Blodsocker en timme efter lunch eller middag

Jag har inte kollat blodsockret på flera månader då jag inte fick blodsockermätaren att fungera. Nu är den fungerande igen, och jag kollade ett socker en timme efter lunch: 5,3.
Jag är medicinfri.
Det är ett bra värde enligt min uppfattning. Att hålla ett lågt stabilt blodsocker tror jag är viktigare för hälsan än att hålla en låg vikt.

Vilket blodsocker får du en timme efter dagens huvudmåltid?
———————————–

BLODSOCKERSERIER

22-02-12 Jag gör idag en utökad blodsockerserie. Det har varit en vanlig dag, som ger bra blodsockervärden. Det finns förstås andra dagar då det är kalas, och då blir det inte lika bra värden (men jag brukar inte kolla då).

Dagens värden:
Faste-bs kl 8.30: 5,2.
Frukost kl 8.45: 1,5 dl filmjölk och 1/4 dl fröblandning bestående av pumpakärnor, solrosfrön och kokosflingor, samt hackade nötter. (Gott!) 1 mugg kaffe med en dsk kokosfett och en slatt grädde.
Efter 1 tim: 5,7; 2 tim: 5,3
Lunch 12.30, En bit av en bacon-omelett (maken får den större biten), en mugg kaffe och ett glas vatten.
Efter 1 tim: 4,8; 2 tim: 4,8 (Jag vet inte om värdena blev falskt låga då jag var kall om handen?)
Middag kl 17.30: 2 Köttfärsbiffar med en sås av grädde, creme fraiche, stekt lök och hackade trattkantareller. Grönsakssallad. Dryck: Vatten.
Bs kl 18.30: 5,9; kl 19.30: 5,9; kl 21.30: 5,2.

Jag är en insulinresistent prediabetiker, omedicinerad.
Det är de höga blodsockerspikarna som driver de skadliga insulinutsöndringsspikarna. Högt blodsocker och insulin orsakar inflammation i kroppen, vilket bidrar till hjärtkärlsjukdom, t2-diabetes och alla de andra metabola sjukdomarna. Mina blodsockerserier ter sig ganska snälla.

220215  Bs på eftermiddagen ca 1 tim efter en semla på IKEA: 6,1.

 

Comments

 1. 1

  7,2

 2. 2

  6,1

 3. 3

  4,6 Lutfisk med sås på smör, grädde och färskost. Mitt första mål efter 48 timmars vattenfasta.

 4. 4

  Mitt blodsocker ligger strax över 6 …. En LCHF måltid påverkar inte sockret upp eller ner för mig.

 5. 5
  Pre-diabetiker säger

  Elitista har ett webinar på torsdag den 10 feb…
  https://www.elitista.se/webinar?vgo_ee=RTLGJ3uTsGhaDB8k9kN%2Fnw%3D%3D

 6. 6
  Annie Rydén säger

  Hur får jag tag i en blodsockermätare? Kan man köpa på nätet?
  Ha en bra vecka
  Annie

 7. 7

  …”ett beslut om att finansiera ett pilotprojekt av prevention kring diabetes typ 2 vård med en Health Impact Bond, en så kallad Hälsoobligation. En obligation där återbetalningen och räntan är kopplad till hur framgångsrik den preventiva insatsen blir. Denna finansiella obligationsmodell som Region Stockholm har tagit fram är den första kända i sitt slag, även internationellt.”
  https://www.regionstockholm.se/nyheter-stockholms-lans-landsting/2020/06/region-stockholm-ar-forst-med-en-halsoobligation-med-avkastning-efter-resultat/

 8. 8

  Har ni en dubbelspik eller singelspik efter måltid med lite mera kolhydrater? Jag tycker att jag ganska ofta får en dubbelspik. Det kan tolkas positivt, se länken nedan. Men jag är inte säker på det, någon som vet mer om detta? Kopplat till postningen kan det ju vara så att man efter en timme är nere i botten efter första spiken och på väg mot den andra spiken så hur ska man tolka det om sockret kanske ligger på 7 efter 2 timmar men var nere i 5.5 efter en timme?

  https://www.levelshealth.com/blog/what-does-it-mean-if-i-spiked-twice-after-a-meal-biphasic-spikes-on-cgm-explained

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  8 Kalle
  Jag har tidigare mätt serier med värden varje kvart efter måltid, och jag har aldrig märkt någon dubbelspik.
  Jag har fått de högsta värdena efter kolhydratinnehållande måltider 45 min – en timme efter måltid. Enkelspik.
  Den som har kontinuerlig blodsockermätning kan väl lätt upptäcka om den får dubbelspik?
  Den här lunchen innehöll nästan inga kolhydrater så därför höjde den sannolikt inte blodsockret alls.

 10. 10
  Nisse Hult säger
 11. 11

  Den som vill kan beställa och mäta med CGM under 14 dagar. Det är väldigt nyttig kunskap om hur individuellt det fungerar med hanteringen av glukos. Min man och jag kan äta lika och få väldigt olika kurvor. Stress, sömnkvalitet och många fler parametrar utöver måltidsinnehåll betyder mycket mer än jag först trodde. Förutom spik och dubbelspik kan det vi kallar rekyl uppstå, dvs värdet sjunker lägre än grundvärdet.

 12. 12

  Ni såg väl att Nils van der Poel dricker vispgrädde under sina träningspass….??

 13. 13

  Jag kan rekommendera att testa en CGM. Man får 14 dagar gratis.

  https://www.freestyle.abbott/se-sv/freestyle-libre-system/freestyle-libre-sensor.html

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa