den etiska aspekten gällande ”fulmjölken” som säljs. Kor eller andra nötdjur naturliga kost för sitt metaboliska system,samt den stora miljöfrågan. Korna drabbas av sjukdom av skräpet de tvingas äta, vilket är av både djurplågeri och högst oetiskt. Det är inte etiskt att odla en massa vegetabilier i konstgödning och besprutning med kemi för att kor, nötdjur ska mjölka 40-50 l/dag och ge den gräsliga näringsfattiga ”fulmjölk” mot 10 l/ av fantastisk produkter helt i samklang med naturen, ja även blir detta ohållbara odlande även för mänsklig föda. Gräs, klöver och ört växer av sol och regn, miljövänligare finns inte. Helt utan det dessa miljöbovar till bönder gnäller om. Behövs inget fossilt bränsle, el, eller utsäde,eller andra tekniklösningar. Veganer giftjordbruk val bland annat, eftersom djur inte ska användas. Att sen det sätt att odla lämnar stora drivor av döda djur. Insekter, fåglar, ja hela näringskedjan inklusive vår art. För inte glömma grundvatten. Om dessa hycklande veganer missat hur deras skräp förstör miljö och dödar avsevärt mycket mer djur eller lider av kunskapsresistens på grund av näringsbrist. Så ren fantasi om djuren som de låtsas värna om. Eller förstör ekosystemet i jorden av okunnighet eller av foliehatten som gör att dessa inte inser sitt miljöförstörande sk. Kost belastar miljön med skräp vegetabilier från samma källa som de djur de anklagar för miljö förstörelsen och import av andra föädlade/GMO grödor. . När det kommer till ”nötdjur” är den skräpfödan endast i syfte att öka slaktvikt och underlätta ”sågarna” vid styckning. Det onaturliga minimala vita fettet håller sågklinga ren mot riktigt gult fett, sen går ”fibrerna” i fulkött åt alla håll. Det gör det inte på riktigt kött. Sen stör det mig att folk drabbas av intolerans och sk. Laktosintolerans och proteinintollerans. Vilket är så enkelt och borde inte finnas. När man processart mjölk med Pastöriseringen tar man bort inte bara alla fantastiska ämne som råmjölken faktiskt innehåller. Man processart bort ”laktrasen” som har uppgiften att ”motverka” laktosen. Helt otroligt, och sen säljer de Laktras piller på apoteken. Vilken idioti på hög nivå. Det är uträknat att vi ska förnekas det näringstätaste vi kan få i oss, av andra skäl än det för massor av år sedan kravet på Pastöriseringen. En tid då korna var smutsiga och ofta sjuka. En ren, frisk, och som får äta bra naturlig kost har inga hälsorisker. Så rätta namnet på det felaktiga laktosintolerans borde heta vad det är. Pastöriseringsintollerans och inget annat.
  Har själv aldrig druckit kommersiellt mejeri någonsin eller någon i familjen. Den ända ”bi effekten” på riktig mjölk är en bra hälsa. Kan bara föreslå folk att verkligen undersöka om det i er närhet finns en riktig bonde som bryr sig om sina djur, miljön och vad riktig kvalitet innebär. Finns bara fördelar att lägga lite tid på att hitta riktig mjölk. Både hälso och miljösmart och visar att man bryr sig om djurens välbefinnande och självklara bra liv. Skildnadnaden på kommersiellt skräp och i samklang med naturen är som att gämnföra äpple och päron, vilket verkar svårt för de som gör allt för att smutskasta det animaliska som vår evolution bevisligen visar. Vi skulle lätt kunna dubbla vår köttkonsumtion med allt som kött ska innehålla och få riktig mjölk, sluta importera. Genom att utnyttja de 2,5 miljoner hektar brukbar jord i samklang med naturen med sommarbete och gråfoder vintertid utan att behöva ta en enda kvadratmeter för odling av vegetabilier. Då det alltid medför fantastiska hälsoeffekter genom äkta, naturligt oprocessade mejerier. Är svaret änkelt och bara fördelar.

 2. 2

  Föredrar Rysk yoghurt. 17 % fett och bara 3.3 g kolhydrater per 100 g.

 3. 3

  Ja, den ryska yoghurten är dessutom så god, mild och len!
  Den föredrar även jag 🙂

 4. 4
  Kokt vitkål är gott säger

  #1 Mats

  Det ultimata djurplågeriet är att äta upp djuren.

 5. 5
  Hanveden säger

  För snart tolv år sedan fick Kostdoktorn numera Diet Doktor detta att äta vid en konferens som fick till resultat att han fick en SOCKERCHOCK…

  Länk: https://www.dietdoctor.com/se/sockerchock

  mLCHFh B-) .

 6. 6
  Eva Wahlbeck säger

  Min favorit är bondost, 22g fett, 18g protein, och endast 2,5g kolhydrater!/100 g. Brukar värma en bit i grädde, och äta med lite hjortron eller hallon. Den innehåller endast mjölk och salt. Vet inte vad den kallas i Sverige.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  4 Kokt vitkål är gott
  Ett dött djur kan inte lida. Det ultimata djurplågeriet måste vara att plåga ett levande djur. En plågfri död är inte ett plågeri.

 8. 8
  Kokt vitkål är gott säger

  #7 Annika Dahlqvist

  En häpnasväckande insikt att döda djur inte kan lida!
  Döda biologiska varelser kan ingenting alls.
  Uppätna kan dom bli.

  Från levande till död är en process.

  Berätta om den plågfria döden under slakt. Får djuren ketamin, morfin eller vad?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 Kokt vitkål …
  Jag kan inte säga exakt vad som är den bästa plågfria slaktmetoden. Men vi måste tillse att den bästa metoden ska användas. Ett skott i tinningen? På hemgården, ej i närheten av andra djur?

 10. 10
  Konsument i Sverige säger

  Den värsta slaktmetoden måste ändå vara halal.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Konsument i Sverige
  Halal efter bedövning är förstås inte värre än något annat.

 12. 12
  Pär Dahlsten säger

  Körde gaps protokollet som läkning utvecklade så småningom födoämnesallergi av smöret så kokade om till klarifierat smör vad många kallar ghee. Suck som jag också utvecklade födoämnesallergi emot. Ser att Jänkare ty Dr. Eric Berg och träningsprofeten Tomas Delur så är pasteuriserade samt sönderpiskat fett således alla mjölkprodukter ett stort nej nej. Så för min del blir det bara att ta mjölkkrukan till fäbodvallen och få den rätta varianten av fjällkomjölk

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa