Liposomalt C-vitamin mot infektion

Efter alla vittnesmål och forskningsrön om att C-vitamin i högdos mildrar infektionssjukdom kraftigt.
Liposomalt C-vitamin frisätter C-vitaminet under flera timmar. C-vitamin är annars väldigt kortverkande i kroppen.
De flesta djur tillverkar själva C-vitamin kontinuerligt, och de brukar inte bli förkylda.
Om man vid infektionssjukdom tar en tablett Liposomalt C-vitamin 1 gram ca 3-5 ggr per dygn (med uppehåll för nattsömn?) så bör man ha en kontinuerlig halt av C-vitamin i kroppen.
För mig och min man så kortade det ner en förkylningsepisod till 2 dygn, mot annars vanligen en vecka (eller två). Ofarligt test. Prova och meddela resultatet hit. (Förslagsvis även vid Covid).
Det finns även andra både buffrade (neutraliserade) och långverkande C-vitaminer, men det var liposomalt som jag köpte nu.

220214  Stickan skriver i kommentar:
”Jag började att känna mig dålig i torsdags kväll med huvudvärk och trötthet. På fredagsmorgonen hade jag feber även om den inte var speciellt hög. Jag hade ont i kroppen, andades lite tungt och kände mig allmänt påverkad av någon ovanlig förkylning som jag aldrig upplevt förut. Nu är det i och för sig inte vanligt att jag drabbas av svår förkylning. Jag har aldrig heller förstört mitt immunförsvar med några konstiga sprutor mot diverse säsongsinfluensor.

Hade precis köpt liposomalt C-vitamin för att ha i beredskap om jag skulle drabbas av förkylning/Covid-19. Fick tipset då jag läste Annika Dahlqvists blogg här ovan. Började i fredags ta 1 x 3 tablett á 1 gram/dag. Idag söndag känner jag mig helt återställd vilket jag tycker är nästan ofattbart. Jag kan ju förstås inte garantera att det var dessa tabletter som ”blåste bort” influensan, men vill faktiskt tro det. Jag har under senaste året tagit D-vitamin i lite olika mängd över tid med 8000 – 10000 IE/dag samt zink.

Oavsett om det gäller Covid eller vanlig förkylning tycker jag det är värt att ha liposomalt C-vitamin hemma för att testa.”

 

Comments

 1. 1
  Kristina säger

  Det verkar ju bra.

  Själv tar jag Kan Jang i flytande form. Brukar bli mycket bättre efter tre dagar, men blir trött.
  Förlåt, vi får ju inte ha reklam här….

 2. 2
  Ann-Margret Lundgren säger

  Ester-C är enklare och troligen lika bra. Räcker med en tablett om dagen, den är långtidsverkande. Jag tar en 1000 mg-tablett varje morgon. Ibland en på kvällen också men det behövs egentligen inte, utan det är pga jag hört det ska vara bra mot osteoporos

 3. 3
  Lena Åström säger

  Vad är liposomalt c vitamin

 4. 4

  Jag blandar drygt 1tsk askorbinsyra c-vitamin i en liter vatten plus några skivor citron, detta smuttar vi på från morgon till kväll.

 5. 5

  Min fru och jag har tagit 5 ml liposomalt c-vitamin sedan februari 2020 och tror att det hjälpt mot virusinfektion. Var båda lite förkylda i höstas men bagatellartat. Fast vi har också intagit 6000 IE D3 under samma period så vet inte vilket som gjort nytta.
  Och en matsked (15 ml) torskleverolja varje dag sedan 2012.

 6. 6
  Nisse Hult säger

  Min dagliga ”dos”

  (Obs obesprutad)

  1200mg (2x600mg) Vitamin C,
  6000iU Vitamin D,
  25mg Zinc,
  250mg Quercetin,
  375mg (3x125mg) Magnesium,
  15ml Järnsaft,
  10ml Möllers Tran,
  1 litet glas Rödbetsjuice är del i vår
  cocktail för att hålla oss starka o
  friska plus äta en gång per dag
  Plus daglig träning styrka, syreupptag
  cykel/skidintervaller etc.

 7. 7
  Dag Greneby säger

  Jag, 71 år, obesprutad, har inte haft någon influensa el förkylning el dylikt sedan jag för drygt två år sedan började ta:
  D3 5000 IE (minskar ner lite på sommaren då jag är mycket i solen).
  4 gram askobinsyra i vattenflaskan som jag dricker under dagen, 1liter.
  Tar vitaminer + mineraler varje morgon.
  Joggar 4 km var tredje dag.

 8. 8

  @Lena Åström

  Har fått reda på via tuben att liposomalt C-vitamin är askorbinsyra löst i vatten blandat med solroslecitin, som därefter har vibrerat på hög frekvens i en ultraljudstvätt, så jag har provat detta och det smakar helt ok. Man kan ha det i kylen någon vecka.

  Är obesprutad och det verkar vara intelligent, i alla fall när jag tittade Dr. Ruby om blodproppar som ser ut som långa gummimaskar på Rumble … (Varning för stötande material)

  Äter även:
  Multivitamin
  en halv tablett Zink
  Quercetin
  Magnesiumcitrat
  B-komplex
  5000IE D-vitamin + äkta smör som innehåller D-vitamin + lite UVB-strålning varje morgon tillsammans med ljusterapi hela vintern.
  Kapsel med omega-3
  Har även inlett intermittent fasta, samt överväger att kombinera kalla bad med varma inpackningar.
  Slarvar lite med att röra på mig och faller lätt för sötsaker. Behöver nog bättre karaktär och kanske en hund som släpar ut mig varje dag?
  Avslutar dagen med Dolomit (kalcium + Magnesiumkarbonat) för att sova gott och slippa sura uppstötningar.

 9. 9

  Jag fick feber, värk i kroppen och huvudvärk för en vecka sedan. Smittad av min dotter som testades positiv i Covid-19. Jag högdoserade askorbinsyra ( 2 gram varje kvart i flera timmar) vilket gjorde att jag på morgonen efter kände mig bättre. Jag satte min dotter på samma kur, hon upplevde samma sak.
  Hade inget lipsomalt hemma, varför det fick bli stora mängder askorbinsyra

 10. 10
  Sandy Jonsson säger

  Liposomal C + D3 + Zink + Magnesium + Kolloidalt Silver tror jag hjälpte mig när jag
  förmodligen hade Corona med lunginflammation och dålig syresättning februari 2020.
  Det var veckan innan Covid skulle komma till Sverige enl Tegnell.

 11. 11

  Lena. Liposomalt vitamin-C är inkapslad vitamin-C. Inkapslingen anses ge den effekten att vitaminet distribueras bättre i kroppen. På så vis kan man oralt höja sin vitamin-C nivå mer än vad man kan med vanliga C-vitamintabletter eller C-vitaminrik kost.

  Personligen föredrar jag dock att alltid äta så näringstät mat som möjligt (med mycket animalier av hög kvalitet) och att låta bli socker och spannmål som motverkar goda vitamin och mineralnivåer i kroppen.

  Skulle jag bli allvarligt sjuk skulle jag utan tvekan köpa liposomalt C-vitamin.

  (Är f.ö. också o-stucken och hade sannolikt Covid precis i början av ”pandemin”. Det gick över på några dagar förrutom en märklig hosta som satt i länge.)

 12. 12

  Lyssnade nyligen till dr Berg på Youtube. Han har flera korta filmer om tillskott. Han menade att D3 kan med fördel tas på kvällen – det påverkar sömnen gynnsamt. Jag har provat att göra så och för mig tycks det hjälpa mig att lättare somna in.
  Jag tar buffrade C- vitamin 1000mg morgon och kväll – utsöndras under ca 12 timmar.

 13. 13

  #11
  Precis som du äter jag näringsrik mat och pressar tre apelsiner varje morgon (har gjort det i minst 30 år).
  Jag fick lära mig som liten att ”kemisk” mat är något man inte äter (typ margarin mm).
  Jag hade antagligen covid i februari-mars 2020 och smittade förmodligen
  många då Tegnell då sa att bara de som varit utomlands kunde ha covid.
  Precis som du hade jag en märklig hosta som satt långt ner i lungorna, inte som vanlig hosta
  som sitter högre upp. Några dygn var hostan hemsk och då fick jag ingen sömn.

 14. 14

  @ Kicki
  Det kan ev. vara tvärt om, men idag vet man inte vem man kan lita på.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23665342/

  D-vitamin är fettlösligt så det bör nog ätas till det sista målet mat. Samtidigt ska man inte äta innan läggdags.

  … men det är nog inget farligt att testa i det här fallet. Både sömn och d-vitamin skyddar oss, så finn vad som är rätt för dig!

 15. 15

  @Martin Gustavsson
  Jag sa väl inget om att äta en massa mat vid läggdags?

  Jag tar bara D3 kapslar som innehåller kokosolja olja – ingen mat.
  Som sagt det var ett intressant råd som jag reagerar positivt på.
  Vad man kan lita på eller inte beror på hur mycken vikt man tillmäter frågan. – Att prova kosttillskott på olika vis känner jag mig trygg med.
  Men det finns säkert oroliga själar som har svårt för det mesta med tilliten – vad det än gäller.

 16. 16

  Jag började att känna mig dålig i torsdags kväll med huvudvärk och trötthet. På fredagsmorgonen hade jag feber även om den inte var speciellt hög. Jag hade ont i kroppen, andades lite tungt och kände mig allmänt påverkad av någon ovanlig förkylning som jag aldrig upplevt förut. Nu är det i och för sig inte vanligt att jag drabbas av svår förkylning. Jag har aldrig heller förstört mitt immunförsvar med några konstiga sprutor mot diverse säsongsinfluensor.

  Hade precis köpt liposomalt C-vitamin för att ha i beredskap om jag skulle drabbas av förkylning/Covid-19. Fick tipset då jag läste Annika Dahlqvists blogg här ovan. Började i fredags ta 3 x 1 tablett á 1 gram/dag. Idag söndag känner jag mig helt återställd vilket jag tycker är nästan ofattbart. Jag kan ju förstås inte garantera att det var dessa tabletter som ”blåste bort” influensan, men vill faktiskt tro det. Jag har under senaste året tagit D-vitamin i lite olika mängd över tid med 8000 – 10000 IE/dag samt zink.

  Oavsett om det gäller Covid eller vanlig förkylning tycker jag det är värt att ha liposomalt C-vitamin hemma för att testa.

  Tack Annika för tipset!

 17. 17
  Sebastian Sigvardsson säger

  Ni verkar alla vara uppdaterade på denna blogg och förstår vikten av att röra på sig och ta extra kosttillskott så det enda individen behöver göra är att ”hålla i” vilket var mantrat under stora delar av pandemin dvs fortsätta i samma fotspår och inte sluta göra bra saker för sin kropp . Övervikt är sannolikt den absolut största hälsorisken idag eftersom den även medför så galet många ”biverkningar”.

  Vi fyller på med Melatonin och Nigella Sativa som en extra kick utifall att någon skulle insjukna och tillsammans med Liposomal C vitamin, Quercetin samt Ivermectin så känner vi oss betydligt tryggare hemma än om vi skulle hamna på ett sjukhus där man inte verkar ge varken intravenös C vitamin eller något av de billiga/säkra patenfria antivirala läkemedel som använts länge i många andra länder.
  Läkemedelsverkets rekommendationer är Remdesivir(Veklury) vilket är helt obegripligt och det avslöjas på tex http://www.pubmed.gov att Remdesivir snarare minskar chanserna för att överleva pga kraftiga biverkningar på bla njurar och levern.
  Att Remedesivir först togs fram för att bota Hepatit C samt även testats mot Ebola men fått avslag pga bla biverkningarna gör inte historien mer smickrande nu när det injiceras i IVA patienter för ca 3000 dollar per behandling. Någonting är minst sagt sjukt när man ser hur FDA, NIH, CDC och de övriga organisationerna bara kör över vetenskapen och ingen verkar bry sig? Systemet är uppenbart korrupt och tyvärr verkar även vårt egna Läkemedelsverk vara inblandade i detta bedrägeri .
  Det har gått så långt att forskare nu varnar för att studierna som ligger ute kan vara manipulerade för att påvisa antingen ett bättre eller ett sämre resultat så man måste läsa hur studierna gått till särskilt om de kraftigt skiljer sig från mängden.
  Tex Aspirin hjälper bättre mot covid 19 än Remdesivir…….ni kan själva enkelt utläsa detta i nedanstående länk.

  https://c19rmd.com/meta.html

  https://doctorsandscientistsdeclaration.org/home/supporting-evidence/#children

  https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/11/nt-radet-remdesivir-bor-anvandas-hos-vissa-patienter-med-covid-19/

  Remdesivir omnämns av Läkemedelsverket här nedan som Veklury.

  https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/flera-godkanda-lakemedel-mot-covid-19

  Varför man stoppade denna enormt viktiga och intressanta studie ,nedan, behöver få en rimlig förklaring.

  https://nyadagbladet.se/inrikes/omfattande-studie-av-covidvaccin-stoppas-av-lakemedelsverket/

 18. 18
  Sebastian Sigvardsson säger
 19. 19
  Sebastian Sigvardsson säger

  WHO´s avrådan mot att använda Remdesivir…..

  https://app.magicapp.org/#/guideline/nBkO1E/section/Egz0xn

 20. 20
 21. 21

  Intressant, Turbo.

  Tysk överläkare i Sverige hittar ”Turbocancer” i bröstvävnad och misstänker Covid-19-vaccinerna.

  Hur kan man bromsa det? LCHF och diverse vitaminer och mineraler?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa